جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading

تلاش مسکو برای ایفای نقشی جدید در بحران فلسطین

۱۳۹۹/۱۲/۰۶ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: بر اساس فرمان ریاستی محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، قرار است انتخابات فلسطین طی سه مرحله در سال 2021 برگزار شود. طبق این فرمان، انتخابات شورای قانون‌گذاری (پارلمان) در تاریخ 22 مه، ریاست تشکیلات خودگردان در 31 ژوئیه و شورای ملی فلسطین در 31 اوت 2021 برگزار خواهد شد. نتایج انتخابات مجلس قانونگذاری، اولین مرحله تشکیل شورای ملی فلسطین خواهد بود و این شورا پس از انتخابات، طبق اساسنامه سازمان آزادی‌بخش و تفاهمات ملی تکمیل خواهد شد. این اقدام گامی مهم و تأثیرگذار در مسیر ایجاد وحدت در فلسطین است. اعلام زمان دقیق برگزاری این انتخابات، با تحرکاتی در عرصه دیپلماتیک همراه بوده است. محمود فاضلی – تحلیلگر مسائل بین‌الملل

روسیه در سال‌های اخیر در رابطه با بحران فلسطین فعال بوده است. ولادیمیر سافرونکوف، نماینده وزارت خارجه روسیه در بحران فلسطین در گفتگو با هادی اَمر، معاون دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور فلسطین و اسرائیل آمادگی خود را برای ارتقای صلح در غرب آسیا و پایان دادن به بحران فلسطین، اعلام داشته است. ظاهراً آمریکا از ازسرگیری مشارکت کامل در گروه چهارجانبه (روسیه، آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل) استقبال کرده و از تقویت گفت‌وگوهای دوجانبه درباره مشکلات صلح خاورمیانه حمایت می‌کند. طرف روسی بر اهمیت تلاش‌ها برای ایجاد شرایطی جهت ازسرگیری هرچه سریع‌تر گفت‌وگوهای مستقیم فلسطینی-اسرائیلی با وساطت گروه چهارجانبه، بر مبنای راهکار دو دولت و همزیستی مسالمت‌آمیز تأکید دارد. دو طرف بر تعهد متقابل برای همکاری سازنده جهت ارتقای فرآیند صلح در خاورمیانه تأکید دارند. کمیته چهارجانبه متشکل از آلمان، اردن، مصر و فرانسه فوریه سال گذشته در حاشیه اجلاس امنیتی مونیخ تشکیل شد و هدف آن احیای روند سازش بین تشکیلات خودگردان فلسطین و اسرائیل که از چند سال قبل در پی تشدید شهرک‌سازی این رژیم متوقف شده بود، است.

روسیه پس از نشست 14 جنبش فلسطین در مصر با هدف هماهنگی میان سازوکارهای برگزاری انتخابات مرحله‌ای در ماه‌های می ‌و اوت و چگونگی برقراری وحدت میان جناح‌های سیاسی برجسته فلسطینی، برگزاری چنین نشستی را شرط مهمی ‌برای برقراری گفتگوهای مستقیم فلسطینی-اسرائیلی، حل مسائل اساسی مربوط به وضعیت نهایی، حل‌وفصل جامع و بلندمدت مسائل خاورمیانه و بهبود شرایط اقتصادی اجتماعی در ساحل غربی رود اردن و نوار غزه می‌داند. این 14 گروه فلسطینی اخیراً طی چند دوره نشست در قاهره بر لزوم برگزاری انتخابات به‌عنوان یک عامل رفع شکاف سیاسی فلسطین و تحقق آشتی ملی تأکید کردند. روسیه خواهان بازگشت وحدت و یکپارچگی میان فلسطینی‌ها (گروه‌های فلسطینی) است و آمادگی دارد تا هر آنچه را برای حل اختلافات داخلی فلسطینی لازم است‏، انجام دهد، چون حل اختلافات و پایان شکاف و دودستگی میان فلسطینی‌ها عامل مهمی برای تحقق خواسته‌های ملت فلسطین است.

احمد مجدلانی، عضو کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) و معاون وزیر خارجه روسیه در یک گفتگوی تلفنی پیرامون تحقق مجدد وحدت ملی فلسطین بحث و تبادل‌نظر کرده و مقدمات دیدار گروه‌های مقاومت فلسطین در قاهره و اهمیت آن در برقراری وحدت و آشتی ملی فلسطین با ورود به یک مسیر سیاسی مشخص جهت پایان دادن به اشغالگری را بررسی کردند. برگزاری سه انتخابات پارلمانی، ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین و شورای ملی با هدف بازسازی نظام سیاسی بر اساس مشارکت سیاسی در چارچوب سازمان آزادی‌بخش فلسطین از دیگر موضوعات موردبحث بوده است. طرف فلسطینی دیدگاه جبهه مبارزه مردمی فلسطین پیرامون مسائلی که در دستور کار گفتگوی ملی در قاهره قرار داشته را شرح داده و بر اهمیت نقش روسیه در خاورمیانه و حمایتش از مسئله فلسطین تأکید کرد.

اخیراً یک هیئت بلندپایه از جنبش جهاد اسلامی فلسطین به ریاست «زیاد النخاله» نیز برای دیدار و گفت‌وگو با مقامات روسیه درباره آخرین تحولات فلسطین، به مسکو سفر کرد. در ابتکاری دیگر هیئتی از جنبش حماس به ریاست موسی ابو مرزوق، رئیس دفتر روابط بین‌الملل این جنبش، در سفر به مسکو با میخائیل بوگدانف، معاون وزیر امور خارجه و نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه در امور خاورمیانه و آفریقا دیدار و درباره پرونده‌های مصالحه و آشتی میان گروه‌های فلسطینی، برگزاری انتخابات فلسطین انتخابات شورای قانون‌گذاری، ریاست تشکیلات خودگردان و شورای ملی فلسطین و جزئیات موضع حماس رایزنی کرد. به باور طرفین موفقیت تلاش‌ها برای حل این مسئله می‌بایست به حل‌وفصل عادلانه موضوع فلسطین طبق قوانین حقوقی بین‌المللی موجود، قطعنامه‌های مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل و ابتکار صلح عربی منتهی شود. طرف روسی آمادگی خود را برای برگزاری دیدار میان نمایندگان فتح و حماس و دیگر نیروهای سیاسی باهدف تحکیم روند وحدت سیاسی، در هماهنگی با قاهره، تأکید کرد.

روسیه امیدوار است اختلافات موجود میان گروه‌های فلسطینی به‌تدریج، برطرف شود. به باور مسکو، این اقدام به‌واسطه تلاش‌های بازیگران خارجی و کشورهای عربی و به‌ویژه مصر حاصل شده است. روسیه نیز سهم خود را در برقراری آشتی در فلسطین ایفا خواهد کرد. هم‌زمان کاید الغول، عضو دفتر سیاسی جبهه خلق برای آزادی فلسطین معتقد است نشست گروه‌های فلسطینی در مسکو جایگزین مذاکرات قاهره نیست. به اعتقاد او روسیه نقش مثبتی در نزدیک کردن دیدگاه گروه‌های فلسطینی به یکدیگر ایفا می‌کند. مرجعیت اصلی انتخابات آینده در فلسطین باید شامل خروج از همه توافقات با تل‌آویو ازجمله توافق اسلو باشد و انتخابات نباید به ابزاری برای تشدید اوضاع فعلی تبدیل شود بلکه باید فرصتی برای ساخت طرح ملی باشد.

در همین چارچوب سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه اگرچه از عادی‌سازی روابط اسرائیل با شماری از کشورهای عربی استقبال کرد اما معتقد است از این موضوع نباید در راستای به فراموشی سپردن ایجاد دولت فلسطینی استفاده شود. از نگاه مسکو، «گروه چهار» میانجی‌گران بین‌المللی می‌تواند با همکاری اتحادیه کشورهای عرب، نقش بسیار مهمی در برقراری گفتگوهای مستقیم میان فلسطین و اسرائیل بر مبنای تصمیمات سازمان ملل و ابتکار صلح عربی داشته باشد.

لاوروف مدعی است رویدادهایی وجود دارد که بر ایجاد شرایط برای برقراری گفتگوهای مستقیم تأثیر می‌گذارد. در ماه مارس در اسرائیل انتخابات پیش از موعد پارلمانی برگزار می‌شود که بر اساس نتایج آن می‌توان گفت، آیا اسرائیلی‌ها آمادگی بررسی پیشنهاد گفتگوهای مستقیم را دارند. برای آن‌که «گروه چهار» میانجی‌گران بین‌المللی نقش خود را به‌طور کامل ایفا کند، لازم است که تا تکمیل هیئت دولت آمریکا و مشخص شدن رویکردهای رهبران جدید این کشور در مورد مناقشه فلسطین و اسرائیل صبر کرد. سپس مشخص خواهد شد «گروه چهار» در ترکیب به‌روز شده خود چه مواضعی اتخاذ خواهند کرد. این رویکردها باید در راستای حل‌وفصل این موضوع بر اساس اصل دو دولت باشد.

از دیدگاه روسیه، عادی‌سازی روابط اسرائیل با کشورهای عربی در حال شتاب گرفتن است و این یک پدیده مثبت است که تناقضات قدیمی را برطرف کرده و کانال‌های ارتباطی را بر اساس روش‌های قانونی ایجاد می‌کند. روسیه بر اساس قطعنامه‌های سازمان ملل متحد از ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی و همزیستی مسالمت‌آمیز با اسرائیل در صلح و امنیت دفاع می‌کند. از گفتمان کشورهای مصر، عربستان، امارات و اردن با اسرائیل برای مذاکرات مستقیم فلسطین و اسرائیل حمایت می‌کند. هدف نهایی مسکو عادی‌سازی کامل اوضاع در منطقه و تأسیس کشور فلسطین و برقراری روابط دوستانه اسرائیل با همه کشورهای خاورمیانه است که با واقعیت‌های میدانی انطباق ندارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *