جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

دانشمند روسی: چت بوت ها، می توانند ذهن مردم را دستکاری کنند

ورونتسوف، استاد آکادمی علوم روسیه، در مصاحبه با اسپوتنیک در خصوص دنیای هوش مصنوعی گفت: “تکنولوژیخیلی سریع می تواند ذهن شخص را در مورد هر چیزی، حتی تغییر دهد و یا متقاعد کند و موقعیت سیاسی فرد را نیز تغییر دهد”.

Loading

چشم‌انداز تحولات سیاسی اخیر در رژیم صهیونیستی

۱۳۹۹/۰۱/۱۰ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اگر بار دیگر دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شود بنیامین نتانیاهو همچنان در راس قدرت باقی خواهد ماند؛ اما اگر نامزد حزب دمکرات در انتخابات آینده آمریکا پیروز شود، قطعا قدرت به سمت حزب آبی و سفید خواهد چرخید و رژیم صهیونیستی ناچار خواهد بود که سیاست‌های خود را با حزب دمکرات آمریکا هماهنگ کند. حسن هانی‌زاده - کارشناس مسائل خاورمیانه

انتخاب بنی گانتز رهبر جریان آبی و سفید به‌عنوان رئیس کنست رژیم صهیونیستی، تحولی مهم و غیرقابل پیش‌بینی در عرصه سیاسی این رژیم به‌شمار می‌رود. این موضوع تمامی محاسبات و معادلات در ساختار سیاسی رژیم صهیونیستی را دگرگون کرد تا آنجا که توافق گانتز با حزب لیکود غیرمنتظره‌ترین خبر برای جامعه صهیونیستی بود که کوچک‌ترین احتمالی نمی‌داد که گانتز و ننتانیاهو درباره تشکیل دولت وحدت به توافق برسند.

بنی گانتز یک نظامی حرفه‌ای رژیم صهیونیستی است که وارد عرصه سیاست شده؛ با توجه به سابقه نظامی‌گری وی در سمت‌های حساس، گانتز از مقبولیت بالایی در میان چهره‌های افراطی صهیونیست‌ها برخوردار است. گانتز پس از ورود به عرصه سیاست، حزب آبی و سفید را به عنوان یک حزب میانی بین دو حزب رقیب کارگر و لیکود تشکیل داد.

طی یک سال گذشته رقابت تنگاتنگی بین حزب آبی و سفید و لیکود شکل گرفته بود؛ به گونه‌ای که هیچ یک از این دو حزب رقیب پس از سه دور انتخابات از سپتامبر گذشته تاکنون نتوانستند اکثریت کرسی‌های کنست را به‌دست بیاورند؛ لذا تلاش‌هایی صورت گرفت تا هر یک از این دو حزب با سایر احزاب کوچک دیگر ائتلاف گسترده‌ای تشکیل بدهند تا شمار کرسی‌ها به حدنصاب برسد و هر یک از دو حزب رقیب که ائتلاف بیشتری به‌دست آورده بتواند کابینه تشکیل دهد.

در آخرین انتخابات، حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو که ۳۶ کرسی را به دست آورده نتوانست با سایر احزاب ائتلاف ایجاد کند، اما در میان شگفتی ناظران سیاسی، لیست احزاب عربی مربوط به فلسطینیان ۱۹۴۸ که ۱۵ کرسی کنست را در اختیار دارد در کنار حزب آبی و سفید قرار گرفت.

به نظر می‌رسد که احزاب عربی بنی گانتز را به بنیامین نتانیاهو ترجیح می‌دهند، زیرا وی در جریان رایزنی با احزاب عربی به رهبران آنها قول داده که در صورت تشکیل کابینه فعالیت‌های شهرک‌سازی را در قدس شرقی و کرانه غربی محدود کند.

این در حالی است که بنیامین نتانیاهو در طول ۱۰ سال گذشته سیاست توسعه شهرک‌های یهودی‌نشین را به شدت دنبال کرده است. بنابراین قرار بود که بنی گانتز کابینه خود را تشکیل دهد، اما در آخرین لحظه اعلام انصراف کرد، ولی به عنوان رئیس کنست اسرائیل انتخاب شد.

گمانه‌زنی‌های زیادی در خصوص انصراف گانتز از تشکیل کابینه وجود دارد؛ مهم‌ترین گمانه‌زنی، اعتراف اخیر رهبر حزب آبی و سفید است مبنی بر اینکه به علت آسیب‌دیدگی ستون فقرات قادر به تحرک زیاد نیست و لذا ترجیح داده که بر کرسی ثابت ریاست کنست اسرائیل جلوس کند؛ البته طی توافق صورت گرفته قرار شده به صورت چرخشی حزب آبی و سفید و حزب لیکود هر ۶ ماه یک بار کابینه تشکیل دهند.

در این بین گمانه دیگری هم مطرح است بر این اساس که به نظر می‌رسد احزاب عربی رودست خوردند که رﺃی خود را به حزب آبی و سفید دادند، چرا که این احتمال می‌رود در پشت پرده گانتز و نتانیاهو زدوبند کرده‌اند تا هریک بیشترین آرای کنست را به‌دست آورند چنین سیاستی را پیش ببرند، یعنی با استفاده از آرای احزاب عربی، کابینه تشکیل دهند و سیاست‌ شهرک سازی متوقف نشود.

از سوی دیگر این پدیده یعنی انتخاب رهبر یکی از احزاب قدرتمند اسرائیل به عنوان رئیس کنست یک اتفاق نادر در عرصه سیاسی رژیم صهیونیستی به شمار می‌‌رود، زیرا تاکنون سابقه نداشته که نامزد تشکیل کابینه به عنوان رئیس کنست انتخاب شود.

درواقع گزینه‌های نزدیک به واقعیت این است که به دلیل شرایط ناپایدار فلسطین اشغالی و همچنین انتخابات آینده ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا و احتمال شکست دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰، سیاستمداران صهیونیست ترجیح داده‌اند که وضعیت سیاسی این رژیم تا مشخص شدن انتخابات آمریکا همچنان به صورت شناور ادامه یابد.

از آنجا که بر اساس توافق صورت گرفته قرار است که تشکیل کابینه به صورت چرخشی هر ۶ ماه یک بار بین دو حزب رقیب آبی و سفید و لیکود انجام گیرد، در این بین دو موضوع در دستور کار بنیامین نتانیاهو در طول ۶ ماه آینده قرار دارد؛ نخست تلاش برای توسعه شهرک‌سازی و دوم تلاش برای پیشبرد طرح معامله قرن؛ لذا به نظر می‌رسد که دادن اختیار به نتانیاهو برای تشکیل کابینه با هدف توسعه شهرک‌سازی و تقابل با جنبش‌های مبارز فلسطینی صورت گرفته است.

از آنجا که آمریکا تا آبان ماه سال جاری درگیر انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود، لذا نتانیاهو از خلاء سیاسی موجود در آمریکا برای توسعه شهرک‌های یهودی‌نشین استفاده خواهد کرد. در نهایت می‌توان گفت که اگر بار دیگر دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شود، بنیامین نتانیاهو همچنان در راس قدرت باقی خواهد ماند؛ اما اگر نامزد حزب دمکرات در انتخابات آینده آمریکا پیروز شود، قطعا قدرت به سمت حزب آبی و سفید خواهد چرخید و اسرائیل ناچار خواهد بود که سیاست‌های خود را با حزب دمکرات آمریکا هماهنگ کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *