جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

ادعای رسانه آمریکایی: اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد

تهران- ایرنا- روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی درباره روند مذاکرات آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس، مدعی شد: (رژیم) اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد تا بین گزینه‌های توافق بر سر آتش‌بس یا آغاز حمله زمینی به رفح، یکی را انتخاب کند.

Loading

تلاش بوریس جانسون برای مقابله با چالش‌های پسابرگزیت

۱۳۹۹/۰۷/۰۲ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: لندن اکنون در وضعیت مبهمی به‌سر می‌برد زیرا هم قرار است به زودی به طور کامل از اتحادیه اروپا جدا شود و هم مشخص نیست که آمریکا بعد از این جدایی چه روندی را در قبال انگلستان در پیش بگیرد. علی بیگدلی-کارشناس مسائل اروپا

انگلیس ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ (۱۱ بهمن۹۸) به صورت رسمی از اتحادیه اروپا خارج شد، اما در دوره گذار که قرار است تا پایان امسال باشد، همچنان معیارهای اصلی عضویت در این اتحادیه را حفظ خواهد کرد.

اکنون روابط انگلیس و اتحادیه اروپا به مدت یک سال حالت گذار را سپری می‌کند و دو طرف در این بازه زمانی فرصت دارند درخصوص نحوه روابط پسابرگزیت به توافق برسند. این در حالی است که اخیرا اورسولا فن درلاین، رئیس‌ کمیسیون اروپا ضمن ابراز نگرانی درمورد روند پیشرفت توافق برگزیت گفته احتمال شکل‌گیری به موقع این توافق هر روز کمتر می‌شود.

همزمان انگلیس که چشم‌انداز مثبتی از روابط این کشور با اتحادیه اروپا را نمی‌تواند متصور باشد به دنبال آن است تا برای دوران پسابرگزیت جای پای خود را در جهان محکم کند. در این راستا اخیرا خبری منتشر شد مبنی بر اینکه ژاپن و بریتانیا بر سر یک مشارکت اقتصادی تازه به توافق جامعی دست یافته‌اند. دو طرف قصد دارند این توافق را روز اول ژانویه ۲۰۲۱ (۱۱ دی ۱۳۹۹) اجرایی کنند.

درواقع بریتانیا با خروج از اتحادیه اروپا می‌تواند با همه کشورها وارد مذاکره شود و مقررات جدیدی را برای صادرات و واردات و خدمات تعیین کند؛ اما مشکلی که در این بین وجود دارد این است که بسیاری از سیاست‌های لندن به واشنگتن و رئیس‌بعدی کاخ سفید وابسته است.

با توجه به اینکه بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس تمایلات نومحافظه‌کارانه دارد و این تمایلات به تفکر دونالد ترامپ نزدیک است، وی اینگونه تصور می‌کرد که با خارج شدن کشورش از اتحادیه اروپا می‌تواند بازار وسیعی در آمریکا به دست بیاورد؛ اما تاکنون نتوانسته این هدف را محقق کند و ترامپ نیز چنین فضایی را در اختیار جانسون قرار نداده است؛ لذا به نظر می‌رسد که نخست‌وزیر انگلیس تاحدودی درباره خروج کشورش از اتحادیه اروپا دچار شک و شبهه شده و اقدام او در خارج شدن انگلیس از اتحادیه اروپا باعث وارد آمدن ضرر و زیان‌های زیادی به اقتصاد لندن شده است، زیرا انگلیس سالانه بیش از 30 میلیارد دلار مبادله بازرگانی با کشورهای اروپایی داشت و بیش از 3 میلیون انگلیسی در کشورهای مختلف عضو اتحادیه اروپا مشغول به کار بودند که این افراد با گذشت یک سال از اجرای پیمان برگزیت به ناچار باید خاک اروپا را ترک کنند. بنابراین بازگشت این تعداد کارگر بی‌کار به انگلستان، مشکلات اقتصادی بیشتری را در شرایط کرونایی برای این کشور رقم می‌زند.

در این راستا جانسون تلاش دارد که موقعیت‌های اقتصادی‌اش را در اتحادیه اروپا به ویژه در ایرلند از دست ندهد و حداقل تا زمانی که برگزیت هنوز اجرایی نشده این روند را پیش ببرد. نگاه جانسون در مرحله دوم به کشورهای غیر اروپایی از جمله ژاپن است که توافق اخیر بین توکیو- لندن در این راستا قابل تحلیل است.

باوجودی‌که انگلیس اینگونه محاسبه کرده که شاید در دوران پسابرگزیت بتواند موقعیت اقتصادی خود را در منطقه خاورمیانه و خلیج‌فارس با کمک آمریکا بهبود بخشد، اما در این مناطق نیز شرایط برای لندن آنقدر مناسب نیست که بتواند فضای جدید اقتصادی برای خود ایجاد کند.

لذا با توجه به مشکلات عمده اقتصادی در انگلیس در حال حاضر بوریس جانسون با تنگناهای شدیدی مواجه شده است.

البته حزب نومحافظه‌کار انگلیس امیدوار است که بار دیگر دونالد ترامپ در آمریکا به پیروزی برسد و بتوانند در کنار واشنگتن به بخشی از اهداف اقتصادی‌شان هم در آمریکا و هم در حوزه‌های نفوذ این کشور به ویژه شیخ‌نشین‌های خلیج‌فارس دسترسی پیدا کنند.

با توجه به اینکه شیخ‌نشین‌های خلیج‌فارس تقریبا دچار نوعی اشباع اقتصادی شده‌اند کار برای لندن کمی دشوار شده، اما چون امارات به تازگی وارد فاز تاسیس نیروگاه‌های هسته‌ای شده ممکن است انگلیس در این بخش بتواند از این کشور منتفع شود.

هر چند همانگونه که ذکر شد این موقعیت‌ها بستگی به آن دارد که ترامپ مجدد وارد کاخ سفید شود یا خیر.

در واقع اگر ترامپ پیروز نشود و دمکرات‌ها به پیروزی برسند، معمولا رابطه دمکرات‌ها با محافظه‌کاران انگلیس رابطه خوبی نیست؛ لذا اگر جو بایدن به پیروزی برسد انگلیس با وجود تفکرات و سیاست‌های نومحافظه‌کارانه در لندن دیگر خیلی نمی‌تواند فضای مناسبی را در آمریکا به دست آورد.

درخصوص روابط تهران و لندن بعد از خروج این کشور از اتحادیه اروپا نیز باید توجه داشت که انگلیس تا به امروز سیاست‌هایش را در قالب سیاست‌های بروکسل در قبال ایران تنظیم کرده است. حتی اگر تاکنون انگلیس همچنان در کنار فرانسه و آلمان قدم برمی‌دارد ازجمله به این دلیل است که انگلیس می‌خواهد طی مدت یک سال تا خروج کامل از اتحادیه ضمن همراهی با برخی سیاست‌های بروکسل، امتیازات بیشتری از اتحادیه اروپا بگیرد. در این رابطه شاهد بروز برخی اختلاف‌نظرها میان واشنگتن و لندن نیز هستیم. این رویکرد لندن بیانگر آن است که بوریس جانسون می‌خواهد به هر ترتیب که شده فضای اتحادیه اروپا را برای خود حفظ کند و بعد از پایان دوره یک‌ساله برگزیت هنوز جای پایی در اتحادیه اروپا داشته باشد. هرچند خیلی بعید به نظر می‌رسد، چرا که فرانسه و آلمان در حال حاضر روابط خیلی خوبی با انگلیس ندارند. در نتیجه لندن اکنون در وضعیت مبهمی به‌سر می‌برد زیرا هم قرار است به زودی به طور کامل از اتحادیه اروپا جدا شود و هم مشخص نیست که آمریکا بعد از این جدایی چه روندی را در قبال انگلستان در پیش بگیرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *