جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

نظرسنجی آکسیوس: هریس در بین جوانان آمریکایی، محبوبیت بیشتری نسبت به بایدن دارد / هریس در بین جوانان، ۶۰ به ۴۰ از ترامپ جلوتر است / بایدن در این نظرسنجی ۵۳ به ۴۷ از ترامپ عقب بود

وبگاه تحلیلی آکسیوس از محبوبیت معنادار کامالا هریس در بین رأی‌دهندگان جوان آمریکایی در مقایسه با ترامپ و بایدن خبر داد.

سازمان ملل از آوارگی ۱۸۰ هزار نفر از خان یونس ظرف ۴ روز خبر داد

سازمان ملل جمعه ۵ مرداد گزارش داد که بیش از ۱۸۰ هزار فلسطینی طی چهار روز نبرد سنگین در اطراف شهر خان یونس در جنوب نوار غزه، در جریان عملیات نظامی اسرائیل برای بازگرداندن اجساد گروگان‌ها از این منطقه، مجبور به خروج از این شهر شدند.

روزنامه ترکیه: اسد و اردوغان ماه آگوست دیدار می‌کنند

روزنامه «ترکیه» که نزدیک به دولت ترکیه است، امروز (شنبه) گزارش کرد که اولین دیدار «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه و «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه در بیش از یک دهه در ماه آگوست در یک ایست مرزی در ماه آگوست (ماه آینده میلادی) برگزار خواهد شد.

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

محمد گل افروز در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ترکیه و کشورهای هم سوی سیاست اردوغانی آن ازجمله آذربایجان علی اف که به یک ایران ضعیف شده فکر می کنند و ته استراتژی منطقه ای آنها علیه ایران است (یعنی از آشوب، عدم یکپارچگی و تجزیه ایران بدشان نمی آید)، در صورت چنین جنگی به هدف عمده خود یعنی بدون مقاومت ایران، به توسعه راحت تر کریدور تورانی خود می پردازند (البته دور از ذهن نیست که کشور آذربایجان کنونی هم در چنین شرایطی به فکر کشور جعلی آذربایجان بزرگ برود)؛ از این رو، ترکیه و هم پیمانانش نسبت به این جنگ احتمالی، بی تفاوت و یا همراه با اسراییل و ناتو خواهند شد. 

در دیدار نتانیاهو با ترامپ چه گذشت؟

دونالد ترامپ روز جمعه با بنیامین نتانیاهو دیدار کرد و این اولین دیدار آنها از زمان خروج ترامپ از کاخ سفید در بیش از سه سال پیش بود و جزئیاتی تازه از این نشست و گفت‌وگوها منتشر شده است.

Loading

ابعاد و پیامدهای اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی در اردوگاه جنین

۱۴۰۱/۰۱/۳۰ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: عملیات جهادی نیروهای شهادت‌طلب فلسطینی ساکن اردوگاه جنین که در واکنش به ادامه جنایات رژیم صهیونیستی در هفته‌های اخیر انجام شده، نه تنها باعث هلاکت و زخمی شدن ده‌ها صهیونیست گردیده است، بلکه سرزمین‌های اشغالی را وارد دور جدیدی از تحولات میدانی، امنیتی و سیاسی کرده است. حمید خوش‌آیند – کارشناس مسائل منطقه

یورش نظامیان صهیونیستی به اردوگاه جنین

در روزهای گذشته، اقدامات ضدفلسطینی «رژیم آپارتاید صهیونیست» در شمال کرانه باختری تشدید شد. به دستور «نفتالی بنت»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، نظامیان این رژیم با هدف بازداشت تعدادی از فلسطینیان به شهرهای جنین، نابلس، طوباس و شهرک یعبد یورش بردند که با مقاومت فلسطینیان، درگیری‌های محدودی در این مناطق شکل گرفته است.

در نتیجه مقاومت فلسطینیان، نظامیان صهیونیستی مجبور به عقب‌نشینی از جنین و اطراف آن شده‌اند، ضمن آنکه، وضعیت امنیتی و میدانی در مناطق مذکور به‌ویژه در جنین، حاکی از وقوع تحولات بزرگ میدانی و جهادی دارد. در حال حاضر ساکنان جنین بسیج عمومی تشکیل داده و برای مقابله با هر نوع تجاوزگری در حالت «آماده‌باش کامل» قرار گرفته‌اند.

 

اردوگاه جنین؛ کانون تحولات جدید در فلسطین

با توجه به‌شرایطی که در نتیجه اقدامات جنایتکارانه و نژادپرستانه اخیر رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی حاکم شده است، «اردوگاه جنین» که «نماد مقاومت» در فلسطین است در حال تبدیل شدن به «کانون تحولات جدید» در فلسطین اشغالی می‌باشد.

اردوگاه جنین بنا به شاخص‌ها و ویژگی‌های مهمی که دارد، از جایگاه ویژه‌ای در بین گروه‌های مقاومت فلسطینی برخوردار است.

جنین نقطه به‌هم‌پیوستن راه‌های ارتباطی منتهی به حیفا، ناصره، نابلس و قدس به‌شمار می‌رود. حدود 45 درصد از جمعیت آن را «افراد جوان» تشکیل می‌دهند که در پیشبرد اهداف و عملیات مقاومت اسلامی یک «امتیاز برجسته» محسوب می‌شود. اردوگاه جنین همچنین یکی از پایگاه‌های مقاومت فلسطین به‌ویژه «سرایا القدس» شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین است.

علاوه بر اینها، اردوگاه جنین به‌عنوان «مرکز هماهنگی و مدیریت عملیات فلسطینیان» در تمام مناطق اشغالی شناخته می‌شود که این موضوع، باعث اهمیت بیش‌از‌پیش این منطقه برای گروه‌های مقاومت فلسطینی شده است.

مجموعه دلایل و عوامل مذکور باعث شده است که اردوگاه جنین و حفظ امنیت و جان ساکنان آن به یکی از «خطوط قرمز مهم» گروه‌های مقاومت تبدیل شود؛ به‌طوری که هرگونه تجاوز و آزار و اذیت ساکنان آن به‌معنای فعال شدن تمام جبهه‌های مقاومت در فلسطین قلمداد می‌شود.

در پی تحولات اخیر در جنین، رژیم صهیونیستی براساس تصمیم بنی گانتس وزیر جنگ و نفتالی بنت نخست‌وزیر با انجام اقدامات متعدد نژادپرستانه درحال «تحریک شعله‌های آتش» در کرانه باختری رود اردن است.

 

عواقب و پیامدها

در روزهای گذشته، گروه‌های مقاومت فلسطین از جمله جهاد اسلامی با ارسال پیام‌هایی هشدار داده‌اند که عبور رژیم صهیونیستی از خطوط قرمز فلسطین در اردوگاه جنین و تلاش برای جداسازی نوار غزه از کرانه باختری و قدس اشغالی، تلاشی بیهوده بوده و به‌مثابه «بشکه باروتی» است که قابلیت انفجار در هر لحظه و ملتهب کردن شرایط منطقه را دارد.

نکته مهمی که در پیام‌های هشدارآمیز گروه‌های مختلف جهادی و مقاومت دیده می‌شود، تاکید بر «عواقب و پیامدهای» هرگونه تشدید تجاوز صهیونیست‌ها در جنین و مناطق اطراف است که در ایام منتهی به روز جهانی قدس و در آستانه سالگرد نبرد «شمشیر قدس» می‌تواند به شکل‌گیری «انتفاضه جدید» در ابعاد بزرگ و یا نبرد دیگری با مختصات شمشیر قدس در سرزمین‌های اشغالی منجر ‌شود.

هم‌اکنون متغیرها و نشانه‌های مهمی وجود دارد که حکایت از «رخدادهای قریب‌الوقوع و خطرناک» در سرزمین‌های اشغالی دارد:

نخست، اقدامات نژادپرستانه‌ رژیم صهیونیستی در کل سرزمین‌های اشغالی به‌خصوص در اردوگاه جنین در شمال کرانه باختری؛ با توجه به اینکه این اردوگاه «منبع الهام‌بخش» بسیاری از گروه‌های مقاومت فلسطینی است، لذا یک جرقه کوچک در این منطقه باعث گسترش شعله‌های آتش در سراسر فلسطین اشغالی علیه رژیم جنایتکار صهیونیستی خواهد شد.

دوم، شرایط امنیتی و میدانی ناشی از نبرد شمشیر قدس که در یک سال گذشته سبب افزایش اقتدار و روحیه اعتمادبه‌نفس گروه‌های مقاومت در فلسطین اشغالی شده است، آن‌ها را برای هرگونه رویارویی بزرگ با صهیونیست‌ها، قدرتمندتر از گذشته کرده است. و در نهایت، اوضاع آشفته در ساختار سیاسی رژیم صهیونیستی و کابینه بنت که با دست زدن به اقدامات جنون‌آمیز علیه فلسطینیان باعث تحریک و ایجاد بسترهای انتفاضه جدید یا عملیاتی از نوع نبرد شمشیر قدس شده است.

 

نکته پایانی

آپارتاید یک نظام متشکل از کارگزاران خشن و تروریست با مجموعه رفتارها و ساختارهای خشونت‌طلب است که مبدأ پیدایش آن را باید در سال 1948 جستجو کرد که بر اساس آن رژیم صهیونیستی از طریق اشغال بخشی از سرزمین‌های اسلامی در فلسطین تأسیس شد. حیات و بقای رژیم صهیونیستی به متکی بر نژادپرستی است که دربرگیرنده مجموعه‌ای از رفتارهای تروریستی، خشن، نسل‌کشی، سلطه‌جویانه، بحران‌آفرین، جنایات سازمان یافته علیه بشریت و اشغال‌گری می‌باشد.

اینکه عملکرد و اقدامات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری، بیت المقدس، نوار غزه و سایر مناطق اشغالی دقیقاً منطبق بر الگوهای رفتاری آپارتاید است، به قدری واضح و ملموس است که چند ماه قبل (بهمن 1400) علاوه بر سازمان عفو بین‌الملل، دیده‌بان حقوق بشر و سازمان‌های غیردولتی صهیونیستی نیز با صدور بیانیه‌هایی اقدامات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان را «آپارتاید سیستماتیک» خواندند.

با توجه به اینکه رژیم‌های آپارتاید به سرنوشت مشترکی مبتلا شده و از صحنه روزگار محو می‌شوند، همچنان که در باره رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی شاهد بودیم، رژیم آپارتاید صهیونیستی نیز قطعاً به همان سرنوشت محتوم آفریقای جنوبی دچار خواهد شد.

اقدامات تروریستی و نژادپرستانه اخیر رژیم صهیونیستی در کرانه باختری روند فروپاشی این رژیم آپارتاید را تسریع و تسهیل خواهد کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *