جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

سندرز از تظاهرات دانشجویان آمریکا حمایت کرد/ اعتراض به حمایت مالی دولت آمریکا از تل آویو

تهران- ایرنا- برنی سندر سناتور مستقل آمریکایی از تظاهرات دانشجویی در دانشگاه‌های این کشور حمایت کرد و گفت که دانشجویان بنا به دلایل درست به حمایت نظامی و مالی ایالات متحده از اسرائیل اعتراض می‌کنند.

Loading

تحلیلی بر اقدام تقابلی رژیم صهیونیستی علیه مسکو در تصویب انتقال سامانه‌های ضد پهپادی به اوکراین

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: روابط روسیه و رژیم صهیونیستی همواره با فرازونشیب‌های زیادی همراه بوده است. در مواردی همکاری و هماهنگی و در مواردی نیز، تضاد و اختلاف، تعریف کننده روابط طرفین بوده است. این وضعیت به دنبال وقوع جنگ اوکراین مشهودتر نیز شد. اگرچه تل آویو از ابتدا تلاش داشت نوعی بی طرفی را در قبال جنگ اوکراین به نمایش بگذارد، اما از همان ابتدا زمزمه کمک‌های نظامی آن به اوکراین، به شکل گیری موجی از اختلاف‌ها میان تل آویو و مسکو منجر شد. محمدجواد قهرمانى - پژوهشگر مسائل بين الملل

پس از به قدرت رسیدن نتانیاهو این گمانه تقویت شد که روابط رژیم صهیونیستی و روسیه سمت و سوی مناسب تری پیدا خواهد کرد. این موضوع اساساً مبتنی بر ادراکی بود که نسبت به روابط شخصی میان نتانیاهو و ولادیمیر پوتین وجود داشت. این روابط در دوره قبلی نخست وزیری نتانیاهو در سوریه خود را نشان داد که در موارد متعددی حملات نظامی رژیم صهیونیستی با واکنش جدی از جانب روسیه، با وجود همکاری‌های نظامی مسکو و تهران، همراه نبود.

 تصویب  مجوز انتقال تجهیزات ضد پهپادی رژیم صهیونیستی به اوکراین نشان می‌دهد برخی فاکتورهای جدید بر جهت گیری رژیم صهیونیستی در این بحران اثرگذار شده است. در این ارتباط نکته قابل توجه این است که از زمان حمله روسیه به اوکراین، این اولین مورد انتقال تجهیزات دفاعی به کی‌یف از جانب رژیم صهیونیستی قلمداد می‌شود.

یکی از موضوعات تأثیرگذار بر چنین رویکردی به تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای آزمودن تجهیزات دفاعی خود در مقابله با پهپادهای ایرانی در میدان نبرد است. به عبارت دیگر، رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند بعدی خاورمیانه ای به بحران اوکراین بخشیده و بدین ترتیب از فرصت پیش آمده به منظور آزمایش توان ضد پهپادی خود و بهبود نقاط ضعف آن استفاده کند.

افزون بر این، گسترش همکاری‌های نظامی ایران و روسیه نیز مسئله ای محوری قلمداد می‌شود. هرچه بر دامنه همکاری‌های نظامی تهران و مسکو افزوده شود، نگرانی‌های تل آویو نیز افزایش پیدا خواهد کرد. انتشار اخباری مبنی بر احتمال انتقال هواپیماهای نظامی به تهران موضوعی نیست که خوشایند رژیم صهیونیستی باشد. بدین ترتیب، تصمیم گیران تل آویو چه بسا به‌دنبال تأثیرگذاری بر تصمیم گیری‌های روسیه نیز هستند. در کنار روابط تهران و مسکو، فاکتور دیگر به روابط تهران و پکن نیز بازمی گردد. میانجیگری اخیر پکن میان ایران و عربستان، احتمالا به نگرانی‌ها در رژیم صهیونیستی نسبت به آینده ائتلاف با کشورهای عربی دامن زده است.

مسئله اثرگذار دیگر، به روابط با غرب باز می‌گردد. طی سالیان اخیر، اختلاف‌هایی در روابط رژیم صهیونیستی با آمریکا مشاهده شده است. بخشی از این مسئله به عدم اطمینان نسبت به تعهد آمریکا به تل آویو مرتبط می‌شود که به طور خاص در نتیجه امضای برجام و البته سیاست «محور آسیایی» که از زمان اوباما مطرح شد تشدید شد. اگرچه در زمان دولت ترامپ، نتانیاهو تلاش می‌کرد با بهبود روابط با جمهوری خواهان خیال خود را نسبت به این موضوع راحت سازد اما در همان زمان نیز چنین نگرانی هایی نسبت به نوع مواجهه با آمریکا با ایران وجود داشت.

با به قدرت رسیدن دولت دموکرات در آمریکا مجددا این موضوع خود را نشان داد. رژیم صهیونیستی به جنگ اوکراین نیز به عنوان اهرمی برای امتیازگیری از غرب نگاه می‌کند. اکنون نیز با وقوع برخی تحولات داخلی در رژیم صهیونیستی، تل آویو احتمالا به این موضوع به عنوان اقدامی برای همراه نگه داشتن غرب با محوریت آمریکا با خود می‌نگرد.

در مجموع، با توجه به موضوعات ذکر شده به نظر می‌رسد در تحلیل اقدام اخیر رژیم صهیونیستی باید فاکتورهای مختلفی را منظر قرار داد هرچند وزن برخی ممکن است از دیگر مسائلِ تأثیرگذار بیشتر باشد. در عین حال، نکته مهمی که اشاره به آن ضروری است اینکه این اقدام لزوماًبه معنای کنار گذاشتن روسیه در معادلات سیاست خارجی تل آویو نخواهد بود. طرف اسرائیلی با تأکید بر این موضوع که چنین تجهیزاتی ماهیتی تدافعی دارند که به کشته شدن سربازان روسی منجر نخواهد شد تلاش می‌کند خود را از پیامدهای آن دور نگه دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *