جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

روسیه: تمام رزمایش‌های ناتو را از نزدیک زیر نظر داریم

تهران- ایرنا- «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز (شنبه) گفت: از آنجایی که آموزش سربازان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بخشی از جنگ ترکیبی آن علیه روسیه است، مسکو از نزدیک تمام رزمایش‌های این ائتلاف را زیر نظر دارد.

لیونی: از زمان عملیات طوفان الاقصی اسرائیل در حال سقوط آزاد است

تهران – ایرنا – «زیپی لیونی» وزیر امور خارجه اسبق رژیم صهیونیستی با اذعان به تأثیر شدید عملیات طوفان الاقصی بر رژیم صهیونیستی و ناکامی ارتش و کابینه این رژیم در مقابله با مقاومت فلسطین گفت: ما از هفتم اکتبر (15 مهرماه 1402) تاکنون به دلیل اقدامات کابینه بنیامین نتانیاهو، در حال سقوط آزاد هستیم.

وال‌استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا معتقدند پوتین احتمالاً دستور قتل ناوالنی را صادر نکرده است

نشریه «وال‌استریت ژورنال» روز شنبه هشتم اردیبهشت، گزارش داد که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیدند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، «احتمالاً» دستور قتل الکسی ناوالنی، سیاستمدار مخالف مسکو، را صادر نکرده است. این گزارش تأکید می‌کند که واشنگتن رهبر روسیه را از مسئولیت کلی قتل ناوالنی مبرا نکرده است، زیرا این سیاستمدار مخالف با توجه به سوابق خود، چندین بار از سوی مقامات روسی هدف قرار گرفته بود.

احتمال اعزام نیروهای انگلیسی به غزه

پس از اینکه آمریکا اعلام کرد هیچ یک از نیروهای زمینی خود را به غزه اعزام نخواهد کرد، رسانه انگلیسی تلگراف نوشت احتمالا نیروهای این کشور جهت آنچه «کمک‌رسانی در ارسال محموله‌های بشردوستانه به غزه» خوانده شده، در این باریکه مستقر خواهند شد.

واکنش کنگره به جنبش دانشجویی حامی فلسطین؛ تمرکز بر یهودستیزی بجای جنایات صهیونیسم

تهران- ایرنا- جنبش دانشجویی حمایت از مردم غزه در حالی دانشگاه‌های آمریکا را فراگرفته و در حال تسری به دیگر کشورهای جهان است که قانونگذاران کنگره بجای اعتنا به نگرانی دانشجویان و تمرکز بر جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، در صدد تدوین سازوکارهایی نظارتی بر رفتارهای ضدیهودی برآمده اند.

Loading

تغییرات سیاسی در رژیم صهیونیستی و تداوم رویکرد محور مقاومت

۱۴۰۰/۰۳/۲۲ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: کنار گذاشتن نتانیاهو از قدرت را باید یک «نقطه عطف» مهم در تحولات سال‌های اخیر سرزمین‌های اشغالی دانست. نتانیاهو در این 12 سال تلاش‌های زیادی برای پیشبرد طرح‌های ضد فلسطینی کرد. او در حالی از قدرت کنار می‌رود که برخلاف اهداف و اقدامات جنایتکارانه او، فلسطین و گروه‌های مقاومت نه‌تنها تضعیف نشدند بلکه به ابعاد مهمی از قدرت و توازن راهبردی در اراضی اشغالی دست یافتند. در پایان دوره 12 ساله نخست‌وزیری نتانیاهو، «اسطوره شکست‌ناپذیری اسرائیل»، درهم‌شکسته شد. حمید خوش‌آیند – تحلیلگر مسائل بین‌الملل

اجزای کابینه ائتلافی

شامگاه روز چهارشنبه 12 خرداد، «یائیر لاپید» رهبر 57 ساله حزب راست میانه «یش عتید» به «رووِن ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی اطلاع داد که بدون مشارکت نتانیاهو و با موافقت رهبران 7 حزب دیگر آماده تشکیل کابینه ائتلافی است. لاپید در نامه‌ای خطاب به ریولین نوشته است: «هر آنچه در توان دارد برای متحد و یکپارچه‌سازی تمام بخش‌های جامعه اسرائیلی به کار می‌گیرد».

کابینه جدید متشکل از احزاب زیر تشکیل خواهد شد و حالت چرخشی خواهد داشت: 1- حزب راست‌گرای «یش عتید» به رهبری «یائیر لاپید» که دارای سابقه روزنامه‌نگاری، نویسندگی، مجری تلویزیون و گوینده خبر است؛ 2- حزب راست‌گرای «یمینا» به رهبری «نفتالی بنت» که از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ وزیر آموزش اسراییل و از ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ به‌عنوان وزیر دفاع اسرائیل بوده است؛ 3- حزب نوبنیاد «امید تازه» به رهبری «گیدئون سار» از اعضای پیشین حزب لیکود که به تندروی مشهور است؛ 4- حزب «اسرائیل خانه ما» به رهبری «آویگدور لیبرمن» که شهرک‌نشینان را نمایندگی می‌کند؛ 5- حزب «کارگر» به رهبری سپهبد «بنی گانتس» که از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵، فرماندهی ستاد کل نیروهای دفاعی اسرائیل را به عهده داشت؛ 6- ائتلاف «لیست متحد عرب» به رهبری «منصور عباس» رئیس حزب «رعام»؛ 7- حزب «آبی و سفید» به رهبری گانتس و لاپید که جمعی از نظامیان سیاستمدار صهیونیستی از جمله موشه یعلون و گبی اشکنازی نیز آن‌ها را همراهی می‌کنند؛ 8- حزب سوسیال دموکراتیک «میرتس» به رهبری «زهاوا گال».

بر طبق توافقی که میان رهبران هشت حزب صورت گرفته است، پست نخست‌وزیری به‌صورت دوره‌های‌ 2 ساله میان «نفتالی بنت» و «یائیر لاپید» خواهد چرخید.

 

چشم‌انداز کابینه ائتلافی

تشکیل کابینه ائتلافی در رژیم صهیونیستی اگرچه در ظاهر یک اقدام مؤثر برای از بین بردن موانع داخلی و سیاسی پیش روی تشکیل دولت در اسرائیل تلقی می‌شود، اما نباید آن را به معنای پایان و یا حل‌وفصل مشکلات سیاسی در درون رژیم جعلی اسرائیل تلقی نمود.

باید توجه داشت، ائتلاف هشت‌گانه‌ای که با گردهمایی به تشکیل کابینه جدید اقدام نموده‌اند، تنها در یک موضوع اشتراک نظر دارند و آن کنار گذاشتن نتانیاهو از نخست‌وزیری است. به بیان ساده‌تر «پایان زمامداری نتانیاهو» مخرج مشترک ائتلاف مذکور است که متشکل از یک جمع ناهمگون و بعضاً متعارض از احزاب میانه‌رو، راست میانه، چپ، سوسیال‌دموکرات و عجیب‌تر از همه یک حزب از اعراب است! اینکه هیچ‌گونه سنخیت یا دیدگاه مشترکی بین طرفداران یائیر لاپید یا نفتالی بنت یا بعضی احزاب دیگر وجود ندارد، موضوعی است که می‌تواند چالش‌های عمده‌ای را در پیش روی دولت چرخشی رژیم صهیونیستی قرار دهد.

چالش دیگری که وجود دارد حمایت 120 عضو کنست (مجلس رژیم صهیونیستی) از دولت ائتلافی است. هنوز به طور قطعی و شفاف مشخص نیست که آیا اکثریت اعضای کنست از کابینه ائتلافی لاپید – بنت حمایت به عمل خواهند آورد یا نه. شایان ذکر است حزب «لیکود» به رهبری نتانیاهو بااینکه در تشکیل کابینه ناموفق شد، اما در انتخابات ماه مارس توانست بیشترین نماینده را به کنست روانه کند! این، یک زنگ خطر برای کابینه ائتلافی است که در صورت در اختیار گرفتن قدرت هم می‌تواند با چالش‌هایی روبرو باشد.

چالش بعدی مربوط به مواضع تندی است که نتانیاهو در قبال کابینه ائتلافی دارد. نتانیاهو در واکنش به تشکیل کابینه ائتلافی، آن را «تقلب قرن» نامیده است. درصورتی‌که نتانیاهو که به یک اپوزیسیون تبدیل شده است، به مخالفت خود با کابینه ائتلافی ادامه دهد، ممکن است در ماه‌های آینده شاهد بروز بحران‌های سیاسی دیگری باشیم. در این زمینه روزنامه «اسرائیل هیوم» با انتشار گزارشی به این مسئله پرداخته و خطاب به صهیونیست‌ها نوشته است «آماده جنگ داخلی باشند!»

 

رویکرد محور مقاومت به کابینه جدید

کنار گذاشتن نتانیاهو از نخست‌وزیری و تشکیل کابینه ائتلافی، هیچ تغییری در رویکردهای ضد صهیونیستی محور مقاومت اسلامی و فلسطینیان ایجاد نمی‌کند. اگرچه ممکن است کابینه جدید (که روند شکل‌گیری آن خالی از چالش و مانع نیست) در صورت استقرار بتواند در حوزه مسائل داخلیِ رژیم اشغالگر قدس، رویکردها و تدابیر متفاوتی نسبت به نتانیاهو داشته باشد، اما در مواجهه با مسئله فلسطین و گروه‌های مقاومت دقیقاً همان راهبردها و سیاست‌هایی را در دستور کار قرار خواهد داد که در دوره نتانیاهو و قبل‌تر از او وجود داشت. نفتالی بنت که قرار است در قالب کابینه چرخشی قدرت در سرزمین‌های اشغالی را به دست گیرد، از حامیان بزرگ شهرک‌سازی‌های صهیونیستی و مخالف سرسخت تشکیل کشور فلسطینی است. او در سال ۲۰۱۲ در مورد تشکیل کشور فلسطینی گفته بود: «هر کاری از دستم بر بیاید انجام خواهم داد تا اطمینان حاصل کنم که آن‌ها هرگز کشوری نخواهند داشت». به عقیده وی صحبت از اشغال کرانه باختری توسط اسرائیل اشتباه است زیرا هرگز یک کشور فلسطینی وجود نداشته است. سال گذشته نیز پس از ترور محسن فخری زاده در ایران گفت که نمی‌داند مسئول این حادثه کیست اما «جهان بدون او [محسن فخری زاده] جای امن‌تری است». وی چند ماه پیش از آن در جریان کارزار انتخاباتی خود وعده داده بود که نیروهای ایران را ظرف یک سال از سوریه بیرون خواهد راند و این کشور را برای تهران تبدیل به «ویتنام» خواهد کرد. او همچنین خواستار «جنگ سرد» کشورش با ایران شده بود و گفته بود که تهران مسئول «۷۰ درصد از مشکلات امنیتی اسرائیل» است.

مواضع، سیاست‌ها و اقدامات رژیم صهیونیستی در برابر همه مسائل اساسی و بنیادی فلسطین با تغییر هویت و چینش ساختار دولت در سرزمین‌های اشغالی تغییر نمی‌کند. تمام احزابی که در تشکیل کابینه جدید رژیم غاصب مشارکت دارند بر سر اینکه شهر قدس (بخش غربی اشغالی سال ۱۹۴۸ و بخش شرقی اشغالی سال ۱۹۶۷) پایتخت ابدی اسرائیل است و یهودی‌سازی و شهرک‌سازی در فلسطین باید استمرار داشته باشد و فلسطینیان حق تشکیل کشور مستقل فلسطینی و برخوردار از حاکمیت کامل بر مناطق کرانه باختری رود اردن، نوار غزه و با مرکزیت قدس شریف ندارند، متفق‌القول هستند.

بنابراین رویکرد گروه‌های مقاومت فلسطینی و به‌طورکلی جبهه مقاومت اسلامی نسبت به کابینه جدید همانی است که جنبش مقاومت اسلامی (حماس) به‌طور صریح، شفاف و قاطع آن را اعلام کرد: «هویت هر دولت آتی در اسرائیل ماهیت نزاع با این رژیم اشغالگر را تغییر نخواهد داد. این‌یک رژیم اشغالگر است که باید در مقابل آن مقاومت کرد».

 

نکته پایانی

تغییرات ساختاری و اجرایی در درون رژیم اشغالگر قدس نمی‌تواند خلل یا تأثیری درروند و ماهیت مبارزات ضد صهیونیستی محور مقاومت و گروه‌های مبارز فلسطینی داشته باشد. آزادسازی قدس شریف از اشغال و پایان بیش از 7 دهه تجاوز و اشغالگری، هدف نهایی تمام گروه‌های مقاومت اسلامی در فلسطین است. تعیین سرنوشت مردم فلسطین از طریق برگزاری رفراندوم که جمهوری اسلامی ایران در نوامبر 2019 طرح آن را پیشنهاد و در دبیرخانه سازمان ملل متحد به ثبت رساند، مکانیسم اساسی و زیربنایی تحقق این هدف عالی است؛ همان‌طور که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بیان داشت: «از همه مردم فلسطینی‌الاصل، نه آن‌که مال فلان کشور است و آمده در منطقه‌ فلسطین ساکن شد، آن‌که اهل فلسطین است و از هر مذهبی ــ چه مسلمان، چه مسیحی، چه یهودی؛ چون بعضی از فلسطینی‌ها مسلمان‌اند، بعضی مسیحی‌اند، بعضی یهودی‌اند ــ نظرخواهی بشود و نظامِ موردقبول آن‌ها سرِ کار بیاید و آن نظام بر تمام سرزمین فلسطین حکومت کند».

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *