جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

یک توهم بزرگ ضدایرانی

«نخست وزیر صهیونیست ها به تازگی از ضرورت ایجاد یک اتحاد منطقه ای در خاورمیانه علیه ایران سخن گفته است. این در حالی است که نتایج نظرسنجی های مختلف در میان افکار عمومی عربِ منطقه حاکی از این هستند که محبوبیت منطقه ای ایران به شدت افزایش یافته و در جهتی معکوس، صهیونیست ها بیش از هر زمان دیگری به کنشگرانی منفور در منطقه تبدیل شده اند.»

ترامپ: کامالا هریس در سخنرانی نتانیاهو در کنگره شرکت نکرد، زیرا او یهودی‌ها و اسرائیل را دوست ندارد / اگر هریس روی کار بیاید، آن‌ها یک قانون برای سقط جنین خواهند گذاشت تا نوزاد را در رحم در ۸ ماهگی، ۹ ماهگی یا حتی پس از تولد به قتل برسانند

«دونالد ترامپ» با اشاره به عدم حضور «کامالا هریس» در حین سخنرانی نخست‌وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا، این نامزد احتمالی حزب دموکرات را به «یهودستیزی» متهم کرد و گفت ایالات متحده «مضحکه عام و خاص» شده است.

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

جمیله کدیور در یادداشتی می نویسد: مصوبه کنست نشاندهنده تمایل صهیونیست ها به افزایش تنش و ناامنی و بی ثباتی و توسعه درگیری در منطقه و عدم تمایل آنها به برقراری صلح و آرامش است. رژیم صهیونیستی با علم به اینکه بدون تشکیل کشور مستقل فلسطین، امنیت و صلحی برای اسرائیل و شهروندانش نخواهد بود، تصور می کند با خشونت، تحقیر، اعمال زور، نادیده گرفتن حقوق فلسطینیان و صهیونیزه کردن اراضی فلسطنی می تواند برای خود و شهروندانش امنیت ایجاد کند.
Loading

بازیگران پشت‌ پرده استعفای مصطفی ادیب

۱۳۹۹/۰۷/۰۹ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اکنون محتمل‌ترین سناریوی پیش‌‌رو در لبنان این است که اجازه داده نشود نخست‌وزیر پیشنهادی میشل عون بدون جلب رضایت سعد حریری، فؤاد سنیوره و سمیر جعجع کابینه تشکیل دهد و سرانجام با طولانی شدن خلأ سیاسی، رئیس‌جمهور لبنان ناچار شود تا بار دیگر سعد حریری را مأمور تشکیل کابینه کند. حسن هانی‌زاده-کارشناس مسائل خاورمیانه

روز شنبه پنجم مهرماه، مصطفی ادیب که کمتر از یک ماه قبل مأمور تشکیل کابینه شده بود، با بیان این موضوع که نمی‌تواند وظیفۀ تشکیل دولت را به انجام برساند از سمت خود استعفا کرد. او به خاطر اینکه نتوانسته خواسته‌های مردم لبنان را در جهت ایجاد یک دولت اصلاح‌گر برآورده کند، معذرت‌خواهی کرد. ساعتی پس از اعلام خبر انصراف مصطفی ادیب از تشکیل کابینه، نزدیکان رئیس‌جمهوری فرانسه گفتند که استعفای ادیب، نتیجۀ «خیانت جمعی احزاب سیاسی لبنان است». همچنین امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه نیز در واکنش به این استعفا اعلام کرد، گروه‌های لبنانی به‌صراحت در احترام به تعهداتشان مقابل فرانسه و جامعه جهانی مخالفت کردند. به گفته مکرون، مقامات لبنانی منافع فردی را بر منافع کشور ترجیح دادند. همچنین رئیس‌جمهور فرانسه گفت که سعد حریری، نخست‌وزیر پیشین لبنان اشتباه کرد که معیار طایفه‌ای را در توزیع پست‌های وزارتی افزود چیزی به اسم طایفه‌ در این ابتکار عمل نبود.

درواقع استعفای مصطفی ادیب از تشکیل کابینه، برآیند برخی اتفاقات داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی است. در بعد داخلی، کارشکنی‌های مثلث سعد حریری، فؤاد سنیوره، نخست‌وزیران سابق لبنان و سمیر جعجع، رهبر قوات لبنانیه در مسیر تشکیل یک کابینه تکنوکرات و غیرسیاسی را نباید نادیده گرفت. حریری، سنیوره و جعجع پس از معرفی مصطفی ادیب به‌عنوان نخست‌وزیر لبنان، شرایط جدیدی پیش روی وی قرار دادند. این سه شخصیت تأثیرگذار لبنانی از دولت ادیب خواستند تا وزارتخانه‌های کلیدی را در اختیار جریان 14 مارس قرار دهد و از مشارکت دادن جریان 8 مارس خودداری کند؛ اما ازآنجایی‌که مصطفی ادیب درصدد تشکیل یک کابینه تکنوکرات به‌دوراز سهم‌خواهی‌های سنتی طوایف لبنانی بود با درخواست حریری، سنیوره و جعجع مخالفت کرد. در بعد منطقه‌ای نیز عربستان و امارات کمک‌های مالی خود را به دولت جدید لبنان منوط به خلع سلاح حزب‌الله کردند که این امر با مخالفت مصطفی ادیب نخست‌وزیر پیشنهادی، میشل عون، رئیس‌جمهور و نبیه بری رئیس مجلس لبنان مواجه شد. عربستان در این بحران به دنبال این است که سعد حریری دوباره قدرت بگیرد. لذا ریاض در کارشکنی پیرامون تشکیل کابینه نقش داشته و تلاشش بر این است که یا فؤاد سنیوره و یا سعد حریری مجدداً به‌عنوان نخست‌وزیر معرفی شوند.

در بعد بین‌المللی نیز، فرانسه از دولت مصطفی ادیب خواسته بود تا پست‌های وزارت خارجه، وزارت دارایی و وزارت دفاع را به شخصیت‌های دارای تابعیت دوگانه لبنانی- فرانسوی بدهد. لیکن با وجودی که مصطفی ادیب دارای همسری فرانسوی و خود نیز تابعیت دوگانه فرانسه را دارد با این پیشنهاد مخالفت کرد.

باید توجه داشت که فرانسه خود را مادر مهربان لبنان تلقی می‌کند و همواره تلاش داشته تا هنگام بروز بحران در لبنان بر اساس الگوها و منافع خود این بحران را حل کند. لذا این امکان وجود دارد که طی روزهای آینده یکی از شخصیت‌های سیاسی بلندپایه فرانسه برای حل بحران تشکیل کابینه لبنان به بیروت سفر کند. بهترین سناریو در خصوص لبنان برای فرانسه این است که شخصیتی مانند ادیب یا حسان دیاب که متمایل به فرانسه هستند، انتخاب شود.

فرانسه خیلی تمایلی به انتخاب حریری ندارد، زیرا تاریخ‌مصرف حریری برای فرانسه به پایان رسیده و پاریس به دنبال شخصیتی است که کمتر آلودگی سیاسی و مالی داشته باشد.

همچنین آمریکا نیز در یک دخالت آشکار از مصطفی ادیب خواست که در نخستین گام حزب‌الله را از ساختار قدرت لبنان خارج کند که با مخالفت مصطفی ادیب، میشل عون و نبیه بری مواجه شد.

این در حالی است که حزب‌الله در این فرآیند درواقع نقش چکش تعادل را ایفا کرد. باوجودی که حزب‌الله دارای بیشترین کرسی‌های پارلمانی است اما هیچ‌گاه درصدد سهم‌خواهی در ساختار قدرت نبوده بلکه آنچه برای این جریان اهمیت دارد حفظ جایگاه مردمی و اجتماعی خود است.

لذا بر اثر این فشارها و پس از 3 هفته رایزنی و به بن‌بست رسیدن تشکیل کابینه، آقای ادیب از ادامه کار انصراف داد.

اکنون محتمل‌ترین سناریوی پیش‌‌رو این است که اجازه داده نشود نخست‌وزیر پیشنهادی میشل عون بدون جلب رضایت سعد حریری، فواد سنیوره و سمیر جعجع کابینه تشکیل دهد و سرانجام با طولانی شدن خلأ سیاسی، رئیس‌جمهور لبنان ناچار شود تا بار دیگر سعد حریری را مأمور تشکیل کابینه کند.

هرچند مردم لبنان نیز این تجربه را دارند که بدون وجود یک دولت مستقر و ثابت و در وضعیت حضور دولت پیشبرد امور بهتر امورات خود را پیش ببرند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *