جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

تلاش روسیه برای جذب گردشگران سلامت از کشورهای اسلامی

مسکو- ایرنا- پانزدهمین اجلاس بین‌المللی اقتصادی “روسیه – جهان اسلام: کازان فروم” در حالی ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان گشایش می‌یابد که یکی از موضوعات این رویداد، گردشگری سلامت است؛‌ این موضوع بیانگر آن است که روسیه به دنبال افزایش جذب گردشگران با اهداف درمانی از کشورهای اسلامی است.

Loading
21آبان ماه 1397

رسانه ها؛ هشدار گوترش به وقوع جنگ جهانی سوم و…

۱۳۹۷/۰۸/۲۱ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: هشدار گوترش به وضعیت جنگی جهان، گاف بزرگ اطلاعاتی صهیونیست‌ها در غزه، تنش زدایی بیشتر در روابط کره شمالی و کره جنوبی، تاکید بحرین و مصر بر ادامه دادن به تحریم قطر، رد شایعه انحلال اوپک از سوی مقام عربستانی، افزایش تقاضا برای تسلیحات نظامی روسیه در جهان، توافق شرکت‌کنندگان در نشست ابوظبی برای کاهش تولید نفت، تاکید چین و کانادا بر تقویت همکاری اقتصادی و تجاری، آغاز نشست کشورهای عضو «آرسپ» در سنگاپور، نشست ترامپ با رهبران روسیه، فرانسه و آلمان در پاریس و استقبال پوتین از ایده "ارتش اروپایی" مکرون ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

الکوثرفارسی: دبیرکل سازمان ملل هشدار داد: جهان امروز از همان مولفه‌هایی برخوردار است که منجر به شکست صلحی شد که به دنبال آن جنگ جهانی اول در گرفت. به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: درگیری‌های تجاری، سیاست‌های به شدت دو قطبی کننده و ناکامی‌ها برای حل نابرابری‌های به وجود آمده به دنبال بحران مالی جهانی سال ۲۰۰۸ میلادی از جمله این مولفه‌ها هستند.وی نسبت به بحران اعتماد در اتحادیه اروپا به شدت ابراز نگرانی کرد و این بلوک را ساخته شده از خاکسترهای جنگ جهانی دوم تلقی کرد.

خبرگزاری فارس:  عملیات رژیم صهیونیستی برای ربودن یک فرمانده فلسطینی در غزه نه‌تنها شکست خورد بلکه گاف امنیتی و اطلاعاتی این رژیم منجر شد یک نیروی مهم بلندپایه صهیونیست هم کشته شود.به گزارش خبرگزاری فارس، بامداد امروز (دوشنبه) گروهی از نظامیان ویژه رژیم صهیونیستی در لباس مبدل و با استفاده از یک خودرو فولکس کاملا مشکی به نوار غزه نفوذ کرده و با نیروهای جنبش مقاومت اسلامی «حماس» درگیر شدند.یک منبع امنیتی گفت نکته مهم اینجاست که حماس از عملیات نیروهای یگان ویژه اسرائیلی اطلاع داشته و توانسته به موقع پاتک مناسبی را برای مقابله با آن اجرا کند.

خبرگزاری فارس: کره شمالی و کره جنوبی به منظور اقدامات دوجانبه در راستای توافق‌های سران و کاهش تنش‌های مرزی، 20 گارد مرزی را تخریب کردند. به گزارش خبرگزاری فارس، بر اساس توافق دو کره برای کاهش تنش‌های مرزی دو کشور، ۲۰ مقر گارد مرزی را از بین برده‌اند. «مون جائه این» رئیس جمهور کره جنوبی بر خلاف متحد خود آمریکا که فشار بر کره شمالی را عامل دستیابی به خلع سلاح اتمی کره شمالی می‌داند، خواستار تعامل با پیونگ یانگ است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  وزارت خارجه مصر و بحرین در بیانیه‌ای مشترک بر پایبندی خود به خواسته‌های سیزده‌گانه از قطر تاکید کردند.به گزارش ایسنا،  وزارت خارجه مصر و بحرین پس از پایان دهمین دور مذاکرات مشترک خود که در منامه برگزار شد، در بیانیه‌ای اعلام کردند: به خواسته‌های چهار کشور تحریم کننده قطر (عربستان، مصر، بحرین و امارات) به عنوان پایه و  اساس حل بحران کنونی با دوحه، پایبند هستند.

خبرگزاری مهر:   خالد الفالح وزیر انرژی عربستان سعودی، شایعه‌ها در مورد این که ریاض برای انحلال اوپک برنامه‌ریزی می‌کند را رد کرد.به گزارش خبرنگار مهر ، خالد الفالح در نمایشگاه بین‌المللی سوخت در ابوظبی، گفت: من به شما اطمینان می‌دهم به هیچ‌وجه منحل شدن اوپک را در نظر نگرفته‌ایم.هفته گذشته وال‌استریت ژورنال گزارش داده بود که دولت عربستان سعودی اتاق فکری را به وجود آورده است که قرار است تاثیر بالقوه منحل شدن گروه اوپک را بر بازارهای نفت بررسی کند.

خبرگزاری تسنیم:  مدیرکل شرکت «راس آبارون اکسپورت» روسیه گفت، تقاضا برای تسلیحات نظامی روسی در بازارهای جهانی افزایش یافته و سفارشات از سوی کشورهای عربی سهم قابل توجهی از آن را به خود اختصاص داده‌اند. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، “الکساندر میخییف” مدیرکل شرکت «راس آبارون اکسپورت» روسیه اعلام کرد که تقاضا برای تسلیحات نظامی روسی در بازارهای جهانی افزایش پیدا کرده و سفارشات صورت گرفته از سوی کشورهای عربی در این عرصه سهم قابل توجهی را به خود اختصاص داده‌اند.

العالم:  تولیدکنندگان بزرگ نفت که برای شرکت در یک نشست ویژه در ابوظبی حضور دارند تصدیق می‌کنند که کاستن روزانه 1 میلیون بشکه از تولیدات نفتی‌شان ضروری به نظر می‌رسد. خالد الفالح وزیر انرژی عربستان سعودی روز دوشنبه گفت بر اساس یک تحلیل، کاهش تولید نفت الزامی به نظر می‌رسد. سهیل المزروعی همتای اماراتی او و رئیس فعلی اوپک نیز گفته‌های الفالح را تأیید کرد اما گفت نباید به این وضع واکنش شدیدی نشان داد.

رادیو چین:  نخستین گفتگوی راهبردی اقتصادی و مالی چین و کانادا امروز دوشنبه در شهر پکن برگزار شد. وانگ یونگ عضو شورای دولتی چین و بیل مُرنو وزیر دارایی کانادا و وزیر تنوع تجارت بین المللی این کشور در مراسم افتتاحیه این گفتگو حضور یافتند و سخنرانی ایراد کردند.

ان .اچ.کی ژاپن:  نمایندگانی از کشورهای حوزه آسیا- اقیانوس آرام روز دوشنبه در سنگاپور ملاقات خواهند کرد تا در مورد مشارکت اقتصادی جامع منطقه ای یا «آرسپ» به بحث و گفت و گو بپردازند. آنها در تلاش هستند تا پیش از پایان سال به موافقتنامه ای بر سر پیمان تجارت آزاد منطقه ای دست یابند.مذاکرات آرسپ در سال ۲۰۱۳ بین ۱۶ کشور عضو از جمله ژاپن، چین، هند و کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا یا «آسه آن» آغاز شد.

اسپوتنیک روسیه : رئیس جمهور آمریکا در حاشیه مراسم سالگرد پایان جنگ جهانی اول در پاریس با رهبران کشورهای حاضر در این مراسم دیدار کرد. به گزارش اسپوتنیک، سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید گفت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حاشیه مراسم صدمین سالگرد پایان جنگ جهانی اول در پاریس با ولادیمیر پوتین، امانوئل مکرون، آنگلا مرکل رهبران روسیه، فرانسه، آلمان و سایر کشورهای حاضر در این مراسم دیدار و گفتگوهایی مفید داشت.

دویچه وله :  رئیس‌جمهوری روسیه بر خلاف همتای آمریکایی خود از ایده‌ی ایجاد ارتش اروپایی استقبال کرد. او ایجاد چنین ارتشی را برای بلوک اقتصادی قوی اروپا “طبیعی” خواند. روسیه می‌خواهد با آمریکا درباره خروج از پیمان موشکی ۱۹۸۷ گفتگو کند.ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه همچنین  این موضوع را که به گفته‌ی او “بلوک اقتصادی قدرتمندی نظیر اتحادیه اروپا” در پی آن باشد تا ارتش و سیستم دفاعی خود را داشته باشد، “طبیعی” خواند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *