جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تهران اقدام آمریکا، انگلیس و کانادا در تحریم افراد و نهادهای نظامی ایران را محکوم کرد

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم هایی علیه برخی افراد و نهادهای نیروهای مسلح ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه تهران را به شدت محکوم و از همراهی برخی کشورها در اروپا از رویکرد دولت آمریکا انتقاد کرد.

ببینید | اسرائیل آماده جنگ می‌شود؟؛ استقرار انبوه تانک‌ها در نزدیکی رفح

ارتش اسرائیل ده‌ها تانک و خودروی زرهی را در امتداد مرز خود با نوار غزه در جنوب این باریکه مستقر کرده است. به نظر می‌رسد این رژیم برای حمله زمینی به رفح آماده می‌شود. این تانک‌ها و خودروهای زرهی روز جمعه ۲۶ آوریل در نزدیکی گذرگاه کرم شالوم اسرائیل که در مجاورت رفح است، مستقر شدند. منبع: یورونیوز

سازمان ملل: آواربرداری در غزه احتمالا 14 سال طول می‌کشد

یک مسئول ارشد سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه هنوز تعداد زیادی مهمات منفجر نشده ارتش اسرائیل در خیابان‌ها و ساختمان‌های ویران شده غزه وجود دارد که جان غیرنظامیان را تهدید می‌کند گزارش داد که آواربرداری در غزه ممکن است 14 سال طول بکشد.

Loading
2آبانماه 1396

رسانه ها ؛ هشدار کویت درباره فروپاشی اتحادیه عرب و…

۱۳۹۶/۰۸/۰۲ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: هشدار کویت در مورد تشدید بحران میان قطر و چند کشور عربی، اعلام تحریم‌های آمریکا علیه میانمار، تمدید ۸ ماهه دوره پارلمان کردستان عراق به رغم مخالفت‌ها، تاکید رئیس جمهوری مصر بر کاهش تنش در روابط با ایران ، امضای اولین قرارداد ارسال اسلحه بین روسیه و فلیپین، مشارکت نیروی هوایی ترکیه در رزمایش پاکستان، رد درخواست تیلرسون از سوی عراق و تشدید تحریم‌های سازمان ملل ضد کره شمالی ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری صداوسیما: امیر کویت که میانجی بین قطر و چند کشور عربی است، در مورد احتمال تشدید این بحران در خلیح فارس که از نزدیک به پنج ماه پیش آغاز شده است، هشدار داد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، شیخ صباح الاحمد الصباح در آغاز نشست پارلمان کویت اعلام کرد: «ما باید از خطرات بالا گرفتن بحران آگاه باشیم. بالا گرفتن بحران می تواند به مداخله منطقه‌ای و بین المللی منجر شود و پیامدهای ویرانگری برای امنیت خلیج فارس و مردمش داشته باشد.»

خبرگزاری فارس: برخی منابع عربی در پرتو ناکامی تلاش‌های صورت گرفته برای حل بحران قطر، پیش‌بینی کردند که برگزاری نشست شورای همکاری خلیج‌فارس شش ماه به تعویق خواهد افتاد.به گزارش خبرگزاری فارس، برخی منابع عربی پیش‌بینی کردند که برگزاری نشست شورای همکاری خلیج‌فارس شش ماه به تعویق خواهد افتاد تا اختلافات و بحران به وجود آمده در روابط بین قطر با چهار کشور عربی (مصر، عربستان، امارات و بحرین) حل شود.طبق زمان اعلام شده، این نشست قرار است اول دسامبر آینده (10 آذر) برگزار شود اما به دلیل اختلافات به وجود آمده میان قطر و چهار کشور عربی احتمال تعویق برگزاری این نشست و یا برگزاری آن بدون حضور قطر وجود دارد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، واشنگتن در حال انجام اقدامات و در نظر گرفتن طیفی از اقدامات بیشتر علیه میانمار به خاطر رفتارش با اقلیت مسلمانان روهینگیاست که این اقدامات شامل تحریم‌های هدفمند براساس قانون “مگنیتسکی” است. به گزارش ایسنا، وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفت: ما نگرانی شدید خود را نسبت به رویدادهای اخیر در استان راخین میانمار و بدرفتاری‌های خشونت‌آمیز و آزاردهنده با مسلمانان روهینگیا و دیگر اقلیت‌ها در این کشور را ابراز می‌کنیم.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  به رغم برخی مخالفت‌ها با تمدید دوره پارلمان کردستان عراق اما بالاخره این پارلمان در جلسه امروز (سه‌شنبه) خود رای به تمدید آن داد. این در حالی است که رئیس فراکسیون اتحادیه میهنی کردستان در پارلمان عراق از سمتش کناره‌گیری کرد.به گزارش ایسنا، پارلمان کردستان عراق امروز به رغم مخالفت جنبش تغییر و جماعت اسلامی و عدم حضور نمایندگان این دو حزب در پارلمان رای به تمدید دوره آن داد.در این راستا یک منبع در پارلمان کردستان اعلام کرد که پارلمان سومین جلسه خود را پشت درهای بسته بدون حضور جنبش گوران (تغییر) و جماعت اسلامی برگزار کرد.

خبرگزاری مهر:  چین با طرح «یک کمربند یک جاده » جهان و نظم بین المللی لیبرال را به آرامی تغییر می دهد.  پایگاه تحلیلی دفنس وان اخیرا  مقاله ای با عنوان «چین  جهان را به آرامی تغییر می دهد» نوشت: واقعیت این است که چین از لحاظ اقتصادی به سرعت رشد کرده و به بزرگترین امپراتوری تجاری جهان تبدیل می شود. گستردگی «طرح یک کمربند یک جاده» خیره کننده است.

خبرگزاری تسنیم:  رئیس‌جمهور ترکیه از محقق شدن نتایج مورد نظر عملیات نظامی این کشور در ادلب خبر داد.به گزارش خبرگزاری تسنیم ، رجب طیب اردوغان گفت: ما هم‌اکنون موضوع شهر عفرین واقع در استان ادلب را در پیش رو داریم.ارتش ترکیه روز دوشنبه هفدهم مهرماه گذشته  اعلام کرد که نیروهای این کشور بر اساس توافقی که در مذاکرات آستانه 6 حاصل شد، به عنوان کشور ضامن آتش بس، عملیات نظامی خود را در خاک سوریه آغاز کرده و وارد ادلب شده‌اند.

خبرگزاری ایرنا: رئیس جمهوری مصر به روابط کشورش با ایران اشاره کرد و گفت: قاهره برای کاهش تنش در روابط کنونی میان دو کشور تلاش می کند. عبدالفتاح السیسی افزود: روابط ما با ایران نزدیک به 40 سال است که قطع بوده و ما برای کاهش تنش موجود و تضمین امنیت برادران خود در شورای همکاری خلیج فارس تلاش می کنیم.السیسی  همچنین هرگونه تصمیم گیری درباره آینده سوریه را منوط به تصمیم ملت این کشور و از طریق انتخابات دانست و همچنین گفت: بقای نظام سوریه به خواست مردم این کشور بستگی دارد.

اسپوتنیک روسیه: قرارداد ارسال نارنجک انداز ضد تانک دستی -7 بی و تیربار به فلیپین روز سه شنبه امضاء شد.به گزارش اسپوتنیک، مدیر کل ” روس برونو اکسپورت” الکساندر میخییف و وزیر دفاع فلیپین دلفین لورنزانا این سند را تایید کردند. سند مربوطه با حضور وزیر دفاع روسیه ژنرال سرگی شایگو در کلارک امضاء شد جایی که وزرای دفاع کشورهای آسه آن ملاقات کردند.

تی .آر.تی ترکیه: ستاد کل ارتش ترکیه با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد نیروی هوایی کشور با سه فروند جنگنده F-16 در رزمایش ACES Meet که از تاریخ 15 اکتبر جاری در پاکستان آغاز شده، شرکت کرده است. هدف از این رزمایش مشترک افزایش، توسعه و آزمایش همکاری نیروهای هوایی ترکیه، پاکستان و عربستان سعودی عنوان شده است. رزمایش مذکور تا 29 اکتبر ادامه می یابد.

دویچه وله: نخست‌وزیر عراق درخواست وزیر امور خارجه آمریکا برای اخراج حشدالشعبی را رد کرد. دفتر حیدر عبادی گفت:  رزمندگان حشد الشعبی همه عراقی هستند و برای دفاع از کشور خود فداکاری‌های بزرگ کرده‌اند.رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا، روز یکشنبه (۲۲ اکتبر/ ۳۰ مهر) در کنفرانس خبری مشترک با عادل الجبیر همتای عربستانی خود در ریاض گفت: «اکنون که مبارزه با گروه داعش به پایان خود نزدیک می‌شود، شبه‌نظامیان حشدالشعبی  باید به خانه‌های خود برگردند».

پارس تودی:  سازمان ملل متحد در تازه ترین اقدام خود ضد پیونگ‌یانگ، محدودیت های بیشتری را برای صادرات به کره شمالی اعمال کرد.به گزارش پارس تودی، یک کمیته سازمان ملل متحد که مسئولیت نظارت بر تحریم های پیونگ یانگ را بر عهده دارد 32 ابزار جدید را به فهرست وسایل ممنوع برای صادرات به کره شمالی اضافه کرد که هم در صنایع غیرنظامی و هم نظامی استفاده می‌شوند.

خبرآنلاین: مدیر پیشین آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) گفت، جنگ هسته‌ای با کره‌شمالی با وجود تشدید لفاظی‌ها میان دونالد ترامپ و کیم جونگ اون محتمل نیست.ژنرال بازنشسته دیوید پترائوس، مدیر پیشین سیا در برنامه “این هفته” ای‌بی‌سی‌ نیوز گفت: من نگرانم اما سوال اینجاست که چقدر نگرانم؟ گمان نکنم جنگ محتمل باشد، نه.پترائوس گفت، لفاظی تند آمریکا علیه کره‌شمالی را باید به چشم یک “استراتژی ارتباطی” با هدف وادار کردن چین به کمک به متوقف کردن برنامه تسلیحات هسته‌ای کیم جونگ اون نگاه کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *