جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

نبرد ایران و اسرائیل و جنگ ژئوپولتیک با ماهیت رولت روسی / اعراب می توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟

برای دولت‌های عربی منطقه که خواستار گفتگو و دیپلماسی جهت خودداری از گسترش جنگ غزه به کل منطقه هستند، یک جنگ تمام عیار بین ایران و اسرائیل آن‌ها را در معرض آتش متقابل طرفین قرار خواهد داد. چنین نتیجه‌ای بدترین سناریوی ممکن خواهد بود که رهبران ۶ کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس سال هاست به دنبال اجتناب از آن هستند.

پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند

وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» امروز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد کمیته نظامی مشترک با اردن در جریان نشست خود با حضور مقامات دفاعی دو کشور «اثرات بی‌ثبات‌کننده» درگیری‌های جاری در منطقه و نیز موضوع مقابله با گسترش پهپاد‌ها در منطقه را بررسی کرد.

Loading
مذاکره به موازات حمایت تسلیحاتی

بازی دوگانه غرب در بحران سوریه

۱۳۹۵/۰۸/۱۱ | نمای راهبردی

شوراآنلاین – رسانه ها: اگر آنها اکنون صحبت از مذاکره و راه حل می‌کنند به خاطر این است که شرایط را به گونه ای به نفع نیروهای تروریستی در سوریه تغییر دهند، آنها را بار دیگر تجهیز کنند و از فروپاشی تروریست ها جلوگیری کنند.

ابوالفضل ظهره وند، درمصاحبه با برنامه «بدون خط خوردگی» ‌ رادیو گفت‌وگو، با اشاره به دو جریان عمده که در ارتباط با بحران سوریه وجود دارد و کشورهای مختلف هر یک با توجه به نگاهشان به یکی از این جریانات نزدیک هستند، ادامه داد: هر دو طرف عنوان می‌کنند که باید بحران سوریه از طریق راه حل سیاسی خاتمه پیدا کند ولی طرف غربی در کنار این تاکید از نیروهای تروریستی که از خارج از منطقه به این کشور آمده اند، حمایت تسلیحاتی و مالی می‌کند و برای حل این بحران نیز شرط و شروط می گذارد.

این دیپلمات باسابقه کشورمان، با اشاره به سفر اخیر فدریکا موگرینی به تهران جهت رایزنی با مقامات کشورمان در ارتباط با بحران سوریه اظهار کرد: غربی ها در مدیریت بحران ایجاد شده در این منطقه با چالش روبرو شده اند و تلاش دارند سرمایه گذاری هایی که در این چند سال انجام داده اند را به نوعی حفظ کنند.

وی با بیان اینکه طرف مقابل بعضا به حق حاکمیت دولت سوریه نیز احترام نمی گذارد، تصریح کرد : اگر آنها اکنون صحبت از مذاکره و راه حل می‌کنند به خاطر این  است که شرایط را به گونه ای به نفع نیروهای تروریستی در سوریه تغییر دهند، آنها را بار دیگر تجهیز کنند و از فروپاشی تروریست ها جلوگیری کنند.

ظهره وند با بیان اینکه آنچه که غربی ها به زبان می آورند با عملشان متناقض است، ‌ادامه داد: سفر موگرینی به تهران تائیدی به ضعف طرف مقابل برای بحران ایجاد شده است ولی باید این نکته را توجه داشت که آنها حل و فصل این موضوع را در راستای گسترش هژمونی و سلطه گری خود تعریف می‌کنند و در حالی صحبت از حقوق بشر می‌کنند که به صورت صریح از گروه های تروریستی چون جبهه النصره و داعش حمایت می‌کنند و این خود باعث اعتراضاتی در سطح افکار عمومی غرب نیز شده است.

این دیپلمات با بیان اینکه هدف غربی ها از مذاکره و رایزنی در ارتباط با بحران سوریه خاتمه دادن به این بحران به معنای واقعی آن نیست، گفت: آنها خاتمه این بحران را در تحقق اهداف ژئواستراتژیکی می دانند که در این منطقه به دنبال آن هستند.

منبع: خبرگزاری مهر

بازنشر مصاحبه به معنای رد یا تایید نظرات مصاحبه شونده از سوی پایگاه اینترنتی شورای راهبردی روابط خارجی نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *