جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

جنگ حامیان و مخالفان بایکوت اسرائیل

جنگ حامیان و مخالفان بایکوت اسرائیل

با تداوم و تشدید جنایات بی‌سابقه رژیم صهیونیستی در باریکه غزه، علاوه بر تبعات سیاسی و حقوقی و همچنین فشارهای جدی رسانه ای و افکار عمومی که حتی به جنگ جامعه آمریکا با دولت بایدن هم منجر شده است و معترضین به کشتار صهیونیست‌ها، سنگر دانشگاه‌های آمریکا را تسخیر کردند، فضایی را به وجود حتی محافل آکادمیک و علمی هم به دنبال بایکوت چهره‌های صهیونیست است؛ اتفاقی که اگر ‌بی نظیر نباشد می‌تواند به عنوان یک اتفاق کم نظیر تلقی شود. البته پیشتر هم رسانه‌ها و گزارشات خبری حکایت از این داشت که طی ۸ ماه گذشته که اشغالگران کشتار مردم فلسطین در باریکه غزه را بدون توجه به فضای بین المللی در دستور کار دارند، سبب بایکوت دیپلماتیک آنها شده بود. یعنی وزارت امور خارجه برخی کشورها و حتی سران دولت‌ها از دیدار رسمی با مقمات صهیونیست در منظر افکار عمومی و رسانه‌ها و با حضور فیلمبرداران و عکاسان و روزنامه نگاران و خبرنگاران خودداری می‌کردند و یا اساساً از پذیرش هیئت‌های دیپلماتیک صهیونیستی جلوگیری می‌کردند.
Loading
27 بهمن ماه 1396

رسانه ها ؛ آمادگی ارتش سوریه برای ورود به عفرین و…

۱۳۹۶/۱۱/۲۷ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: اعلام استقرار ارتش سوریه درعفرین، سفر تیلرسون به ترکیه، ورود نظامیان جدید ترکیه به خاک سوریه، احضار وزیر دفاع پاکستان به سنا به خاطر اعزام نیرو به عربستان، موافقت شورای امنیت با نماینده جدید سازمان ملل در امور یمن، تاکید کره شمالی برتقویت برنامه هسته ای خود ، برگزاری نشست صدراعظم آلمان و نخست‌وزیر ترکیه در برلین و آغازکنفرانس امنیتی مونیخ ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

الکوثرفارسی:  یک مقام ارتش سوریه اعلام کرد که ارتش سوریه برای ورود به منطقه عفرین آماده می شود. به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  این مقام اداره سیاسی ارتش سوریه که خواست به نامش اشاره نشود ، گفت: هم اکنون هماهنگی با طرفهای محلی در منطقه عفرین در جریان است تا نیروهای ارتش از شمال حلب وارد این منطقه شود.وی افزود : دفاع از خاک سوریه یک حق حاکمیتی و بدیهی است که ارتش سوریه در منطقه عفرین مستقر شود.

الکوثرفارسی:  رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با مولود چاووش اوغلو همتای ترکیه ای خود در آنکارا مدعی شد هیچ اختلافی بین اهداف ترکیه و آمریکا در سوریه وجود ندارد. به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  رکس تیلرسون امروز در کنفرانس خبری مشترک با همتای ترکیه ای خود افزود: پیشنهاداتی برای حل همه موضوعات مهم و فوری با ترکیه، ارائه کردیم. تیلرسون گفت: به همراه ترکیه تلاش می کنیم به راه حلی دموکراتیک درباره سوریه دست پیدا کنیم.

پارس تودی:  منابع خبری گزارش دادند نیروهای جدید ارتش ترکیه از گذرگاه «کفر لوسین» Kafr Lusein در استان ادلب، شمال غرب سوریه، وارد خاک این کشور شدند.به گزارش پارس تودی؛ رسانه‌های نزدیک به تروریست‌ها در سوریه پنجشنبه‌شب اعلام کردند نیروهای نظامی جدید ترکیه با ده‌ها تجهیزات نظامی و کامیون‌ از شمال استان ادلب وارد خاک سوریه شدند. این نظامیان پس از عبور از مناطق تحت اشغال گروه تروریستی تحریرالشام (جبهه النصره‌) به سمت شهر معره النعمان Maarrat al-Nu’man در جنوب استان ادلب حرکت کردند.

خبرگزاری صداو سیما:چهارمین نشست شورای مشورتی دالان جنوب با هدف بررسی راهکارهای انتقال گاز طبیعی جمهوری آذربایجان به اروپا در باکو برگزار شد.به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از باکو، چهارمین نشست شورای مشورتی دالان جنوب با هدف بررسی راهکارهای انتقال گاز طبیعی جمهوری آذربایجان به اروپا در باکو برگزار شد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  وزارت خارجه روسیه حضور نیروهای آمریکایی در پایگاه التنف در جنوب سوریه را اشغال‌گری خواند. به گزارش ایسنا، ماریا زاخاروا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در کنفرانسی مطبوعاتی گفت، آمریکا ۵۵ کیلومتر مربع از اطراف پایگاه التنف را به اشغال خود درآورده است. التنف منطقه‌ای در شرق سوریه و در مثلث مرزی سوریه-عراق-اردن است که اهمیت استراتژیکی در معادلات جنگ سوریه و دوران پسا جنگ دارد.

خبرگزاری مهر:  رئیس سنای پاکستان، وزیر دفاع این کشور را برای پاره ای از توضیحات در خصوص عدم هماهنگی ارتش با سنای پاکستان برای اعزام نظامیان بیشتر به عربستان به جلسه آینده این مجلس احضار کرد. به گزارش خبرگزاری مهر ، متعاقب اعلام روابط عمومی ارتش پاکستان مبنی بر اعزام نظامیان بیشتر به عربستان سعودی، نمایندگان مجلس پاکستان امروز در سنای این کشور اعتراض خود را به عدم هماهنگی ارتش با مجلس و همچنین عدم اخذ رای اعتماد از این نهاد در این مسئله، اظهار داشتند.

العالم: شورای امنیت سازمان ملل متحد با تعیین «مارتین گریفیتس» به عنوان نماینده ویژه جدید سازمان ملل در امور یمن به جای اسماعیل ولد الشیخ احمد موافقت کرد.به گزارش العالم، اعضای شورای امنیت سازمان ملل بامداد امروز طی نشستی، موافقت خود را با انتخاب « مارتین گریفیتس» به عنوان نماینده جدید سازمان ملل در امور یمن به جای اسماعیل ولد الشیخ احمد اعلام کردند و بدین ترتیب اقای گریفتیس جایگزین ولد الشیخ می شود.

ان .اچ.کی ژاپن: کره شمالی تاکید کرد برنامه های هسته ای و موشکی اش را به پیش می برد.کره شمالی روز پنچشنبه، به مناسبت هفتاد و ششمین سالگرد تولد کیم جونگ ایل در پیونگ یانگ همایشی برگزار کرد. چه ریُون-هه، معاون رییس رهبر حزب کارگران کره، در این همایش تاکید کرد که کره شمالی باید قاطعانه قابلیت های بازدارنگی هسته ای دفاعی خود را تقویت کند و توسعه و تولید تجهیزات و سخت افزارهای نظامی را به پیش ببرد.

آناتولی ترکیه: صدراعظم آلمان در نشست خبری مشترک خود با نخست‌وزیر ترکیه در برلین، گفت که ترکیه نیز مانند هر کشور دیگری مجبور به تامین منافع امنیتی خود است. آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان که در برلین میزبان بنعلی یلدریم، نخست‌وزیر ترکیه بود، در نشست خبری مشترک پس از این دیدار با تاکید بر این که ترکیه نیز مانند هر کشور دیگری مجبور به تامین منافع امنیتی خود است، گفت: “در همین چارچوب امیدوارم مشکل موجود با آمریکا در درون ناتو رفع شود”.

تی .آر.تی ترکیه:  کنفرانس امنیتی مونیخ یکی از مهمترین همایش های جهان که طی آن موضوعات امنیتی منطقه ای و جهانی مورد بررسی قرار داده می شود، امروز آغاز می شود.در این کنفرانس که امسال 54 امین آن برگزار شده و تا 18 ام فوریه ادامه خواهد یافت، بهمراه روسای حکومت و دولت 21 کشور، وزرای خارجه و دفاع بیش از 80 کشور شرکت خواهند کرد.

دویچه وله : وزیر دفاع آلمان خواستار تاسیس مرکز فرماندهی ناتو در آلمان شد.ناتو در نظر دارد در شرایط بحرانی سریع‌تر واکنش نشان دهد و به همین دلیل دو مرکز فرماندهی در اروپا داشته باشد. خانم اورزولا فون درلاین، وزیر دفاع آلمان، پیشنهاد کرده است که مرکز فرماندهی جدید ناتو در آلمان تاسیس شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *