جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading
13تیرماه 1397

رسانه ها ؛ ادامه جنگ تجاری چین و آمریکا …

۱۳۹۷/۰۴/۱۳ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: آغاز حذف دلار از اقتصاد چین، ادامه پیش روی های ارتش سوریه درحومه شرقی استان درعا، اعزام نظامیان آمریکایی مستقر در آلمان به لهستان، برگزاری کمیسیون مشترک برجام در وین، بازگشت نظامیان به ساختار قدرت در مصر،استقبال سرد صنعا از فرستاده سازمان ملل، آمادگی عربستان برای افزایش ظرفیت تولید نفت، سوریه محور اصلی گفتگوی سران آمریکا و روسیه ، کارگروه مشترک اسرائیل و واشنگتن برای ناآرام کردن ایران، نشست اضطراری شورای امنیت در مورد اوضاع در جنوب سوریه و سفر دوباره پمپئو به کره شمالی ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

العالم: بانک‌های دولتی چین دلارهای مردم را جمع‌آوری می‌کنند تا ارزش یوان در برابر دلار تقویت شود. معاون و مدیر بخش قانون‌گذاری ارزهای خارجی بانک مرکزی چین اعلام کرد: چین مطمئن است که می تواند یوآن را تثبیت کرده و ارزش آن را در سطحی منطقی نگه دارد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):   ارتش سوریه به پیشروی خود در حومه شرقی درعا ادامه داده و  حدود ۶۰ درصد این استان را آزاد کرده است. به گزارش ایسنا، ارتش سوریه بعد از آزادی شهرک المسیفره توانست کنترل ۶۰ درصد استان درعا را در دست بگیرد. شبکه العالم نیز گزارش داده است، ارتش سوریه ۸۰ درصد حومه شرقی درعا را آزاد کرده است.

 خبرگزاری مهر:   پس از اعلام واشنگتن در خصوص بررسی خروج نظامیان خود از آلمان برخی گمانه زنی ها حاکی از اعزام آنها به لهستان است. به گزارش خبرگزاری مهر، دولت آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که خروج نظامیان خود در خاک آلمان را مورد بررسی قرار می دهد. در همین راستا نیز «جیمز ماتیس» وزیر دفاع آمریکا تاکید کرد که چنین اقدامی جز روال عادی برنامه های دولت در راستای بررسی و تخمین هزینه ها است.

خبرگزاری ایرنا:  اتحادیه اروپا روز چهارشنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح وزیران روز جمعه این هفته در وین پایتخت اتریش برگزار می‌شود.به گزارش ایرنا از تارنمای اتحادیه اروپا، این نشست به ریاست فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و با حضور وزرای خارجه ایران، انگلیس، آلمان، فرانسه، چین، روسیه برای اطمینان از تداوم اجرای کامل برجام پس از خروج آمریکا از این توافق برگزار خواهد شد.

خبرگزاری فارس: مجلس نمایندگان مصر در اقدامی بی‌سابقه با طرح دولت در خصوص اعطای مصونیت قضایی و دیگر مزایای بی‌شمار به فرماندهان ارتش این کشور موافقت کرد.به گزارش خبرگزاری فارس، همزمان با پنجمین سالروز عزل «محمد مرسی» توسط ارتش مصر به فرماندهی «عبدالفتاح السیسی» وزیر دفاع وقت این کشور، پارلمان مصر به طرح اعطای مصونیت قضایی به فرماندهان ارتش رأی داد.

الکوثرفارسی: منابع آگاه در صنعا اعلام کردند که انصارالله یمن از فرستاده سازمان ملل برای پاسخ به طرحش درباره الحدیده زمان خواسته است. به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  منابع آگاه در صنعا اعلام کردند: انصارالله یمن از مارتین گریفیتس، فرستاده سازمان ملل به این کشور خواستار زمان برای بررسی طرحش درباره استان الحدیده شده است. به گفته این منابع، رهبر انصارالله چند روز پیش به رهبران ارشد این جنبش در دیداری محرمانه اعلام کرده که هرگز با تحویل الحدیده و بندر آن به دولت مستعفی به هر بهایی که باشد موافقت نخواهد کرد و از سطح خواسته‌های خود درباره نظارت فنی و لجستیکی بر بندر الحدیده بدون لطمه زدن به حضور انصارالله در این استان کوتاه نخواهد آمد.

یورونیوز:  عربستان سعودی آماده است ظرفیت تولید نفت را افزایش دهد. شورای وزیران عربستان سعودی بعد از جلسه‌ای با ملک سلمان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «عربستان آماده است در صورت نیاز ظرفیت تولید نفت را برای مهار نوسان بازار و حفظ ثبات افزایش دهد.»

ان .اچ.کی ژاپن:  دولت ایالات متحده می گوید که وخیم تر شدن شرایط در سوریه از جمله مباحث مهمی است که در نشست دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در ماه جاری میلادی مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت. نیروهای دولتی سوری مورد حمایت روسیه در ۱۹ ماه ژوئن بر شدت حملات خود به بخش جنوب غربی سوریه که در اشغال نیروهای ضد دولتی این کشور است افزودند. ترامپ و پوتین قرار است در روز ۱۶ ماه ژوئیه در هلسینکی پایتخت فنلاند ملاقات کنند.

اسپوتنیک روسیه:  رسانه‌های اسرائیل روز چهارشنبه گزارش داده‌اند تل آویو با تشکیل کارگروه به همراه با آمریکا، هدف راه‌اندازی تظاهرات در ایران برای ناآرام کردن اوضاع داخلی این کشور را دارند. باراک راوید، خبرنگار کانال 10 تلویزیون اسرائیل، این امر را یکی از مصداق‌های تغییر سیاست «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در منطقه دانست. اعضای این کارگروه مشترک در طول چند ماه گذشته با یکدیگر دیدار و درباره مسائل داخلی ایران رایزنی کرده‌اند.

آناتولی ترکیه:  شورای امنیت سازمان ملل روز پنجشنبه برای بررسی اوضاع جنوب غربی سوریه نشست اضطراری برگزار خواهد کرد. آمریکا و انگلستان که پیش از این با همکاری ارتش اردن به مخالفین حاضر در خط مرزی، کمک می‌ کردند، پس از توافق با روسیه به این امر پایان دادند.

دویچه وله :  وزیرخارجه آمریکا در این هفته به پیونگ‌یانگ می‌رود و با رهبر کره شمالی دیدار می‌کند. تردیدهایی در آمریکا درباره قصد کره شمالی برای خلع سلاح به وجود آمده است. سخنگوی کاخ سفید اما از “پیشرفت‌هایی” در این زمینه سخن گفته است. سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید، روز دوشنبه اعلام کرد که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، پنجشنبه آینده ۵ ژوئیه (۱۴ تیر) برای دیدار با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، به پیونگ‌یانگ می‌رود. این سومین سفر پمپئو و نخستین سفر یک مقام بلندپایه آمریکایی به این کشور از زمان دیدار تاریخی ترامپ و کیم در اواسط ماه ژوئن تاکنون است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *