جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

حمله هوایی دشمن صهیونیستی به حومه دمشق

بنابر اعلام ارتش سوریه، در پی این حمله، ۸ سرباز سوری زخمی شدند و موشک‌های دشمن یک ساختمان سه طبقه وابسته به تشکیلات امنیتی سوریه در منطقه نجها را مورد هدف قرار دادند.

شلیک مستقیم پلیس آمریکا به دانشجویان

دانشگاه‌های مختلف آمریکا از جمله دانشگاه‌های لس آنجلس، تگزاس، پورتلند و نیوهمپشایر همچنان صحنه تحصن‌ها و اعتراضات مسالمت آمیز ضدصهیونیستی دانشجویان است.

تحولات اوکراین|قصد بایدن برای حمایت غیرعلنی از کی‌یف

هشتصدمین روز جنگ و سخنان وزیر خارجه انگلیس درباره حق اوکراین برای حمله به خاک روسیه، عدم قصد ترکیه برای انتقال سامانه اس-400 روسی به کی‌یف، سود برخی کشورهای اروپایی از ادامه درگیری و تلاش دبیرکل ناتو برای جمع آوری 100 میلیارد دلار کمک برای اوکراین.

Loading
10 اردیبهشت ماه 1398

رسانه ها؛ اولین واکنش آمریکا به ظهور کم‌سابقه ابوبکر بغدادی و…

۱۳۹۸/۰۲/۱۰ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: واکنش پنتاگون به فیلم جدید ابوبکر بغدادی، هشدار روسیه درباره خطر مسابقه تسلیحاتی، تقویت پایگاه‌های نظامی روسیه در آسیای مرکزی ، هشدار پاکستان به هند، تاکید سازمان ملل بر لزوم تحقق راهکار «دو دولت» در فلسطین ، نشست قانونگذاران دموکرات‌ برای بررسی استیضاح ترامپ، ثبت شرکت ایرانی اینستکس اروپایی، پیشروی نیروهای دولت لیبی در جنوب طرابلس، تمدید تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران، پایان بی‌نتیجه سومین نشست شورای نظامی سودان با معارضان و گفت‌وگوی تلفنی روسای جمهور ترکیه و آمریکا ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) به انتشار تصویری ویدیویی از ظهور کم سابقه ابوبکر بغدادی برای اولین بار از سال ۲۰۱۴ از سوی رسانه‌های وابسته به داعش واکنش نشان داد و متعهد شد، رهبران داعش را که آزاد هستند تحت پیگرد قرار داده و آنها را شکست دهد.به گزارش ایسنا،  شون رابرتسون، سخنگوی پنتاگون اظهار کرد: ما در جریان این ویدیو که به نظر ابوبکر بغدادی در آن ظاهر شده، قرار گرفتیم. سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) هیچ واکنشی به این نوار ویدیویی داعش نداشته است.

خبرگزاری صداو سیما: وزیر دفاع روسیه گفت: عناصر گروه ترویستی داعش پس از نابودی در سوریه، در حال انتقال به آسیای میانه و جنوب شرق آسیا هستند.به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ وزیر دفاع روسیه درمورد خطر مسابقه تسلیحاتی در پی خروج آمریکا از پیمان توافق هسته ای هشدار داد.سرگئی شویگو اعلام کرد گروه تروریستی داعش در حال تقویت مواضع خود در افغانستان است تا نفوذ خود را در آسیای میانه گسترش دهد.

خبرگزاری تسنیم:  وزیر دفاع روسیه با اعلام تقویت پایگا‌ه‌های نظامی این کشور در خاک تاجیکستان و قرقیزستان، نسبت به افزایش حضور داعش در افغانستان هشدار داده و همچنین تلاش آمریکا برای سرنگونی دولت ونزوئلا را محکوم کرد. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، “سرگئی شایگو” وزیر دفاع روسیه در نشست وزرای دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری‌های شانگهای که روز دوشنبه در بیشکک (پایتخت قرقیزستان) برگزار شد، اعلام کرد که روسیه توان رزمی پایگاه‌های نظامی خود در خاک تاجیکستان و قرقیزستان را با هدف ممانعت از نفوذ نیروهای تروریستی از افغانستان به خاک کشورهای منطقه آسیای مرکزی را افزایش خواهد داد.

خبرگزاری ایرنا: سخنگوی ارتش پاکستان ،هند را نسبت به هرگونه ماجراجویی و اقدام تحریک آمیز علیه این کشور برحذر داشت و گفت،اسلام اباد از هیچ اقدامی برای دفاع از خود دریغ نخواهد کرد. پاکستان،هند را از هرگونه اقدام تحریک آمیز برحذر داشت . به گزارش ایرنا، سرلشکر « آصف غفور» در گفت وگو با خبرنگاران در شهر راولپندی افزود:پس از نبرد هوایی پاکستان و هند در اسفند سال گذشته ، دهلی نو اتهامات بی اساس به اسلام اباد وارد کرد. وی افزود،اگر هند حسن نیت دارد باید در خصوص اختلافات خوداز جمله مناقشه کشمیر با پاکستان گفت وگو کند.

خبرگزاری مهر: معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در سخنانی ضمن نادیده گرفتن حقوق فلسطینیان بر لزوم تحقق راهکار دو دولت در اراضی اشغالی تأکید کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از العهد، سازمان ملل همچنان حاضر نیست از حقوق فلسطینیان در برابر صهیوینستها حمایت به عمل آورد.بر اساس این گزارش، این سازمان بار دیگر بر لزوم تحقق راهکار دو دولت که اساساً متضمن حقوق فلسطینیان نیست، تأکید کرده است.

العالم:  قانونگذاران دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در اولین نشست بعد از انتشار گزارش مولر استیضاح رئیس‌جمهور کشورشان را مورد بررسی قرار خواهند داد. نماینده‌های دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا قرار است صبح سه‌شنبه نشستی برگزار کرده و درباره واکنش مناسب به انتشار گزارش «رابرت مولر»، بازرس ویژه تحقیقات درباره تبانی ادعایی «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا با روسیه در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶ بحث و تبادل نظر کنند.

یورونیوز:  سه ماه پس از تاسیس شرکت مربوط به راه اندازی سازوکار حمایت از مبادلات تجاری ایران و اروپا، اینستکس، شرکت ایرانی آن نیز تاسیس شد. شرکت اروپایی بهمن ماه در پاریس پایتخت فرانسه و به مدیرعاملی پرفیشر آلمانی تاسیس شده بود. پر فیشر یازدهم ماه مارس به ایران سفر کرد.موضوع فعالیت شرکت سهامی خاص ایرانی انجام همه معاملات تجاری مذکور در قانون تجارت از جمله خرید، فروش، صادرات و واردات خواهد بود.

یورونیوز: نیروهای دولت وفاق ملی لیبی اردوگاه «الیرموک» در جنوب طرابلس را از دست نظامیان وابسته به ژنرال بازنشسته خلیفه حفتر آزاد کردند. یک منبع امنیتی لیبی که نخواست اسمش ذکر شود، اعلام کرد: نیروهای دولت وفاق ملی لیبی اردوگاه «الیرموک» در جنوب طرابلس را که به دست نظامیان وابسته به ژنرال بازنشسته خلیفه حفتر سقوط کرده بود، مجددا آزاد کردند.

رادیو چین:  سومین نشست تدارکاتی دهمین همایش بررسی “پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای”(ان پی تی) که قرار است در سال 2020 برگزار شود، در مقر سازمان ملل در نیویورک گشایش یافت. بیش از 110 کشور عضو این پیمان از جمله 5 کشور صاحب سلاح‌های هسته‌ای شامل چین، آمریکا، روسیه، بریتانیا و فرانسه هیات‎هایی را به این نشست اعزام کرده‎‏اند. شرکت‌کنندگان در این نشست پیرامون پیشرفت اجرای سه ستون ان پی تی از جمله منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، کاهش نیروهای نظامی هسته‌ای و استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی رایزنی کردند و تدارکات همایش بررسی این پیمان را مورد بررسی قرار دادند.

اسپوتنیک روسیه:  رئیس جمهور آمریکا گفت: در دنیا نفت به اندازه کافی تولید می شود که بتوان به همکاری با ایران در این عرصه پایان داد. به گزارش اسپوتنیک با استناد به اعلامیه دفتر مطبوعاتی کاخ سفید، دونالد ترامپ،  تحریم های نفتی علیه ایران را تمدید کرد که واردات نفت ایران را برای کشورهای خریدار ممنوع می کند.در فرمان صادره از سوی رئیس جمهور آمریکا ابراز اطمینان شده است که در جهان به اندازه کافی نفت وجود دارد که براحتی بتوان از همکاری با ایران در این عرصه کنار رفت.

خبرگزاری فارس: سخنگوی شورای نظامی انتقالی سودان از پایان بی‌نتیجه سومین نشست این شورا با معارضان و عدم دستیابی به توافق خبر داد. به گزارش خبرگزاری فارس، «شمس‌الدین کباشی» سخنگوی شورای نظامی انتقالی سودان، از جلسه بی‌نتیجه با معارضان خبر داد. کباشی گفت که در سومین نشست این شورا با ائتلاف «قوی الحریه و التغییر» (گروه‌های خواهان آزادی و تغییر)، این گروه دیدگاه متفاوتی در مقایسه با قبل ارائه کرد که نیاز به بررسی دارد.

آناتولی ترکیه:مرکز ارتباطات نهاد ریاست جمهوری ترکیه طی بیانیه‌ای اعلام کرد: رجب طیب اردوغان با دونالد ترامپ، همتای آمریکایی خود به‌صورت تلفنی گفتگو کرده است. در این بیانیه همچنین آمده است: “اردوغان در این گفتگو، پیشنهاد تشکیل کارگروهی برای ارزیابی روند خرید سامانه موشکی اس-400 از روسیه را ارائه کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *