جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading

تاثیرات بحران گاز بر اقتصاد آلمان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: آلمان تاکنون بخش قابل توجهی از گاز طبیعی مورد نیاز خود را از طریق واردات از روسیه تامین کرده است. در حالیکه سال ۲۰۲۱، سهم عرضه گاز از روسیه ۵۵ درصد بود، این میزان در پایان آوریل ۲۰۲۲، به ۳۵ درصد رسید. پوریا نبی پور- دکتری علوم سیاسی و روابط بین‌الملل

نتیجه ارزیابی اولیه اتحادیه اتاق‌های صنعت و بازرگانی آلمان  (DIHK)از بحران انتقال انرژی نشان می‌دهد که به دلیل افزایش شدید قیمت انرژی، شرکت‌های بیشتری از تولیدات خود در آلمان دست می‌کشند یا فعالیت‌های تجاری خود را محدود می‌کنند.

بر این اساس، در مجموع ۱۶ درصد از شرکت‌های صنعتی احساس می‌کنند مجبور هستند با کاهش تولید یا دست‌کم بخشی از تولید، نسبت به وضعیت فعلی انرژی واکنش نشان دهند. بر اساس نظرسنجی اتحادیه اتاقهای صنعت و بازرگانی آلمان تقریبا دو سوم شرکت‌های صنعتی، قیمت بالای برق و گاز را تهدیدی برای رقابت در آلمان می‌دانند.

به گفته پیتر آدریان، رئیس اتحادیه اتاق‌های صنعت و بازرگانی آلمان، اینها اعداد نگران‌کننده‌ای هستند و نشان می‌دهند که بسیاری از شرکت‌ها چاره‌ای جز تعطیل کردن یا انتقال تولید به مکان‌های دیگر ندارند.

 

تاثیرات اقتصادی و عواقب مورد انتظار بحران انرژی در آلمان

بحران انرژی در قوی‌ترین اقتصاد حوزه اتحادیه اروپا، علاوه بر اختلالات زنجیره تامین و کاهش صادرات، تولید و توسعه اقتصادی را نیز کاهش می‌دهد. در پیش‌بینی‌های اقتصادی، چشم‌انداز تولید به طور قابل توجهی به سمت کاهش و اصلاح  خواهد بود. بدین دلیل، هزینه و ریسک قابل‌توجهی برای شرکت‌ها در ماه‌های آینده وجود دارد.

بسیاری از شرکت‌ها در حال حاضر دریافته‌اند که نمی‌توانند افزایش قیمتی را که در رقابت بین‌المللی مستقیم یا غیرمستقیم تجربه کرده‌اند، به میزان کافی به مشتریان خود منتقل کنند. شرکت‌ها نیز پول کمتری برای سرمایه گذاری خواهند داشت. این میزان در سال ۲۰۲۲ حدود ۴ دهم درصد و در سال ۲۰۲۳، ۳/۱ درصد کاهش خواهد یافت.

بر اساس محاسبات، تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳، 2 دهم درصد کمتر خواهد بود.  سرمایه گذاری‌ها در سال جاری و سال آینده به ترتیب 4 دهم و ۴.۲ درصد کاهش می‌یابد.  بنابراین نرخ بیکاری در سال ۲۰۲۳ کمی بیش از نیم درصد افزایش می‌یابد.

همچنین ارتباطی بین اندازه شرکت و عواقب مورد انتظار وجود دارد: شرکت‌های بزرگتر به طور متوسط ​​اثرات جدی‌تری را بر تولید خود پیش‌بینی می‌کنند. حدود ۲۰ درصد از شرکت‌ها بر این باورند که می‌توانند تا حدی گاز طبیعی را جایگزین کنند، ولی قریب به اتفاق ۵۸ درصد شرکت‌ها هیچ گزینه جایگزینی در کوتاه مدت نمی‌بینند؛ به ویژه، در شرق آلمان به طور نامتناسبی هیچ گزینه‌ای برای جایگزینی گاز طبیعی وجود ندارد.

افزایش قیمت انرژی بر مصرف کنندگان نیز تاثیر می‌گذارد .بر اساس محاسبات اندیشکده اقتصاد آلمان (IW) از آنجایی که مردم پول کمتری در اختیار خواهند داشت، به میزان قابل توجهی کمتر خرید خواهند کرد. با افزایش قیمت سوخت، مصرف‌کنندگان در آلمان بخش بزرگتری از درآمد خانوار خود را صرف گاز، برق و سایر سوخت‌های گرمایشی و همچنین سوخت وسایل نقلیه شخصی، عمدتاً بنزین و گازوئیل می‌کنند و مصرف کنندگان و تولیدکنندگان باید برای قیمت‌های دائمی بالا آماده باشند.

بر اساس بررسی‌های اقتصادی، شرایط عادی یا شرایط مشابه قبل از بحران اوکراین- شرایطی که واردات و‌خرید انرژی پایدار باشد و ابهام درباره واردات انرژی وجود نداشته باشد- باز نخواهد گشت. بنابراین، سیاست انرژی آلمان بر این اساس طراحی شده که زیرساخت‌های انرژی به عنوان مثال از طریق ساخت پایانه‌های واردات گاز طبیعی مایع (LNG) قوی‌تر و یا بازسازی شود.

اما این کار به هزینه و زمان نیاز دارد؛ بسته‌های امدادی که تاکنون تصمیم‌گیری شده‌اند، تنها می‌توانند تا حدودی بار اضافی مورد انتظار را جبران کنند، اما جوابگوی نیازهای اقتصادی و کاهش قدرت خرید قشر متوسط آلمان که بیشترین میزان مالیات را پرداخت می‌کنند، نیستند.

ارزیابی بار اقتصادی جنگ در اوکراین بر روی شرکت‌ها نشان می‌دهد که تقریباً ۱۲ درصد آنها به اقداماتی در حوزه پرسنلی- مثل کاهش ساعات کار، کاهش اضافه کاری و‌ کاهش استخدام‌‌نیروی جدید- متوسل می‌شوند که می‌تواند شامل بخش صنعت ساخت و ساز، حمل و‌نقل، کشاورزی و گردشگری شود.

در مجموع به نظر می‌رسد که با ادامه تنش‌ها بین روسیه و اتحادیه اروپا، کمبود سوخت در زمستان به یکی از چالش‌های جدی اروپا تبدیل شود. از جمله خطرات توقف کامل و‌ یا کاهش تحویل گاز برای اقتصاد آلمان،‌ عدم وجود جایگزین‌های مناسب و کافی برای صنعت و مصرف کنندگانی که از گاز طبیعی استفاده می‌کنند. در نتیجه ممکن است تولید به میزان قابل توجهی کاهش یابد. بررسی داده‌های اقتصادی، در حال حاضر اثرات واضح افزایش قیمت انرژی بر کاهش تولید و افزایش قیمت‌ها برای مصرف کنندگان را نشان می‌دهد. احتمال آن وجود دارد که بحران انرژی برای مدت طولانی‌تری نیز بر تولید و توسعه اقتصادی تاثیر بگذارد.

کاهش تولید ممکن است صنایع پایه و زنجیره تامین را نیز تحت تاثیر قرار دهد و مشکلات زنجیره تامین به نوبه خود منجر به کاهش تولید و افزایش قیمت می‌شود. بنابراین، سیاست اقتصادی دولت مجبور خواهد بود از ادامه تولید در کوتاه‌مدت حمایت کند که برای دولت آلمان هزینه زیادی به همراه خواهد داشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *