جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

یک توهم بزرگ ضدایرانی

«نخست وزیر صهیونیست ها به تازگی از ضرورت ایجاد یک اتحاد منطقه ای در خاورمیانه علیه ایران سخن گفته است. این در حالی است که نتایج نظرسنجی های مختلف در میان افکار عمومی عربِ منطقه حاکی از این هستند که محبوبیت منطقه ای ایران به شدت افزایش یافته و در جهتی معکوس، صهیونیست ها بیش از هر زمان دیگری به کنشگرانی منفور در منطقه تبدیل شده اند.»

ترامپ: کامالا هریس در سخنرانی نتانیاهو در کنگره شرکت نکرد، زیرا او یهودی‌ها و اسرائیل را دوست ندارد / اگر هریس روی کار بیاید، آن‌ها یک قانون برای سقط جنین خواهند گذاشت تا نوزاد را در رحم در ۸ ماهگی، ۹ ماهگی یا حتی پس از تولد به قتل برسانند

«دونالد ترامپ» با اشاره به عدم حضور «کامالا هریس» در حین سخنرانی نخست‌وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا، این نامزد احتمالی حزب دموکرات را به «یهودستیزی» متهم کرد و گفت ایالات متحده «مضحکه عام و خاص» شده است.

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

جمیله کدیور در یادداشتی می نویسد: مصوبه کنست نشاندهنده تمایل صهیونیست ها به افزایش تنش و ناامنی و بی ثباتی و توسعه درگیری در منطقه و عدم تمایل آنها به برقراری صلح و آرامش است. رژیم صهیونیستی با علم به اینکه بدون تشکیل کشور مستقل فلسطین، امنیت و صلحی برای اسرائیل و شهروندانش نخواهد بود، تصور می کند با خشونت، تحقیر، اعمال زور، نادیده گرفتن حقوق فلسطینیان و صهیونیزه کردن اراضی فلسطنی می تواند برای خود و شهروندانش امنیت ایجاد کند.
Loading
13خردادماه 1398

رسانه ها؛ سفر ترامپ به انگلیس و…

۱۳۹۸/۰۳/۱۳ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: سفر رئیس جمهورآمریکا به لندن درمیان اعتراضات و تدابیر شدید امنیتی، درخواست پمپئو برای مذاکره بدون پیش شرط با ایران، هشدار آمریکا به روسیه، ایران و سوریه درخصوص ادلب، حمله موشکی به فرودگاه تی 4 سوریه، اعتراض قطر به بیانیه پایانی اجلاس مکه، خروج مشاوران دفاعی روسیه از ونزوئلا، ادامه تنش بین آمریکا و اروپا بر سر روابط تسلیحاتی و نظامی، واکنش وندی شرمن به ادعای مذاکره آمریکا با ایران، تاکید احزاب چپ و «دموکرات آزاد» آلمان بر برگزاری انتخابات زودهنگام ،آغاز مذاکرات آمریکا و مکزیک بر سر مسائل مرزی، پایان کنفرانس شانگریلا، انتقاد کره شمالی از ژاپن، تعویق برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در الجزایر و هشدار پاپ درباره خطر ایدئولوژی راستگرایان افراطی در اروپا ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

الکوثرفارسی: سفر سه روزه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به لندن آغاز شد. به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  رئیس جمهور آمریکا در میان تدابیر شدید امنیتی و واکنش دهها نهاد و گروه و سازمان مردمی ، حقوق بشری ، ضد جنگ ، مخالف نژاد پرستی ، ضد سلاحهای هسته ای ، گروههای اسلامی و شماری از سیاستمداران و چهره های سرشناس انگلیسی علیه سیاستها و سفر او به انگلیس امروز وارد لندن شد .مخالفان سفر ترامپ برگزاری تظاهرات همزمان با دیدارهای رسمی وی در پایتخت انگلیس را از اولویت های خود اعلام  کردند .

تی .آر.تی ترکیه: وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده آماده مذاکره با مقامات ایرانی بدون هیچ پیش شرطی است.به گزارش خبرگزاری «اسوشیتد پرس»، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در نشست خبری مشترک با ایگنازیو کاسیس، وزیر امور خارجه سوئیس در جنوب این کشور اعلام کرد که ایالات متحده آماده مذاکره با مقامات ایرانی بدون هیچ پیش شرطی است.

اسپوتنیک روسیه:  رئیس جمهور آمریکا به روسیه، ایران و سوریه نسبت به توقف حملات خود به ادلب هشدار داد. به گزارش اسپوتنیک، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در توئیتر خود نوشت: آنها می گویند که روسیه، سوریه و به میزان کمتر ایران، استان ادلب در سوریه را بمباران می کنند. چه هدفی را دنبال می کنید؟ تمامش کنید. در عین حال ترامپ هیچ توضیحی درباره هدف از انتشار این پیام و از قول چه کسی صحبت می کند، ارائه نکرده است.

خبرگزاری صداو سیما: سامانه دفاع هوایی ارتش سوریه چند موشک را بر فراز فرودگاه نظامی تی- 4 در حومه حمص رهگیری و منهدم کرد به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیونی الاخباریه سوریه, سامانه دفاع هوایی ارتش سوریه چند موشک متخاصم را بر فراز فرودگاه نظامی تی- 4 در حومه حمص رهگیری و منهدم کرد. بر اساس این گزارش بر اثر برخورد یک موشک به یک ساختمان این فرودگاه یک سرباز سوری کشته شد و دو سرباز دیگر زخمی شدند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  قطر ضمن اعلام مخالفت خود با بیانیه پایانی دو نشست اخیر سران عرب و شورای همکاری خلیج فارس، اعلام کرد که این دو بیانیه با سیاست خارجی دوحه در تعارض است. به گزارش ایسنا، محمد بن عبد الرحمن آل ثانی، وزیر امور خارجه قطر از مخالفت کشورش با دو بیانیه پایانی نشست‌ اخیر سران اتحادیه عرب و شورای همکاری خلیج فارس در مکه خبر داد. وی دلیل این مخالفت را در تعارض بودن برخی از بندهای بیانیه‌های مذکور با سیاست خارجی قطر بیان کرد.

خبرگزاری ایرنا:روزنامه آمریکایی “وال استریت ژورنال” امروز (دوشنبه) نوشت: دولت روسیه به‌ رغم حمایت سیاسی و اقتصادی خود از «نیکلاس مادورو» رییس جمهوری ونزوئلا، مشاوران کلیدی دفاعی خود را از این کشور خارج کرده است.به گزارش این روزنامه آمریکایی، شرکت «روستک» پیمانکار دفاعی روسیه که مسئولیت آموزش نیروهای ونزوئلا را بر عهده دارد، اکنون شمار نیروهای خود را از یکهزار نفر به کمتر از ۱۰ نفر رسانده است.

خبرگزاری تسنیم: تازه ترین اسناد فاش شده نشان می‌دهد که آمریکا با ارائه ضرب الاجل از اتحادیه اروپا خواسته است تا روابط نزدیک با صنایع تسلیحاتی و نظامی ایالات متحده را حفظ کند. به گزارش خبرگزاری تسنیم ، اسناد فاش شده از نشست 22 ماه می بین مقام های آمریکایی و اعضای کمیته سیاسی و امنیتی اتحادیه اروپا نشان می دهد که دولت ترامپ برای متحدان اروپایی اش ضرب الاجلی را تعیین کرده و از آنها خواسته است تا تغییراتی در سیاست دفاعی خود ایجاد کرده تا از این مساله مطمئن شود که اروپا همچنان روابط نزدیک دفاعی و تسلیحاتی خود را با شرکت های آمریکایی حفظ خواهد کرد.این خبر را روزنامه اسپانیایی ال پایس منتشر کرده است.

العالم: ‘وندی شرمن’ معاون وزیر امور خارجه سابق آمریکا به ادعای آمریکا مبنی بر آمادگی برای مذاکره با ایران بدون هیچ پیش شرطی، واکنش نشان داد. شرمن در صفحه توییتر خود نوشت: عکس گرفتن با (رهبر) کره شمالی، برای «دونالد ترامپ» نتیجه خوبی در بر نداشت. حالا وی در پی امتحان شانس خود با ایران است.ترامپ، مرد عکس های یادگاری و لبخند زدن در برابر دوربین رسانه هاست.

 خبرگزاری مهر: در پی استعفای رهبر حزب سوسیال دمکورات آلمان که از احزاب دولت ائتلافی این کشور بود احزاب چپ و دمکرات آزاد خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی شدند. به گزارش خبرگزاری مهر، «دیتمار بارچ» رئیس فراکسیون پارلمانی حزب چپ‌های آلمان در گفتگو با شبکه تلویزیونی «زد دی اف» اظهار داشت: با توجه به کناره گیری «آندریا نالس» از ریاست حزب سوسیال دموکرات که بخشی از دولت ائتلافی را تشکیل می دهد، باید در فکر برگزاری انتخابات زودهنگام باشیم.

یورونیوز: آندریا نالس، رهبر حزب سوسیال دموکرات آلمان به دلیل کاهش حمایت‌های درون حزبی از او از سمت خود استعفاء کرد. خانم نالس که در پی کاهش آراء فهرست نامزدهای حزب سوسیال دموکرات در انتخابات پارلمان اروپا از سوی اعضاء این حزب مورد انتقاد قرار گرفته بود، اعلام کرد که روز دوشنبه استعفاء خود را تقدیم هیئت رئیسه حزب خواهد کرد و روز سه‌شنبه نیز از ریاست فراکسیون این حزب در پارلمان آلمان کناره‌گیری خواهد کرد.

خبرگزاری فارس:  هیأتی مکزیکی به رهبری وزیر امور خارجه این کشور، روز دوشنبه برای گفت‌وگو درباره بحران پناه‌جویان وارد واشنگتن شد. به گزارش خبرگزاری فارس، با شدت گرفتن تنش میان آمریکا و مکزیک بر سر بحران مهاجرت غیرقانونی، هیأتی دیپلماتیک با هدف انجام مذاکرات دوجانبه، «مکزیکو سیتی» را به مقصد واشنگتن ترک کرد.طرف مکزیکی در این گفت‌وگوها قصد دارد دولت آمریکا را متقاعد کند که در جلوگیری از ورود غیرقانونی مهاجران کوتاهی نکرده است.

رادیو چین:  هجدهمین کنفرانس شانگریلا در سنگاپور به پایان رسید. وزیران دفاع، مقامات نظامی و اندیشمندان حدود 40 کشور در این کنفرانس شرکت کردند. وی فنگ هه عضو شورای دولتی و وزیر دفاع چین ضمن طلب «همکاری چین با امنیت بین المللی» در سخنان خود تلاش چین برای پیشبرد سازندگی جامعۀ بشری با سرنوشت مشترک را تشریح کرد و درباره تایوان چین گفت که هر گونه تلاش برای تجزیۀ چین موفق نخواهد شد.

ان .اچ.کی ژاپن: کره شمالی از شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، بخاطر اظهاراتش درباره نشست احتمالی با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، انتقاد کرده است.آبه گفته است که بدون هیچ پیش شرطی مایل به دیدار با کیم است که ظاهرا حاکی از تغییر موضع سرسختانه قبلیش در قبال کره شمالی است.در این بیانیه از دولت ژاپن انتقاد و تغییر موضعش در قبال مذاکره با کره شمالی اقدامی «تبلیغاتی» نامیده شده است.

دویچه وله :  شورای قانون اساسی الجزایر برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در چهارم ژوئیه را به تعویق انداخت. به گزارش دویچه وله، تاکنون هیچ شخصیت سیاسی خود را کاندیدا نکرده است. مردم و احزاب سیاسی می‌گویند، برگزاری انتخابات زیر نظر هیأت حاکمه را نمی‌پذیرند.حال عبدالقادر بن‌صلاح، رئیس‌جمهوری موقت باید زمان برگزاری انتخابات را تعیین کند.الجزایر هفته‌هاست شاهد اعتراضات عمومی علیه هیأت حاکمه است.

پارس تودی :  رهبر کاتولیک‌های جهان، در مورد اثرات منفی و خطر راستگرایان افراطی در اروپا هشدار داد.به گزارش پارس تودی ، «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیک های جهان اعلام کرد، سیاستمداران نباید با شعارهای نادرست تبلیغات انتخاباتی انجام دهند. رهبر کاتولیک های جهان افزود، اگر اروپا مراقب چالش‌های آینده نباشد با مشکل مواجه خواهد شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *