جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

در دیدار نتانیاهو با ترامپ چه گذشت؟

دونالد ترامپ روز جمعه با بنیامین نتانیاهو دیدار کرد و این اولین دیدار آنها از زمان خروج ترامپ از کاخ سفید در بیش از سه سال پیش بود و جزئیاتی تازه از این نشست و گفت‌وگوها منتشر شده است.

واکنش لاوروف به اعلام آمادگی اوکراین برای مذاکره

وزیر خارجه روسیه به اشاره به جنگ اوکراین و اینکه که مسکو تسلیم نمی‌شود، افزود: «فکر نمی‌کنم همتای اوکراینی من یا ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور درباره صلح با روسیه جدی باشند، چون با اینکه درباره آمادگی خود برای مذاکرات صحبت می‌کنند اما به یکباره تغییر عقیده می‌دهند.»

Loading

علل و پیامدهای آزمایش‌های موشکی کره شمالی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: نگرانی حاکم بر شبه‌جزیره کره به‌عنوان میراث‌ دوران جنگ سرد ازجمله چالش‌هایی است که حتی با پایان یافتن این جنگ میان آمریکا و شوروی نیز ادامه پیداکرده است. محمدجواد قهرمانی-کارشناس مسائل چین

حکومت کمونیستی در کره شمالی در دهه 1990 که همچنان نگران از دست دادن بقای خود بود با جدیت توسعه توانمندی‌های نظامی را در دستور کار خود قرار داد. اگرچه در ادوار مختلف مذاکرات بی‌حاصل با آمریکا پیرامون بحران در شبه‌جزیره صورت گرفته، اما همچنان یکی از داغ‌ترین تحولات نظام بین‌الملل محسوب می‌شود.

در سال‌های اخیر و در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا، باوجودآنکه سه دور دیدار بی‌سابقه میان وی و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، برگزار شد همان‌طور که قابل پیش‌بینی نیز بود دستاورد خاصی از این دیدارها حاصل نشد.

از ماه سپتامبر 2021 پیونگ‌یانگ چند آزمایش موشکی انجام داده است، اما اوج این آزمایش‌ها در نیمه اول ژانویه 2022 بوده، طوری که طی کمتر از دو هفته، سه پرتاب موشکی مافوق صوت صورت گرفته است. اولین آزمایش در تاریخ 5 ژانویه و دومین آن نیز پس از یک هفته و در تاریخ 12 ژانویه صورت گرفت.

همان‌طور که در گزارش‌ها نیز به آن اشاره شده آخرین موشک پرتاب‌شده، ده ماخ سرعت را تجربه کرده است، اما داستان به همین‌جا ختم نشد. روز جمعه ۱۴ ژانویه نیز دو موشک بالستیک از سوی پیونگ‌یانگ مجدداً مورد آزمایش قرار گرفته شد.

نکات مهمی را می‌توان در ارزیابی آزمایش‌های موشکی کره شمالی مطرح کرد؛ اولین نکته این است که یکی از ابزارهای نمایش قدرت کره شمالی، آزمایش‌های موشکی این کشور به شمار می‌رود. پیونگ یانگ همواره یا خشم خود از سیاست دشمنان را از این طریق به نمایش می‌گذارد یا توان نظامی روزافزون خود را به رخ دیگران می‌کشد. به‌عنوان نمونه، موشک‌های مافوق صوت، کره شمالی را در این رابطه در کنار چین، روسیه و آمریکا قرار می‌دهد.

در کنار این موضوع، با آزمایش موشک‌های مافوق صوت، کره شمالی قدرت مانور خود را به‌ویژه با توجه به قابلیت‌های این نوع موشک (مانورپذیری، سرعت‌بالا و ارتفاع در سطح پایین­تر) افزایش خواهد داد. همچنین سیاست متنوع‌سازی توان موشکی پیونگ یانگ، امکان مقابله و غلبه بر سامانه‌های دفاع موشکی موجود در منطقه را افزایش می‌دهد.

بااین‌حال، یکی از موضوعات شایان‌ذکر این است که آزمایش‌های موشکی کوتاه‌برد و میان‌برد نشان می‌دهد پیونگ‌یانگ بر اهداف منطقه‌ای تمرکز کرده است؛ بدین ترتیب، ضمن توسعه توان موشکی و یافتن نقاط ضعف و قوت آن، حساسیت‌های کمتری از سوی آمریکا را بر‌می‌انگیزد. در چنین شرایطی این کشور اگرچه می‌تواند حتی موشک‌های برد بلند خود را نیز تقویت کند، اما اکنون مقامات آمریکا را در اتخاذ تصمیم قاطع با تردید مواجه ساخته است.

همچنین، این نکته نیز اهمیت دارد که چنین اقداماتی می‌تواند دست پیونگ‌یانگ را در هرگونه گفتگوی دیپلماتیک احتمالی با دولت جو بایدن پرتر کند. تاکنون اگرچه مقامات آمریکایی به این موضوع نیز اشاره کرده‌اند که آماده تعامل دیپلماتیک با کره شمالی هستند اما این پیونگ‌یانگ بوده که استقبالی به عمل نیاورده است. در ماه ژوئن، نماینده ویژه آمریکا در موضوع کره شمالی به این موضوع اشاره کرد که حاضر است در «هر مکان، هر زمان و بدون هیچ پیش‌شرطی» با پیونگ‌یانگ دیدار کند.

باوجود بررسی و آسیب‌شناسی سیاست آمریکا در قبال کره شمالی توسط دولت بایدن، به نظر می‌رسد حداقل در یک سال گذشته توجه زیادی به مسئله کره شمالی در سیاست خارجی آمریکا نشده است. در شرایطی که آمریکا در چند جبهه ازجمله تایوان، اوکراین و یا مسئله هسته‌ای ایران درگیر است، افزوده شدن مسئله هسته‌ای کره شمالی، شرایط را برای واشنگتن پیچیده‌تر می‌کند. این امر خوشایند روسیه و چین نیز خواهد بود که در بالاترین سطح تنش با ایالات‌متحده در چند دهه گذشته قرار دارند. همچنین این آزمایشات می‌تواند به تحریک روسیه و چین و یا با هوشمندی و فهم کیم جونگ اون از درگیری آمریکا در جبهه‌های دیگر و به‌منظور امتیازگیری بیشتر از این کشور صورت پذیرفته باشد. هرچند این آزمایش‌ها با تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا علیه این کشور همراه بود.

در پایان می‌توان گفت انتظار می‌رود آزمایش‌های موشکی کره شمالی در سال پیش‌رو همچنان روندی صعودی را تجربه کند. در چنین شرایطی دولت بایدن مجبور خواهد بود پرونده کره شمالی را مجدداً در دستور کار و اولویت خود در کنار دیگر پرونده‌های موجود در سیاست خارجی آمریکا قرار دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *