جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

فرمانده اوکراینی از وخامت اوضاع در جبهه شرقی خبر داد/ کی‌یف چشم‌انتظار بسته نظامی آمریکا

تهران-ایرنا- فرمانده ارشد اوکراین امروز (یکشنبه) گفت: تعداد بی‌شماری از نیروهای کی‌یف از مواضع جدیدی در غرب سه روستا در جبهه شرقی که روسیه نیروهای قابل توجهی را در چندین نقطه آن متمرکز کرده است، عقب‌نشینی کرده‌اند.

فرمانده اوکراینی از وخامت اوضاع در جبهه شرقی خبر داد/ کی‌یف چشم‌انتظار بسته نظامی آمریکا

تهران-ایرنا- فرمانده ارشد اوکراین امروز (یکشنبه) گفت: تعداد بی‌شماری از نیروهای کی‌یف از مواضع جدیدی در غرب سه روستا در جبهه شرقی که روسیه نیروهای قابل توجهی را در چندین نقطه آن متمرکز کرده است، عقب‌نشینی کرده‌اند.

Loading

انتخابات زودهنگام انگلیس و سرنوشت برگزیت

۱۳۹۸/۰۸/۱۳ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با برگزاری انتخابات زودهنگام مردم بریتانیا فرصت خواهند داشت که با انتخاب دولت جدید، درباره سرنوشت يا چگونگی اجرای برگزیت اظهارنظر کنند. سید جلال ساداتیان - کارشناس مسائل بریتانیا

بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا که این روزها تمام تلاشش را برای به سرانجام رساندن برگزیت به‌کار بسته، توانست پس از چند شکست به خواسته اصلی خود یعنی برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام دست یابد. این انتخابات از آن جهت حائز اهمیت است که نتایج آن می تواند تا حدی سرنوشت برگزیت را مشخص کند.

در واقع، پس از آنکه، جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر به‌رغم مخالفت‌های اولیه، چراغ سبز به بوریس جانسون نشان داد، وی توانست به هدف خود یعنی برگزاری انتخابات زودهنگام در ۱۲ دسامبر برسد. اکنون با تصویب مجلس عوام، لایحه انتخابات باید ۱۲ دسامبر به مجلس اعیان بریتانیا برود و در صورت تایید نهایی، این کشور باید تا حدود ۶ هفته آینده خود را برای برگزاری انتخابات آماده کند و به همین ترتیب، نامزدهای انتخاباتی کمتر از یک و ماه نیم فرصت تبلیغ دارند. این نخستین بار است که از سال ۱۹۲۳ به بعد، انتخابات در بریتانیا در ماه دسامبر برگزار خواهد شد.

درواقع بوریس جانسون، پس از شکست در رسیدن به وعده خود مبنی بر خروج با توافق یا بدون توافق بریتانیا از اتحادیه اروپا و اجرایی کردن برگزیت، در چهارمین تلاش خود در درخواست از پارلمان برای برگزاری انتخابات زودهنگام موفق شد و نمایندگان پارلمان انگلیس با 438 رای موافق، در مقابل 20 رای مخالف با برگزاری انتخابات زودهنگام در ۱۲ دسامبر (۲۱ آذر) موافقت کردند.

در حالیکه برخی بر این باور هستند که اکنون فضا برای شکست حزب محافظه‌کار و پیروزی حزب کارگر و متعاقب آن نخست‌وزیری جرمی کوربین مهیا شده، برخی دیگر از جمله شخص جانسون انتخابات پیش از موعد را ابزاری برای تحکیم قدرت نخست‌وزیر ارزیابی می‌کنند. همچنانکه بوریس جانسون گفته بود که با برگزاری انتخابات زودهنگام مردم بریتانیا فرصت خواهند داشت که با انتخاب دولت جدید درباره سرنوشت یا چگونگی اجرای برگزیت اظهارنظر کنند.

این در حالی است که در صورت پیروزی حزب کارگر در انتخابات و کسب اکثریت توسط این جریان در پارلمان، به احتمال زیاد شاهد برگزاری همه‌پرسی مجدد خواهیم بود، چرا که این حزب متصور است که موج غالب ضدیت با خروج انگلستان از اتحادیه اروپا در میان جامعه شکل گرفته و در این صورت احتمال پیروزی حزب کارگر بیشتر خواهد شد، لذا اگر این حزب به رهبری جرمی کوربین پیروز انتخابات زودهنگام شود به احتمال زیاد یک بار دیگر همه‌پرسی برای ماندن یا نماندن در اتحادیه اروپا برگزار خواهد کرد، زیرا این جریان نیز خواستار باقی‌ماندن بریتانیا در این اتحادیه است.

در این بین بوریس جانسون با این تصور که بریتانیا با بحران روبرو است چنین درخواستی را مطرح کرد؛ چرا که اگر جانسون قصد داشت بدون توافق با اروپا، طرح برگزیت را اجرایی کند، با بحرانی بزرگ مواجه می‌شد و موارد زیادی بلاتکلیف باقی می‌ماند. درواقع اکنون نیز موانع زیادی بر سر راه برگزیت قرار دارد که از جمله می‌توان به عدم تمایل اسکاتلند و ایرلند به جدایی از اتحادیه اروپا اشاره کرد.

لذا حتی اگر جانسون مجددا پیروز شود تنها می‌تواند با اطمینان بیشتری امور را دنبال کند و این بدین معنی نیست که موانع پیش‌روی اجرای برگزیت به طور کامل حل خواهد شد.

همچنین احتمالا شرایط به نفع بوریس جانسون به پیش نمی‌رود؛ زیرا در صورت پیروزی حزب محافظه‌کار که به طور طبیعی، جانسون نخست وزیری را به‌عهده خواهد گرفت، چاره‌ای جزء عمل به گفته‌هایش مبنی بر خروج از اتحادیه اروپایی نخواهد داشت. خروج از اتحادیه نیز تعارضات با اسکاتلند و ایرلند به‌علاوه دیگر مسائل با اتحادیه اروپا نظیر تعرفه‌ها، تردد نیروهای کار، سرمایه‌گذاری‌های مشترک و مسائلی از این قبیل را که طی مذاکرات چند سال گذشته تاکنون نتوانستند حل کنند، پیش روی وی قرار می‌دهد.

اگر حزب کارگر به رهبری جرمی کوربین رای بیاورد، شرایطی به مراتب راحت‌تر در مقابلش خواهد داشت؛ چون با همه‌پرسی مجدد، هم تعارضات داخلی‌اش حل می‌شود و هم مشکلاتش را با اتحادیه اروپا حل می‌کند.

بنابراین به‌نظر می‌رسد روند حوادث نشانگر آن است که جانسون، خود و حزبش را دچار شکستی جدی خواهد کرد.

همچنین با توجه به شرایط به وجود آمده بریتانیا دو راه بیشتر پیش روی خود نداشت یا باید مجددا همه‌پرسی برگزار می‌شد و یا اینکه توافقی در پارلمان صورت می‌گرفت تا از این وضعیت خارج شوند؛ لذا توافق فعلی در رابطه با برگزاری انتخابات زودرس نتیجه همین رویکرد است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *