جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بایدن: آمریکا٬ مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد

آنتونی بلینکن وزیرخارجه آمریکا که در حال حاضر در عربستان سعودی بسر می‌برد در توییتی از دیدار خود با نمایندگان امارات متحده عربی، قطر، مصر، اردان و سازمان آزادی‌بخش فلسطین خبر داد. بلینکن تاکید کرده‌است که در این دیدار درباره نقش آمریکا دربرقراری صلح و امنیت پایدار در منطقه و تلاش‌هایی که درباره آزادی گروگان‌ها و دستیابی به آتش بس صورت می‌گیرد، سخن گفته‌است.

دوگین: اوکراین نباید وجود داشته باشد!

«الکساندر دوگین» فیلسوف و نظریه‌پرداز برجسته روسی که برخی از او به عنوان «مغز متفکر پوتین» یاد می‌کنند، در مصاحبه‌ای با خبرنگار سرشناس آمریکایی ضمن حمایت بیشتر از عملیات نظامی روسیه گفت که کشور مستقل اوکراین «نباید وجود داشته باشد».

آمریکا مانع حضور نماینده روسیه در نشست کمیته اطلاعات سازمان ملل شد

معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت آمریکا از اعطای روادید به نماینده روسیه جهت شرکت در چهل و ششمین نشست کمیته اطلاعات مجمع عمومی سازمان ملل خودداری و با این اقدام مشارکت روسیه را تضعیف کرد.

درخواست فعالان حقوقی در آمریکا برای قطع کمک‌های نظامی واشنگتن به اسرائیل

تهران – ایرنا – تارنمای نشریه «پولیتیکو» گزارش داد که ائتلافی از وکلای آمریکایی و غیرآمریکایی از جمله دستکم ۲۰ تن از وکلای شاغل در دولت بایدن، با اعلام اینکه اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه با قوانین بشردوستانه داخلی و بین المللی مطابقت ندارد، به دنبال مطرح کردن درخواست رسمی توقف کمک‌های نظامی به اسرائیل هستند.

Loading

توافق آدنا امیدی برای بحران سوریه

۱۳۹۷/۱۱/۲۷ | یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: توافق ترکیه و روسیه با هدف اینکه بتوانند وضعیت و شرایط سوریه را به شرایط بهتری هدایت کنند، می‌تواند در شکل‌گیری یک مثلث ایرانی، ترکی و روسی برای حل بحران سوریه کمک کند.

حسن هانی‌زاده/ کارشناس مسائل خاورمیانه

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه طی دیدار چند هفته گذشته‌اش با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه توافق کردند که در خصوص مسئله سوریه، آنکارا به نوعی به توافق آدنا رجوع کند.

درواقع پوتین به همتای ترک خود پیشنهاد کرد به جای ایجاد منطقه امن و اجرای توافق ترکیه و آمریکا، توافق قدیمی سوریه و ترکیه موسوم به «توافق آدنا» را مبنای حل مشکلات و بحران‌های ایجاد شده با دمشق و مساله کردها قرار دهد.

توافق ترکیه و روسیه با هدف اینکه بتوانند وضعیت و شرایط سوریه را به شرایط بهتری هدایت کنند، می‌تواند در شکل‌گیری یک مثلث ایرانی، ترکی و روسی برای حل بحران سوریه کمک کند.

در حقیقت به دلیل نگرانی‌هایی که ترکیه از حضور گروه کرد دمکراتیک سوریه (قسد) داشت، روس‌ها مذاکراتی را با این نیروهای کرد آغاز و آنها را قانع کردند که به مسافت ۳۰ کیلومتر از مناطق مرزی سوریه عقب‌نشینی کنند و به موزاات آن نیروهای دولتی سوریه در مناطق مرزی ادلب متمرکز شوند.

این امر پس از یک سلسله درگیری‌هایی که بین نیروهای دموکراتیک‌ سوریه و نیروهای ترکیه در ادلب به وجود آمده بود، صورت گرفت.

باید توجه داشت که توافق روسیه و ترکیه می‌تواند هم به نفع دولت سوریه باشد و هم نگرانی‌های دولت ترکیه در خصوص حضور نیروهای مدافع خلق کرد در کنار مرزهای ترکیه را برطرف کند.

به همین دلیل به نظر می‌رسد که طی یک ماه آینده نیروهای ترکیه از عمق ۱۰ کیلومتری استان ادلب خارج و در منطقه استان اسکندرون ترکیه متمرکز شوند. این توافق در حقیقت بهانه‌ را از آمریکا برای دخالت نظامی در سوریه خواهد گرفت؛ زیرا آمریکا بارها اعلام کرده بود که اگر نیروهای کرد سوریه مورد حمله قرار گیرند، واشنگتن دخالت نظامی خواهد کرد.

طبیعی است که ترکیه از درگیری با نیروهای آمریکا به شدت پرهیز می‌کند و لذا ناچار شد که به یک راه‌حل توافقی با روسیه، ایران، سوریه و نیروهای حزب دمکراتیک سوریه تن در دهد.

از دیگر سو حضور نظامی ترکیه در ادلب هزینه‌های سنگینی برای دولت رجب طیب اردوغان به همراه دارد. احتمال رویارویی کردهای سوریه با ارتش ترکیه موجب شده است که دولت اردوغان تحت فشار بازیگران بحران سوریه و به دلیل شکست سیاست‌های آمریکا، غرب و عربستان در سوریه ناچار به تغییر سیاست‌های خود در این کشور شود. در حال حاضر اختلافات میان ترکیه و آمریکا شدت گرفته و حتی اخیرا رئیس‌جمهوری ترکیه آمریکا را به ارائه سلاح و کمک تسلیحاتی به گروهک‌های تروریستی سوریه متهم کرد. از این رو شاهد نزدیکی بیشتر ترکیه به محور ایران، روسیه و سوریه هستیم.

باید توجه داشت که عقب‌نشینی نیروهای ترکیه از ادلب و تغییر سیاست‌های رجب طیب اردوغان نسبت به بحران سوریه یک پیروزی بزرگ برای محور مقاومت تلقی می‌شود. زیرا نیروهای دمکراتیک سوریه در طول سال‌های اخیر موضعی تهاجمی نسبت به محور مقاومت نداشتند. به همین دلیل دولت ترکیه به این نتیجه رسیده که نباید بیش از این در مسائل داخلی سوریه دخالت کند.

در رابطه با پیشینه توافق آدنا میان ترکیه و سوریه نیز قابل ذکر است که در اواسط دهه ۹۰ میلادی و در زمان دولت سلیمان دمیرل، رئیس‌جمهور وقت ترکیه نیروهای سوریه و ترکیه به مرز درگیری نظامی نزدیک شده بودند. آماده‌باش نیروهای مسلح دو کشور در کنار مرزهای یکدیگر احتمال وقوع جنگ میان طرفین را افزایش داده بود.

همچنین در آن زمان دولت ترکیه، سوریه را به آموزش نظامی و دادن کمک‌های تسلیحاتی به نیروهای پ‌ک‌ک متهم کرده بود و دولت سوریه نیز طرف مقابل یعنی آنکارا را متهم کرده بود که برای فشار به سوریه آب فرات را به سوی سوریه قطع کرده‌ است.

اما سرانجام با وساطت ایران بین مرحوم حافظ اسد، رئیس جمهور وقت سوریه و مرحوم سلیمان دمیرل، رئیس جمهور وقت ترکیه تنش میان دو کشور با امضای یک توافقنامه به نام توافق آدنا به پایان رسید. مصر نیز در شکل‌گیری این توافق نقش‌آفرین بود. به موجب این توافقنامه دو کشور یک کمیته مشترک نظامی برای کنترل مرزهای مشترک تشکیل دادند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *