جدیدترین مطالب

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

اکبر فیجانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تنها یک گزینه متصور است و آن حمله اتمی محدود اما برق آسا به ایران است. اما، گرچه از رژیم نسل کش اسرائیل هر جنایتی بر می آید، با توجه به قدرت دفاعی و تهاجمی ایران و توان و همراهی گروه های مقاومت منطقه، و تبعات اقتصادی امنیتی آن برای جهان، در حالت عادی وقوع چنین اقدام خطرناکی بعید است. 

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در بحث حمله به «اسرائیل» هم همین است! اول اینکه، ایران به خاک رژیم صهیونیستی حمله نکرده است. بحث در اینجا مربوط به سازمان ملل و حقوق بین الملل نیست. بحث در درجه اول اخلاقی و سیاسی است! رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر است که ادعای خاک دارد اما در واقعیت خاکی ندارد (چه برسد به عمق راهبردی)! اصلا حمله انتقام جویانه کشورمان هم هیچ حمله ای به اسرائیل یا خاک آن نبود چرا که اساسا موجودیتی با این مختصات و مشخصات وجود ندارد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی

وزارت خزانه داری آمریکا در راستای ادامه سیاست‌های تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ایران، بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به بهانه ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین و روسیه تحریم کرد.

Loading

أحدث المقالات

گورهای جمعی بیمارستان ناصر و ظن ربودن اعضای بدن شهدای فلسطینی توسط اسرائیل

فیلم‌ها و عکس‌های مستند شده در مجتمع پزشکی ناصر در خان یونس، در جنوب نوار غزه، منجر به بروز شبهاتی در خصوص سرقت اعضای بدن برخی از قربانیان شده است.نیروهای امدادرسانی می‌گویند: آنها اجسادی را با دستان بسته، شکم باز شده و بخیه زده پیدا کردند که با روش‌های معمول بخیه زدن زخم‌ها در نوار غزه مغایرت دارد و این موضوع شبهه‌هایی را در مورد سرقت برخی از اعضای بدن انسان ایجاد می‌کند.

حمله اسرائیل به کنسولگری ایران صلح منطقه را به خطر انداخت

سفیر و معاون نمایندگی پاکستان در سازمان ملل خواستار توقف ماشین جنگی اسرائیل در نسل‌کشی مردم غزه شد و افزود: تلاش رژیم اشغالگر اسرائیل برای گسترش جنگ غزه به ویژه تجاوز به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، صلح منطقه‌ را تهدید کرده است.

Loading

ابعاد راهبردی و پیامدهای منطقه‌ای و بین‌المللی قدرت پهپادی ایران

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: پهپادها که به‌عنوان مظهر اصلی فناوری‌های نوین نظامی قرن بیست‌و‌یکم معرفی شده‌اند و به‌سرعت نیز مورد توجه و بهره‌برداری بسیاری از کنشگران دولتی و غیردولتی در سطح بین‌الملل قرار گرفته‌اند، امروز یکی از مؤلفه‌های مهم قدرت نظامی هر کشوری محسوب می‌شوند. حمید خوش‌آیند – کارشناس مسائل منطقه

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیداری که چند ماه پیش با رئیس جمهور تاجیکستان داشتند، بر این نکته راهبردی تأکید کردند که «پهپاد امروز عامل مهمی در امنیت کشورها است».

جمهوری اسلامی ایران که همواره نقش سازنده و مثبت در تحولات درون‌منطقه‌ای و بحران‌های سیاسی – امنیتی غرب آسیا دارد، در سال‌های پس از جنگ تحمیلی، تمرکز ویژه‌ای روی گسترش کمی و کیفی توانمندی‌های نظامی – دفاعی و قدرت بازدارندگی خود از جمله در عرصه «پهپاد» داشته است.

هشت سال جنگ نابرابر تحمیلی که هیچ قدرت نظامی حاضر به تأمین نیازهای تسلیحاتی ایران نبود، تجربه گران‌قیمتی برای ارتقای زیرساخت‌های نظامی و دفاعی کشور بود؛ آن‎هم در دنیایی که «عصر پهپادها» توصیف شده است.

برخورداری از تعداد زیادی از انواع پهپادهای پیشرفته با قابلیت‌های متنوع شناسایی، مراقبت، رزمی، جنگ الکترونیک، کشاورزی، مخابرات، آب و هوا، کنترل ترافیک و … در کلاس‌های مختلف باعث شده است که ایران جزو «چهار قدرت برتر» سازنده هواپیماهای بدون سرنشین در جهان به‌شمار رود که این موضوع برای ایران یک «نقطه قوت» محسوب می‌شود.

اگر از حیث اقتصادی هم به موضوع نگاه شود، دو عامل مهم وجود دارد که هواپیماهای بدون سرنشین را به یک «بازار منحصربفرد» و پرسود تبدیل کرده است: 1- روند پرشتاب موارد استفاده از پهپاد در جهان که به فراتر از حوزه‌های نظامی از جمله کشاورزی، مدیریت فجایع طبیعی، آب‌وهوا، نظارت بر ترافیک و … گسترش یافته است. 2- محدودیت و انحصار فناوری‌های تولید پهپاد که در اختیار تعداد کمی از کشورها قرار دارد. براساس برآوردهای موجود، هزینه‌ای که کشورها برای خرید پهپاد تا سال 2023  اختصاص خواهند داد، به بیش از 15 میلیارد دلار در سال خواهد رسید که از این حیث می‌تواند بازار پرسودی در زمینه صادرات پهپاد در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار دهد. این در حالی است که بسیاری از کشورهای کم‌درآمد نیز تمایل دارند خرید انبوه پهپاد را که قیمت تمام شده آن عمدتا کمتر از یک میلیون دلار است جایگزین خرید تسلیحات پرهزینه‌ای نظیر جنگنده‌های آمریکایی اف35 کنند که 110 میلیون دلار هزینه دارد.

محافل سیاسی و رسانه‌ای آمریکا، رژیم‌صهیونیستی و برخی کشورهای همسو با آنها، ضمن اذعان به قابلیت‌های پهپادی جمهوری اسلامی ایران، همیشه تلاش کرده‌اند این‌گونه «القاء» کنند که پیشرفت روزافزون ایران در این فناوری، عاملی برای تهدید منطقه است!

برخلاف این و القائات و تبلیغات، برخورداری ایران از قدرت پهپادی و در اختیار قرار دادن دانش و تکنولوژی این پرنده هدایت‌پذیر در اختیار کشورهای دوست و متحد و همچنین جبهه مقاومت اسلامی پیامدهای مهمی در راستای تعمیق صلح و امنیت در سطح منطقه داشته که به مهمترین آن‌ها اشاره می‌شود:

یک: نقش مؤثر و کارآمد پهپاد در زمینه «مبارزه با تروریسم» بویژه داعش در سوریه و عراق از طریق مأموریت‌های شناسایی، پشتیبانی و رزمی که حتی آمریکایی‌ها نیز در نشست‌های خصوصی خود بر آن معترف‌اند.

دو: تغییر مفهوم قدرت و «توازن قوای میدانی» در منطقه که باعث شده است دست مقاومت اسلامی برای کاهش هزینه‌های نظامی و خسارت‌های مادی – جانی و وارد ساختن «ضربات راهبردی» به دشمن باز باشد.

سه: تقویت قدرت دفاعی و تهاجمی و همچنین «ارتقاء بازدارندگی» و توانمندسازی ایران و جبهه مقاومت اسلامی در منطقه (سوریه، عراق، لبنان، فلسطین اشغالی و یمن) که به یک چالش بزرگ برای آمریکا و رژیم‌صهیونیستی تبدیل شده است که به «جنگ و بحران‌آفرینی» برای تأمین منافع ملی خود اعتقاد راسخی دارند.

چهار: کاهش خسارات جانی و مادی در قیاس با نبردهای گذشته جبهه مقاومت اسلامی با رژیم‌صهیونیستی و محور ضدمقاومت که در رأس اقدامات جنایتکارانه و جنگی علیه این جبهه قرار دارد.

پنج: «زیر سوال بردن برتری هوایی آمریکا» پس از سال‌ها در منطقه که چندی پیش ژنرال مکنزی فرمانده سابق ستاد مرکزی ارتش آمریکا در خاورمیانه (سنتکام) نیز به آن اعتراف کرد.

در شرایط خاص منطقه‌ای و بین‌المللی که تهدیدهای نظامی و سخت‌افزاری هنوز به قوت خود باقی است و هر روز ابعاد جدید و پیچیده‌تری به خود می‌گیرد و قدرت‌های بزرگی مانند آمریکا به جنگ به عنوان «ابزاری» برای پیشبرد منافع منطقه‌ای و جهانی خود نگاه می‌کنند، برخورداری از فناوری پیشرفته و کاربردی در زمینه طراحی، ساخت، تولید انبوه و صادرات پهپادها، یک «مزیت راهبردی» در حوزه نظامی و اقتصادی محسوب می‌شود.

در پایان اضافه می‌نماید اخیرا اخباری در خصوص تمایل روسیه برای خرید هواپیماهای بدون سرنشین ایران منتشر شده است. این موضوع جدیدی نیست و از آگوست 2019 روس‌ها علاقه بالقوه خود برای خرید پهپادهای ایرانی را ابراز کرده بودند. سیاست ایران در این زمینه مشخص است و در راستای منافع ملی و در قالب مقررات بین‌المللی از کشورهایی که به دنبال عقد قراردادهای تسلیحاتی با ایران هستند، استقبال می‌کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *