جدیدترین مطالب

رد یک گزاره!

رد یک گزاره!

سید محمد شفیعی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران می سنجد که واکنش گنبد آهنین و پدافند اسرائیل در مقابل بالستیک، کروز، هایپرسونیک و پهپادها چه بوده و ساختار آن چگونه عمل می‌کند و از سمت مقابل اسرائیل به دنبال سنجیدن سرعت واکنش پدافند ایران، عملکرد تکنولوژی ایران در مقابل کوادکوپتر و… است.

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

اکبر فیجانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تنها یک گزینه متصور است و آن حمله اتمی محدود اما برق آسا به ایران است. اما، گرچه از رژیم نسل کش اسرائیل هر جنایتی بر می آید، با توجه به قدرت دفاعی و تهاجمی ایران و توان و همراهی گروه های مقاومت منطقه، و تبعات اقتصادی امنیتی آن برای جهان، در حالت عادی وقوع چنین اقدام خطرناکی بعید است. 

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در بحث حمله به «اسرائیل» هم همین است! اول اینکه، ایران به خاک رژیم صهیونیستی حمله نکرده است. بحث در اینجا مربوط به سازمان ملل و حقوق بین الملل نیست. بحث در درجه اول اخلاقی و سیاسی است! رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر است که ادعای خاک دارد اما در واقعیت خاکی ندارد (چه برسد به عمق راهبردی)! اصلا حمله انتقام جویانه کشورمان هم هیچ حمله ای به اسرائیل یا خاک آن نبود چرا که اساسا موجودیتی با این مختصات و مشخصات وجود ندارد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی

وزارت خزانه داری آمریکا در راستای ادامه سیاست‌های تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ایران، بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به بهانه ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین و روسیه تحریم کرد.

Loading

أحدث المقالات

Loading

نگاهی به کتاب «جهادگرایی سلفی: تاریخچه یک ایده»

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: در سیل اخیر گزارش‌ها درباره افراطی‌گری تحت نام اسلام، اثر «جهادگرایی سلفی: تاریخچه یک ایده» نوشته شیراز ماهر، برجسته قلمداد می‌شود.

جان واتربری در نقدی بر این کتاب که در نشریه فارن افرز منتشر شد، نوشت: ماهر در کنکاش خود درباره جهادگرایی سلفی به سطحی از شفافیت رسیده که شاید فقط شخصی همچون خود ماهر که زمانی از این تفکر پیروی می‌کرده، می‌تواند به آن دست یابد.
این کتاب از جهت تمرکزش بر الهیات نیز استثنایی محسوب می‌شود. گرچه ماهر کارشناس افراطی‌گرایی جهادی است، کمتر به انگیزه‌های جهادگرایان پرداخته و بیشتر توجه خود را به باورهای آنان معطوف کرده است.
جهادگرایی سلفی مبتنی بر پنج ستون دکترینال است که همراه با هم یک ایدئولوژی منسجم و استوار را ایجاد می‌کنند: جهاد (نبرد مقدس)، توحید، حکیمیه (حکمرانی مبتنی بر دین)، الولاء ولبراء (وفاداری به حقیقت الهی و رد ناراستی و تعدد خدایان) و تکفیر.
این عقیده افراطی گرچه خود را مبتنی بر اسلام نشان می‌دهد، اما جذبه و شیوع جهادگرایی سلفی بیش از همه به واسطه جنگ داخلی در الجزایر در دهه 1990 میلادی، تهاجم تحت رهبری آمریکا به عراق و تداوم اغتشاش در افغانستان شکل گرفته است.
درگیری بی‌پایان در سوریه نیز به تصفیه هر چه بیشتر و رشد این شکل از افراطی‌گرایی و نه مرگ آن خواهد انجامید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *