جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

Loading

چشم‌انداز مبهم مناقشه قره باغ و آمادگی ایران برای ایفای نقش سازنده

۱۳۹۹/۰۷/۲۸ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: شورای امنیت سازمان ملل تا به حال ۴ قطعنامه صادر کرده و از ارمنستان خواسته که هفت شهر آذربایجان را آزاد کند؛ اما ایروان نپذیرفته است، لذا شورای امنیت باید از طریق مکانیسم‌های موجود مانند فصل «هفت» ارمنستان را متقاعد کند که این شهرها را به آذربایجان باز پس دهد. محسن پاک‌آیین- سفیر سابق ایران در جمهوری آذربایجان

درگیری‌هایی که از چند هفته پیش در منطقه قره باغ بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان آغاز شد قابل پیش بینی بود؛ درواقع تا زمانی که مناقشه قره باغ در منطقه حل نشود، می‌توان همیشه انتظار این قبیل درگیری‌ها را داشت. در این بین به نظر می‌رسد که درگیری‌ها همچنان ادامه داشته باشد و آذربایجان نیز مصمم‌تر از قبل نشان می‌دهد. این کشور به دنبال آزادسازی هفت شهر اشغالی توسط ارمنستان است تا سپس با ایروان بر سر قره باغ نیز صحبت کنند. مطالبات مردم در داخل آذربایجان نیز همین است و حدود یک سال است که مکررا رسانه‌ها، مردم و احزاب از الهام‌ علی‌اف می‌خواهند که مسئله قره‌باغ را حل و فصل کند. آن‌ها حتی برای حضور در میادین جنگ اعلام آمادگی کرده‌اند و لذا اکنون فشار زیادی بر رئیس‌جمهور آذربایجان برای بازپس گرفتن این شهرها وجود دارد. الهام علی‌اف نیز تلاش کرد که این فشار را با تغییر وزیر خارجه و وزیر دفاع کم کند ولی کماکان این مطالبه در داخل وجود دارد. در این بین شنبه ۱۹ مهر ماه بود که سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، اعلام کرد جمهوری آذربایجان و ارمنستان برای آتش‌بس در منطقه ناگورنو- قره‌باغ از ۱۲ ظهر ۱۰ اکتبر موافقت کردند. وزرای خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان روز جمعه ۱۸ مهر ماه پس از دو هفته نبرد شدید در منطقه ناگورنو- قره‌باغ در مسکو دیدار و مذاکره کردند. این توافق پس از ۱۰ ساعت مذاکره بین وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان با حضور سرگئی لاوروف در بامداد روز شنبه در مسکو حاصل شد، اما این آتش بس تنها نیم ساعت طول کشید و همین زمان کوتاه نیز واکنش‌های منفی را در داخل آذربایجان به همراه داشت، لذا کماکان این مناقشه جریان دارد، آذربایجان مدعی است که پیروزی‌های بیشتری را کسب کرده و یکی دو تا از شهرهای خود و بیش از ۲۰ روستا را آزاد کرده است و لذا در این جنگ دست برتر را دارد. درواقع کسی نمی‌تواند آذربایجان را از تلاش برای آزادسازی اراضی اشغال شده توسط ارمنستان منع کند. زیرا این هفت شهر جزء تمامیت ارضی آذربایجان به شمار می‌رود و هر کشوری حق دارد که از تمامیت ارضی خود دفاع کند.

به اعتقاد من در این بین راه‌هایی که برای میانجیگری دنبال می‌شود اگر نتواند مسئله اشغال را حل کند کماکان این درگیری‌ها ادامه خواهد یافت. اکنون مناقشه قره ‌باغ دو بخش را شامل می‌شود؛ یک بخش خود قره باغ است که بعد از فروپاشی شوروی ادعای استقلال کرد و به لحاظ حقوقی این ادعا پذیرفته نشد، لذا هیچ کشوری حتی ارمنستان نیز استقلال جمهوری قره‌باغ را به رسمیت نمی‌شناسد، اما ارمنستان برای اینکه آذربایجان به قره‌باغ حمله نکند هفت شهر بین قره‌باغ و آذربایجان را اشغال کرد و در آنجا نیرو دارد. این هفت شهر مسلما جزء تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان است و باید به اشغال آن‌ها خاتمه داده شود و سپس راجع به بحث حقوقی قره‌باغ مذاکره کنند که آیا این منطقه به لحاظ جمعیت، قلمرو و منابع، ظرفیت مستقل شدن را دارد یا خیر، اما تا زمانی که مشکل این هفت شهر حل نشود این درگیری‌ها حتی اگر متوقف شود باز یک بار دیگر آغاز خواهد شد.

در این بین بهترین جایی که دارای مکانیسم اجرایی برای حل این مشکل است شورای امنیت سازمان ملل متحد است که تا به حال ۴ قطعنامه صادر کرده و از ارمنستان خواسته که هفت شهر آذربایجان را آزاد کند اما ایروان نپذیرفته است، لذا شورای امنیت باید از طریق مکانیسم‌های موجود مانند فصل «هفت» ارمنستان را متقاعد کند که این شهرها را به آذربایجان پس دهد.

همچنین کشورهای پیرامونی آذربایجان و ارمنستان مانند روسیه، ترکیه و جمهوری اسلامی ایران نیز در این رابطه به دلیل امنیت منطقه مایل هستند اقداماتی را انجام دهند تا مشکل حل و فصل شود، اما این کشورها مکانیسم‌های شورای امنیت را ندارند و فقط می‌توانند به دو طرف توصیه کنند که خویشتندار باشند و آتش‌بس را بپذیرند. در نتیجه کشورهای منطقه در عین اینکه به تلاش‌هایشان ادامه می‌دهند باید از شورای امنیت نیز بخواهند که بنا به وظیفه‌ خود فعالانه در قبال موضوع قره‌باغ برخورد کند و راه حلی برای این مسئله بیابد. بدون تردید ج.ا.ا. با توجه به روابط خوبی که با آذربایجان و ارمنستان دارد و تجربه میانجیگری بین دو کشور در گذشته، می تواند با رایزنی با مقامات روسیه، ترکیه، آذربایجان و ارمنستان نقش مفید و سازنده ای را برای کمک به یافتن راهکار مناسب ایفاء نماید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *