جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

جمعی از اساتید آمریکایی خواستار بررسی ادعاهای نیویورک تایمز درباره حماس شدند

تهران- ایرنا- بیش از ۵۰ استاد برتر روزنامه‌نگاری در دانشگاه‌های آمریکا با امضای نامه‌ای، صحت گزارش ادعایی روزنامه نیویورک تایمز درباره خشونت جنسی حماس در جریان عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) در سرزمین‌های اشغالی را زیر سوال برده و از مقام‌های این روزنامه خواستند تا به پرسش‌هایی که به گزارش آنها وارد است، پاسخ دهند.

السیسی در گفت وگو با بایدن: عملیات در رفح عواقب ویرانگری به دنبال خواهد داشت

تهران- ایرنا- منابع خبری گزارش دادند که عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر در گفت وگوی تلفنی با همتای آمریکایی خود تاکید کرد که عملیات علیه شهر رفح عواقب ویرانگری بر امنیت و ثبات منطقه خواهد داشت.

دانشگاه کلمبیای آمریکا تعلیق دانشجویان حامی فلسطین را از تحصیل آغاز کرد

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا پس از هشدار به دانشجویان برای پایان دادن به تجمعات حامی فلسطین و نیز جمع کردن چادرهای خود و مقاومت و اصرار دانشجویان بر خواسته های ضد اسرائیلی خود، تعلیق آنان را از ادامه تحصیل آغاز کرد.

Loading

سرعت شتابان توسعه در جنوب و شرق آسیا

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: هرچند که کشورهای جنوب و شرق آسیا ازنظر برخی مشخصه‌ها مانند ثبات اقتصاد کلان، وضعیت متفاوتی دارند، اما ازنظر زیرساخت‌ها و پذیرش فنّاوری پیشرفته در وضعیت خوبی هستند و قابلیت نوآوری بنگاه‌های اقتصادی خود را به‌خوبی توسعه داده‌اند. رضا مجیدزاده - پژوهشگر اقتصاد سیاسی توسعه

کشورهای شرق و جنوب آسیا تجربه یگانه‌ای از توسعه را نشان می‌دهند. درحالی‌که ژاپن بسیار پیش‌تر از کشورهای دیگر این منطقه به جرگه توسعه‌یافتگان پیوسته است، کشورهای چین، کره جنوبی، مالزی و تایوان بافاصله از این کشور و در دهه‌های 1990 به بعد به‌عنوان معجزه آسیای شرقی یا اقتصادهای تازه‌صنعتی‌شده شناخته شده‌اند. تجربه توسعه در این کشورها یکسان نیست و هر یک مسیر متفاوتی پیموده‌اند. همه این کشورها برنامه‌های توسعه اجرا کرده‌اند اما راهبردهای اصلی آن‌ها متفاوت بوده است. بااین‌وجود، دولت توسعه‌گرا، مقابله جدی و شدید با فساد، کاهش تبعیض و سیاست‌های مبتنی بر نیاز، نقطه مشترک این کشورهاست. درواقع، ساختار نهادی و عملکرد کشورهای شرق آسیا، عکس کشورهای توسعه‌یافته، ازنظر پیشرفت علمی و فناورانه یکسان نیست. کشور تایوان از منظر شدت رقابت محلی، حقوق مالکیت فکری، کیفیت آموزش علوم و ریاضی، کیفیت مدارس، توسعه فناوری و همکاری تحقیقاتی دانشگاه و صنعت و کنترل فساد نسبت به سه کشور دیگر کارکرد بهتری داشته است. کره جنوبی نیز در جذب فناوری، صادرات فناوری برتر، حاکمیت قانون، شدت رقابت محلی، حمایت از حقوق مالکیت فکری و کیفیت آموزش علوم و ریاضی جایگاه بهتری نسبت به مالزی و چین داراست. اگرچه چین بالاترین نقل‌قول در مجلات علمی را داراست اما وضعیت جذب فناوری، کنترل فساد، حاکمیت قانون و حمایت از حقوق مالکیت فکری در آن ضعیف­تر از کشورهای دیگر است.

برای درک تطبیقی وضعیت کنونی توسعه این کشورها می‌توان به آمارها و شاخص‌های معتبر بین‌المللی رجوع کرد. شاخص رقابت‌پذیری یکی از کامل‌ترین شاخص‌ها برای ارزیابی وضعیت توسعه یک کشور است. این شاخص ابعاد نهادی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فردی توسعه در کشورها را مقایسه می‌کند و امکان درک اثربخشی سیاست‌ها، خصوصیات زیربنایی و عملکرد توسعه‌ای کشورها را ارائه می‌دهد.

بر اساس جدیدترین گزارش این شاخص، چین 18.69 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را تولید می‌کند و رشد متوسط سالانه آن در دهه اخیر برابر با 6.7 درصد بوده است. این کشور، ضریب جینی 38.6 درصد را دارد و ازنظر رقابت‌پذیری در جایگاه 28 ام جهان قرار می‌گیرد. این کشور ازنظر ثبات اقتصاد کلان، پذیرش فناوری ارتباطات و اطلاعات و زیرساخت‌ها رتبه‌های زیر 40 را در اختیار دارد اما ازنظر وضعیت نهادها (مواردی از قبیل سرمایه اجتماعی، شفافیت، حقوق مالکیت و امنیت) 65 امین کشور جهان است. تایوان هم 0.93 درصد تولید ناخالص جهانی را تولید می‌کند و رشد متوسط ده‌ساله 3 درصدی دارد. این کشور در جایگاه 13 ام رقابت‌پذیری جهانی است و بهترین عملکرد را در ثبات اقتصاد کلان (رتبه 1) و بدترین عملکرد را در زمینه بهداشت (رتبه 27) دارد.

ژاپن 4.14 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را تولید می‌کند، رشد متوسط ده‌ساله 1.2 درصدی را دارد و ضریب جینی آن برابر با 32.1 درصد است. این کشور 5 امین کشور جهان ازنظر رقابت‌پذیری است و به‌استثنای ثبات اقتصاد کلان (با رتبه 41)‌ در باقی قطب‌های رقابت‌پذیری در جایگاهی بهتر از 27 ام جهان قرار می‌گیرد. این کشور ازنظر پذیرش فاوا، بهداشت و مقیاس بازار در میان 4 کشور اول جهان است.

کره جنوبی 1.58 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را تولید می‌کند و رشد متوسط ده‌ساله آن برابر با 3 درصد است. این کشور ضریب جینی 31.6 دارد و در جایگاه 15 ام رقابت‌پذیری جهانی قرار می‌گیرد. کره جنوبی، بهترین کشور جهان ازنظر پذیرش فاوا و ثبات اقتصاد کلان است اما ضعیف‌ترین عملکرد را ازنظر بازار محصولات دارد و در جایگاه 67 ام قرار می‌گیرد.

مالزی به‌اندازه 0.74 درصد در تولید ناخالص داخلی جهان سهم دارد و رشد متوسط ده‌ساله آن برابر با 4.8 درصد است اما ضریب جینی این کشور 41 درصد را نشان می‌دهد که به معنای نابرابری بیشتر درآمدی آن نسبت به دیگر کشورهای شرق و جنوب آسیاست. این کشور در جایگاه 25 ام رقابت‌پذیری جهانی قرار دارد و بهترین عملکردش درزمینهٔ ثبات اقتصاد کلان (رتبه اول) و بدترین عملکردش در زمینه بهداشت (رتبه 62) است.

سنگاپور 0.42 از تولید ناخالص داخلی جهان را تولید می‌کند و متوسط رشد اقتصادی ده‌ساله آن برابر با 4.6 درصد است. این کشور ازنظر زیرساخت‌ها، بهداشت، بازار محصول در جایگاه اول جهان قرار دارد اما بدترین عملکرد آن در زمینه ثبات اقتصاد کلان (رتبه 42)، مهارت‌ها (رتبه 20) و مقیاس بازار (رتبه 27) است.

هرچند که این کشورها ازنظر برخی مشخصه‌ها مانند ثبات اقتصاد کلان، وضعیت متفاوتی دارند اما ازنظر زیرساخت‌ها و پذیرش فنّاوری پیشرفته در وضعیت خوبی هستند و قابلیت نوآوری بنگاه‌های اقتصادی خود را به‌خوبی توسعه داده‌اند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *