جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

نبنزیا: عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل اولین گام برای حل مناقشه در خاورمیانه است

تهران- ایرنا- واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در نشست مجمع عمومی روز چهارشنبه (به وقت محلی) این سازمان گفت: عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل به عنوان یک کشور مستقل از شروط اساسی و اولین گام برای حل و فصل مسالمت‌آمیز مناقشه در خاورمیانه است.

تاکید بر اهمیت احترام اروپا به نیروهای مسلح ایران

وزیر امور خارجه با اشاره به نقش سازنده سپاه پاسداران در کمک به امنیت پایدار در منطقه و مبارزه با تروریسم، خواستار توجه اتحادیه اروپا در احترام به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در چارچوب حقوق بین‌الملل شد.

Loading
25خردادماه 1398

رسانه ها؛ برگزاری پنجمین اجلاس “سیکا”و…

۱۳۹۸/۰۳/۲۵ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: برگزاری پنجمین اجلاس تعامل و اقدامات اعتمادساز آسیا "سیکا" در تاجیکستان، هشدار آلمان درباره تنش در منطقه خلیج‌فارس ،گوترش خواستار تحقیقات مستقل پیرامون حمله به نفتکش ها، گفت‌وگوی تلفنی ترامپ و آبه پیرامون ایران، هشدار اردوغان به سوریه ، نگاهی به آخرین تحولات لیبی، هشدار آمریکا به هند درخصوص خرید سامانه‌های «اس-400» ، اختلاف اروپایی ها در مورد بودجه مشترک، تاکید شی جین پینگ بر ایجاد جامعه با سرنوشت مشترک فشرده تر در سازمان همکاری شانگهای، نشست هفت کشور جنوب اروپا برای تقسیم عادلانه مهاجران ، افشای "توافق محرمانه" آمریکا و مکزیک بر سر مهاجران و انتقاد چین از دخالت آمریکا در امور هنگ کنگ ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

الکوثر فارسی:  پنجمین اجلاس تعامل و اقدامات اعتمادساز آسیا “سیکا”به میزبانی تاجیکستان برگزار شد. به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، سران ۱۲ کشور و نمایندگان عالیرتبه ۱۵ کشور عضو در این اجلاس حضور داشتند. طرح اولیه ایجاد اجلاس سیکا به 21 سال قبل بازمی گردد که آقای نورسلطان نظربایف رئیس جمهور قزاقستان درچهل وهفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد دراکتبر 1992 طرح ایجاد سازمانی متشکل ازکشورهای آسیایی را برای ارتقای روابط دو جانبه و همکاری میان کشورهای آسیایی با هدف ایجاد ثبات و برقراری امنیت درمنطقه مطرح و این سازمان درسال 1996 به طوررسمی تشکیل شد.

خبرگزاری فارس:  دولت آلمان در واکنش به تحولات اخیر در ارتباط با انفجار نفتکش‌ها در دریای عمان، در زمینه تشدید تنش‌ها در منطقه هشدار داد.به گزارش خبرگزاری فارس، دولت آلمان در واکنش به حمله به انفجار نفتکش‌ها در خلیج فارس و دریای عمان درباره تنش در روابط هشدار داد. بنابر گزارش خبرگزاری آلمان، «اولریکه دمر» معاون سخنگوی دولت آلمان در این مورد ضمن ابراز نگرانی شدید گفت: «باید از هر گونه اقدامی که به تشدید تنش در منطقه منتهی می‌شود، خودداری شود. تحت هیچ شرایطی ما نباید شرایط را بحرانی کنیم.»

ان .اچ.کی ژاپن: آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل، خواهان یک تحقیقات مستقل درباره حمله به نفتکش ها دردریای عمان جهت تعیین اینکه چه کسی مسئول این حملات بوده شده است. گوترش ابراز امیدواری کرد که شورای امنیت سازمان ملل کار جهت ایجاد یک نهاد تحقیقاتی را آغار خواهد کرد.

آناتولی ترکیه: رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر ژاپن در گفت‌وگوی تلفنی به بررسی سفر اخیر آبه به تهران و حمله به دو نفتکش در دریای عمان پرداختند.کاخ سفید با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در مکالمه تلفنی با شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن به بررسی و گفت‌وگو پیرامون سفر اخیر وی به تهران و حمله به دو نفتکش در دریای عمان پرداخت. بر اساس این اطلاعیه، ترامپ از نخست وزیر ژاپن بابت تلاش وی برای مذاکره با ایران تقدیر و تشکر کرد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد، در صورت ادامه حملات نظام سوریه به ایست‌های بازرسی ترکیه در ادلب، آنکارا سکوت نخواهد کرد.به گزارش ایسنا، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه با این ادعا که “نظام سوریه دست به حملاتی با بمب‌های فسفری علیه غیرنظامیان می‌زند”، گفت که این اقدام نظام سوریه ” نابخشودنی است”.

 خبرگزاری مهر:  یک منبع نظامی از ورود نیروهای وابسته به دولت وفاق ملی لیبی به بخش جنوبی فرودگاه طرابلس خبر داد.به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اخبار لیبی، یک منبع نظامی در دولت وفاق ملی این کشور اعلام کرد که نیروهای وابسته به این دولت وارد بخش جنوبی فرودگاه بین المللی طرابلس شده اند.بر اساس این گزارش درگیری ها در نزدیکی فرودگاه هم چنان ادامه دارد و نیروهای وابسته به «خلیفه حفتر» فرمانده ارتش ملی لیبی هم چنان بخش اعظم فرودگاه طرابلس را به دست دارند.

العالم:  در پی ناکامی واشنگتن برای منصرف کردن آنکارا از خرید سامانه‌های دفاعی روسیه، این بار آمریکا به هند در ارتباط با خرید «اس-400» هشدار داده است.«آلیس ولز» نماینده ویژه آمریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی ضمن هشدار به دهلی نو اعلام کرد، در صورتی که «دهلی نو» سامانه‌های دفاع هوایی «اس-400» روسیه را خریداری کند، روابط دفاعی آمریکا-هند در معرض خطر قرار خواهد گرفت.این مقام ارشد آمریکایی تصریح کرد که هند در خصوص اتخاذ چنین تصمیم راهبردی باید بسیار دقت عمل به کار گیرد.

یورونیوز:  وزرای دارایی کشورهای عضو منطقه یورو با وجود حصول پیشرفت‌هایی در جریان مذاکرات روزهای پنج‌شنبه و جمعه در مورد اصلاحات پیشنهادی رئیس جمهوری فرانسه برای بودجه مشترک اتحادیه اروپا، از لزوم برگزاری جلسه فوق‌العاده در روزهای آینده به منظور تعیین تکلیف موارد بنیادین بودجه خبر دادند. وزرای دارایی عضو منطقه یورو قصد داشتند طی دو روز گذشته در مورد الزام ۱۹ کشور عضو منطقه یورو به تامین بودجه خود از محل وصول درآمدهای مالیاتی بیشتر یا از طریق جذب کمک‌های مالی اتحادیه اروپا متقاعد کنند.

رادیو چین: شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین در نوزدهمین نشست شورای سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای گفت که باید اساسنامۀ سازمان همکاری شانگهای و اهداف و اصول تعیین شده در پیمان همکاری دوستانۀ درازمدت بین کشورهای همسایه رعایت شود تا ضمن افزایش اعتماد سیاسی و گسترش پشتیبانی از یکدیگر، شرایط مطلوبتری برای تعمیق همکاری دو جانبه و چند جانبه به وجود آید تا یک جامعه با سرنوشت مشترک فشرده تر در سازمان همکاری شانگهای ایجاد شود.

دویچه وله:  کشورهای حوزه دریای مدیترانه  در جنوب اروپا و پرتغال خواستار تقسیم عادلانه مهاجران در داخل اتحادیه اروپا شدند. این کشورها با فعالیت کشتی‌های امدادی خصوصی که در سواحل لیبی برای نجات جان مهاجران فعالیت می‌کنند مخالفت کردند.کشورهای جنوب اروپا فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، پرتقال، یونان، قبرس و مالتا در شهر والتا، روز شنبه درخواست کردند که تقسیم پناهجویان بر اساس معیارهای “همبستگی و تقسیم عادلانه پناهجویان” انجام گیرد.

دویچه وله :  مکزیک سندی را منتشر کرد که دونالد ترامپ از آن به عنوان “توافق‌نامه الحاقی محرمانه” در مورد مهاجران سخن گفته بود. بر پایه این توافق مکزیک متعهد شده ظرف ۴۵ روز عبور مهاجران از این کشور برای رسیدن به آمریکا را محدود کند.دولت مکزیک متن سندی را که رئیس جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ در جمع خبرنگاران از آن به عنوان “توافق‌نامه الحاقی محرمانه” میان دو کشور یاد کرده بود منتشر کرد.

پارس تودی:  سخنگوی وزرات امور خارچه چین از مداخله نمایندگان کنگره آمریکا در امور مربوط به هنگ کنگ انتقاد کرد.”گنگ شوانگ” Geng Shuang در کنفرانسی مطبوعاتی با اشاره به اینکه تعدادی از نمایندگان کنگره آمریکا “به نحوی غیرمسئولانه و خشونت آمیز” در امور داخلی چین مداخله کردند، گفت: دولت و سیاستمداران این کشورباید از توهم تلاش به منظورایجاد اختلال در هنگ کنگ دست بردارند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *