جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تعطیلی ۱۰۰ شعبه یک رستوران آمریکایی در مالزی به دلیل حمایت از اسرائیل

تهران- ایرنا- شرکت رستوران‌های زنجیره‌ای «کی اف سی» آمریکا، اعلام کرد بیش از یکصد شعبه خود در مالزی را به دلیل ضرر مالی تعطیل کرده است؛ تحریم این رستوران‌ها در کارزار تحریم برندهای حامی رژیم صهیونیستی توسط شهروندان مالزیایی صورت گرفته است.

تعطیلی ۱۰۰ شعبه یک رستوران آمریکایی در مالزی به دلیل حمایت از اسرائیل

تهران- ایرنا- شرکت رستوران‌های زنجیره‌ای «کی اف سی» آمریکا، اعلام کرد بیش از یکصد شعبه خود در مالزی را به دلیل ضرر مالی تعطیل کرده است؛ تحریم این رستوران‌ها در کارزار تحریم برندهای حامی رژیم صهیونیستی توسط شهروندان مالزیایی صورت گرفته است.

Loading

چشم‌انداز اعتراضات داخلی در رژیم صهیونیستی

۱۴۰۲/۰۲/۲۰ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: پژوهشگر مسائل رژیم صهیونیستی در اندیشکده جریان در خصوص تداوم اعتراضات در رژیم صهیونیستی در واکنش به طرح بازنگری قانون اصلاحات قضایی گفت: «اعتراضات نسبت به پرونده اصلاحات دیوان عالی در حالی وارد هجدهمین هفته پیاپی خود شده که مذاکرات میان کابینه نتانیاهو و احزاب اپوزیسیون برای دستیابی به یک راه حل، چشم‌انداز مطلوبی پیش روی خود ندارد.»

منصور براتی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: «بعد از حدود یک ماه مذاکره بین نمایندگان کابینه نتانیاهو و احزاب اصلی اپوزیسیون در محل اقامتگاه رئیس رژیم صهیونیستی برای دستیابی به یک راه حل مورد اجماع، هفته گذشته دفتر اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی از پایان یافتن دور اول مذاکرات بدون رسیدن به هیچ نتیجه محسوسی خبر داد.»

به گفته این کارشناس، با شروع مذاکرات بین ائتلاف حاکم و اپوزیسیون در هفته‌های اخیر، اعتراضات خیابانی با شدت کمتری دنبال می‌شد اما با مشخص شدن اختلافات فاحشی که میان دو طرف وجود دارد، سازمان‌دهندگان اعتراضات خواستار خروج احزاب اپوزیسیون به رهبری یائیر لاپید و بنیامین گانتز از مذاکرات شده و  این مذاکرات را صرفا نقشه نتانیاهو برای وقت کشی تا زمان تصویب قانون بودجه قلمداد کرده‌اند.

پژوهشگر مسائل رژیم صهیونیستی تاکید کرد: « البته همزمان با روند مذاکرات در یک ماه اخیر، دولت نتانیاهو تلاش کرد هواداران خود را در خیابان‌های شهرهای مختلف بسیج کرده و با اردوکشی خیابانی نشان دهد بازی اعتراضات کاملا به نفع مخالفان اصلاحات دیوان عالی پیش نمی‌رود.»

براتی با اشاره به اینکه از هنگام آغاز اعتراضات در هفتم ژانویه 2023 تا ماه گذشته میلادی، خیابان‌های شهرهای بزرگ رژیم صهیونیستی صرفا در تصرف مخالفان اصلاحات قضایی قرار داشت و هواداران این اصلاحات ظهور و بروز چندانی نداشتند، گفت: «اما با استفاده از ظرفیت‌های دولتی در یک ماه گذشته هواداران اصلاحات نیز به خیابان‌های رژیم صهیونیستی آمده نظرات خود را مطرح کرده اند.»

وی افزود: «بزرگترین راهپیمایی هواداران پرونده اصلاحات روز 28 آوریل با حضور 200 هزار نفر در قدس برگزار شد. اگرچه تعداد شرکت‌کنندگان در این راهپیمایی هرگز به اندازه مخالفان اصلاحات نرسید اما به نظر می‌رسد این رویداد توانسته تاحدی اعتماد به نفس کابینه نتانیاهو را بازگرداند.»

براتی با تاکید بر اینکه به نظر می‌رسد کابینه نتانیاهو استراتژی اردوکشی خیابانی را برای خنثی کردن اعتراضات مخالفان ادامه خواهد داد گفت که این امر ممکن است باعث درگیری‌های خشونت آمیز میان دو طرف شود.

این پژوهشگر در عین حال گفت: «با توجه به چشم‌انداز ناامیدکننده مذاکرات ممکن است مخالفان اصلاحات نیز مجددا با تمام قوا به خیابان‌ها برگردند و باعث فلج شدن دولت نتانیاهو شوند.»

براتی با بیان اینکه می‌توان از تحولات روز 27 مارس 2023، به عنوان نقطه عطف اعتراضات یاد کرد گفت: «در آن روز معترضان در واکنش به اخراج یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به دلیل مخالفت با اصلاحات شبانه به خیابان‌ها آمدند و تا صبح به اعتراض پرداختند و صبح روز بعد صنف‌های مختلف آماده اعتصابات سراسری شدند.»

این پژوهشگر درباره سناریوهای آینده این اعتراضات نیز توضیح داد: «به نظر می‌رسد در صورت بازگشت اعتراضات به فاز سخت، این اعتراضات ظرفیت فلج کردن دولت را خواهد داشت و باعث نارضایتی شدید برخی از وزرای کابینه نتانیاهو از جمله ایتامار بن‌گویر، وزیر امنیت عمومی که هم اکنون نیز اختلافات زیادی با نتانیاهو دارد خواهد شد.»

وی افزود: «افزایش اختلافات بین نتانیاهو و بن‌گویر و قرار گرفتن بن‌گویر در وضعیت انفعالی ممکن است او را به خروج از کابینه و انحلال ائتلاف حاکم تشویق کند.»

براتی درباره سناریوی دیگر اعتراضات نیز گفت: «در هفته‌های اخیر برخی از رسانه‌های اسرائیلی از ناامیدی نتانیاهو نسبت به تحقق اصلاحات قضایی خبر داده بودند و اینکه ممکن است نتانیاهو به دلیل شکل‌گیری شرایط بحرانی فعلی از خیر اصلاحات بگذرد اما در این صورت نیز وی چالش‌ بزرگی برای راضی کردن احزاب مذهبی و احزاب راست افراطی پیش رو خواهد داشت.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *