جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

بحران در بحران

بحران در بحران

کماکان تحرکات دیپلماتیک برای مذاکرات آتش بس و تبادل اسرا در جریان است. با سفر بلینکن به کشورهای منطقه اکنون این تلاش‌ها جدیت بیشتری پیدا کرده است و به دنبالش، اخبار و گزارش‌های متعددی پیرامون آن منتشر می‌شود. اگرچه در مجموع به نظر می‌رسد بیش از هر زمان دیگری اکنون توافق در دسترس باشد، اما در مقابل این احتمال هم وجود دارد که به دلیل کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی و خصوصاً تاکید بر حمله به رفح، مذاکرات سرانجامی پیدا نکند. 
Loading
29 دیماه 1396

رسانه ها ؛ بالاگرفتن تنش درعفرین و…

۱۳۹۶/۱۰/۲۹ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: حمله ترک هابه عفرین سوریه، واکنش سوریه به حضور نظامی آمریکا و ترکیه درشمال این کشور، ادامه فرار آوارگان مسلمان روهینگیایی به بنگلادش، طرح تغییر یکجانبه مفاد برجام در کنگره آمریکا، دیدار مقامات ارشد نظامی و اطلاعاتی ترکیه و روسیه در مسکو، اعمال تحریم های جدید اروپا ضد ونزوئلا، سفر مایک پنس به خاورمیانه ، نشست وزرای امورخارجه ٢٨ کشور اروپایی درباره ایران، برگزاری نشست افسران ارشد نیروى دریایى آمریکا، هند، استرالیا و ژاپن و دیدار سرگئی لاوروف و گوترش در نیویورک ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

الکوثرفارسی:  وزیر دفاع ترکیه گفت : عملیات عفرین انجام خواهد شد به گزارش الکوثر،  نورالدین جانیکلی، وزیر دفاع ترکیه درباره زمان آغاز عملیات عفرین گفت: طبق گفته رئیس جمهور این عملیات انجام خواهد شد. وزیر دفاع ترکیه افزود: این عملیات انجام خواهد شد و زمان و ساعت آن مشخص است. ترکیه از دیشب مواضع کردها را زیر آتش توپخانه قرار داده است و این حملات امروز هم ادامه یافت.

خبرگزاری تسنیم: دولت سوریه ادامه حضور نظامی آمریکا در این کشور را تجاوز به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه ارزیابی کرده است.به گزارش خبرگزاری تسنیم ، دولت سوریه  اعلام کرد: حضور نظامی آمریکا در سوریه تجاوز علیه حاکمیت این کشور است.دولت سوریه قول داده است تا این کشور را از حضور هرگونه نیروی خارجی نامشروع آزاد کند.

خبرگزاری تسنیم:  درحالی که مقام های بنگلادش و میانمار برای بازگرداندن آوارگان روهینگیایی به استان راخین آماده می شوند، هنوز فرار آوارگان مسلمان از مناطق بحران زده میانمار به بنگلادش ادامه دارد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، این افراد اعلام کردند که ارتش میانمار همچنان به عملیات در استان راخین ادامه می دهد.

خبرگزاری فارس: در ادامه تلاش‌های واشنگتن برای خروج از برجام، مجلس نمایندگان آمریکا طرح 41 صفحه‌ای را با هدف تشدید تحریم‌های ایران تهیه کرده است. به گزارش خبرگزاری فارس، جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا طرحی ۴۱ صفحه‌ای آماده کرده‌اند که هدف آن عملا «تغییر یکجانبه مفاد برجام» است. این طرح ضد ایرانی که توسط جمعی از جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا از جمله «پینتر روسکام»، «لیز چنی» و گروهی دیگر آماده شده است، ادامه تعلیق تحریم‌های هسته‌ای ایران را به شروطی منوط کرده که جزئی از توافق هسته‌ای نبوده‌اند.

خبرگزاری مهر: رئیس ستاد مشترک ارتش و رئیس سازمان اطلاعات ترکیه با وزیر دفاع روسیه در مسکو دیدار و گفتگو کردند.به گزارش خبرگزاری مهر، خلوصی آکار رئیس ستاد مشترک ارتش و حاکان فیدان رئیس سازمان اطلاعات ترکیه با وزیر دفاع روسیه در مسکو دیدار و گفتگو کردند. وزارت دفاع روسیه با انتشار بیانیه‌ای در این خصوص اعلام کرد که رئیس ستاد مشترک ارتش و رئیس سازمان اطلاعات ترکیه در چارچوب یک سفر رسمی در مسکو پایتخت روسیه با سرگئی شویگو وزیر دفاع این کشور دیدار و درباره تحولات اخیر در خاورمیانه گفتگو کردند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):   منابع وابسته به اتحادیه اروپا اعلام کرده‌اند این اتحادیه در نشست خود موافقت کرده تا تحریم‌های جدیدی را علیه ونزوئلا اعمال کند. به گزارش ایسنا، این منابع گفتند اتحادیه اروپا توافق کرده چند مقام ونزوئلا را به فهرست تحریم‌هایش اضافه کند. این نخستین بار است که اتحادیه اروپا دست به تحریم اعضای حکومت نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا می‌زند.

خبرگزاری ایرنا: «مایک پنس» معاون رئیس جمهوری آمریکا با هدف مطرح کردن مسائل امنیتی و پیشبرد طرح های ضدایرانی راهی خاورمیانه می شود. به گزارش ایرنا ، این سفر، طبق برنامه ریزی قبلی، عصر جمعه به وقت آمریکا شروع می شود و روز سه شنبه به پایان می رسد. پنس به مصر، اردن و سرزمین های اشغالی سفر می کند. این پنجمین سفر وی به سرزمین های اشغالی به شمار می آید.

رادیو فرانسه:   قرار است روز دوشنبه ٢٢ ژانویه نشست وزرای امورخارجه ٢٨ کشور عضو این اتحادیه در بروکسل  برگزار شود. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل بابیان این مطلب گفت: «مشکلاتی که مستقیماً با برجام (نام رسمی توافق هسته‌ای ایران) مربوط نیست، باید بدون تضعیف این توافق حل و فصل شود». دبیرکل سازمان ملل متحد اضافه کرد که دغدغه‌های مربوط به اجرای توافق هسته‌ای ایران باید با توجه به مکانیسمی که در خود توافق گنجانده شده، در نظر گرفته شود.

رادیو چین: تسوی تیان‎کای، سفیر چین در آمریکا گفت: در حال حاضر، چین و آمریکا با فرصت‌ها و چالش‌های جدید رو‎به‎رو هستند. دو کشور باید بر پایه توسعه چهل سال گذشته، همچنان با پایبندی به مسیر صحیح و ایجاد روابط دوجانبه محکم‌تر، مردم دو کشور و سراسر جهان را بهره‌مند سازند. وی در سخنرانی خود گفت: روابط چین و آمریکا هنوز هم با عدم قطعیت‎های بسیاری رو‎به‎رو است.

ان .اچ.کی ژاپن:  نیروهاى دریایى ایالات متحده آمریکا، هند، استرالیا و ژاپن بر تعهد خود به فراهم کردن محیطى آزاد و باز در آبهاى منطقه، مجددا تاکید کرده اند.این چهار کشور، به منظور ایجاد «استراتژى اقیانوس هاى هند و آرام آزاد و باز» که هدفش تضمین حکومت قانون و آزادى کشتیرانى در بحبوحه افزایش فعالیت هاى دریایى چین مى باشد، همکارى بین خود را افزایش داده اند.

آناتولی ترکیه: وزیر امور خارجه روسیه و دبیرکل سازمان ملل متحد در نیویورک درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت اخیر در کره شمالی و سوریه گفت‌وگو کردند.به گزارش وزارت خارجه روسیه، طرفین در این دیدار به عدم وجود جایگزینی برای راه‌ سیاسی و دیپلماتیک برای حل اوضاع بحرانی در کره شمالی و سوریه تصریح کردند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *