جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

برنامه عمران ملل متحد: اگر بازسازی غزه همانند جنگ‌های سابق انجام شود، ۸۰ سال طول می‌کشد / این کار ۴۰ الی ۵۰ میلیارد دلار هم هزینه دارد / اگر مصالح لازم به سرعت وارد غزه شود و کار بازسازی با سرعت پیش برود، بازسازی تا سال ۲۰۴۰ به اتمام می‌رسد

سازمان برنامه عمران ملل متحد در گزارشی گفت که کار بازسازی غزه ممکن است تا قرن بعدی به طول انجامد و حداقل ۴۰ الی ۵۰ میلیارد دلار هزینه دارد.

خنجر یمنی بر گلوگاه اقتصادی تل‌آویو

خنجر یمنی بر گلوگاه اقتصادی تل‌آویو

صباح زنگنه می گوید: اگر بخواهیم به شکل عمیق‌تر بررسی کنیم، به نظر می‌رسد خود قرائت انسانی و ورود انصارالله به دلیل حمایت از مردم مظلوم فلسطین در غزه و توقف کشتار صهیونیست‌ها یک ظرفیت ژئوپلیتیک را برای انصارالله ایجاد کرده و در ادامه تأثیر خود بر معادلات ژئواستراتژیک منطقه هم گذاشته است. البته نباید نادیده بگیریم که انگیزه اصلی انصارالله یمن در ورود به معادلات پس از عملیات طوفان‌الاقصی همان نگاه انسانی است و برای جلوگیری از کشتار بیشتر مردم مظلوم غزه دست به درگیری مستقیم با رژیم‌صهیونیستی زده‌اند، اما طبیعتاً این درگیری، ولو با انگیزه انسانی، آثار ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیک خود را دارد. لذا انصارالله یمن تا زمان برقراری آتش‌بس در نوار غزه و توقف کامل کشتار و جنایت رژیم‌صهیونیستی کماکان به این روند تأثیرگذاری بر معادلات منطقه ادامه خواهد داد که طبیعتاً نقش ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی یمنی‌ها را هم ارتقا خواهد داد.
Loading

دلایل حمایت احزاب آلمان از «فرانک والتر اشتاین‌مایر»

۱۳۹۵/۱۱/۱۳ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:«عبدالرضا فرجی‌راد» سفیر سابق ایران در نروژ به تشریح دلایل حمایت احزاب آلمان از «فرانک والتر اشتاین‌مایر» برای تصدی ریاست جمهوری این کشور پرداخت. و ی اظهار داشت : حمایت احزاب از اشتاین‌مایر نشان می‌دهد که طیف‌های مختلف سیاسی در آلمان به دنبال گزینه‌ای هستند که کمترین هزینه و بیشترین مقبولیت را داشته باشد.

«عبدالرضا فرجی‌راد» سفیر سابق ایران در نروژ در تشریح دلایل حمایت احزاب آلمان از «فرانک والتر اشتاین‌مایر» برای تصدی ریاست جمهوری این کشور  اظهار کرد: حمایت حزب دموکراتیک آزاد (لیبرال‌ها) آلمان از نامزدی اشتاین‌مایر برای ریاست جمهوری آلمان از این جهت قابلیت ارزیابی دارد که روی کار آمدن وی از دو دیدگاه شکلی و ماهوی، مهم ارزیابی می‌شود. از دیدگاه شکلی رئیس جمهور آلمان نقش مهمی در تبیین و اجرای سیاست‌های این کشور ندارد اما از بعد ماهوی به دلیل این که پس از روی کار آمدن رئیس جمهور آلمان، نماینده یک حزب مشخص وارد عرصه سیاسی در سطوح بالای جمهوری فدرال آلمان می‌شود، این رویداد ارزش زیادی دارد. از این جهت باید گفت که حزب مذکور اقدام به بازیگری در ساختار سیاسی این کشور خواهد کرد.

وی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که اشتاین‌مایر در اروپا و غرب آسیا به دلیل نقش مثبتش در وزارت خارجه آلمان، چهره مطرح و شناخته‌ شده‌ای قلمداد می‌شود. از این جهت تصمیم گیرندگان اصلی در ساختار سیاسی آلمان بر این باورند که باید شخصی برای ریاست جمهوری انتخاب شود که با حداقل ناملایمتی‌ها از حیث سیاسی، اقتصادی و امنیتی روبه‌رو باشد؛ لذا حمایت احزاب گوناگون آلمان مانند احزاب سوسیال‌دموکرات، سوسیال‌مسیحی، دموکرات مسیحی و نهایتاً حزب دموکراتیک آزاد از اشتاین‌مایر نشان می‌دهد که هسته مرکزی تصمیم‌گیری در این کشور به دنبال انتخاب یک فرد شناخته شده برای ریاست جمهوری آلمان است.

این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه با در تحلیل وضعیت فعلی آنگلا مرکل بیان کرد: در مورد وضعیت مرکل در حالت کنونی آلمان باید بگوییم که وی همچنان بالاتر از «مارتین شولتز» قرار دارد. البته اگر چه به میدان آمدن مارتین شورتز تا حدود زیادی غیرمنتظره بود اما باید بگوییم که وی رئیس پارلمان اروپا بوده و در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا کاملاً شناخته شده است. اما باید توجه داشت که وی در مقابل آنگلا مرکل که یک چهره جهانی است، در سطح پایینی قرار دارد. یعنی علاوه بر کشورهای حاضر در قاره سبز سایر جغرافیای دنیا هم مرکل  را می‌شناسند؛ از این جهت می‌توانیم بگوییم که وجهه جهانی مرکل موجب قرار گرفتن وی در جایگاه بالاتر از شولتز می‌شود.

وی افزود: دلایل مختلفی برای این ادعا که مرکل از وضعیت و جایگاه مناسبی در آلمان برخوردار است وجود دارد. به عنوان مثال برنامه‌ها و موفقیت‌های اقتصادی مرکل با توجه به رکود اقتصادی و تجاری آلمان توانست وجهه صدراعظم آلمان را بالا ببرد که این یک نوع مولفه مثبت تلقی می‌شود. موضوع بعدی، مساله پناهجویان است. عده‌ای بر این عقیده‌اند که سیاست‌ مهاجرپذیری مرکل یک روند موفق و مثبت برای آلمان و شخص صدراعظم است اما پس از آن که مخاطرات امنیتی برای برلین به وجود آمد، دیدگاه‌ها تغییر پیدا کرد.

سفیر سابق کشورمان در مجارستان در پایان یادآور شد: ظاهر شدن مجدد مساله مهاجرت و پناهجویان در صدر رسانه‌ها، به شرط آنکه مجدداً رخداد امنیتی در اروپا و آلمان از ناحیه آنها اتفاق نیفتد، می‌تواند به عنوان یک کارت مثبت در انتخابات ۲۰۱۷ آلمان از سوی مرکل مورد استفاده قرار گیرد و علاوه بر افزایش پرستیژ وی، آراء انتخاباتی او را تثبیت کند. در این بین به میدان آمدن مارتین شولتز تنها می تواند تنور انتخابات را گرم کند و به نظر نمی‌آید نگرانی خاصی در این خصوص از سوی مرکل وجود داشته باشد.

منبع: ایلنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *