جدیدترین مطالب

Loading

أحدث المقالات

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

رسانه‌های اسرائیلی جمعه ۷ اردیبهشت اعلام کردند ایتمار بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل هنگام رفتن برای بازدید از محل «حادثه الرمله» دچار سانحه رانندگی شده و به بیمارستان منتقل شد. به گفته این رسانه‌های اسرائیلی بن‌گویر بر اثر واژگون شدن خودروی حامل او دچار جراحت‌های متوسطی شده که در نتیجه آن به بیمارستان منتقل شده است.

ببینید | تصاویری جدید از لحظه واژگون شدن وزیر امنیت داخلی اسرائیل

وزیر امنیت داخلی اسرائیل در پی یک حادثه رانندگی راهی بیمارستان شد. رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند که بن گویر هنگام خروج از صحنه عملیات ضد صهیونیستی در رمله در یک حادثه رانندگی مجروح شد. هنوز گزارشی از وضعیت جسمی وی منتشر نشده است./ایسنا

هیئتی از مصر وارد تل‌آویو شد

یکی از مسئولان رژیم صهیونیستی تایید کرد که هیئتی از سرویس اطلاعات مصر برای انجام مذاکرات درباره تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی وارد تل‌آویو شد…

مردم اردن به ندای ابو عبیده لبیک گفتند

هزاران اردنی در راهپیمایی عظیمی که پس از نماز جمعه در امان پایتخت این کشور برای محکوم کردن نسل‌کشی در غزه در لبیک به دعوت ابوعبیده برگزار شد، شرکت کر…

مردم اردن به ندای ابو عبیده لبیک گفتند

هزاران اردنی در راهپیمایی عظیمی که پس از نماز جمعه در امان پایتخت این کشور برای محکوم کردن نسل‌کشی در غزه در لبیک به دعوت ابوعبیده برگزار شد، شرکت کر…

Loading

برندگان و بازندگان بزرگ شکست ترامپ در خاورمیانه

شورای راهبردی آنلاین - رصد: رئیس‌جمهور آمریکا که به پایان دوره خود نزدیک می‌شود با رفتار دمدمی‌مزاج و علاقه شدیدش به دیکتاتور‌ها موجب شده است تا منطقه خاورمیانه در وضعیت بدتری نسبت به زمانی که او بر سر کار آمد، قرار گیرد.

پایگاه اینترنتی آمریکایی میدل ایست‌آی در تحلیلی نوشت: بعید به نظر می‌رسد انتقال قدرت در آمریکا به‌سادگی انجام گیرد؛ آن‌هم درحالی‌که مجلس نمایندگان در کنترل دموکرات‌ها خواهد بود و احتمالاً جمهوری‌خواهان در سنا دست برتر را خواهند داشت.

دولت بعدی آمریکا ممکن است فضای چندانی برای مانور نداشته باشد. ترامپ و ترامپیسم شکست ننگ‌آور و مفتضحانه‌ای را که بسیاری از لیبرال‌ها به آن امید بسته بودند، متحمل نشده است. هم ترامپ و هم ایدئولوژی او در آمریکا پابرجا خواهد ماند و اختلاف عمیقی که در داخل آمریکا ایجادشده، بر عملکرد خارجی این کشور تأثیرگذار خواهد بود.

سیاست خارجی اتخاذشده از سوی کاخ سفید در چهار سال گذشته به‌راحتی برگشت‌پذیر نیست.

ازجمله این مواضع و مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به مواضع آمریکا در قبال عربستان سعودی و اسرائیل اشاره کرد. این دو هم‌پیمان آمریکا در مقایسه با دیگر دولت‌ها، در دوران ترامپ بیشترین حمایت دیپلماتیک و سیاسی را از کاخ سفید دریافت کردند. علاوه بر این حمایت‌ها، رئیس‌جمهور آمریکا روابط شخصی‌اش را با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان تعمیق کرد؛ این در حالی بود که ولیعهد سعودی به‌صورت مستقیم در شماری از موارد نقض حقوق بشر ازجمله قتل جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار سعودی نقش داشت.

قابل‌توجه آنکه دونالد ترامپ در دوره ریاست جمهوری خود علاقه‌مند بود که مترسک یا مهره دست‌نشانده یک سلسله از مشاوران سیاست خارجی باشد که دیدگاه‌هایشان پیش‌ازاین به‌صورت افراطی با استانداردهای واشنگتن تناقض داشت. ترامپ به‌مرورزمان این مشاوران را کنار گذاشت و آن‌ها پس از ترک کاخ سفید دراین‌باره کتاب نوشتند که چگونه یک فرد احمق رئیس‌شان بوده است. آن‌ها در این روند تلاش کردند شهرت خود را از ننگ ترامپ پاک کنند.

خصومت با ایران در حمایت از اسرائیل، علاقه گزینشی به دموکراسی‌ها و اشتیاق به حاکمان مستبد از ویژگی‌های همیشگی سیاست خارجی آمریکا بوده است، اما این روند در زمان ریاست جمهوری ترامپ، شکل جدی‌تری به خود گرفت و قربانیان آن یعنی فلسطینی‌ها، چپ‌گرایان، دموکراسی خواهان و مسلمانان در وضعیتی بسیار بدتر از چهار سال قبل قرارگرفته‌اند. باید گفت خاورمیانه اکنون در بدترین وضعیت خود به سر می‌برد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *