جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

هدایت جنگ در دو سوی میدان غزه

چهار هفته از آغاز دفاع مشروع ملت فلسطین در برابر اشغالگری رژیم صهیونیستی در قالب طوفان الاقصی می‌گذرد و هر روز ابعاد جدیدی از این جنگ آشکار می‌‌شود. آنچه در میدان نبرد همچنان مطرح بوده این سؤال است که هدایت جنگ در دو سوی میدان به دست کیست؟

موج اعتراضات جهانی به رژیم صهیونیستی همزمان با ادامه بمباران مناطق مسکونی غزه

بر اساس آخرین اخبار رسیده از غزه،  توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی بار دیگر حملات خود را علیه مناطق شرق شهر خان یونس واقع در جنوب نوار غزه از سر گرفته است. غرب خان یونس نیز با توپخانه ارتش رژیم اشغالگر هدف قرار گرفت.

Loading
دکتر خرازی در همایش بین‌المللی «هندسه نظم جدید جهانی» تشریح کرد:

ضرورت ترکیب هوشمند قدرت برای دستیابی به جایگاه بین‌المللی

شورای راهبردی آنلاین: رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در همایش بین‌المللی «هندسه نظم جدید جهانی» که در دانشگاه عالی دفاع ملی با حضور مقامات لشکری و کشوری و همچنین مهمانان داخلی و خارجی برگزار شد تاکید کرد که ترکیب هوشمند قدرت‌ سخت، نیمه سخت و نرم، موجب تقویت و تثبیت جایگاه کشورها در عرصه بین‌المللی می‌شود.

دکتر سیدکمال خرازی زمان برگزاری این همایش را با توجه به وقوع تحولات مثبت در منطقه بسیار به موقع دانست و گفت جمهوری اسلامی ایران با کسب تجربه‌ای سنگین در دوران دفاع مقدس و راهبری هوشمندانه فرمانده کل قوا توانسته است قدرت نظامی و دفاعی کشور را با اتکا به نیروهای نخبه داخلی توسعه دهد و انواع سلاح‌های مدرن هوشمند را بدون کمک خارجی تولید کند و از قدرت نظامی خود جهت حفظ استقلال و امنیت کشور و مبارزه با تروریسم، مقابله با قدرت‌های مداخله‌گر خارجی و دفاع از مظلومین، بهره برد.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: البته جمهوری اسلامی به توسه قدرت سخت خود اکتفا نکرده، در راستای توسعه قدرت نیمه سخت و نرم خود نیز تلاش کرده است و به رغم تحریم‌ حداکثری آمریکا توانسته است در زمینه قدرت اقتصادی، قدرت سیاسی، قدرت فرهنگی، رسانه‌ای و  قدرت علمی و فناوری خود گام‌های بلندی را بردارد، با این اعتقاد که ترکیبی هوشمند از مجموعه مولفه‌های قدرت می‌تواند جایگاه کشور را در نظم نوین منظقه‌ای و جهانی مشخص سازد. به همین دلیل رهبر معظم انقلاب با ابلاغ راهبردها و سیاست‌های کلی، دولت‌ها را موظف به توسعه همه مولفه‌های قدرت ساخته‌اند.

دکتر خرازی دلیل فروپاشی انحاد جماهیر شوروی را که از نظر قدرت نظامی رقیب آمریکا بود، فروکاهش قدرت اقتصادی، سیاسی و رسانه‌ای آن کشور دانست و گفت: چین تا زمانی که در زمنیه قدرت اقتصادی، علمی و فناوری و قدرت رسانه‌ای خود به درجات بالایی نرسیده بود، به مقابله با آمریکا برنخواست، ولی امروز که در اقتصاد، علم و فناوری و قدرت نرم، رقیب آمریکا محسوب می‌شود و حتی در زمینه رقابت رسانه‌ای با تاسیس شبکه اجتماعی تیک تاک، آمریکا را وادار به ممنوع سازی آن شبکه کرده است، به مصاف آمریکا رفته است تا در شکل‌دهی نظم جدید جهانی نقش برجسته‌ای را ایفا کند، ولی کره شمالی که از قدرت نظامی بالا و حتی سلاح هسته‌ای برخوردار است، به دلیل آنکه یک قدرت اقتصادی، فرهنگی و فناوری نیست، طبعا نمی‌تواند جایگاهی در خور در نظام جدید جهانی داشته باشد.

دکتر خرازی در ادامه گفت: البته کسب قدرت نیمه سخت و نرم که از مقولات انسانی و اجتماعی است به دلیل مولفه‌های بسیار زیادی که در آن پدیده‌ها درگیرند، بسیار دشوار است و با تقلیل‌مولفه‌ها به تعدادی محدود و ارائه مدل برای پدیده‌های انسانی نمی‌توان رویدادهای انسانی و اجتماعی را به درستی پیش‌بینی کرد و لذا در استفاده از واژه مهندسی در مورد اینگونه مقولات باید احتیاط بیشتری داشت.

وی گفت ما در مقولات انسانی و اجتماعی با پدیده نوخاسته یا Emergent روبرو هستیم، زیرا در پدیده‌های آشوبناک براساس نظریه اثر پروانه‌ای یک تغییر کوچک می‌تواند موجب تغییرات بزرگی در کل پدیده گردد.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در پایان سخنان خود در مورد تحولات منطقه حساس غرب آسیا گفت: تا به حال درگیری‌ها و رقابت‌های بسیاری در منطقه ما وجود داشته که البته، اغلب به دلیل دخالت‌ بیگانگان بوده است؛ اما امروز شاهد نوعی بلوغ در منطقه در قالب حل اختلافات هستیم که باید آن را به فال نیک گرفت، زیرا قدرت‌های این منطقه به این نتیجه رسیده‌اند که لازمه توسعه امنیت و پیشرفت اقتصادی در این منطقه حساس، حل اختلافات، همکاری منطقه‌ای و ایجاد سازوکارهای جدیدی بدون دخالت بیگانگان است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *