جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

فرسایش سیاست خارجی ایران در قفقاز

فرسایش سیاست خارجی ایران در قفقاز

سید محمد حسینی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: نگاهی به روندهای حاکم سیاسی، امنیتی، اقتصادی و زیست محیطی منطقه قفقاز نشان می‌دهد، تهدیدهای فزاینده‌ای در این محیط علیه منافع سیاسی، امنیتی، اقتصادی و زیست‌محیطی ایران در حال شکل‌گیری است.

بیداری نسل جدید آمریکا و تأثیر آن بر آینده روابط با اسرائیل

در حالی که نسل‌های قبلی آمریکا با تبعیت از رویکردی که دولت‌های این کشور به آنها تحمیل کرده بودند، خود را موظف به حمایت مطلق از رژیم صهیونیستی می‌دانستند اما نسل جدید در ایالات متحده که رهبران آینده این کشور هستند، یک مسیر کاملاً متضاد پیش گرفته‌‌اند.

یدیعوت آحارنوت: نتانیاهو اسیر بن‌گویر و اسموتریچ شده‌است

تهران – ایرنا – روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت»، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را اسیر «ایتمار بن گویر» و «بزالل اسموتریچ» ۲ وزیر کابینه خود دانست و نوشت که نتانیاهو از ترس آنها موضع خود درخصوص معامله تبادل اسیران با مقاومت فلسطین را تغییر می‌دهد.

Loading
اظهارات سخنگوی سابق وزرات خارجه درباره تمدید تحریم های آمریکا:

ایران اقدام جدی در برابر تصمیم یکجانبه آمریکا اتخاذ کند

۱۳۹۵/۰۹/۱۳ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: مشاور امور بین الملل دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: قانون تحریم ایران موسوم به ISA بر خلاف قانون بین الملل بوده و دخالت آشکار در امور داخلی یک کشور مستقل بوده است و تمدید آن نیز برخلاف تعهدات بین المللی آمریکاست
قانونگذاران مجلس سنای آمریکا سرانجام لایحه تمدید 10 ساله «قانون تحریم‌های ایران» موسوم به ISA را تصویب کردند و آن­ را به کاخ سفید فرستادند تا با امضای «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور کنونی آمریکا، به صورت قانون درآید. سنای آمریکا با 99 رای موافق و صفر رای مخالف از مجموع 100 رای، قانون تحریم‌های ایران (مصوب 1996) را برای یک دوره 10 ساله دیگر تمدید کرد. بدین ترتیب و پس از موافقت اوباما با این لایحه، تحریم‌های ایران 30 ساله خواهد شد.  پیش از این مجلس نمایندگان آمریکا نیز این لایحه را با اکثریت قاطع آرا تصویب کرده بود.
قانون 10 ساله تحریم های ایران برای اولین بار در سال 1996 در دولت بیل کلینتون به تصویب رسید، در سال 2006 در دولت جرج بوش برای بار دوم تمدید شد و شب گذشته (پنجشنبه) به فاصله دقیقا یک ماه قبل از منقضی شدن برای سومین بار مورد موافقت کنگره آمریکا قرار گرفت.
در همین راستا گفتگویی با “سید محمدعلی حسینی” مشاور امور بین الملل دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام که خود در جریان مذاکرات هسته ای در دوره ای حضور داشت صورت دادیم.
تمدید قانون تحریم های ایران نقض قانون بین الملل است/ ایران اقدام جدی در برابر تصمیم یکجانبه آمریکا اتخاذ کند
سید محمدعلی حسینی مشاور امور بین الملل دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی پیرامون تصویب تحریم های ده ساله ایران در مجلس سنا و اقدام جدی دولت ایران در برابر این طرح گفت: اساسا خود قانون تحریم ایران موسوم به ISA  بر خلاف قانون بین الملل بوده و دخالت آشکار در امور داخلی یک کشور مستقل بوده است و لذا تمدید آن نیز اولا برخلاف قانون بین الملل و تعهدات بین المللی آمریکاست و ثانیا مغایر برجام و نقض آشکار آن است و ثالثا بر خلاف اهداف و منویاتی است که جمهوری اسلامی ایران و کشور های 5+1 در مذاکرات هسته ای آن را دنبال می کردند.
وی افزود: چنانچه روند کنونی تصویب این قانون با امضای اوباما تکمیل شود، آنگاه جمهوری اسلامی باید واکنشی عزتمندانه، جدی و متناسب با این تصمیم یکجانبه آمریکا اتخاذ کند. مواضع صریح مسئولین محترم ذیربط کشور حکایت از تهیه بسته فنی مناسب دارد که طبعا هیات نظارت بر برجام تصمیم لازم را در این خصوص اتخاذ و اعلام خواهد کرد.
مشاور امور بین الملل دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: آنچه که می تواند در عرصه بین المللی تاثیر گذار باشد عبارت است از یکپارچگی و همبستگی قوای سه گانه همراه با انسجام ملی در اقدام و عمل بموقع در قبال این تصمیم مغرضانه آمریکا ؛ کشوری که بدعهدی های او رو به افزایش و توسعه است.
حسینی در پاسخ به سوال دیگری در مورد اینکه امضای اوبامای با وضع موجود چه تاثیری در روند اجرای برجام خواهد داشت، بیان کرد: همانطور که بارها گفته شده در توافق برجام که یک توافق چندجانبه و بین المللی است و پشتوانه قطعنامه شورای امنیت را نیز یدک می کشد؛ ما با مجموعه ای از کشورها که هر  یک از آنان دارای موجودیت واحد و مستقل می باشند طرف هستیم . اختلافات داخلی آنان ، فارغ از این که حقیقی یا ساختگی و یا ترکیبی از این دو باشد، ارتباطی با اصل تعهدات و الزامات این کشورها ندارد. آمریکا نیز از جمله این کشورهاست که تعهدات مشخصی در قبال برجام دارد و البته رییس جمهور آن می توانست و اکنون نیز می تواند نقش مهمی در روند صحیح اجرای آن داشته باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *