جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

پشت پرده مذاکرات دولت ونزوئلا با مخالفان

۱۴۰۱/۱۰/۰۴ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: کارشناس مسائل آمریکای لاتین درباره از سرگرفتن مذاکرات دولت ونزوئلا و مخالفان سیاسی پس از یک سال تعلیق و متعاقب آن کاهش برخی تحریم‌های آمریکا علیه دولت نیکلاس مادورو گفت: «این روزها ونزوئلا در نگاه سیاست خارجی آمریکا نسبت به بسیاری کشورها از جمله برخی کشورهای خاورمیانه ارجحیت دارد؛ چرا که راحت‌تر می‌توانند با این کشور کنار بیایند و به دلیل نزدیک بودن، نفت ارزان‌تری را از این کشور می‌خرند.»

هادی اعلمی فریمان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی افزود: «آمریکا فعلا ونزوئلا را برای خرید نفت ترجیح داده است و از سوی دیگر پیشبرد مذاکرات نفتی را به پیشرفت مذاکرات سیاسی بین حکومت ونزوئلا و مخالفان منوط کرده‌اند. بنابراین مادورو نیز فرصت را از دست نداد و مذاکرات را مجددا احیا کرد.»

اعلمی‌فریمان درباره روابط بین کاراکاس و واشنگتن توضیح داد: «روابط بین ونزوئلا و ایالات متحده آمریکا بعد از جنگ اوکراین وارد مرحله جدیدی شده است. زمانی که جنگ اوکراین اتفاق افتاد بسیاری از تحولات جامعه بین‌المللی را تحت الشعاع خود قرار داد؛ یعنی روابط از روال عادی خارج شد، تقسیم‌بندی‌ها و قطب‌بندی‌ها مجددا اعمال شد، بحران انرژی پیش آمد و اروپا نیز وضعیت متفاوتی پیدا کرد.»

این کارشناس با اشاره به اینکه در وهله نخست، اهمیت مسئله انرژی بعد از بحران کرونا بسیار افزایش یافت، ادامه داد: «بعد از بحران کرونا شاهد کاهش تقاضای انرژی بودیم و بسیاری از تحلیلگران مطرح می‌کردند که بعد از اتمام بحران کرونا، شاهد تقاضای انرژی به صورت تصاعدی در سراسر جهان خواهیم بود. زمان مطرح شدن این بحث‌ها همزمان شد با جنگ اوکراین و تحولات روسیه و این بحران انرژی از آنجا شروع شد، زیرا آمریکایی‌ها در مسائل داخلی خود از آنجایی که بحث انرژی با افکار عمومی گره خورده، به تامین انرژی راحت و ارزان نیاز دارند.»

اعلمی فریمان درباره چگونگی راه‌های رفع نیاز انرژی آمریکا گفت: «آمریکایی‌ها چند گزینه پیش‌روی خود داشتند. ابتدا در نظر داشتند بحث عربستان، قطر، کویت و کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس را دنبال کنند که تقریبا جوابی نگرفتند؛ سپس می‌خواستند احتمالا از طریق سرمایه‌گذاری روی برجام و ایران انرژی خود را تامین کنند که این مسیر نیز به دلیل نیمه‌کاره ماندن مذاکرات احیای برجام بی‌نتیجه ماند. در وهله بعدی آمریکا روی ونزوئلا حساب کرده بود و در آخر نیز ذخایر استراتژیک خود را مدنظر داشتند.»

کارشناس مسائل آمریکای لاتین در ادامه با اشاره به اینکه نقشه راه مذاکرات بین مادورو و مخالفان از سال 2019 در مکزیک و با میانجیگری برخی کشورها مانند نروژ، هلند، روسیه و مکزیک آغاز شد، توضیح داد: «این نقشه راه یک تفاهم نامه اولیه داشت که به نقشه راه نروژ معروف است و برخی از اصول و مبانی آن عمدتا شامل موارد زیر است: تضمین حقوق سیاسی تمام شهروندان، تعیین جدول زمانی برای برگزاری انتخابات، لغو تحریم‌های بین‌المللی، احیای حقوق گروه‌ه‌های معترض سیاسی، اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه و آزادی زندانیان.»

اعلمی فریمان ادامه داد: «این مذاکرات از سال 2019 شروع شد، اما از آنجایی که 45 کشور خوان گوایدو را به عنوان رئیس‌جمهور به رسمیت شناخته بودند و شخص مادورو نیز به دنبال شرکای بین‌المللی بود عملیاتی کردن نقشه راه به تعویق افتاد. در نهایت به تازگی، آمریکا‌ ظاهرا مذاکرات مخفیانه‌ای را با دولت مادورو آغاز کرد. گرچه خبر دیدارها فاش شد، اما محتوای آن مشخص نشد. بعد از این دیدارها، آمریکایی‌ها اعلام کردند که به برخی شرکت‌ها مانند «انی» و «شورون» اجازه می‌دهند تا فرآورده‌های نفتی را از ونزوئلا صادر کنند منتهی به شرطی که قرارداد مربوطه 6 ماهه باشد و ابتدا مطالبات را پوشش دهد. از این رو جمعه 11 آذر ماه توافقنامه‌ای بین شرکت نفتی شورون و ونزوئلا امضا شد و به نظر می‌رسد این توافقنامه راهی را به روی ونزوئلا برای کاهش تحریم‌ها باز کرده است.»

این کارشناس معتقد است که دولت ونزوئلا این راه را ادامه خواهد داد و احتمالا با مخالفان سیاسی نیز به تفاهم خواهد رسید. حتی ممکن است شاهد تفاهم‌های گسترده‌تری بین ونزوئلا و شرکت‌های بین‌المللی باشیم.

وی درباره دلایل 6 ماهه بودن این قرارداد گفت: «هدف آمریکایی‌ها این است که یک فرصت کوتاه در اختیار ونزوئلا قرار دهند تا آن‌ها را امتحان کنند که آیا مذاکرات سیاسی همراه با مذاکرات نفتی به خوبی پیش خواهد رفت یا خیر؟ اگر مذاکرات به درستی پیش برود، قرارداد به طور موقت برای 6 ماه دیگر نیز تمدید خواهد شد.»

کارشناس مسائل آمریکای لاتین می‌گوید به نظر می‌رسد که این همکاری‌ها برای ونزوئلا دورنمای روشنی خواهد داشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *