جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

مقامات رژیم صهیونیستی باید مجازات شوند

کمیته وزارتی سران کشور‌های عربی و اسلامی اعلام کرد ساز و کار قانون بین الملل برای محاکمه و مجازات مقامات اسرائیلی به علت ارتکاب جنایات جنگی باید پویا شود

Loading

تحلیلی بر جنگ 52 ساعته غزه

۱۴۰۱/۰۵/۲۸ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: جنگ اخیر رژیم صهیونیستی در غزه که با ترور چند تن از فرماندهان جهاد اسلامی فلسطین آغاز شد، نتوانست بیش از 52 ساعت دوام بیاورد. این جنگ که صهیونیست‌ها آن را به‌اصطلاح «سپیده دم» نام نهاده بودند، در نهایت به درخواست این رژیم و با برقراری آتش‌بس، با آتش‌بسی که دربردارنده شروط و مفاد موردنظر جهاد اسلامی بود، پایان پذیرفت. برسام محمدی - کارشناس مسائل منطقه

با وجود گذشت چند روز از اجرای آتش‌بس و پایان جنگ، مواضع و دیدگاه‌های طرفین به‌ویژه محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم‌صهیونیستی نشان می‌دهد، نتایج، دستاوردها و پیامدهای این جنگ به‌طور محسوس تبیین نشده است. برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های جنگ سه روزه غزه عبارتند از:

اول: در خصوص اهداف رژیم‌صهیونیستی باید گفت که این جنگ در راستای تحقق اصول و «اهداف ثابت» رژیم صهیونیستی در قبال گروه‌های مقاومت فلسطینی آغاز شد، اگرچه شرایط و تحولات روز نیز در شروع آن بی‌تأثیر نبود.

درگیری خونین صهیونیست‌ها با گردان‌های قدس شاخه جهاد اسلامی، در چهارچوب استراتژی موسوم به «چمن‌زنی» قابل تحلیل است. این استراتژی از سال‌ها پیش در دستور کار تل‌آویو قرار دارد. رژیم‌صهیونیستی به‌ویژه راستگرایان افراطی بر این اعتقادند که با گروه‌های مقاومت فلسطینی نمی‌شود «سازش» کرد، لذا هر چند سال یک‌بار باید آن‌ها را مورد هدف قرار داد تا هم جلوی رشد و ارتقای توانمندی‌های کمی و کیفی آنان را گرفت و هم «توانمندی‌های استراتژیک‌شان» را تضعیف نمود. براساس این استراتژی، همان‌گونه که هر از چند گاهی، وقتی چمن بلند می‌شود باید آن را کوتاه کرد، فلسطینی‌ها را هم باید هر چند سال یک‌بار مورد حمله قرار داد تا فرصت قدرت‌نمایی نداشته باشند. غافل از این‌که استراتژی مذکور به‌ویژه در سال‌های اخیر که فلسطینی‌ها از طریق روش‌های مقابله هوشمندانه و پیچیده، توان عملیاتی و تهاجمی خود را ارتقاء داده‌اند، عملاً کارایی خود را از دست داده و اتفاقاً نتیجه معکوس نیز به‎جا گذاشته است.

دوم: رژیم‌صهیونیستی و محافل سیاسی و رسانه‌ای همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل همچنان تلاش می‌کنند تا با طرح ادعاهای غیرواقعی و با تکیه بر توانایی‌های فنی و اطلاعاتی تل‌آویو در ترور تعدادی از مسئولان جهاد اسلامی، رژیم‌صهیونیستی را پیروز این جنگ نشان دهند، در حالی‌که واقعیت چیز دیگری است.

جهاد اسلامی فلسطین که در سال 1981 و با الهام از اندیشه‌های امام خمینی (ره) و آرمان‌های انقلاب اسلامی توسط دانشجویان «دانشگاه اسلامی غزه» تأسیس شد، «نبض اصلی» تحولات میدانی و غیرمیدانی مرتبط با جنگ غزه را در دست داشت.

جنبش جهاد اسلامی فلسطین با وجود ده‌ها شهید و زخمی و خساراتی که متحمل شد، اما «پیروز واقعی» در نبرد اخیر با صهیونیست‌ها بود؛ این برآوردی است که واقعیات میدانی، سیاسی و امنیتی و همچنین نتایجی که از این جنگ حاصل شد، آن را نشان می‌دهد.

رژیم‌صهیونیستی که از نظر قدرت نظامی در غرب آسیا جایگاه ویژه و بالایی دارد، نتوانست بیشتر از 52 ساعت در جنگی که خود به راه انداخته و به تحقق دستاوردهای بزرگ از آن چشم دوخته بود، دوام بیاورد!

عکس‌العمل قاطع جهاد اسلامی و شلیک دقیق بیش از 950 موشک و صدها گلوله خمپاره به مراکز حساس صهیونیستی اعم از شهرک‌های صهیونیست‌نشین، سامانه‌های پدافند هوایی، مراکز اقتصادی و صنعتی، فرودگاه بن‌گورین و… عملاً باعث سردرگمی رژیم‌صهیونیستی و زمین‌گیر شدن ماشین جنگی آن در غزه شد. طوری‌که صهیونیست‌ها مجبور شدند به مصر متوسل شوند تا بلکه هر چه سریع‌تر با برقراری آتش‌بس از مهلکه‌ای که در آن گرفتار شده بودند رهایی یابند. در نهایت نیز با پذیرش شروط جهاد اسلامی و بدون هیچ دستاوردی، از جنگ خارج شدند.

سوم: جنگ اخیر غزه پیامدها و دستاوردهای مهمی برای جهاد اسلامی و فلسطینیان داشت. از جمله، به یک صحنه واقعی برای نمایش قدرت و بازدارندگی نظامی جهاد اسلامی تبدیل شد، در عین حال نشان داد که دوران پیروز‌ی‌های سریع و برق‌آسای رژیم‌صهیونیستی که روزگاری در جهان عرب به شکست‌ناپذیری معروف بود، تمام شده است، در این راستا رهبر معظم انقلاب در پاسخ به نامه اخیر زیاد نخاله، دبیر کل جهاد اسلامی فلسطین بر این نکته تاکید کردند که مقاومت شجاعانه جهادی‌ها در این جنگ «افتخارات جنبش جهاد اسلامی فلسطین را مضاعف ساخت و جایگاه جهاد اسلامی را در حرکت مقاومت شکوهمند ملت فلسطین ارتقاء بخشید؛ سیاست خدعه‌آمیز رژیم غاصب را خنثی کرد؛ ثابت نمود که هر بخش از مجموعه مقاومت، به‌تنهائی هم می‌تواند بینی دشمن را به خاک بساید؛ با پیوند زدن مجاهدت در غزه با کرانه و دیگر نیروهای مقاومت با حمایتشان از حرکت جهاد، یکپارچگی جهاد ملت فلسطین را به رُخ دشمن خبیث و خدعه‌گر کشید».

چهارم: برای نخستین بار و به‌طور بی‌سابقه‌ای در جریان نبرد اخیر، تمام گروه‌های مقاومت در منطقه از عراق گرفته تا انصارالله یمن و مناطق دیگر حمایت خود را از جهاد اسلامی و فلسطین ابراز کرده و اعلام کردند که در صورت گستاخی رژیم‌صهیونیستی «آماده ورود به جنگ» هستند؛ موضوعی که پیام خوبی برای آینده رژیم‌صهیونیستی ندارد!

 

نکته پایانی

جنگ اخیر غزه دو سوال بسیار مهم و کلیدی نخست برای رژیم‌صهیونیستی و دوم برای دولت‌های سازش‌کار عربی در منطقه و جهان اسلام مطرح می کند:

رژیمی که با تمام قابلیت‌های دفاعی، تسلیحاتی، تکنولوژیکی و اطلاعاتی نتوانست در برابر یک گروه کوچک فلسطینی حتی کمتر از دو و نیم روز دوام بیاورد، اگر با یک نیروی یکپارچه، منسجم و متحد از تمام گروه‌های مقاومت در فلسطین، لبنان و سوریه در اطراف سرزمین‌های اشغالی مواجه شود، به چه سرنوشتی دچار خواهد شد؟ سوال دیگر اینکه، آیا چنین رژیمی می‌تواند تکیه‌گاه امنی برای برخی دولت‌های عربی باشد که به سمت برقراری روابط دیپلماتیک و آشکارسازی مناسبات دوجانبه رفته‌اند؟

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *