جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

یک توهم بزرگ ضدایرانی

«نخست وزیر صهیونیست ها به تازگی از ضرورت ایجاد یک اتحاد منطقه ای در خاورمیانه علیه ایران سخن گفته است. این در حالی است که نتایج نظرسنجی های مختلف در میان افکار عمومی عربِ منطقه حاکی از این هستند که محبوبیت منطقه ای ایران به شدت افزایش یافته و در جهتی معکوس، صهیونیست ها بیش از هر زمان دیگری به کنشگرانی منفور در منطقه تبدیل شده اند.»

ترامپ: کامالا هریس در سخنرانی نتانیاهو در کنگره شرکت نکرد، زیرا او یهودی‌ها و اسرائیل را دوست ندارد / اگر هریس روی کار بیاید، آن‌ها یک قانون برای سقط جنین خواهند گذاشت تا نوزاد را در رحم در ۸ ماهگی، ۹ ماهگی یا حتی پس از تولد به قتل برسانند

«دونالد ترامپ» با اشاره به عدم حضور «کامالا هریس» در حین سخنرانی نخست‌وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا، این نامزد احتمالی حزب دموکرات را به «یهودستیزی» متهم کرد و گفت ایالات متحده «مضحکه عام و خاص» شده است.

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

جمیله کدیور در یادداشتی می نویسد: مصوبه کنست نشاندهنده تمایل صهیونیست ها به افزایش تنش و ناامنی و بی ثباتی و توسعه درگیری در منطقه و عدم تمایل آنها به برقراری صلح و آرامش است. رژیم صهیونیستی با علم به اینکه بدون تشکیل کشور مستقل فلسطین، امنیت و صلحی برای اسرائیل و شهروندانش نخواهد بود، تصور می کند با خشونت، تحقیر، اعمال زور، نادیده گرفتن حقوق فلسطینیان و صهیونیزه کردن اراضی فلسطنی می تواند برای خود و شهروندانش امنیت ایجاد کند.
Loading

اهداف سفر هیئت اماراتی به سرزمین‌های اشغالی

۱۳۹۹/۰۸/۰۴ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: عادی‌سازی روابط برخی از کشورهای عربی با اسرائیل در یک هدف کلان تحت عنوان ایجاد مشروعیت برای این رژیم در سطح منطقه خاورمیانه پیگیری می‌شود؛ موضوعی که رئیس‌جمهور آمریکا نیز روی آن مانور سیاسی می‌دهد. داود احمدزاده-کارشناس مسائل خاورمیانه

یک ماه پس از امضای توافق عادی‌سازی روابط بحرین و امارات با رژیم صهیونیستی با حمایت و نظارت ایالات متحده آمریکا، اکنون سفرها بین مقامات این کشورها آغاز شده است. از یک سو طی هفته جاری استیون منوچین، وزیر خزانه داری ایالات متحده به همراه یک هیئت آمریکایی به سرزمین‌های اشغالی فلسطین، بحرین و امارات سفر کرد. سفری که از روزهای 17 تا 20 اکتبر یعنی 26 مهرماه تا 29 مهرماه به طول انجامید. از سوی دیگر اخیرا منابع آگاه اعلام کردند بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی طی روزهای آینده به امارات و بحرین می‌رود. این اولین سفر نتانیاهو به ابوظبی و منامه است که تاریخ دقیق آن اعلام نشده و منابع مختلف درباره جزئیات آن چیزی فاش نکرده‌اند.

همچنین هیئت دولت امارات نیز روز سه‌شنبه سفری به ریاست وزیر مشاور این کشور به اراضی اشغالی داشت که اولین سفر یک هیئت اماراتی به سرزمین‌های اشغالی پس از امضای توافق صلح در ماه گذشته میلادی میان دو طرف محسوب می‌شود.

حال این پرسش مطرح است که این سفرها با چه اهدافی صورت می‌گیرد و طرف آمریکایی و اسرائیلی به‌ویژه شخص دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو چه دستورکارهایی را مدنظر دارند؟

در ابتدا باید توجه داشت که یک هم پیمانی استراتژیک بین دولت ترامپ و دولت راستگرای افراطی اسرائیل یعنی بنیامین نتانیاهو طی 4 سال گذشته شکل گرفته است. به نوعی که می‌توان گفت دولت آمریکا بیشترین حمایت مالی، نظامی و سیاسی را از این رژیم در سطح منطقه داشته و هزینه‌هایی نیز در قبال این حمایت‌ها پرداخت کرده است. باید به یاد داشته باشیم که در دولت قبلی آمریکا، باراک اوباما از طرح دو دولت در سرزمین‌های اشغالی حمایت و بحث بازگشت به سرزمین‌های قبل از 1967 را مکررا عنوان می‌کرد. ولی تغییر سفارت اسرائیل از تل‌آویو به بیت‌المقدس در دوره ریاست جمهوری ترامپ و فروش تسلیحات نظامی پیشرفته به اسرائیل نشان داد که دولت کنونی واشنگتن در تلاش است که برتری نظامی این رژیم را در سطح منطقه تثبیت و حفظ کند. در کارزار انتخاباتی، میان جمهوریخواهان به رهبری شخص ترامپ نیز از نزدیکی با اسرائیل به عنوان برگ برنده استفاده می‌شود، لذا هرگونه شکست جمهوریخواهان و پیروزی رقیب می‌تواند تزلزلی را در این روابط استراتژیک به وجود بیاورد. در نتیجه نتانیاهو و ترامپ به دلیل ترس از باخت در کارزار انتخاباتی در تلاش هستند که هر چه سریعتر به بحث عادی‌سازی روابط برخی از کشورهای عربی و در رأس آن‌ها بحرین و امارات با اسرائیل شتاب بیشتری ببخشند. از دیگر سو گسترش دامنه اعتراضات در سرزمین‌های اشغالی به دلیل فساد مالی شخص نتانیاهو و همسر وی و گسترش شکاف طبقاتی در جامعه یهودی باعث شده است که نخست‌وزیر اسرائیل برای سرپوش گذاشتن بر این موضوع، بحث عادی‌سازی و برقراری روابط با بحرین و امارات را در برهه کنونی با جدیت دنبال کند.

در خصوص آمریکای در آستانه انتخابات نیز باید گفت در حال حاضر به دلیل مسائل و مشکلات اقتصادی ناشی از گسترش ویروس کرونا، دولت آمریکا و شخص دونالد ترامپ در بحث رقابت‌ با دمکرات‌ها وضعیت مناسب و قابل اطمینانی ندارند. همچنین ذکر این نکته مهم است که یکی از شعارهای اصلی انتخاباتی ترامپ، برقراری روابط عادی و نزدیک اسرائیل با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس بود. در این رابطه ترامپ شخصا عنوان کرده بود که اسرائیل باید از احترام بیشتری در میان ملت‌های عرب برخوردار باشد. در این راستا شاهد بودیم که تلاش‌های جدی از سوی دولتمردان آمریکایی تحت عناوین مختلف برای برقراری روابط رسمی دیپلماتیک میان تل‌آویو با ریاض، منامه و ابوظبی صورت گرفت که فعلا بحث عادی‌سازی روابط بحرین و امارات علنی شده است.

طی سال‌های اخیر بروز برخی موانع جدی باعث شده بود که اعراب و اسرائیل نتوانند روابط شان را عادی‌سازی کنند اما بروز تحولات جدید از جمله شکست‌های پی در پی محور عربی-عبری در بحران سوریه و عراق و گسترش محور مقاومت در منطقه باعث شد که ترامپ به زعم خود با هدف پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو و کسب محبوبیت در میان گروه پرنفوذ لابی صهیونیستی (آیپک)، مجددا ایجاد روابط میان اسرائیل و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس را در دستورکار قرار دهد.

در نتیجه می‌توان گفت اهداف اصلی از سفر هیئت آمریکایی به منطقه خلیج‌فارس و سرزمین‌های اشغالی و همچنین سفر احتمالی پیش‌روی بنیامین نتانیاهو به دو کشور امارات و بحرین، از یک سو به ثمر رساندن برنامه صلح و آشتی میان کشورهای مذکور و از سوی دیگر مقابله با مخالفان عادی‌سازی و در رأس آن ایران و نیروهای مقاومت فلسطین و لبنان است. هدف دیگری که می‌توان برای این سفرها متصور بود به زعم این کشورها، مسئله تامین امنیت منطقه‌ای در همکاری با یکدیگر در مقابل به اصطلاح تهدیدات ایران ذکر شده است. در عین حال این سفرها را می‌توان در راستای تشکیل ناتوی عربی – عبری نیز قلمداد کرد. در هر صورت بحث عادی‌سازی روابط برخی از کشورهای عربی با اسرائیل در یک هدف کلان تحت عنوان ایجاد مشروعیت برای این رژیم در سطح منطقه خاورمیانه پیگیری می‌شود؛ موضوعی که رئیس‌جمهور آمریکا نیز بر آن تاکید داشته و مانور می‌دهد مبنی بر اینکه روسای جمهور پیشین آمریکا در بحث منازعه فلسطین و اسرائیل ناکام ماندند، اما وی موفق به گشایش در این روابط شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *