جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

بحران افغانستان و مواضع اروپا

۱۴۰۰/۰۶/۱۲ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: لشکرکشی ناتو به افغانستان که پس از 11 سپتامبر 2001 به بهانه «جنگ علیه تروریسم» آغاز شد با گذشت دو دهه از این ماموریت، پیشروی سریع طالبان سبب شد تا کشورهای مختلف از جمله اعضای ناتو، سراسیمه نسبت به خروج هیئت‌های دیپلماتیک، کارکنان و شهروندان خود از خاک این کشور اقدام کنند. نظامیان غربی مستقر در افغانستان سال‌ها ارتش این کشور را آموزش دادند اما این آموزش‌ها کافی نبوده و این که چرا ارتش افغانستان در دفاع از پایتخت در برابر طالبان ناکام ماند، همچنان با ابهاماتی روبه‌رو است. رئیس شورای اروپا اوضاع افغانستان را روایت موفقیت‌آمیزی برای جامعه بین‌المللی نمی‌داند و در حال بررسی این موضوع است که اتحادیه اروپا چگونه می‌تواند از نفوذ خود در روابط بین‌المللی برای دفاع از منافع خود استفاده کند. محمود فاضلی – تحلیلگر مسائل بین‌الملل

در سال‌های اخیر، اتحادیه اروپا پشتیبان مالی برخی از پروژه‌های اجتماعی و اقتصادی افغانستان بوده و به‌عنوان بزرگ‌ترین کمک‌کننده خارجی در جهان، از سال 2002 و پس از حمله آمریکا به افغانستان بیش از چهار میلیارد یورو به افغانستان کمک کرده است. بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیش‌بینی می‌کند در سایه تحولات در افغانستان، آسیای میانه به منطقه مهم‌تر و راهبردی‌تری برای اتحادیه اروپا تبدیل شود و کشورهای آسیای میانه باید تماس‌ دیپلماتیک‌ با اتحادیه اروپا را در کانون توجه خود قرار دهند.

به باور او تحولات افغانستان نشان می‌دهد اروپا نیاز دارد توان و مقدورات نظامی خود را مستقل از آمریکا توسعه دهد. اتحادیه اروپا باید خودش را سازماندهی کند تا با جهان آنطور که هست روبه‌رو شود و نه آنطور که رویای آن را دارد. تجهیز اتحادیه اروپا به 50 هزار نیروی نظامی با هدف مقابله با بحران‌هایی مشابه بحران افغانستان از پیشنهادهای اوست. او عملا گلایه دارد که اروپا فقط در زمان وقوع بحران‌ها دست به اقدام می‌زند و به همین دلیل وقت آن رسیده است که این اتحادیه به نیروی نظامی تجهیز شده و در صورت لزوم قادر به جنگ باشد.

شواهد نشان می‌دهد اتحادیه اروپا به‌دنبال چارچوبی است که به 27 عضو این اتحادیه توان و قابلیت دیپلماتیک و نظامی بیشتری ‌ببخشد و آنچه را که به گفته «ماکرون» رئیس جمهور فرانسه «خودمختاری راهبردی» خوانده می‌شود، بیش از پیش توسعه ‌دهد. از نقطه نظر بورل، این خودمختاری راهبردی باید شامل تشکیل یک نیروی واکنشی مشترک باشد که از قابلیت اعزام و استقرار برخوردار است. او پیش‌بینی می‌کند عراق و منطقه ساحل آفریقا کانون بحران‌های آتی خواهند بود.

فرانسه که هدف مبارزه با تروریسم را دنبال می‌کند در صدد است ابتکاری اروپایی انجام دهد که هدف از آن «اقدام پیش از موعد و حفاظت از این قاره در برابر امواج بزرگ مهاجرین غیر قانونی که باعث ترویج هر نوع قاچاق می‌شوند» ‌باشد. پاریس اعتقاد دارد افغانستان نباید دوباره همانند سابق به «مامنی برای تروریسم» تبدیل شود. اقدامات فرانسه، مبارزه فعال با تروریسم در همه اشکال آن است. پاریس از مداخله نظامی در افغانستان طی سال‌های 2001 تا 2014  حمایت کرده و آن را درست می‌داند.

پاریس جمع‌بندی می‌کند مداخلات نظامی‌به دنبال جایگزینی حاکمیت بر مردم و تحمیل دمکراسی خارجی نیست بلکه به‌دنبال دفاع از ثبات بین‌المللی و امنیت است. فرانسه قصد ندارد گروه طالبان را به رسمیت بشناسد و انتظار دارد که طالبان به وعده‌های خود برای تشکیل دولت «فراگیر و احترام به حقوق و آزادی‌های همه اقشار جامعه افغانستان» عمل کنند. این اصل اساسی سیاست خارجی فرانسه بوده که در افغانستان آن‌را به اجرا گذاشته است.هرساله فرانسه هزاران افغانی که از تعقیب و آزار و جنگ فرار می‌کنند را می‌پذیرد و این سیاست را ادامه می‌دهد. طبق یک نظرسنجی در فرانسه، 54 درصد مردم با پذیرش مهاجرین افغانی موافق و در میان جناح راست افراطی، 91 درصد با پذیرش مهاجرین افغانی مخالف هستند.

بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا در حاشیه نشست مجازی اعضای گروه 7 مدعی شد شرط اصلی توافق گروه 7 این بود که شبه نظامیان طالبان، حتی پس از پایان مهلت 31 اوت، باید اجازه عبور ایمن را برای افغان‌هایی که مایل به خروج از کشور هستند را بدهند. انگلیس اگرچه بارها بر خروج نیروهایش از افغانستان تاکید کرده است اما انتقاد منتقدان بر پیش‌بینی ضعیف در پیروزی بسیار سریع طالبان و خروج آن‌ها افزایش یافته است. جانسون مدعی است انگلیس در حال پشت کردن به افغانستان نیست.

مرکل در مجلس آلمان ضمن اذعان به شکست سیاست غرب در صدور ارزش‌های خود به افغانستان و ناتوانی در خارج کردن همه همکاران محلی ارتش و سایر نهادهای آلمانی از این کشور، این بیست سال پرهزینه و پرتلفات را همراه با دستاوردهای مهم می‌داند و می‌پذیرد که آلمان و متحدانش، از جمله آمریکا سرعت تسلط طالبان بر افغانستان را  دست کم گرفتند. با این همه آلمان راه جداگانه‌ای را طی نمی‌کند و ماموریت این کشور، با خروج آمریکا از افغانستان هم پایان می‌یابد. مرکل خواستار مذاکره با اسلام‌گرایان طالبان برای زمان پس از خروج نیروهای بین‌المللی از افغانستان شده و امیدوار است مردم افغانستان در برابر سرکوب و نقض حقوق انسانی خود به‌وسیله طالبان مقاومت کنند.

مجلس فدرال آلمان برای بررسی تحولات افغانستان، جلسه‌ای با حضور صدراعظم و وزرای خارجه، کشور، دفاع و گروهی از نمایندگان نظامیان برگزار کرد که یکی از پرتنش‌ترین جلسات مجلس بود. هایکو ماس وزیر خارجه آلمان که همچنان به خاطرسیاست‌های آلمان در افغانستان مورد انتقاد است و بعضی از احزاب اپوزیسیون خواستار استعفای او هستند اعتراف کرده که با توجه به پیشروی سریع طالبان ارزیابی نادرستی صورت گرفته است.

دولت ائتلافی مرکل بابت ناکامی در پیش‌بینی سقوط کابل توسط طالبان و بی‌اعتنایی به هشدارهای اولیه درباره تخلیه هزاران کارمند محلی افغان و خانواده‌هایشان و فعالان حقوق‌بشری و سیاستمدارانی که روابط نزدیکی با دولت برلین دارند، به‌شدت مورد انتقاد است. اپوزیسیون پارلمانی، دولت را به شکست و بی‌برنامگی متهم می‌کند. آلمان قصد دارد 5 هزار نیروی محلی افغان را از جمله سیاستمداران، معلمان پزشکان و فعالان حقوق‌بشری را بپذیرد.

ایتالیا از جمله کشورهای اتحادیه اروپا است که در جنگ افغانستان مشارکت داشته و در طول 20 سال گذشته 54 سرباز خود را از دست داده و حدود 700 نفر نیزمجروح داشته است. ایتالیا اعتقاد دارد توازنی که به‌دست آورده است ارزیابی فقط در مورد جنگ در افغانستان نیست، بلکه در مورد 20 سال گذشته و نقشی است که غرب در کل جهان ایفا کرده است. چشم‌انداز آینده ایتالیا به افغانستان، متشکل از دفاع از حقوق اساسی، دفاع از حقوق زنان و حمایت از همه کسانی است که در دفاع از این حقوق در افغانستان قربانی شده‌اند.

یونان که تاکنون به 40 هزار افغان پناهندگی داده، نمی‌خواهد مهاجران بیشتری از افغانستان بپذیرد، تلاش دارد باردیگر به «دروازه موج‌های مهاجرت بی‌قاعده به سوی اروپا» تبدیل نشود. ترکیه به‌عنوان میزبان 5 میلیون پناهجو اعتقاد دارد اروپا وظایف مهمی برای حل‌وفصل مهاجرت غیرقانونی افغان‌ها به‌عهده دارد و باید در اسرع وقت و قبل از تبدیل آن به یک بحران به این موضوع رسیدگی شود. خودداری از برآورده کردن انتظارات ترکیه از سوی اتحادیه اروپا برای به‌روز رسانی مفاد توافق 18 مارس (پرداخت 6 میلیارد یورو به ترکیه برای حضور پناهجویان سوری در این کشور)، بر توانایی همکاری در زمینه مهاجرت تأثیر منفی دارد. اردوغان همواره از پناهجویان به‌عنوان یک اهرم در مذاکرات با اتحادیه اروپا استفاده کرده و از کشورهای غربی گلایه دارد که ترکیه نمی‌تواند بیشتر از این متحمل بار پناهجویان باشد.

اتحادیه اروپا در سال‌های اخیر با سیل مهاجران مواجه بوده و این امر باعث شده تا این موضوع به بزرگ‌ترین چالش امنیتی اروپا تبدیل شود. طبق آمار منتشر در اتحادیه اروپا، از سال 2015 تاکنون حدود 570 هزار شهروند افغانستانی در کشورهای اروپایی تقاضای پناهندگی کرده‌اند. با توجه به تسلط طالبان بر افغانستان افزایش این درخواست‌ها دور از انتظار نیست و این موضوع اروپا را با چالش‌های امنیتی و اجتماعی روبه‌رو خواهد کرد. این موضوع موجب بازنگری برخی کشورهای اروپایی در قوانین پناهندگی و مهاجرت آن‌ها شده است. اتحادیه اروپا درصدد افزایش حجم تجارت با کشورهای آسیای میانه است و موقعیت جغرافیایی افغانستان در سیاست جدید اروپا در قبال آسیای میانه می‌تواند نقش مهمی ایفا کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *