جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

آزادی بیان به سبک آمریکایی/ بازداشت بیش از ۹۰۰ دانشجو

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی از «بزرگترین واکنش پلیس به فعالیت در محوطه دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر» در مقابل اعتراض دانشجویان به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، تعداد دستگیرشدگان را بیش از ۹۰۰ نفر طی ۱۰ روز اخیر اعلام کرد.

آزادی بیان به سبک آمریکایی/ بازداشت بیش از ۹۰۰ دانشجو

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی از «بزرگترین واکنش پلیس به فعالیت در محوطه دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر» در مقابل اعتراض دانشجویان به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، تعداد دستگیرشدگان را بیش از ۹۰۰ نفر طی ۱۰ روز اخیر اعلام کرد.

آزادی بیان به سبک آمریکایی/ بازداشت بیش از ۹۰۰ دانشجو

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی از «بزرگترین واکنش پلیس به فعالیت در محوطه دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر» در مقابل اعتراض دانشجویان به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، تعداد دستگیرشدگان را بیش از ۹۰۰ نفر طی ۱۰ روز اخیر اعلام کرد.

Loading

دلایل و اهداف آغاز مجدد اعتراضات در لبنان

۱۳۹۹/۰۲/۱۳ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: عوامل خارجی با استفاده از جریان‌های سیاسی موجود در لبنان درصدد ایجاد شورش‌های داخلی هستند تا با سرنگونی دولت حسان دیاب،‌ زمینه بازگشت سعد حریری به قدرت را فراهم سازند. به همین دلیل ممکن است شورش‌ها در آینده گسترش یابد و اگر این اتفاق رخ دهد دولت دیاب برای پرهیز از کشتار و خونریزی ناچار به استعفا خواهد شد. حسن هانی‌زاده - کارشناس مسائل خاورمیانه

تظاهرات لبنانی‌ها در اعتراض به وضعیت اقتصادی که چند هفته‌ای به دلیل کرونا کمرنگ شده بود، از جمعه گذشته بار دیگر در خیابان‌های این کشور آغاز شد؛ علت اولیه شروع دوباره اعتراضات، افزایش نرخ برابری لیر با دلار بود به نحوی که هر دلار آمریکا به حدود ۴۰۰۰ لیر لبنان رسید.

اعتراضات گسترده در طرابلس در شمال لبنان به سرعت به جنوب این کشور و مشخصا شهر صیدا منتقل شد. معترضان در اعتراض به وضعیت اقتصادی به بانک‌ها در این کشور حمله کردند و در درگیری نیروهای امنیتی با معترضان تعدادی زخمی شدند.

در رابطه با دلایل شکل‌گیری اعتراضات در لبنان و نقش نیروهای سیاسی باید به چند نکته پرداخت؛ در وهله نخست باید توجه داشت که پس از تشکیل کابینه حسان دیاب که یک شخصیت معتدل مورد قبول همه طیف‌های سیاسی لبنان است، یک رشته عوامل در داخل و خارج به دلیل دیدگاه مثبت نخست‌وزیر جدید لبنان نسبت به حزب‌الله دست به تحرکاتی در این کشور زدند.

در داخل لبنان، ظاهرا عوامل وابسته به سعد حریری و فواد سنیوره نخست‌وزیران سابق و سمیر جعجع رئیس سابق قوات لبنانی اقدام به سازماندهی عناصر شورشگر در مناطق سنی‌نشین لبنان کردند. جریان‌های سیاسی مخالف حزب‌الله از مدت‌ها پیش درصدد سرنگونی دولت حسان دیاب برآمده بودند و در این بین آمریکا و عربستان نیز مانع ارسال کمک مالی صندوق بین‌المللی پول و اتحادیه اروپا به لبنان شدند.

در نتیجه، این فشارهای اقتصادی به کاهش شدید قیمت لیر لبنانی در مقابل دلار منجر شد؛ ضمن آنکه نرخ بیکاری و رکود اقتصادی در این کشور به شدت افزایش یافت؛ لذا عوامل آشوب‌طلب در برخی مناطق لبنان به مراکز دولتی حمله کردند تا دولت حسان دیاب را ناکارآمد جلوه دهند.

از این رو با فراخوان برخی احزاب معتدل و همسو با مقاومت اسلامی لبنان، ساکنان بیروت پایتخت این کشور دست به تظاهرات مسالمت‌آمیز زدند و خواستار محاکمه آشوب‌طلبان شدند. تقابل این دو جریان موافق و مخالف، شرایط دشواری برای کابینه حسان دیاب ایجاد کرده و اگر این کابینه نتواند این بحران را مهار کند، هرج و مرج و درگیری در آینده نزدیک سراسر لبنان را فراخواهد گرفت و این کشور وارد یک بحران اجتماعی نفس‌گیر خواهد شد.

به طور خلاصه دلیل بروز این بحران‌ها در لبنان در وهله نخست، شرایط ناپایدار اقتصادی این کشور و قطع کمک‌های مالی خارجی و صندوق بین‌المللی پول است. از آنجا که حجم بدهی‌های خارجی لبنان تاکنون بالغ بر ۸۵ میلیارد دلار شده است بنابراین این کشور نه تنها قادر به بازپرداخت دیون خود به کشورهای خارجی نیست، بلکه با کاهش شدید نقدینگی نیز مواجه شده است.

مجموعه این عوامل موجب شده است که مثلث حریری، جعجع و سنیوره برای سرنگونی دولت حسان دیاب که دیدگاه نزدیک به حزب‌الله دارد تشکیل شود تا بتوانند در آینده دولتی در تقابل با حزب‌الله تشکیل دهند.

درخصوص آینده سیاسی نخست‌وزیر لبنان نیز باید گفت که در واقع حسان دیاب با دو مشکل عمده مواجه است؛ نخست قطع کمک‌های مالی بین‌المللی است که بر اقتصاد شکننده لبنان تاثیر منفی برجای گذاشته است. موضوع دیگر نیز دیدگاه مثبت شخص نخست‌وزیر نسبت به مقاومت اسلامی لبنان است که به این دلیل قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی درصدد هستند تا از رهگذر فشار اقتصادی و مالی بر دولت دیاب، وی را مجبور به تغییر نگرش نسبت به حزب‌الله کنند.

از این رو عوامل خارجی با استفاده از جریان‌های سیاسی موجود در لبنان درصدد ایجاد شورش‌های داخلی هستند تا با سرنگونی دولت حسان دیاب،‌ زمینه بازگشت سعد حریری به قدرت را فراهم سازند. به همین دلیل ممکن است شورش‌ها در آینده گسترش یابد و اگر این اتفاق رخ دهد دولت دیاب برای پرهیز از کشتار و خونریزی ناچار به استعفا خواهد شد.

همچنین ممکن است جریان ۱۴ مارس و هشت مارس که از گذشته دچار اختلاف بودند بار دیگر اختلافات شان به سطح بالاتری برسد؛ همچنانکه پیش‌بینی می‌شود در برخی شهرها، درگیری‌ها بین طرفداران این دو جریان به کف خیابان‌ها نیز برسد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *