جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه‌ها؛ عزیمت ناوهای اروپایی به تنگه تایوان و…

۱۴۰۲/۰۲/۰۴ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: آغاز گشت زنی  ناوهای اروپایی در تنگه تایوان، تنش دیپلماتیک چین با کره جنوبی با احضار سفرای دو کشور، تاکید چین و فیلیپین بر تقویت دوستی و همکاری دو کشور، واکنش کشورهای بالتیک به اظهارات سفیر چین، تشدید جنگ سرد آمریکا و چین در خاورمیانه، راهکار رئیس‌جمهور برزیل برای حل بحران اوکراین، هشدار معاون رئیس شورای امنیت روسیه به گروه ۷، تاکید مکرون بر جلوگیری از پیروزی روسیه در جنگ اوکراین، تظاهرات بلغارها ضد ناتو، تعیین اولین فرستاده ویژه اتحادیه اروپا در خلیج فارس، تشدید تنش‌های باکو و ایروان، خروج نیروهای دانمارک از عراق و سوریه ، ادامه درگیری ها  در سودان، ابراز نگرانی شدید رئیس رژیم صهیونیستی از ادامه بحران اصلاحات قضائی، برگزاری تظاهرات در سرزمین های اشغالی و کشف ۴۰ گور بی نام دیگر در کانادا از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

یورونیوز: جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار گشت‌زنی ناوهای اروپایی در تنگه مورد مناقشه تایوان شد. بورل در مقاله‌ای که در نشریه «ژورنال دو دیمانش» منتشر کرده با بیان اینکه تایوان از نظر اقتصادی، تجاری و فناوری دغدغه ماست، گفت: به همین دلیل از ناوگان اروپایی می‌خواهم که در تنگه تایوان به گشت‌زنی بپردازند تا تعهد اروپا به آزادی دریانوردی در این منطقه کاملاً حیاتی را نشان دهند. اظهارات مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دو هفته پس از آن بیان می‌شود که چین رزمایش نظامی سه روزه خود را در اطراف تایوان (به منظور شبیه سازی حملات هدفمند و محاصره جزیره ) انجام داد. بورل پیش‌تر در روز سه‌شنبه در سخنرانی افتتاحیه نشستی با مضوع چین در پارلمان اروپا گفته بود: تایوان به وضوح بخشی از قلمرو ژئواستراتژیک ما برای تضمین صلح است.

العالم فارسی: روابط چین و کره جنوبی با احضار سفرای دو کشور بابت موضوع تایوان وارد مرحله‌ای تازه‌ای شده است.«سان ویدونگ» معاون وزارت خارجه چین سفیر کره جنوبی را احضار کرد تا در مورد سخنان رئیس جمهور این کشور در خصوص تایوان توضیح دهد. رئیس جمهور کره جنوبی در روزهای گذشته گفت، موضوع تایوان تنها مسئله بین چین و تایوان نیست، بلکه مانند مسئله کره شمالی، «یک موضوع جهانی» است. وزارت خارجه چین به «چونگ جائه هو» سفیر کره جنوبی گفت: اظهارات رئیس جمهور کره جنوبی کاملا غیر قابل قبول است و چین نگرانی شدید و نارضایتی شدید خود را ابراز می‌کند.

رادیو چین:  چین و فیلیپین بر تقویت دوستی و همکاری دو کشور تاکید کردند. چین گانگ وزیر خارجه چین در دیدار با انریکه مانالو همتای فیلیپینی خود در مانیل اعلام کرد: احترام متقابل، دوستی، عملی ساختن تعهدات و همکاری برد- برد با منافع اصلی دو کشور منطبق است نیز باید از تجربیات و درس‌های گذشته عبرت گرفت. وزیر خارجه چین از فیلیپین خواست با درنظر گرفتن صلح و ثبات و منافع اصلی مردم دو کشور، به طور مطلوب با مسایل مربوط به تایوان و دریا برخورد کند.انریکه مانالو وزیر خارجه فیلیپین نیز در این دیدار با بیان ثمرات تبادلات و همکاری دو کشور اظهار داشت: مساله تایوان از امور داخلی چین است و کشورش همانند گذشته ضمن پایبندی بر سیاست چین واحد، استقلال راهبردی خود را حفظ کرده و از هیچ طرفی پشتیبانی نمی کند.

ان. اچ.کی ژاپن:  استونی، لتونی و لیتوانی اظهارات سفیر چین را که استقلال جمهوری‌های شوروی سابق، شامل این سه کشور حوزه بالتیک را زیر سوال برده است به شدت محکوم کرده‌اند. لو شایه، سفیر چین در فرانسه، طی مصاحبه‌ای با تلویزیون این کشور که روز جمعه پخش شد به سوالاتی در ارتباط با وضعیت اوکراین پاسخ داد. لو به این سوال که نظرش راجع به حق حاکمیت شبه جزیره کریمه چیست پاسخ روشنی نداد. روسیه در سال ۲۰۱۴ به طور یکجانبه این شبه‌جزیره متعلق به اوکراین را ضمیمه خاک خود کرد. با اینحال لو گفت هیچ توافق بین‌المللی وجود ندارد که وضعیت جمهوری‌های شوروی سابق را به عنوان کشورهای مستقل مستحکم کند.وزارت خارجه لیتوانی در توئیتر اعلام کرد که این کشور کاردار سفارت چین در شهر ویلنیوس، پایتخت این کشور را برای ارائه توضیحات در خصوص «اظهارات غیرقابل قبول» لو فراخواهد خواند.

الکوثرفارسی: نشانه‌ها و ابعاد جنگ سرد جدید میان چین و آمریکا در خاورمیانه بیش از پیش آشکارتر شده است. بلومبرگ در این باره گزارش داد: ویژگی‌های جبهه خاورمیانه در «جنگ سرد جدید» میان واشنگتن و پکن روشن‌تر شده است. طبق این گزارش، چین به‌ویژه با میانجی‌گری برای از سرگیری روابط عربستان سعودی و ایران، به گونه‌ای انگشت روی منطقه گذاشته است که شش ماه پیش قابل حدس زدن نبود. بلومبرگ همچنین اعلام کرد: در همین راستا، این نکته قابل توجه است که کین گانگ، وزیر امور خارجه چین اخیرا از جامعه بین‌المللی خواست تا اقداماتی اساسی با هدف ترویج تلاش برای یافتن راه حلی زودهنگام و عادلانه برای مساله فلسطین انجام دهد.

خبرگزاری ایلنا:  رئیس‌جمهور برزیل تاکید کرد که ایجاد صلح سومین جایگزین برای حل بحران اوکراین است. «لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا»، تاکید کرد برزیل می‌خواهد این جایگزین سوم را ایجاد و به آغاز مذاکرات بین مسکو و کی‌یف کمک کند. رئیس جمهور برزیل پس از گفت‌و‌گو با «‌مارسلو ربلو دی سوسا» همتای پرتغالی خود در یک کنفرانس مطبوعاتی در لیسبون افزود: می‌خواهم جایگزین سومی برای حل و فصل بحران اوکراین پیدا کنم و آن ایجاد صلح است.وی همچنین تاکید کرد که کشورش از طریق دیدگاه خود درباره درگیری اوکراین  به دنبال رضایت یک طرف واحد نیست بلکه هدف آن یافتن راهی برای سوق دادن مسکو و کی‌یف به سمت میز مذاکره است.

خبرگزاری مهر :  معاون رئیس شورای امنیت روسیه امروز هشدار داد: اگر گروه- ۷ صادرات روسیه را ممنوع کند، مسکو توافق غلات را لغو می‌کند. «دیمیتری مدودف» اضافه کرد: در این صورت، توافق غلات و بسیاری چیزهای دیگر که آنها بدان نیاز دارند پایان می‌ یابد. وی دیروز هم در واکنش به اظهارات وزیر دفاع آلمان درباره عادی خواندن حمله اوکراین به خاک روسیه گفته بود: هر آلمانی که خواهان حمله به روسیه است، باید برای رژه ارتش روسیه در برلین آماده باشد.

اسپوتنیک روسیه:  امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه وعده داد که برای جلوگیری از گسترش درگیری ها در اوکراین، هر کاری لازم است را انجام خواهد داد. مکرون به روزنامه پاریسین گفت: وظیفه ما کمک به اوکراین برای زنده ماندن با تمام توان، جلوگیری از پیروزی روسیه و جلوگیری از گسترش این درگیری است. ما برای جلوگیری از گسترش این جنگ هر کاری انجام خواهیم داد.

خبرگزاری فارس: هزاران نفر از مردم بلغارستان با برپایی تظاهرات در شهرهای مختلف خواستار عدم مشارکت این کشور در هرگونه درگیری نظامی شدند. هزاران نفر در شهرهای مختلف بلغارستان به ویژه در صوفیه پایتخت این کشور با شعار «بلغارستان، منطقه صلح»، علیه جنگ و هرگونه مشارکت کشورشان در جنگ تظاهرات برگزار کردند.این تظاهرات در روز یک شنبه در 32 شهر این کشور برگزار شده و در پایتخت حدود 12 هزار نفر به خیابانها آمدند. پلیس بلغارستان اما شمار تظاهرات کنندگان را 5 هزار نفر اعلام کرد. ناتو  در بلغارستان دارای 4 پایگاه نظامی است که عمدتا در اختیار ارتش ایالات متحده قرار دارد.

خبرگزاری ایرنا:  دیپلمات ایتالیایی فرستاده ویژه اتحادیه اروپا در خلیج فارس می‌شود. اتحادیه اروپا «لوئیجی دی مایو» وزیر خارجه پیشین این کشور را به عنوان فرستاده ویژه این اتحادیه در امور خلیج فارس انتخاب کرده است. بر اساس این گزارش، سمت جدید نماینده ویژه اتحادیه اروپا در منطقه خلیج فارس را نخستین بار «جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جولای ۲۰۲۲ اعلام و فراینده انتخاب مسئول آن را آغاز کرد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرد که یکی از نیروهای این کشور توسط مرزبانان جمهوری آذربایجان کشته شده؛ ادعایی که آذربایجان آن را رد کرده است. دیروز پس از آنکه باکو اعلام کرد که در ابتدای جاده‌ای که ارمنستان را به قره‌باغ کوهستانی متصل می‌کند، ایست بازرسی برقرار کرده، تنش‌ها تشدید شد. ایروان می‌گوید این کار معاهده‌ای را نقض می‌کند که در سال ۲۰۲۰ میان دو کشور امضا شد و به درگیری‌های شدید پایان داد. باکو مکرراً ایروان را به استفاده از دالان لاچین برای انتقال سلاح و مهمات به قره باغ کوهستانی متهم کرده است.

خبرگزاری صدا و سیما: دانمارک نیروهایش را از عراق و سوریه خارج می‌کند. دانمارک خبر اولیه خارج کردن ۱۳۰ نیروی خود را پس از آغاز عملیات نظامی ایران با نام رمز عملیات شهید سلیمانی اعلام کرد. وزارت دفاع دانمارک در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد نیرو‌های مسلح این کشور که تحت فرماندهی ماموریت ناتو در عراق و سوریه شرکت داشتند، تصمیم گرفته اند در نهایت این مناطق را کنند.

خبرگزاری تسنیم:  درگیری‌ها در سودان میان نیروهای دو ژنرال علاوه بر اینکه تلاش کشورها برای خروج دیپلماتهای‌شان را به‌دنبال داشته، نگرانی درباره بروز فاجعه انسانی را تشدید کرده است. خارطوم پایتخت سودان شاهد آرامش شکننده در شب گذشته بود و کشورهای بسیاری به‌دنبال تخلیه اتباع خود هستند و آمریکا از خارج کردن کارکنان سفارتش در خارطوم به‌همراه خانواده‌های آنها خبر داد. وزارت امور خارجه عربستان سعودی با صدور بیانیه‌ای، اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور با انجام یک عملیات تخلیه، توانستند 157 نفر را از کشور جنگ‌زده سودان خارج کنند.

آناتولی  ترکیه:  رئیس اسرائیل از تنش‌های مربوط به طرح دولت نتانیاهو به منظور تغییر نظام قضائی به عنوان خطرناک‌ترین بحران تاریخ اسرائیل یاد کرد.اسحاق هرتزوگ، در مصاحبه با روزنامه «یدیعوت آخرونوت» درباره تلاش دولت ائتلافی بنیامین نتانیاهو به منظور تغییر نظام قضائی اسرائیل گفت: به نظرم این بحران از زمان تشکیل اسرائیل خطرناک‌ترین بحران و بزرگترین بحران تاریخ تل اویو به شمار می‌رود.

تی .آر.تی ترکیه:  ده‌ها هزار نفر از اسرائیلی‌ها در شهرهای تل‌آویو، حیفا، نتانیا، قدس و غیره در اعتراض به طرح اصلاحات قضایی دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر تظاهرات کردند. بر این اساس، نیروهای امنیتی برخی از خیابان‌های شهر تل‌آویو را بسته‌اند. تظاهرات علیه طرح اصلاحات قضایی دولت بنیامین نتانیاهو 16 هفته متوالی است که در مناطق مختلف اسرائیل ادامه دارد. معترضان علیه نتانیاهو و طرح اصلاحات قضایی دولت وی شعار سر داده و خواستار استعفای وی شده‌اند.

ایران پرس:  پژوهشگران اعلام کرده‌اند که ۴۰ گور بی نام را در یک مدرسه شبانه روزی پیشین در بریتیش کلمبیا کانادا کشف کرده‌اند. این گور‌ها در مدرسه شبانه روزی سنت آگوستین یا مناطق اطراف آن قرار دارد. نخستین تحقیقات در این باره چند سال پیش انجام شد و در آن از اسناد و مدارک ارائه شده توسط بازماندگان استفاده شد. در این تحقیقات همچنین از رادار‌هایی استفاده شده است که در عمق زمین نفوذ می‌کنند. این مدرسه از سال ۱۹۰۴ تا ۱۹۷۵ فعالیت داشت. کودکانی که در این مدرسه تحصیل می‌کردند، از  ۵۱ ملیت بوده اند. هدف از تاسیس این مدارس که میان سال های ۱۸۳۱ تا ۱۹۹۶ توسط چند نهاد وابسته به کلیسای کاتولیک فعالیت می کردند، همانند سازی فرهنگی کودکان بومی عنوان شده بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *