جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading
ویژگی های عملیات موصل

عملیات بزرگ آزادسازی موصل عراق و شرایط آینده تروریست ها

۱۳۹۵/۰۸/۲۴ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها:عملیات آزادسازی موصل دارای ویژگی های خاصی درمقایسه با عملیات‌هایی است که درگذشته درعراق برای آزادسازی مناطق مختلف و دفع تروریستها انجام شده است. چگونگی فرماندهی این عملیات و طراحی آن ازویژگی های اصلی عملیات موصل است.

سفیر سابق ایران در عراق گفت: موفقیت عملیات موصل آنچه را که با عنوان خلافت اسلامی مطرح می شود و در حقیقت همان «استراتژی از نیل تا فرات» رژیم صهیونیستی است از بین می برد.

 حسن کاظمی قمی سفیر سابق ایران در عراق درخصوص عملیات بزرگ آزادسازی موصل عراق و شرایط آینده تروریست ها در آن کشور اظهار داشت: این عملیات از جهات متعددی دارای ویژگی های خاصی در مقایسه با عملیات‌هایی است که در گذشته در عراق برای آزادسازی مناطق مختلف و دفع اشغالگران انجام شده، دارد.

وی ادامه داد: اولا در بعد فرماندهی برخلاف ادعاهای آمریکایی ها که می گویند آنها فرماندهی این عملیات را بر عهده دارند اینگونه نیست و خود عراقی ها آن را طراحی کرده و فرماندهی می‌کنند. ویژگی دوم این عملیات همانطور که نخست وزیر عراق آقای حیدرالعبادی هم اعلام کرد، در بعد عملیات نظامی زمینی هیچ گونه نیازی به حضور نیروهای خارجی ندارد و این خود عراقی ها هستند که عملیات نظامی زمینی را طراحی و اجرا کرده اند.

ویژگی های عملیات موصل

دیپلمات ارشد کشورمان اظهار داشت: عراق امروز به مرحله ای رسیده که می تواند خودش عملیات را طراحی و اجرا کند. ویژگی دیگر این عملیات ترکیب نیروهای عمل کننده در عملیات موصل است که در آن مجموعه‌ای از اعضای ارتش، پیشمرگان کرد و نیروهای داوطلب مردمی یا همان «حشد الشعبی» حضور دارند.

کاظمی قمی ادامه داد: آمریکایی ها این گونه القا کرده اند که اگر نیروهای داوطلب مردمی در این عملیات شرکت کنند منجر به نزاع های قومی می شود که البته این یک بهانه بیشتر نبود و دولت عراق این را نپذیرفت و بر حضور نیروهای مردمی در عملیات آزادسازی موصل تاکید کرد. نکته مهمتر در این خصوص اینکه نیروهای مردمی در این عملیات نقشی بی‌بدیل دارند به این معنا که آنها در حساس ترین محور عملیاتی حضور دارند؛ به نحوی که گستره عملیات نیروهای مردمی در حدود ۱۴ هزار کیلومتر مربع است که جهت آزادسازی به آنها واگذار شده است.

وی با بیان اینکه کسانی که با صحنه های نظامی آشنا هستند می دانند منطقه عملیاتی موصل منطقه بسیار پیچیده ای است، ادامه داد: آنگونه که از اخبار و گزارشات آن عملیات برمی آید پیشروی نیروهای عمل کننده بسیار خوب بوده و یکی از اهداف آن نیروها آزادسازی شهر استراتژیک «تعلفر» است که در حال حاضر با پیشروی هایی که انجام داده اند حدود صد کیلومتری این شهر هستند.

کاظمی قمی ادامه داد: ویژگی دیگر عملیات موصل این است که امروز همبستگی ملی و سیاسی در بین کل احزاب سیاسی عراق برای پیروزی در این عملیات به وجود آمده است. ارتش و دولت عراق هم از حمایت نیروهای مردمی برخوردار هستند و از طرف دیگر از حمایت احزاب مختلف سیاسی؛ اعم از اینکه شیعه، کرد و یا سنی باشند، برخوردارند و این مساله قومیت و مذهب اصلا امروز مهم نیست چرا که یک عملیاتی در منطقه حساس کشور در حال انجام است و همه جریانات سیاسی و مردم از آن حمایت می‌کنند به علاوه اینکه از حمایت مرجعیت دینی هم برخوردار شده اند.

آزادسازی موصل تثیرات منطقه ای و بین المللی دارد

دیپلمات ارشد کشورمان اظهار داشت: با وجود همه این مسایل دیگر روشن است که با ویژگی هایی که عملیات آزادسازی موصل دارد پیامدهای این عملیات فوق العاده مهم است و تبعات آن تنها محدود به عرصه سیاسی و امنیتی عراق نخواهد بود و صرفا این نیست که داعش ضعیف  شود و یک منطقه وسیع در عراق آزاد می‌شود و یا اینکه بخش عمده‌ای از مردم عراق که زیر سلطه نیروهای داعش هستند به نحوی آزاد می شوند؛ یعنی همه اینها را جزو ویژگی ها و تبعات خود دارد اما آنچه که مهم است تاثیرات منطقه ای و بین المللی است که می تواند این عملیات  به همراه داشته باشد.

کاظمی قمی افزود: خاطرتان هست که وقتی تروریست های داعش شهر موصل را اشغال کردند بلافاصله تشکیل خلافت اسلامی دادند و جغرافیای آن خلافت از شمال آفریقا تا هند شد حالا اگر این آزادسازی موصل به خوبی انجام شود آنچه که تحت عنوان «خلافت اسلامی» مطرح می شود و در حقیقت همان «استراتژی از نیل تا فرات»  رژیم صهیونیستی است، از بین می رود.

وی ادامه داد: پیروزی در این عملیات باعث می شود که داعشی که در پی تغییر ژئوپلتیک منطقه و به دنبال تحقق حکومت استعماری و تصنعی در منطقه بود و از طرفی هم خواهان گسترش دامنه خلافت خود به مرزهای همجوار عراق بوده و در صورت موفقیت در تحقق اهدافش زمینه ساز یک تغییر بسیار بزرگ در ژئوپلتیک کل منطقه می شد، کل آن طرح از نیل تا فرات رژیم صهیونیستی از هم بپاشد.

دیپلمات ارشد کشورمان گفت: همچنین این عملیات منجر به رسوایی چهره منافقانه آمریکا می شود چرا که آنها مدعی مبارزه با تروریست‌ها هستند اما نه تنها علیه داعش اقدامی نکردند بلکه از آنها حمایت هم انجام دادند و امروز این نیروهای مردمی و ملی کشورهای منطقه هستند که در حال دفاع از کشورشان در مقابله با تروریست‌ها هستند. بنابراین موفقیت در این عملیات می تواند یک شکست بزرگ برای جبهه‌ای باشد که حامیان تروریست ها در کل منطقه هستند.

کاظمی قمی اظهار داشت: علت پیچیدگی عملیات آزادسازی موصل ترکیبی بودن عملیات نظامی، امنیتی، فرهنگی، اجتماعی و اطلاعاتی است. نزدیک به ۱.۵ میلیون نفر از مردم عراق در داخل و یا اطراف موصل هستند که تحت سیطره داعش محسوب می شوند. بنابراین پیشروی نیروهای عراقی و آتشی که از سمت آنها به نیروهای تروریست می رود باید به گونه ای باشد که کمترین تلفات مردمی را در آن عملیات داشته باشند و داعش نتواند از مردم به عنوان سپر انسانی در این عملیات استفاده کند.

وی تصریح کرد: همچنین با توجه به استحکامات و مین‌گذاری‌هایی که داعش در مسیر نیروهای عراقی انجام داده طبیعی است که انجام این عملیات به زمان بیشتری نیاز دارد. آنچه خیلی مهم است این است که علیرغم پیچیدگی های عملیات، خوشبختانه از زمانی که داعش به عراق آمده دولت آن کشور با کمک مردم، حمایت مراجع و حمایت های مستشاری ایران توانسته خود را تجهیز و با تجربه کند و در مقابله با تروریسم نسبت به گذشته عملکرد بهتری داشته باشد.

با آزادی موصل هم عملیات های تروریستی در عراق پایان نمی یابد

سفیر سابق ایران در عراق در پاسخ به این پرسش که با توجه به عملیات تروریستی اخیر در دو شهر «تکریت» و «سامرا» وضعیت امنیتی زائران اربعین حسینی چگونه خواهد بود و انجام این عملیات های تروریستی از جانب داعش را در این برهه زمانی چگونه تحلیل می کنید، گفت: تصور اینکه اگر عملیات آزادسازی موصل به خوبی پیش برود اقدامات ضد امنیتی در آن کشور رخ نخواهد داد یک تصور واقعی نیست و علتش هم این است که امروز کل مجموعه های تروریستی که تحت حمایت جبهه آمریکایی و عوامل مرتجع منطقه ای آن هستند، نمی خواهند عراق به سمت امنیت و آرامش برود و طبیعی است که همچنان بخواهند اقدامات تخریبی را انجام دهند.

دیپلمات ارشد کشورمان افزود: روند عملیات پاکسازی و ضدتروریستی دولت عراق در این دو سال و اندی که از حضور تروریست‌ها در آن کشور می‌گذرد، به خوبی انجام گرفته است. امنیت زائران در مناطقی که منتهی به کربلا می شود با دقت عمل و حساسیت بیشتری از سوی نیروهای امنیتی پیگیری می شود اما به هر حال اینکه انفجاری تروریستی هم در این ایام صورت بگیرد منتفی نیست.

وی ادامه داد: مهم این است کلیه زائرانی که قصد حضور در مراسم اربعین را دارند چه ایرانی و چه غیرایرانی باید به کلیه دستورالعمل ها و ضوابط تعیین شده از سوی دولت عراق پایبند باشند  و آنها را رعایت کنند، از جمله اینکه به آن مناطقی که تحت عنوان «مناطق ناامن» معرفی شده اند، نروند و به قواعد و دستورالعمل های امنیتی توجه لازم و کافی را داشته باشند.

سفیر سابق ایران در عراق در پایان خاطر نشان کرد گفت: دولت عراق قریب به دو ماه است که در حال برنامه ریزی در جهت تامین امنیت مراسم اربعین حسینی امسال است و امیدواریم که امسال هم شاهد مراسم پرشکوه و امنی در اربعین باشیم.

کاظمی قمی همچنین در خصوص انتخاب ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا نیز، گفت: رفتاری که از کاندیداهای دو حزب جمهوری خواه و دموکرات در کارزار انتخاباتی این دو مشاهده کردیم این بود که هر دو کاندیدا چنگ و دندان خود را برای بلعیدن کشورهای ستم دیده منطقه آماده کرده بودند. وی ادامه داد: تجربه ۳۸ ساله انقلاب اسلامی نشان می‌دهد که مواضع دولت‌های آمریکا نسبت به ایران خصمانه است و ما باید فارغ از این انتخاب با مسیر اقتدار ملی کشورمان را که بر پایه اقتصاد مقاومتی، پیشرفت علمی، تقویت دفاعی و روحیه‌ حماسی است را دنبال کنیم.

بی تعهدی ترامپ به برجام در تداوم مسیر اوباماست

سفیر سابق ایران در عراق در پاسخ به این سؤال که با انتخاب ترامپ چه بر سر برجام می‌آید، تصریح کرد: اینکه ترامپ بگوید به برجام متعهد نخواهد بود، در تداوم مسیری است که از اوباما مشاهده می‌کنیم و نکته جدیدی نیست. دیپلمات ارشد کشورمان در پایان خاطر نشان کرد: این امر ناشی از بدعهدی و غیرقابل اعتماد بودن آمریکایی‌ها است، فریبکاری، نفاق و بدعهدی ذات استعمار آمریکا است و دونالد ترامپ هم این را ادامه می‌دهد. حتی اعتقادم بر این است که ستیزه‌جویی عربستان سعودی در منطقه و چالش‌هایی که بین ایران و آل‌سعود شکل گرفته است جزء طرح منطقه‌ای آمریکا است و تداوم می‌یابد و این موضوع را می‌توان در سخنان مفتی‌های اعظم سعودی‌ مشاهده کرد که به سمت تخاصم راهبردی پیش می‌رود.

منبع:خبرگزاری مهر

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *