جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

ادعای کامرون درباره پیشنهاد آتش‌بس ۴۰ روزه به حماس

لندن – ایرنا – وزیر امور خارجه انگلیس که برای شرکت در نشست‌ ویژه مجمع جهانی اقتصاد به ریاض سفر کرده است ادعا کرد که به جنبش مقام اسلامی فلسطین (حماس) طرح آتش‌بس ۴۰ روزه در برابر آزادی گروگان‌های (اسرای) اسرائیلی پیشنهاد شده است.

بلینکن: امیدوارم حماس پیشنهاد «فوق‌العاده سخاوتمندانه» اسرائیل را بپذیرد

همزمان با تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ در غزه آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا،‌ پیشنهاد اسرائیل را برای آتش‌بس غزه «فوق‌العاده سخاوتمندانه»‌ توصیف کرد و ابراز امیدواری کرد که حماس مفاد آن را بپذیرد.

امیرعبداللهیان: ایران به دنبال تبدیل خلیج فارس به گرانیگاه سیاست همسایگی است

وزیر امور خارجه به مناسبت روز ملی خلیج فارس پیامی منتشر کرد و گفت: هرچند نام خلیج فارس با ایران و ایرانی عجین شده، اما در عین حال خلیج فارس محملی برای همسایگان ابدی و خانه‌ای برای همه ملت‌های پیرامون آن است.

Loading
رصد اندیشکده‌های غربی

از جنگ لفظی بایدن و پوتین تا نگرانی اروپا از نزدیکی روسیه و چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر مهم در رویکرد عمومی آمریکا در قبال چین، گرایش انگلیس به ایندوپاسیفیک، قواعد فضای سایبر، نگرانی اروپا از مشاهده نزدیکی روسیه و چین، روابط ترکیه-مصر و روابط ژاپن-روسیه در دوران پسا-آبه ازجمله برجسته‌ترین موضوعات مورد توجه اندیشکده‌های خارجی در هفته گذشته بودند.

گزیده‌‎ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

 

بروکینگز

یک سال کووید 19 در خاورمیانه و شمال آفریقا: یک سال بعدازآن که در خاورمیانه و سایر بخش‌های جهان به دلیل شیوع کرونا وضعیت اضطراری اعلام شد، صدها نفر در اردن در اعتراض به مرگ شش تن به دلیل کمبود اکسیژن در بیمارستان به خیابان‌ها ریختند. درعین‌حال برخی دولت‌ها در خاورمیانه و شمال آفریقا وضعیت نسبتاً خوبی دارند.

آمریکا و چین بالاخره واقع بین می شوند: شاید نزاع علنی میان مقامات آمریکا و چین در آلاسکا در اولین ملاقات رسمی دولت بایدن با چین یک فاجعه به نظر برسد، اما درواقع گامی ضروری برای رسیدن به یک رابطه باثبات‌تر میان دو کشور بود.

تغییر مهم در رویکرد عمومی آمریکا در قبال چین: اگرچه افکار عمومی به‌ندرت ویژگی‌های سیاست خارجی آمریکا را تعیین می‌کند اما به‌طورمعمول مختصات بخش‌هایی را مشخص می‌کند که در آن سیاست‌هایی که در دید عموم قرار دارد می‌تواند در طول زمان حفظ شود.

آمریکایی‌ها در مجموع از جنگ در افغانستان خسته نیستند: سیاست‌گذاران و تحلیلگران در بحث‌ها درباره آینده جنگ در افغانستان این را که آمریکایی‌ها می‌خواهند سربازانشان فوراً به خانه برگردند، یک امر قطعی تلقی می‌کنند اما آیا منطق متعارف هم‌چنین چیزی را صحیح می‌داند؟ این امر بر اساس تحلیل ما از برخی نظرسنجی‌ها درباره دیدگاه آمریکایی‌ها در قبال افغانستان در سال‌های گذشته، ضرورتاً قطعی نیست.

 

چتم هاوس

گرایش انگلیس به ایندوپاسیفیک: منطقه ایندوپاسفیک بیش از نیمی از جمعیت جهان، نیمی از تولید اقتصادی جهان و نیز مسیرهای مهم حمل‌ونقل دریایی را در خود جای‌داده است. انگلیس مانند فرانسه و آلمان به این مسئله می‌اندیشد که چطور می‌تواند در امنیت آسیا نقش داشته باشد زیرا این واقعیت را که آسیا مرکز ثقل سیاست بین‌الملل است، نمی‌توان نادیده گرفت.

قواعد فضای سایبر چیست؟: درحالی‌که تهدیدها در فضای سایبر رو به افزایش است، دیدگاه دولت‌ها درباره چگونگی مقابله با این تهدیدها و اداره فضای سایبر بیشتر در حال فاصله گرفتن از یکدیگر است تا نزدیک شدن. این امر منافع و دیدگاه‌های مختلف درباره فضای سایبر را -چه جهانی و باز باشد یا مقتدر و کنترل‌شده – منعکس می‌کند.

 

کارنگی

نگرانی اروپا از مشاهده نزدیکی روسیه و چین: ظهور یک صلح چینی که روسیه را هم شامل شود می‌تواند خطوط تقسیم‌کننده جدیدی را در اوراسیا ترسیم کند. نزدیکی چین و روسیه در حال تبدیل‌شدن به مسئله‌ای مهم در سیاست اروپا است.

جنگ لفظی بایدن و پوتین: تصمیم جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا برای دادن پاسخ «بله» به پرسش خبرنگاری که پرسید آیا او فکر می‌کند پوتین قاتل است، می‌توان به شیوه‌های مختلفی تفسیر کرد.

آیا ورق برای روابط ترکیه-مصر برخواهد گشت؟: روابط مصر و ترکیه مدت‌ها است که دچار پیچیدگی شده است: دو کشور قدرتمندی که ارتباطات اقتصادی پر جنب‌وجوش اما روابط سیاسی بی‌سروصدایی دارند.

مذاکره می تواند به حل مشاجره دریایی کویت-عراق کمک کند: کویت و عراق برای بازسازی روابط دوجانبه به‌سختی تلاش کرده‌اند. رفع مشاجره دریایی آن‌ها به‌عنوان بخشی از مذاکرات بزرگ‌تر می‌تواند الگویی از دیپلماسی را ارائه کند.

آیا روسیه و ژاپن می توانند در ثبات ایندوپاسیفیک نقش داشته باشند؟: درحالی‌که بی‌ثباتی در منطقه ایندوپاسیفیک ادامه دارد و اختلافات میان بازیگران مهم تشدید می‌شود، گفت‌وگوی امنیتی روسیه-ژاپن ممکن است از اهمیت رو به رشدی برخوردار شود.

روابط ژاپن-روسیه در دوران پساآبه: دولت یوشیهیده سوگا باید ضمن تداوم سیاست خود در رابطه با تعامل با روسیه، به نتیجه رساندن پیمان صلح و حل مسئله سرزمینی را به‌عنوان وظیفه آتی خود دنبال کند.

 

بگین سادات

اقدام  توازن بخش سیاست خارجی ترکیه: روابط آنکارا با غرب درواقع متشنج است، اما در این راستا قطع رابطه یا خروج از ناتو وجود نخواهد داشت. آنکارا در تلاش برای ایجاد توازن، روابط خارجی خود را به شکلی متنوع می‌کند که اوراسیا را شامل شود و فقط به غرب متکی نباشد.

 

مرکز تحلیل سیاست اروپا

دوستان قدیمی در ایتالیا به تولید واکسن روسی می پیوندند: ایتالیا در پی شراکت میان صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه و شرکت داروسازی سوئیسی ادین فارما که در نزدیکی میلان یک تأسیسات تولید دارو دارد، میزبان تولید واکسن روسی اسپوتنیک وی می‌شود.  این تازه‌ترین موفقیت دیپلماسی واکسن روسیه است.

 

امریکن اینترپرایز

آیا سیاست علمی دوران بعد از جنگ جهانی دوم امروز قابل اعمال است؟: سیاست‌گذاران اغلب حمایت از تحقیق و توسعه در دوران پس از جنگ جهانی دوم را الگویی برای ارتقای نوآوری در دنیای امروز می‌دانند. بااین‌حال آیا سیاست علمی دوران بحران نشان می‌دهد که به‌طورمعمول چطور باید بودجه تحقیقات را تأمین کرد؟

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *