جدیدترین مطالب

Loading

أحدث المقالات

روایت العربی الجدید از طرح اضطراری مصر درباره تهاجم قریب‌الوقوع به رفح: به همه پزشکان برخی استان‌ها دستور داده شد از مرخصی‌ها بازگردند تا برای شرایط اضطراری آماده باشند

منابع خصوصی مصری فاش کردند که دستورالعمل‌هایی به تعدادی از بخش‌ها در سه استان منطقه کانال سوئز: اسماعیلیه، سوئز و پورت سعید، علاوه بر استان‌های شرقی، شمال و جنوب سینا صادر شده است تا سطح آماده باش را افزایش دهند و با اجرای طرح اضطراری که از سه شنبه آینده آغاز می‌شود، تعطیلات را لغو کنند و این ممکن است نشان دهنده حمله قریب الوقوع رفح باشد.

بلینکن: چین می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد

آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن که به چین سفر کرده است، روز جمعه در پکن با شی جین پینگ، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفتگو کرد و گفت که در خصوص چگونگی نقش سازنده چین در «بازدارندگی حکومت ایران» و گروه‌های وابسته به آن در تشدید تنش‌ها در خاورمیانه (غرب آسیا) گفتگو کرده است. بلینکن تصریح کرد: «من فکر می‌کنم روابطی که چین [با حکومت ایران]دارد می‌تواند در تلاش برای آرام کردن تنش، جلوگیری از تشدید و گسترش آن مثبت باشد و ما توافق کردیم که به طور منظم در باره این موضوع در ارتبط باشیم و مطمئنم که این طور خواهد بود.»

بمب گذار میدان تقسیم استانبول به ۷ بار حبس ابد و هزار و ۸۰۰ سال زندان محکوم شد

 دادستانی استانبول حکم “احلام البشیر” که در سال ۲۰۲۲ با بمبگذاری در میدان تقسیم استانبول باعث کشته شدن ۶ نفر و مجروح شدن ۹۹ نفر دیگر شد را صادر کرد. بر اساس این حکم، البشیر به اتهام “تخریب اتحاد و یکپارچگی حکومت” و “قتل عمد” ۶ نفر به ۷ بار حبس ابد محکوم شد. وی همچنین به اتهام “اقدام به قتل عمد”، “پیدا کردن بدون اجازه مواد خطرناک” در مجموع به ۱۷۹۴ سال زندان و ۲۲ هزار لیره جزای نقدی محکوم شد.

ببینید | کاخ سفید مسجد شد!

نماز جماعت توسط بیش از ۵۰۰۰ نفر از تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در قلب آمریکا، واشنگتن دی سی اجرا شد./ مهر

تکرار ادعای کاخ سفید: مدرکی مبنی بر نسل کشی اسرائیل در غزه وجود ندارد

نیویورک  – ایرنا- «جان کربی» هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید برغم کشتار بیش از ۳۴ هزار فلسطینی به رغم اعتراف به کشتار زیاد و مرگ فلسطینیان بر اثر گرسنگی همچون دیگر مقامات آمریکایی همچنان به تبرئه رژیم اسرائیل پرداخت و با تکرار ادعاهای واشنگتن مدعی شد: مدرکی مبنی بر نسل کشی اسرائیل در غزه وجود ندارد.

جنبش دانشجویی آمریکا خواب را از چشم قاتلان کودکان غزه ربوده/ دانشگاه‌های جهان حمایت کنند

تهران- ایرنا- سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بیانیه‌ای با محکوم کردن برخوردهای پلیس و دولت آمریکا با دانشجویان حامی فلسطینیان در این کشور، خواستار حمایت جهانی دانشجویان، دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی و علمی جهان از این جنبش دانشجویی اصیل شد.

Loading

خاورمیانه در آستانه صلح فراگیر

۱۴۰۲/۰۱/۰۵ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: توافقنامه راهبردی ایران و عربستان در پکن به دگرگونی شرایط سیاسی و امنیتی و حرکت به سمت یک صلح و ثبات پایدار در منطقه کمک خواهد کرد. این توافقنامه به تنش‌های هزینه دار بین تهران و ریاض پایان خواهد داد و شرایط جدیدی به لحاظ پایداری سیاسی و امنیتی و گسترش همکاری‌های بین کشورهای منطقه ایجاد می‌کند. حسن هانی‌زاده - کارشناس مسائل خاورمیانه

کشورهای منطقه از جمله ترکیه و اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس از توافقنامه تهران – ریاض در پکن استقبال کردند و آن را ضامن حفظ ثبات و امنیت منطقه تلقی کردند.

نخستین تاثیرات جانبی این توافقنامه رویگردانی کشورهای عرب خلیج‌فارس از رژیم صهیونیستی است؛ بگونه‌ای که عربستان از دادن ویزا به یک هیات بلند پایه اسرائیلی خودداری کرد. همچنین امارات متحده که اخیرا شاهد سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران به ابوظبی بود، قرارداد خرید سامانه دفاعی از رژیم صهیونیستی را لغو کرد.

سفر بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه به مسکو و دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نیز نشان می‌دهد که سوریه در حال خروج از یک بحران نفسگیر 12 ساله است . رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه نیز در آستانه انتخابات سراسری این کشور، تمایل خود را برای برقراری رابطه با سوریه و حل مشکلات خود با دمشق اعلام کرد. ترکیه در بحران داخلی سوریه نقشی کاملا تخریبی ایفا می کرد و با تقویت گروهک‌های تروریستی در این کشور، بخشی از استان ادلب در شمال‌غرب سوریه را اشغال کرد. حضور 15 هزار نظامی ترک در یک صد پایگاه در مناطق شمالغرب سوریه نشان داد که دولت ترکیه قصد دارد بخش مهمی از خاک سوریه را تجزیه کند. اما توافقنامه اخیر ایران و عربستان در پکن مسیر صلح پایدار در منطقه را هموار خواهد ساخت؛ زیرا ایران و عربستان دو کشور تاثیرگذار در غرب آسیا هستند و هرگونه تنش میان دو کشور بازخورد منفی بر سایر کشورها خواهد داشت.

جنگ ظالمانه عربستان علیه مردم یمن که هفتمین سال خود را پشت سر گذاشت برای عربستان بیش از 350 میلیارد دلار هزینه داشته است؛ بگونه‌ای که بخشی از پروژه‌های عمرانی عربستان در طول 7 سال گذشته تقریبا متوقف شده است. از آنجایی که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برای پیشبرد طرح 2030 خود و رسیدن به قدرت، نیازمند یک حاشیه امن سیاسی است لذا از سال گذشته علائم مثبتی برای توافق با ایران ارسال کرد. از فروردین ماه سال گذشته مذاکرات هیات‌های ایرانی و سعودی در بغداد با تلاش دولت عراق  آغاز شد و پنج دور مذاکره چالشی و نفسگیر در حوزه مسائل امنیتی  بین هیات‌های دو کشور انجام شد. خروجی اولیه این مذاکرات، برقراری آتش‌بس بین ریاض و صنعا بود. زیرا یکی از شرایط ایران برای دستیابی به صلح پایدار منطقه‌ای پایان جنگ یمن بود. قرار بود که مذاکرات از فاز امنیتی وارد فاز سیاسی شود اما رخدادهای داخلی پائیز گذشته در ایران و نقش تخریبی رسانه‌های سعودی در حوادث اخیر ایران به توقف روند مذاکرات بغداد منجر شد. اما سفر اخیر شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین به ریاض، بن‌بست مذاکرات ایران و عربستان را شکست؛ زیرا رئیس جمهوری چین در این سفر به طرف سعودی پیشنهاد کرد که بین این کشور و ایران میانجیگری کند که سعودی‌ها از این پیشنهاد استقبال کردند. همچنین در سفر بهمن ماه گذشته رئیس جمهوری اسلامی ایران به پکن، رئیس جمهوری چین همین پیشنهاد را به همتای ایرانی خود ارائه داد که مورد پذیرش قرار گرفت.

مذاکرات بین علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی و مساعد بن محمد العیبان مشاور امنیت ملی عربستان در فضائی بسته و به دور از نگاه رسانه‌ها انجام شد که خروجی آن توافقنامه اخیر بود. اکنون فصل برداشت سیاسی از این توافقنامه فرا رسیده زیرا بسیاری از کشورهای عرب منطقه از جمله امارات، بحرین، اردن و مصر قطعا به تاسی از ریاض در آینده به حلقه توافق ایران وعربستان خواهند پیوست. در چنین فرایندی و با توجه به اینکه رجب طیب اردوغان در آستانه انتخابات سراسری ترکیه برای پیروزی حزب عدالت و توسعه نیازمند یک دستاورد سیاسی بین المللی  است، لذا گمانه‌زنی‌ها این است که رئیس‌جمهوری ترکیه در آینده نزدیک به سمت صلح با همسایه خود سوریه حرکت خواهد کرد. این صلح پایدار هم برای چین که نیازمند انرژی فسیلی ایران و عربستان است و قصد دارد که شبح آمریکا را از منطقه دور کند، آورده‌های اقتصادی و امنیتی بالایی دارد و هم کشورهای منطقه به جای ادامه تنش و تقابل، مسیر همگرایی و تفاهم را در پیش خواهند گرفت.

درمجموع، به نظر می‌رسد سال 1402 را باید سال صلح، همگرایی، توسعه منطقه‌ای، انزوای رژیم صهیونیستی و آغاز یک تعامل سازنده برای تامین منافع مشترک کشورهای مسلمان منطقه نام نهاد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *