جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

حساب‌وکتاب اسرائیلی‌ها را به هم ریخت

حساب‌وکتاب اسرائیلی‌ها را به هم ریخت

سید محمدکاظم سجادپور در یادداشتی می نویسد: یکی از شگفت‌انگیزترین پی‌آمدهای بحران غزه و کشتار بیش از سی هزار فلسطینی، تظاهرات گسترده در دانشگاه‌های آمریکا توسط دانشجویان و اعضای هیات علمی در حمایت از مردم فلسطین، لزوم برقراری آتش بس و پایان دادن به جنایت‌های رژیم صهیونیستی است.

معادله زندگی در برابر مرگ

منطقه الفالوجه در شمال غزه گرچه با حمله زمینی نظامیان رژیم اشغالگر ویران شده، اما فلسطینیان خطر زندگی در این منطقه را بر رنج آوارگی به جان خریدند.

عذرخواهی رسمی ناشر هندی بابت اقدام توهین‌آمیز به امام (ره)

«انتشارات بین‌الملل آکوبر» هند در بیانیه‌ای رسمی به زبان‌های انگلیسی و فارسی، بابت عنوان گذاری توهین‌آمیز به بنیانگذار انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) در یکی از کتاب‌های درسی منتشر شده توسط این انتشارات عذرخواهی کرد.

انتقاد سناتور دموکرات از نحوه نظارت دولت بایدن بر کاربرد تسلیحات آمریکایی در غزه

تهران- ایرنا- خبرگزاری رویترز نوشت که یکی از سناتورهای دموکرات کنگره با انتشار بیانیه ای عملکرد دولت بایدن در ارزیابی نحوه کاربرد سلاح های آمریکایی به وسیله رژیم صهیونیستی را زیر سوال برد.

روایت الجزیره؛ تکرار رسوایی آمریکا در زندان ابوغریب، این‌بار توسط سربازان صهیونیستی در غزه

تهران-ایرنا- شبکه خبری الجزیره نوشت: بدرفتاری سربازان رژیم اسرائیل با زندانیان فلسطینی در غزه یادآور رسوایی آمریکا در زندان ابوغریب است و با حمایت و تامین مالی همان دولتی انجام می‌شود که با شکنجه زندانیان عراقی، جهان را شوکه کرد.

نخست‌وزیر اسپانیا استعفا نمی‌دهد

تهران- ایرنا- «پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا پس از ۵ روز تامل در مواجهه با کارزار «آزار و اذیت» احزاب و رسانه‌های جناح راست و راست افراطی علیه او و همسرش، از تصمیم خود برای ادامه رهبری قوه مجریه «با قدرت بیشتر» خبر داد.

Loading

ایران از دید رقبای انتخاباتی آمریکا

۱۳۹۸/۰۴/۱۸ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: به طور کلی اکثریت حزب جمهوریخواه بر این عقیده‌اند که آمریکا نباید وارد تقابل نظامی با ایران شود و در این رابطه به ترامپ بارها هشدار داده‌اند.

امیرعلی ابوالفتح/ کارشناس مسائل آمریکا

کارزار انتخاباتی آمریکا برای ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ هفته اول خرداد با برگزاری دو مناظره تلویزیونی میان ۲۰ نامزد حزب دموکرات به‌طور رسمی کلید خورد. طی این دو مناظره مشخص شد که در درون حزب دموکرات نیز اختلافات جدی در رابطه با مسائل اقتصادی، سیاست خارجی و اجتماعی وجود دارد. اما انتقاد از سیاست‌های دونالد ترامپ طی بیش از دو سال و نیم گذشته بیشترین زمان را از نامزد‌ها گرفت. در زمینه سیاست‌خارجی نیز، ایران و توافق هسته‌ای موضوعی بود که نامزدها بیشترین توجه را به آن نشان دادند.

اگر بخواهیم یک تقسیم‌بندی کلی درخصوص نگاه دموکرات‌ها و جمهوریخواهان نسبت به سیاست‌های دونالد ترامپ در رابطه با ایران و برجام انجام دهیم طبیعی است که کلیت حزب جمهوریخواه حامی تصمیم ترامپ مبنی بر خروج از برجام و اتخاذ فشار حداکثری بر ایران است. این تصمیمی است که کلیت حزب جمهوریخواه آن را پذیرفته و از آن حمایت می‌کند. ضمن اینکه جمهوریخواهان در زمان باراک اوباما نیز منتقد برجام بودند و به هر روشی متوسل شدند تا این توافق امضا نشود اما موفق نشدند.

دررابطه با حزب دمکرات نیز نگاه کلی این جریان بدین صورت است که ترامپ اشتباه کرده از برجام خارج شده و این اقدام می‌تواند رفتارهای پرخطرتری را موجب شود. از نگاه آنها باید آمریکا در برجام باقی می‌ماند و در حوزه‌های دیگر بر ایران فشار وارد می‌آورد تا بتوانند مذاکرات را در حوزه‌های دیگر انجام دهند.

لذا به طور کلی درون هر دو حزب دمکرات و جمهوریخواه تفاوت‌هایی دیده می‌شود؛ درون حزب جمهوریخواه دو طیف وجود دارند نخست گروهی که اطمینان دارد باید از طریق دیپلماتیک فشارها را بر ایران افزایش داد و تحریم‌ها را تقویت کرد. گروه دیگر که افراطی‌تر هستند و افرادی مانند سناتور لیندسی گراهام، تام کاتن و تد کروز را شامل می‌شود و معتقدند که در صورت نیاز ایالات متحده باید وارد فاز نظامی شود و حتی تا مرحله تغییر رژیم در ایران پیش برود.

به لحاظ تعداد این گروه در اقلیت هستند ولی نفوذ سیاسی بالایی دارند.

اما به طور کلی اکثریت حزب جمهوریخواه بر این عقیده‌اند که آمریکا نباید وارد تقابل نظامی با ایران شود و در این رابطه به ترامپ بارها هشدار داده‌اند.

درون حزب دموکرات نیز تفاوت‌هایی دیده می‌شود؛ اکثریت حزب دموکرات معتقد هستند که باید مسیر دیپلماتیک طی شود، آمریکا به برجام بازگردد و در حوزه‌های دیگر فشار را بر تهران افزایش دهد. تعداد اندکی از دموکرات‌ها نیز معتقد هستند که سیاست فشار حداکثری یا در صورت لزوم اقدام نظامی علیه ایران قابل توجیه خواهد بود. افرادی مانند آدام شف یا رابرت منندز در این گروه جای می‌گیرند.

درون نامزدهای انتخاباتی تعداد اندکی از نامزدهای حزب دمکرات نمی‌خواهند آمریکا به برجام بازگردد اما طیف وسیع‌تر و چهره‌های شناخته‌شده‌تری مانند جو بایدن، برنی سندرز، کاملا هریس و الیزابت وارن که فعلا در نظرسنجی‌ها بیشترین شانس را دارند طی انتخابات درون‌حزبی همگی اعلام کرده‌اند که اگر در انتخابات پیروز شوند به توافق برجام بازخواهند گشت.

البته این نکته را باید درنظر گرفت که پیروزی یک دمکرات در انتخابات 2020 تضمین‌کننده بازگشت آرام آمریکا به برجام نخواهد بود و احتمالا رئیس‌جمهور بعدی حتی اگر یک دموکرات باشد برای بازگشت به برجام شرایطی را مطرح خواهد کرد. درواقع به همان راحتی که دونالد ترامپ از برجام خارج شد، رئیس‌جمهور بعدی حتی اگر بخواهد نمی‌تواند به برجام بازگردد و ممکن است شرایطی را برای ایران مطرح کند؛ از جمله در حوزه‌های امنیت منطقه یا در مباحث مربوط به اسرائیل خواسته‌هایی را از ایران مطرح کند که مورد پذیرش قرار نگیرد و همین مسیری که ترامپ در پیش گرفته همچنان اگر یک دولت دموکرات هم روی کار بیاید ادامه پیدا کند.

در نهایت باید توجه داشت که هنوز رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا خیلی داغ نشده است؛ در کمپین جمهوریخواهان که تکلیف مشخص است و هرآنچه که ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور بیان کند به عنوان فضای تبلیغات انتخاباتی بازتاب پیدا خواهد کرد. در حزب دمکرات نیز موضوع ایران از این منظر قابل توجه است که آیا یک جنگ دیگر در خاورمیانه روی خواهد داد یا خیر و اقدامات ترامپ تاچه اندازه ممکن است پای آمریکا را به یک جنگ دیگر باز کند.

بنابراین در دو حزب توجهات بیشتر بر جنگ متمرکز است و به خصوص دموکرات‌ها نگران آن هستند که آمریکا وارد یک جنگ دیگر نشود. درواقع خود برجام خیلی اهمیتی برای نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا ندارد و مباحث سیاست خارجی در این کشور جایی اهمیت پیدا می‌کند که آن موضوع با زندگی روزمره مردم در ارتباط باشد؛ یعنی این مسئله برایشان مطرح است که سیاست خارجی به معیشت مردم کمک می‌کند یا عامل بازدارند برای تامین رفاه مردم آمریکا خواهد بود. البته به طور کلی در ایالات متحده آمریکا سیاست خارجی در سطح توده‌ها مطرح نیست و یک موضوع مرتبط با نخبگان است. ولی اگر مسئله ایران به فاز نظامی کشیده شود حتما مورد توجه قرار خواهد گرفت و تاثیرات منفی بر آرای ترامپ برجای می‌گذارد. به همین دلیل نیز دائما رئیس‌جمهور آمریکا و مشاوران ارشد وی تاکید می‌کنند که به هیچ عنوان قصد جنگ با ایران را ندارند که این اظهارات بیشتر با هدف اطمینان بخشی به پایگاه رای دونالد ترامپ انجام می‌گیرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *