جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

شولتس: موشک تاروس به اوکراین نخواهیم داد

تهران- ایرنا- اولاف شولتس صدراعظم آلمان بار دیگر ایده ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف را رد کرد و گفت: موشک تاروس را به اوکراین نخواهیم داد زیرا اگر بخواهیم این موشک را به این کشور بدهیم باید نیروهای خود را هم به آنجا اعزام کنیم و ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

تلاش روسیه برای جذب گردشگران سلامت از کشورهای اسلامی

مسکو- ایرنا- پانزدهمین اجلاس بین‌المللی اقتصادی “روسیه – جهان اسلام: کازان فروم” در حالی ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان گشایش می‌یابد که یکی از موضوعات این رویداد، گردشگری سلامت است؛‌ این موضوع بیانگر آن است که روسیه به دنبال افزایش جذب گردشگران با اهداف درمانی از کشورهای اسلامی است.

Loading
3دیماه 1397

رسانه ها؛ گسیل نیرو از سوی ترکیه به مرز سوریه و…

۱۳۹۷/۱۰/۰۳ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: استقرار نیرو و تجهیزات بیشتر در مرزهای ترکیه با سوریه، خروج هزاران غیر نظامی سوری از شرق فرات، تصمیم شاه اردن برای عادی سازی روابط با سوریه، تاکید سازمان ملل به حاکمیت سوریه بر جولان اشغالی، سفر مقام امنیتی سوریه به قاهره، تحریم 14 فرمانده نظامی میانمار دراروپا، امضای فرمان خروج نیروهای آمریکایی از سوریه توسط متیس، اظهارات چاووش‌اوغلو درباره عملیات شرق فرات، واکنش مکرون به خروج نظامیان آمریکا از سوریه و موج اعتراضات در کشورهای شرق اروپا علیه فساد و دیکتاتوری ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

العالم: ترکیه نیرو و تجهیزات نظامی بیشتری را در پایگاه های خود در دو سوی مرزهای خود با سوریه مستقر کرد. یکی از شبکه های تلویزیون ترکیه صحنه هایی از ورود کاروان های نظامی این کشور به خاک سوریه را پخش کرد و افزود که این کاروان ها با گذشتن از منطقه مرزی قرقمیش استان غازی عنتاب در جنوب شرق ترکیه وارد سوریه شدند. آژانس خبری دمیر اورین ترکیه اعلام کرد که بخشی از نیروها و تجهیزات ارتش ترکیه در دو سوی مرزهای این کشور با سوریه مستقر خواهند شد و بقیه نیروها و تجهیزات به داخل خاک سوریه اعزام خواهند شد.

خبرگزاری مهر: هزاران غیر نظامی سوری از بیم وقوع درگیری در شرق فرات از این منطقه خارج شدند.به گزارش خبرگزاری مهر، به دنبال تصمیم آمریکا مبنی بر خروج از سوریه و احتمال عملیات نظامی ترکیه، مناطق شرقی رود فرات واقع در حومه شرقی دیر الزور سوریه شاهد خروج هزاران تن از غیر نظامیان سوری است.مرکز موسوم به دیدبان حقوق بشر سوریه وابسته به مخالفان این کشور اعلام کرد که ده ها خودرو حدود چهار هزار غیر نظامی سوری را از شرق فرات خارج کردند.

خبرگزاری فارس:  شاه اردن ضمن آرزوی بهبودی اوضاع سوریه و عراق تأکید کرد که روابط ما با دمشق به وضعیت قبل باز خواهد گشت. به گزارش خبرگزاری فارس، «عبدالله دوم» شاه اردن (دیروز) در دیدار با جمعی از خبرنگاران اردنی تأکید کرد: «روابط ما با سوریه بزودی به وضعیت قبل بازخواهد گشت، برای سوریه آرزوی خیر و خوبی داریم ان شاء الله همه امور به قبل بازخواهد گشت».

خبرگزاری صداو سیما: مجمع عمومی سازمان ملل متحد بار دیگر با اکثریت قاطع آراء به حاکمیت دائمی سوریه بر منطقه اشغالی جولان تاکید کرد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اکثریت قاطع آراء به قطعنامه ای رای داد که تاکید دارد بلندی های اشغالی جولان و منابع طبیعی موجود در این منطقه تحت حاکمیت دائمی دمشق است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  رئیس دفتر امنیت ملی سوریه در سفری کم‌سابقه بنا به دعوت رئیس سازمان اطلاعات کل مصر به قاهره سفر کرد.به گزارش ایسنا، علی مملوک، رئیس دفتر امنیت ملی سوریه روز شنبه مذاکراتی در قاهره داشت؛ سفری کم‌سابقه که از زمان وقوع درگیری‌های داخلی سوریه از سوی یک مسؤول امنیتی برجسته سوری به مصر انجام گرفته است.

خبرگزاری ایرنا: شورای اروپا با صدور بیانیه ای اعلام کرد که تاکنون 14 نفر از فرماندهان ، مقام های ارشد نظامی و پلیس مرزی میانمار را به علت نقض حقوق بشر علیه اقلیت های مختلف ازجمله مسلمانان روهینگیا درایالت های راخین، شان و کاچین تحریم کرده است.به گزارش روز دوشنبه ایرنا، شورای اروپا در بیانیه اخیر خود اعلام کرده که بتازگی هفت نفر نظامی میانماری را در فهرست تحریم های خود به دلیل نقض حقوق بشر در ایالت راخین میانمار و علیه اقلیت روهینگیایی جای داده که با فهرست پیشین اعلام شده ،این رقم به 14 نفر افزایش یافته است.

الکوثرفارسی: وزیر امور خارجه روسیه گفته است، طرح آمریکا برای استفاده از روسیه به عنون ابزاری برای تأمین منافعش محکوم به شکست است.به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز (دوشنبه) تأکید کرد، روابط میان مسکو و و اشنگتن به دلیل رفتارهای غیردوستانه آمریکا، مفید و سازنده نیست. وی همچنین با اشاره به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر تصمیم واشنگتن برای خارج کردن نیروهای خود از سوریه تصریح کرد: «حل مسئله حضور غیرقانونی آمریکا در خاک سوریه چندان آسان نیست».

اسپوتنیک روسیه:  وزیر دفاع آمریکا فرمان خروج نیروهای آمریکایی را از سوریه امضاء کرد. به گزارش اسپوتنیک،دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در تاریخ 19 دسامبر سال جاری خبر پیروزی بر داعش در سوریه را اعلام و خروج نیروهای آمریکا از این کشور را صادر کرد. وی مبارزه با تروریسم را تنها هدف حضور نیروهای نظامی آمریکایی در سوریه خواند.

آناتولی ترکیه:وزیر امور خارجه ترکیه در رابطه با عملیات در شرق فرات گفت ممکن است اجرای آن را کمی به تعویق بیندازیم اما این به معنای آن نیست که از عملیات‌های احتمالی خود در آینده صرف نظر خواهیم کرد. مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه که طی یک سفر رسمی در شهر والتا، پایتخت مالت به سر می برد، در رابطه با عملیات شرق فرات گفت: “ممکن است اجرای آن را کمی به تعویق بیندازیم اما این به معنای آن نیست که از عملیات‌های احتمالی خود در آینده صرف نظر خواهیم کرد”.

تی .آر.تی ترکیه: امانوئل مکرون از تصمیم ایالات متحد آمریکا برای فراخوانی نیروهای مستقر خود از سوریه اظهار تاسف و تاثر نمود.امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در حین انجام تماس های رسمی در جمهوری چاد با ادریس دبی رئیس جمهور اینکشور مصاحبه مطبوعاتی مشترکی ترتیب داد.

دویچه وله : هزاران نفر از مردم رومانی برای بزرگداشت خاطره انقلاب ۱۹۸۹ این کشور و در اعتراض به سیاست‌های دولت کنونی در تظاهرات وسیعی شرکت کردند. تظاهرات بزرگ مخالفان دولت در کشورهای مجارستان و صربستان نیز همچنان ادامه دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *