جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

توجیه سرکوب دانشجویان از سوی کاخ سفید: حضور پلیس بر اساس تصمیم دانشگاه‌ها است

نیویورک- ایرنا- سخنگوی کاخ سفید در پی انتقادها به حضور پلیس آمریکا در دانشگاه‌ها و بازداشت دانشجویان حامی فلسطین و مخالف اسرائیل، مدعی شد: تصمیم برای حضور پلیس به عهده خود دانشگاه‌ها است.

برگزاری نشست آتی وزرای دفاع ناتو در حمایت از اوکراین در بروکسل

تهران- ایرنا- دفتر مطبوعاتی ناتو در بیانیه‌ای اعلام کرد که نشست آتی وزرای دفاع کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز ۱۶ مه (۲۷ اردیبهشت) با تمرکز بر موضوع حمایت از اوکراین در بروکسل برگزار خواهد شد.

Loading

آینده جنگ یمن پس از تحولات اخیر عدن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: هم امارات و هم عربستان در سطوح منطقه‌ای با شرایط دشوار و بغرنجی مواجه هستند و نشانه‌هایی که به بیرون از منطقه و دیگر کشورها منعکس می‌شود بیانگر پیدایش انفعالی است که آنها را در ادامه جنگ یمن با تردید جدی روبرو ساخته است.

جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی به بررسی آخرین تحولات در عدن پرداخت و گفت، بدون شک هر نوع منازعه در بخش‌های جنوبی موجب تضعیف نیروهای وابسته و دست‌نشانده عربستان و امارات خواهد شد و موانع موجود را از سر راه انصارالله و همچنین ارتش و نیروهای مردمی برای مقابله با سیاست‌های نظامی و سیاسی مشترک ارتجاع منطقه و غرب از بین خواهد برد.

 

آنچه در ادامه می‌خوانید، متن کامل این گفتگوست که از نظرتان می‌گذرد:

پرسش: اخیرا عناصر مسلح تحت امر امارات موفق شدند با اخراج عناصر وابسته به عربستان سعودی و دولت مستعفی یمن از کاخ «معاشیق»، کنترل شهر عدن را در دست خود بگیرند. اکنون اوضاع میدانی در عدن به چه صورت است؟

بعد از درگیری‌های خونینی که میان دو گروه دست‌نشانده عربستان و امارات در عدن اتفاق افتاد، اوضاع این شهر و مناطق اطراف آن همچنان متاثر از اختلافات شدیدی است که قاعدتا به سرعت از میان نخواهد رفت و حتی ممکن است به منازعات نظامی تازه‌ای نیز بیانجامد. این در حالی است که عربستان بعد از یک تاخیر چنده روزه مستقیما به بمباران مواضع نیروهای مخالف مبادرت کرده و می‌کوشد تا از این طریق از گروه‌های دست‌نشانده خود در عدن حمایت کند. ولیکن این حملات هوایی نتوانست اوضاع را به نفع عربستان تغییر دهد بلکه گزارش‌های رسیده حاکی از آن است که اوضاع عدن و مناطق اطراف آن همچنان ناآرام باقی مانده است.

این در حالی است که هم امارات و هم عربستان در سطوح منطقه‌ای با شرایط دشوار و بغرنجی مواجه هستند و نشانه‌هایی که به بیرون از منطقه و دیگر کشورها منعکس می‌شود بیانگر پیدایش انفعالی است که آنها را در ادامه جنگ یمن با تردید جدی روبرو ساخته است.

 

پرسش: جنگی که میان نیروهای تحت حمایت امارات و عربستان در عدن جریان گرفته چه تاثیری بر جنگ آنها با انصارالله و حوثی‌ها دارد؟

بدون شک هر نوع منازعه در بخش‌های جنوبی موجب تضعیف نیروهای وابسته و دست‌نشانده عربستان و امارات خواهد شد و موانع موجود را از سر راه انصارالله و همچنین ارتش و نیروهای مردمی برای مقابله با سیاست‌های نظامی و سیاسی مشترک ارتجاع منطقه و غرب از بین خواهد برد.

از سوی دیگر این مناقشه از تعداد نیروها و طرفداران گروهک‌های مسلح خواهد کاست و امیدهایی که برای پیروزی این گروه‌ها در مناطق جنوبی ایجاد شده بود را به شدت کاهش می‌دهد. این به معنای تضعیف جریان تجزیه‌طلبانه و جدایی طلبانه در مناطق جنوبی یمن است.

 

پرسش: چرا به یکباره شاهد تغییر موضع امارات در یمن بودیم و آیا این تغییر موضع ربطی به روابط امارات و ایران دارد؟

بنابر اخباری که به بیرون درز کرده شرایط بیرونی و شرایط حاکم بر جبهه‌های درگیری در یمن نشاندهنده عقب‌نشینی آشکار امارات از این منطقه است. البته دلیل اصلی این عقب‌نشینی به ضعف امارات و هزینه‌های سنگین جنگ بازمی‌گردد. دلیل دیگر آن،‌ آسیب‌پذیری‌های شدیدی است که امارات با توجه به خط مشی تجاری‌اش دارد. در این رابطه، مقامات امارات طی اظهاراتی به این امر اذعان کردند که ابوظبی در حال حاضر توانایی تحمل هزینه‌های ناشی از جنگ با یمن را ندارد و ناگزیر باید جنگ با یمن را ترک کند.

البته مقامات امارات ترجیح می‌دهند که عقب‌نشینی آنها از یمن و پایان دادن به تحرکات نظامی‌شان در این کشور به عنوان نتیجه توافق با جمهوری اسلامی ایران وانمود شود و در فضاهای رسانه‌ای ضعف‌ها و توانایی‌های آنها که موجب این عقب‌نشینی شده است، منعکس نشود.

 

پرسش: شرایط حوثی‌ها اکنون به چه صورت است و آیا این خبر صحت دارد که حوثی‌ها اعلام کرده‌اند به مواضع نیروهای تحت حمایت امارات حمله نخواهند کرد؟

حوثی‌ها از ابتدا همواره در هر شرایطی بر ضرورت پایان جنگ به عنوان اولین شرط تاکید داشتند و پیوسته خواهان آن بودند که قبل از هر اقدام دیگری، تهاجم به یمن متوقف شود. لذا زمانی که امارات راسا به عقب‌نشینی و پایان جنگ در یمن متمایل می‌شود طبیعی است که جنبش انصارالله نیز براساس راهبرد کلی و اصولی خود در عرصه عمل، عملیات نظامی اش را علیه نیروهای تحت حمایت امارات پایان دهد.

 

پرسش: جنگ یمن مراحل مختلفی را پشت سر گذاشت و اکنون شاهد رودررویی نیابتی امارات و عربستان در این کشور هستیم. چرا نیروهای تحت حمایت ریاض و ابوظبی در یمن در مقابل هم قرار گرفته‌اند؟

باید توجه داشت که عربستان و امارات از ابتدا شیوه غلطی را در قبال یمن در پیش گرفتند چنانکه درصدد روی کار آوردن دولتی بودند که با سیاست‌های آنها و غرب هماهنگ و همسو باشد. لذا برای رسیدن چنین دولتی به ایجاد و تقویت گروهک‌های مسلح مختلفی در یمن مبادرت کردند که هیچ یک از این گروهک‌ها، صلاحیت به‌دست گیری سلاح و شرکت در تشکیل حکومت را نداشتند. بنابراین قابل پیش‌بینی بود که این گروهک‌های مسلح در مسیر فعالیت‌های خود دچار اختلافات شدیدی خواهند شد و به طور ناخواسته منافع بانیان خود یعنی امارات و عربستان را نشانه خواهند گرفت. به عبارت دیگر آنچه که اینک در یمن بویژه بخش‌های جنوبی این کشور در حال سپری شدن است نتیجه مستقیم یا غیرمستقیم سیاست‌های غلطی است که امارات و عربستان در این کشور دنبال کردند و با ایجاد این گروهک‌های مسلح به انواع مناقشات نظامی و سیاسی در استان‌های جنوبی یمن دامن زدند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *