جدیدترین مطالب

تحلیلی بر تحولات اخیر در روابط مصر و ترکیه و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مصر و ترکیه روابط رو به پیشرفتی را طی می‌کنند. در 7 ماه گذشته، شاهد دو «تحول مهم» در مناسبات ترکیه و مصر بوده‌ایم؛ نخست سفر اردوغان به مصر (۱۴ فوریه ۲۰۲۴ / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲) که برای نخستین بار بعد از حوادث سال 2013 مصر و برکنار مرسی از قدرت انجام شد. دوم، سفر اخیر سیسی، رئیس جمهور مصر به ترکیه (14 شهریور 1403) که بعد از 12 سال انجام شد و می‌توان آن را بسیار مهم و آغاز مرحله جدیدی در روابط مصر و ترکیه عنوان کرد.

کریدور زنگزور؛ دربردارنده منافع ناتو و غرب در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در آذربایجان گفت: کریدور غیر قابل پذیرش زنگزور، مسیری برای عبور غرب و ناتو به سمت دریای خزر است که باز کردن این مسیر در راستای منافع روسیه نیست و نمی‌تواند در سیاست راهبردی این کشور جایی داشته باشد.

چشم‌انداز مذاکرات آتش‌بس در غزه

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: پژوهشگر مسائل خاورمیانه گفت: نشست قاهره برای آتش‌بس در غزه بی‌نتیجه پایان یافت و در آستانه یک‌سالگی شروع این درگیری‌ها، همچنان خبری از توافق برای پایان جنگ نیست.

تحلیلی بر دکترین نظامی ژاپن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ژاپن گفت: روند افزایش بودجه نظامی ژاپن به‌شکلی است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 در مقام سوم رشد بودجه نظامی دنیا قرار گیرد، اما این به‌معنای قرار گرفتن این کشور در موقعیت جنگی و نظامی شدید نیست.

عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه می‌کند، به‌طوری‌که در ماه‌های اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنش‌ها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را به‌شدت نگران کرده است.

انتیموان: جبهه جدید جنگ تجاری چین و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اخیرا چین اعلام کرد که از پانزدهم سپتامبر سال جاری میلادی، محدودیت‌هایی را برای صادرات انتیموان خود اعمال می‌کند؛ محدودیت‌های صادراتی شامل شش محصول مرتبط با انتیموان از جمله سنگ معدن انتیموان، فلزات انتیموان و فناوری ذوب و جداسازی طلا – انتیموان می‌شود.

افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفه‌های اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاری‌های جهانی در زمینه‌ تغییرات اقلیمی را به چالش می‌کشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاری‌های اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.

تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظی‌های ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدل‌تر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ می‌تواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.

Loading

أحدث المقالات

تحلیلی بر تحولات اخیر در روابط مصر و ترکیه و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مصر و ترکیه روابط رو به پیشرفتی را طی می‌کنند. در 7 ماه گذشته، شاهد دو «تحول مهم» در مناسبات ترکیه و مصر بوده‌ایم؛ نخست سفر اردوغان به مصر (۱۴ فوریه ۲۰۲۴ / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲) که برای نخستین بار بعد از حوادث سال 2013 مصر و برکنار مرسی از قدرت انجام شد. دوم، سفر اخیر سیسی، رئیس جمهور مصر به ترکیه (14 شهریور 1403) که بعد از 12 سال انجام شد و می‌توان آن را بسیار مهم و آغاز مرحله جدیدی در روابط مصر و ترکیه عنوان کرد.

کریدور زنگزور؛ دربردارنده منافع ناتو و غرب در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در آذربایجان گفت: کریدور غیر قابل پذیرش زنگزور، مسیری برای عبور غرب و ناتو به سمت دریای خزر است که باز کردن این مسیر در راستای منافع روسیه نیست و نمی‌تواند در سیاست راهبردی این کشور جایی داشته باشد.

تعطیلی همه مدارس آنروا در نوار غزه

تهران- ایرنا- آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) از تعطیلی همه ۲۰۰ مدرسه ای خبر داد که زیر نظر این آژانس در نوار غزه فعالیت داشتند.

راهبرد جدید یمنی‌ها در قبال اسرائیل/ روزهای سختی در انتظار تل‌آویو و حامیانش است

تهران- ایرنا- یک تحلیلگر مسائل نظامی یمن سخنرانی اخیر رهبر جنبش انصارالله یمن درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی را به منزله تحولی راهبردی دانست و از روزهای سختی خبر داد که در انتظار تل آویو و حامیان آن است.

پلوسی: اوضاع غزه «غیرقابل تحمل» است

تهران-ایرنا- نانسی پلوسی رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا  اوضاع غزه را «بشدت غیرقابل تحمل» خواند اما مدعی شد رژیم صهیونیستی حق دارد از خود دفاع کند.

ادعای مقام آمریکایی در مورد تلاش روسیه برای پیروزی ترامپ در انتخابات ۱۵ آبان

تهران – ایرنا – روزنامه واشنگتن پست به‌نقل از یک مقام اطلاعاتی آمریکایی مدعی شد که روسیه با استفاده از هوش مصنوعی و تمرکز بر ایالات‌ رقابتی به دنبال پیروزی رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در انتخابات نیمه پاییز است.

Loading
7مهر ماه 1397

رسانه ها؛ انتقاد روسیه و چین از آمریکا بر سر برجام و…

۱۳۹۷/۰۷/۰۷ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: انتقاد روسیه از آمریکا بر سر مسئله برجام، گسترش همکاری های کشورهای مستقل همسود در نشست دوشنبه، تاکید چین بر اجرای برجام، تشکیل نیروی ویژه فراسرزمینی در چین، سفر هیأت عربستانی به اسلام‌آباد برای امضای 5 قرارداد، بازگشایی گذرگاه مرزی سوریه با اردن ، دیدار بی‌حاصل سران دو حزب کردستان عراق برای ریاست جمهوری، شکایت فلسطین از آمریکا به دیوان بین‌المللی دادگستری، برگزاری جلسه مقدماتی ناتوی عربی علیه ایران و متحدین، تصویب بودجه 250 میلیون دلاری پنتاگون در حمایت از اوکراین و تلاش کره شمالی و جنوبی برای صلح در شبه جزیره کره ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

یورونیوز: سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه طی سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل به شدت از آمریکا انتقاد کرد و گفت کرملین تلاش می‌کند توافق اتمی با ایران را حفظ کند.آقای لاوروف با اشاره به اینکه ایالات متحده تلاش‌ها برای رسیدن به توافقات بین‌المللی را با اخلال مواجه کرده است، گفت: «حملاتی علیه اصول ابتدایی مذاکرات صلح در خاورمیانه، توافق اتمی با ایران، تعهدات نسبت به سازمان تجارت جهانی، توافقات اقلیمی و بسیاری دیگر صورت گرفته است.»

یورونیوز: در نشست سران کشورهای مستقل همسود که امروز با حضور شماری از مقامات ارشد کشورهای عضو در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان برگزار شد، 16 سند به امضا رسید.  اتحادیه کشورهای مستقل همسود در سال 1991 پس از فروپاشی شوروی از سوی روسیه ، بلاروس و اوکراین تاسیس شد. روسیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، تاجیکستان و ازبکستان عضو این سازمان هستند.

خبرگزاری صداو سیما: وانگ یی ، وزیر خارجه چین در مجمع عمومی سازمان ملل گفت : برجام توافقی چندجانبه با اتفاق آراست که شورای امنیت سازمان ملل متحد آن را تایید کرده است.به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ وزیر امور خارجه چین در اظهارتی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بر لزوم اجرای برجام تاکید کرد.

 خبرگزاری مهر: پکن در راستای دفاع از منافع راهبردی خود، قصد ایجاد نیروی ویژه‎ای را دارد که حتی در خارج از مرزهای چین نیز، توانایی رویارویی با تروریسم را داشته باشد.به گزارش خبرگزاری مهر، «ژنگ شیائوکی» از مقامات بلندپایه اطلاعاتی ارتش چین، در مصاحبه با «شینهوا» از قصد پکن برای ایجاد نیروی ویژه ضد تروریسم خبر داد که توانایی عملیات‌های فراسرزمینی را نیز داشته باشد.

خبرگزاری فارس: یک هیئت بلند پایه فردا 30 سپتامبر از عربستان به پاکستان سفر و 5 قرارداد با این کشور امضا خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری فارس در اسلام‌آباد، یک هیئت بلند پایه فردا یکشنبه 30 سپتامبر از عربستان به پاکستان سفر و 5 قرارداد مهم با این کشور امضا خواهد کرد.

قرار است هیأت عربستانی در سفر 6 روزه به پاکستان قراردادهایی همچون ایجاد پالایشگاه نفت در بندر گوادر و استخراج معادن در بلوچستان را امضا کند.

خبرگزاری تسنیم:  وزارت حمل و نقل سوریه امروز شنبه از بازگشایی گذرگاه نصیب در مرز با اردن خبر داد. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری دولتی سوریه، وزارت حمل و نقل سوریه در بیانیه کوتاهی اعلام کرد: گذرگاه نصیب بین مرز سوریه و اردن گشوده شد و تردد کامیون ها و عملیات ترانزیت آغاز شد.ارتش سوریه در جریان عملیات درعا توانست گذرگاه نصیب را از گروههای مسلح و تروریست بازپس بگیرد.

خبرگزاری فارس:  نامزد ریاست‌جمهوری از حزب اتحادیه میهنی کردستان و رئیس حزب دموکرات کردستان پس از دیدار با یکدیگر، هر یک با انتشار بیانیه‌هایی جداگانه، نشان دادند که در این نشست موفق به توافق نشده‌اند. به گزارش خبرگزاری فارس، اختلاف دو حزب مهم کردستان عراق درباره تصدی منصب ریاست جمهوری عراق هنوز ادامه دارد.

الکوثرفارسی:  فلسطین در شکایتی به دیوان بین‌المللی دادگستری علیه آمریکا، اقدام دولت واشنگتن در انتقال سفارتش از تل‌آویو به قدس اشغالی را نقض کنوانسیون ۱۹۶۱ وین اعلام کرده است. به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  دیوان بین‌المللی دادگستری از شکایت فلسطین علیه آمریکا در ارتباط با قدس اشغالی خبر داده است.

العالم: پمپئو و همتایانش در کشورهای حاشیه خلیج فارس بانضمام اردن و مصر  اولین جلسه برای تشکیل آنچه “اتحاد استراتژیک در خاورمیانه” خواندند را تشکیل دادند.  در حالی که اخیراً آمریکا از عزم خود برای تشکیل “ناتوی عربی” بر علیه ایران خبر داده بود جلسه جمعه نیویورک با حضور اعضای پیشبینی شده جهت تاسیس” ناتوی عربی” در قالب عنوان جدید “اتحاد استراتژیک خاورمیانه” تشکیل شد؛ اساسی ترین هدف اعمالی این نهاد جدید مقابله با ایران است اگر چه مساله داعش و ناامنی در سوریه و یمن و عراق نیز به آن افزوده شده است.

رادیو چین: سفیر چین در آمریکا اظهار داشت : این که آیندۀ روابط چین و آمریکا به چه راهی می رود، بار دیگر بستگی به گزینشی تاریخی پیدا کرده است. چین برای پایبندی به دیدگاه عدم مقابله، احترام متقابل و همکاری با سود متقابل آماده است در کنار امریکا باشد و انتظار دارد این انتخاب صحیح، گزینۀ آمریکا نیز باشد. تسویی تیان کایی در سخنان خود در ضیافت گرامیداشت روز ملی چین در سفارت چین در آمریکا گفت: جهان امروز تغییرات بی سابقه ای را پشت سر می گذارد و آینده روابط چین و آمریکا به عنوان دو عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل و بزرگترین جامعۀ اقتصادی جهان، بار دیگر نیازمند گزینشی تاریخی است.

اسپوتنیک روسیه: در لایحه بودجه آمریکا که به امضاء رئیس جمهور این کشور رسیده شده است، 250 میلیون دلار به اوکراین اختصاص داده شده است. به گزارش اسپوتنیک، دفتر مطبوعاتی سفارت اوکراین در آمریکا اعلام کرد که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در لایحه بودجه این کشور 250 میلیون دلار برای حمایت از اوکراین اختصاص داده شده است.

پارس تودی :  رییس جمهوری کره جنوبی درباره روابط دو کره گفت: این دو کشور یکی هستند و مشتاق صلح و آرامش در شبه جزیره کره هستند.  «مون جائه این»، که درجلسه شورای روابط خارجی آمریکا در نیویورک سخن می گفت تاکید کرد: مردم کره شمالی و کره جنوبی با یکدیگر بیگانه نیستند و پنج هزار سال با یکدیگر زندگی کرده‌اند. سخنان رییس جمهوری کره جنوبی که خود اصالتا متعلق به سرزمین کره شمالی است ، تاکیدی جدی بر گرایش  مردم دو کره برای وحدت از طریق تنش زدایی و در پیش گرفتن همکاری و مودت در همه زمینه ها است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *