جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

بحران در بحران

بحران در بحران

کماکان تحرکات دیپلماتیک برای مذاکرات آتش بس و تبادل اسرا در جریان است. با سفر بلینکن به کشورهای منطقه اکنون این تلاش‌ها جدیت بیشتری پیدا کرده است و به دنبالش، اخبار و گزارش‌های متعددی پیرامون آن منتشر می‌شود. اگرچه در مجموع به نظر می‌رسد بیش از هر زمان دیگری اکنون توافق در دسترس باشد، اما در مقابل این احتمال هم وجود دارد که به دلیل کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی و خصوصاً تاکید بر حمله به رفح، مذاکرات سرانجامی پیدا نکند. 
Loading
تحلیلی بر میزان پایبندی اروپا به برجام

نوع واکنش اروپایی ها درباره نقض برجام به رفتار ایران بستگی دارد

۱۳۹۵/۱۰/۰۱ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:کارشناس مسائل سیاسی در مورد میزان پایبندی اروپا به برجام گفت: اگر ما نسبت به نقض برجام اعتراض جدی نداشته باشیم یا به نوعی نقض را توجیه کنیم اروپایی ها نیز اعتراضی نخواهد داشت.

فواد ایزدی ، کارشنلس مسائل سیاسی در خصوص واکنش اروپایی ها درباره نقش برجام، گفت: بعد از انتخاب ترامپ جلسه وزرای کشورهای اتحادیه اروپا را داشتیم که بیانیه ای منتشر شد و در آن اعلام حمایت مجدد برجام صورت گرفت. این یک پیام برای ترامپ بود چون وی در دوره انتخابات ریاست جمهوری تهدید کرده بود برجام را پاره می کند.

وی افزود: برجام هم توافق خوبی برای اروپایی ها و هم توافق خوبی برای آمریکایی ها است. حرف آقای ترامپ در انتخابات جنبه تبلیغاتی داشت و در آمریکا یک نوع اجماعی در خصوص برجام وجود دارد و حتی گروه هایی که مخالف برجام بودند نیز پاره کردن برجام را تائید نمی کنند، زیرا اگر این اتفاق بیافتد، مقصر شکست برجام آمریکایی ها شناخته می شوند و ایران برای برجام حرفی برای گفتن دارد و در این صورت تهدید ایران نیز سخت می شود.

کارشناس مسائل سیاسی درباره مسیر اروپایی ها نیز بیان داشت: آنها می دانند اگر به ایران زیاد فشار بیاید، طرف مقابل به تعهداتش عمل نکند و وضعیت اقتصادی کشور شدیدتر شود، ممکن است به برجام صدمه بزند و به همین جهت آنها نگران این وضعیت هستند. نامه ظریف برای تشکیل کمیسیون برجام شروع پروسه ای است که در برجام پیش بینی شده است که هر کدام از کشورها اگر شکایتی درباره اجرای برجام دارند، می توانند آنجا مطرح کنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اروپایی ها در مقابل بدعهدی آمریکایی ها خواهند ایستاد یا خیر، گفت: این مسئله بستگی به خود ما دارد؛ اگر نسبت به نقض برجام اعتراض جدی نداشته باشیم یا به نوعی نقض را توجیه کنیم یعنی کاری که تا چند ماه پیش داشتیم، اروپایی ها نیز اعتراضی نخواهد داشت چون خود ایران را همراه با این وضعیت می داند.

منبع: خبرگرازی مهر

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *