جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

دانشجویان معترض در آمریکا، آقازاده هستند

عضو هیات علمی دانشگاه تهران درباره خیزش بزرگ ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های آمریکا گفت: بسیاری از والدین دانشجویان معترض، درون حکومت آمریکا مشغول هستند و این‌ها درواقع آقازاده‌ محسوب می‌شوند.

Loading

مشتریان جدی گاز طبیعی ایران

۱۳۹۴/۰۴/۱۸ | نمای راهبردی

شورا آنلاین – ترجمه: استاد دانشگاه جرج تاون آمریکا گفت: کشورهای حوزه خلیج فارس می توانند مشتریان جدی گاز طبیعی ایران باشند.

ژان فرانسوا سیزنیک، کارشناس ارشد موسسه تحقیقاتی شورای آتلانتیک و استاد دانشگاه جرج تاون آمریکا در نشستی در اندیشکده آمریکایی وودرو ویلسون درباره تاثیرات توافق هسته‌ای احتمالی بر بازارهای جهانی انرژی گفت: ایران چهارمین منبع بزرگ نفت جهان را در اختیار دارد. در همین حال باید توجه داشت که این کشور بزرگ‌ترین منبع گاز جهان به شمار می رود.

وی افزود: ایران بیشتر علاقه مند است که حوزه گازی خود را توسعه بدهد، زیرا فعالیت در حوزه نفتی، نیازمند هزینه بیشتر و فناوری پیشرفته‌تر و سرمایه گذاری بیشتر است.

این کارشناس گفت: ایران برای بهره برداری از میدان‌های نفتی خود به شرکت‌های چندملیتی وابسته است و همین وابستگی به معنای کاهش درآمدهای نفتی این کشور است؛ در نتیجه ایران علاقه چندانی به این حوزه ندارد و بیشتر حوزه گاز طبیعی برایش جذاب است.

سیزنیک با بیان اینکه باید توجه داشت که در داخل ایران نیز نیاز به گاز طبیعی بسیار زیاد است، افزود: در حوزه خلیج فارس نیز نیاز بالایی به گاز طبیعی وجود دارد، در نتیجه، کشورهای حوزه خلیج فارس می توانند شریک جدی ایران در حوزه خرید گاز طبیعی باشند.

وی ادامه داد: عربستان سعودی در حال حاضر برای رفع نیازهایش، گاز طبیعی دارد، اما استحصال این منابع برای عربستان سعودی پرهزینه است و درنتیجه بسیار منطقی تر است که گاز طبیعی را از ایران بخرد، نه اینکه خودش تولید کند. این مسئله در مورد امارات عربی متحده و عمان و کویت نیز مصداق دارد.

این کارشناس گفت: در عین حال ایران بیشتر علاقمند به حوزه گاز طبیعی و نه ال ان جی است، زیرا حوزه ال ان جی یا گاز طبیعی مایع، نیازمند فناوری های پیشرفته‌تر و پرهزینه تر است.

سیزنیک گفت: با رفع تحریم‌ها، ایران می تواند تولید نفتی‌اش را بار دیگر افزایش بدهد. سوال اساسی مطرح این است که عربستان سعودی به بازگشت ایران با افزایش چند میلیون بشکه ای اش چه واکنشی نشان خواهد داد؟

این کارشناس افزود: گفته می شود روسیه و عربستان سعودی در حال رایزنی هستند تا تولید نفت را کاهش دهند. همکاری این دو کشور برای کاهش دادن تولید نفتی خود به میزان یک میلیون بشکه در روز کاملا منطقی است، زیرا با این کار، احتمالا قیمت نفت نیز به بشکه ای 80 دلار افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: اینکه جانشین ولیعهد عربستان سعودی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در این خصوص دیدار و گفتگو کند، اصلا تصادفی نیست. عربستان سعودی و روسیه ، توافقنامه‌های متعددی برای همکاری با یکدیگر امضاء کرده اند که بسیار مهم است.

سیزنیک گفت: در این میان باید توجه داشت که عربستان سعودی هم به دنبال قطع وابستگی و تکیه شدید خود به نفت است و پالایش و فرآورده‌های نفتی توجه ویژه ای نشان داده است.

این کارشناس ادامه داد: بنابراین می بینیم که تاکید عربستان سعودی بر صنایع پایین دستی صنعت نفت متمرکز شده است و نه اینکه تولید نفت خام خودش را افزایش بدهد؛ به این ترتیب عربستان سعودی می خواهد ایران تولید نفت خام خودش را افزایش بدهد و وابستگی اش به بازار جهانی از این نظر افزایش یابد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *