جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند

وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» امروز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد کمیته نظامی مشترک با اردن در جریان نشست خود با حضور مقامات دفاعی دو کشور «اثرات بی‌ثبات‌کننده» درگیری‌های جاری در منطقه و نیز موضوع مقابله با گسترش پهپاد‌ها در منطقه را بررسی کرد.

دیوید کامرون: اوکراین اجازه دارد با تسلیحات بریتانیایی به خاک روسیه حمله کند

دیوید کامرون، دیپلمات ارشد بریتانیایی متعهد شد که کشورش سالانه ۳ میلیارد پوند کمک نظامی به اوکراین خواهد داد و خاطرنشان کرد که این کمک‌ها «تا زمانی که جنگ به درازا بینجامد» ادامه خواهد داشت. به طور جداگانه،‌ کرملین اظهارات اخیر امانوئل ماکرون،‌ رئیس جمهوری فرانسه را «خطرناک» توصیف و آن را محکوم کرد.

آمریکا جنگنده‌های خود را به قطر منتقل می‌کند

وال استریت ژورنال امروز جمعه گزارش داد انتظار می‌رود ایالات متحده جت‌های جنگنده، پهپادهای مسلح و سایر هواپیماهایش را به قطر منتقل کند تا ظاهراً امکان تغییر موقعیت نیروهای این کشور فراهم شود.

Loading
14آذر ماه 1397

رسانه ها؛ اولتیماتوم 60 روزه آمریکا به روسیه و…

۱۳۹۷/۰۹/۱۴ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: تعیین ضرب الاجل 60 روزه آمریکا برای روسیه و واکنش مسکو، مخالفت پکن با چندجانبه شدن پیمان منع موشک های هسته ای میان برد، تاکید اروپا بر پایبندی روسیه و آمریکا به INF، فشار آمریکا به کشورهای عربی برای رأی به محکومیت حماس، تاکید دبیرکل ناتوبر امنیت بالکان غربی ، سفر معاون وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به مسکو، دیدار شاه اردن با وزیر دفاع آمریکا، هشدار جدی سنگا‍پور به مالزی به دلیل طرح توسعه بندری، برگزاری یازدهمین گفتگوی رهبران صنعتی و بازرگانی چین و آمریکا و تاکید دبیرکل گروه دی-8 بر تجارت کشورهای عضو با پول ملی ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

اسپوتنیک روسیه: وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که روسیه شصت روز زمان دارد که به پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد بازگردد. به گزارش اسپوتنیک، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا گفت: روسیه طی مدت دو ماه باید به تعهدات خود در پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد عمل کند، در غیر اینصورت واشنگتن نیز انجام تعهدات خود در این پیمان را زیر متوقف خواهد کرد.

خبرگزاری ایرنا: سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه خبر داد که سفارت آمریکا در مسکو یادداشتی را مبنی بر تعلیق اجرای پیمان موشکی به وزارت خارجه روسیه ارسال کرده است.به گزارش ایرنا، خانم «ماریا زاخارووا» در کنفرانس مطبوعاتی هفتگی خود گفت :روسیه برای مذاکره در مورد این پیمان و حفظ و اجرای آن آمادگی دارد.گفتنی است پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد هشتم ماه دسامبر سال 1987 ( 1366) بین میخائیل گورباچف آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی و رونالد ریگان رئیس جمهوری وقت آمریکا امضا شد.

خبرگزاری صداو سیما: پکن با تبدیل شدن پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد به یک پیمان چند جانبه مخالفت کرد. به گزارش خبرگزاری صداو سیما، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده است واشنگتن احتمالا به دلیل نقض پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد از طرف روسیه، از این پیمان خارج خواهد شد. مسکو همواره تاکید دارد که به طور کامل به این پیمان پایبند بوده است.

 خبرگزاری مهر:  مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تاکید بر اهمیت پیمان منع موشک‎های هسته‎ای میان‌برد در تضمین امنیت اروپا، خواستار حفظ آن از سوی روسیه و آمریکا شد.به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، کشورهای آمریکا و روسیه را به حفظ پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد (INF) ترغیب کرد.وی همچنین هشدار داد که اروپا تمایلی ندارد تا بار دیگر به میدان جنگ قدرت‌های بزرگ تبدیل شود.

خبرگزاری فارس: «جیسون گرینبلات» فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا به خاورمیانه، از دیپلمات‌های نُه کشور عربی خواسته است تا در رأی‌گیری روز پنجشنبه مجمع عمومی سازمان ملل علیه حماس، رأی مثبت بدهند. این قطعنامه ضد مقاومت که پس از جنگ دو روزه غزه و شکست رژیم صهیونیستی آماده شده است، آزمونی برای کشورهای عربی خواهد بود.

خبرگزاری تسنیم: دبیرکل ناتو بر این باور است که امنیت کشورهای واقع در غرب بالکان مهمترین مساله برای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی به شمار می‌رود. به گزارش خبرگزاری تسنیم ، ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو امروز چهارشنبه در سخنانی تاکید کرد: امنیت و ثبات کشورهای غرب بالکان مهمترین موضوع برای ناتو است. ما روابط مستحکمی با همه کشورهای منطقه داریم. وی این اظهارات را در افتتاحیه نشست وزرای کشورهای عضو شورای آتلانتیک شمالی بیان کرده است.

الکوثرفارسی:  معاون وزیر خارجه روسیه در جریان مذاکره با همتای اسرائیلی خود در مسکو، اوضاع کنونی در سوریه و لبنان را بررسی و بر لزوم پایبندی به حقوق بین‌المللی در حل‌وفصل مناقشه فلسطین ــ اسرائیل تأکید کرد. به گزارش پایگاه شبکه الکوثربه نقل از خبرگزاری «نووستی»، “سرگئی ورشینین” معاون وزیر امور خارجه روسیه در نشستی با “عالون بار” همتای اسرائیلی خود درباره مسائل مهم خاورمیانه و گفت‌وگوهای دوجانبه در حاشیه سازمان ملل مذاکره کردند.

العالم:  شاه اردن که به واشنگتن سفر کرده است با وزیر دفاع آمریکا دیدار و درباره روابط دوجانبه گفت‌وگو کرد. «عبدالله دوم» شاه اردن با «جیمز متیس» وزیر دفاع آمریکا دیدار و درباره روابط دو کشور و راهکارهای توسعه همکاری مشترک به خصوص در زمینه‌های نظامی گفت‌وگو کرد.در این دیدار بر اهمیت استمرار هماهنگی و رایزنی بین دو کشور در زمینه‌های مختلف به منظور تسهیل در تحقق امنیت و ثبات در منطقه تأکید شد.

یورونیوز: سنگ‍پور با طرح توسعه بندری در جنوب مالزی به شدت مخالفت کرده و آن را «تجاوز» به آب‌های منطقه‌ای بخش‌های برخوردار کشور خود خواند.این ادعای سنگاپور که مالزی آن را نادرست دانسته به برخی اقدامات مالزی در بخش‌های محل نزاع دو کشور در تنگه سنگاپور مربوط می‌شود که یکی از شلوغ‌ترین خطوط حمل‌ونقل جهان است.آنتونی لوک، وزیر حمل‌ونقل مالزی ادعای سنگاپور را «نادرست» خواند و گفت: «مالزی هیچ اقدامی مبنی بر دست‌اندازی بر حریم بخش‌های تحت حاکمیت سنگاپور انجام نداده است.»

 رادیو چین: یازدهمین گفتگوی رهبران صنعتی و بازرگانی و مقامات عالیرتبه سابق چین و آمریکا توسط مرکز مبادلات اقتصادی بین المللی چین و اطاق آمریکا در واشنگتن برگزار شد. زنگ پی ین رییس شورای مرکز مبادلات اقتصادی بین المللی چین و توماس داناهو ریس اطاق بازرگانی سراسر آمریکا و رهبران صنعتی و بازرگانی چین و آمریکا، مقامات عالیرتبه سابق و کارشناسان و اندیشمندان جمعاً بیش از 30 نفر در گفتگو شرکت کردند.

آناتولی ترکیه:  دبیرکل گروه دی-8 گفت که کشورهای عضو باید در مراودات تجاری میان خود از پول های ملی استفاده کنند. داتو کو جعفر کوشاری، دبیرکل گروه هشت کشور اسلامی درحال توسعه (دی-8) در گفتگو با آناتولی گفت: کشورهای عضو باید در مراودات تجاری میان خود از پول های ملی استفاده کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *