جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

عراق قیمت بنزین بهبود یافته را ۳۰ درصد و قیمت بنزین سوپر را ۲۵ درصد افزایش داد

دولت عراق از امروز قیمت بنزین بهبود یافته را ۳۰ درصد و قیمت بنزین سوپر را ۲۵ درصد افزایش داد. شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی عراق اعلام کرد که از امروز چهارشنبه اول ماه مه قیمت بنزین بهبود یافته و سوپر در این کشور افزایش یافت. بر اساس بیانیه این شرکت قیمت بنزین بهبودیافته با اکتان ۹۵ از ۶۵۰ دینار (۰.۵۰ دلار) به ۸۵۰ دینار (۰.۶۵ دلار) در هر لیتر و بنزین سوپر با اکتان ۹۸ از ۱۰۰۰ دینار (۰.۷۶ دلار) به ۱۲۵۰ دینار (۰.۹۶ دلار) در هر لیتر رسیده است.

انتخابات شورا‌ها در انگلیس

انتخابات محلی و شورا‌ها، نزدیک‌ترین انتخابات به انتخابات سراسری در انگلیس که به آزمون واقعی برای میزان محبوبیت دو حزب عمده این کشور مبدل شده است. دو حزب محافظه کار و حزب کارگر که دهه هاست قدرت را در این کشور در دست دارند.

رایزنی وزیر خارجه استونی درباره خدمه کشتی توقیفی اسرائیل

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به درخواست همتای استونیایی در خصوص آزادی خدمه استونی کشتی توقیف شده در آب‌های سرزمینی ایران، گفت: کشتی در توقیف قضایی قرار دارد، اما ایران همه خدمه آن را با نگاه انسانی آزاد کرده و در صورت همراهی کاپیتان کشتی، امکان بازگشت آنها به کشورشان از جمله استونی فراهم است.

چراغ سبز لندن به تداوم همکاری‌های تسلیحاتی با اسرائیل در سایه مرگ امدادگران انگلیسی

لندن – ایرنا – یک نشریه انگلیسی گزارش داد که دولت لندن پس از گذشت دو روز از کشته شدن سه تن از امدادگران این کشور در جریان حمله مرگبار رژیم صهیونیستی به کاروان حامل کارکنان سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی در غزه، به تداوم همکاری‌های تسلیحاتی با این رژیم تروریستی چراغ سبز نشان داد.

Loading

رسانه ها؛ پیشنهاد چین برای میانجی‌گری میان فلسطین و رژیم صهیونیستی و …

۱۴۰۲/۰۱/۲۹ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین – رسانه ها: موافقت البرهان با آتش بس ۲۴ساعته در سودان، پیشنهاد چین برای میانجی‌گری میان فلسطین و رژیم صهیونیستی، کاهش توانایی کمک به اوکراین در ۱۰ کشور اروپایی، برنامه ارمنستان برای تقویت ارتش، 90 درصد شهر باخموت در کنترل نیروهای واگنر، تاکید بن فرحان بر ضرورت حفظ تمامیت ارضی سوریه، حمله به کاروان دیپلماتیک آمریکا در سودان، توطئه آمریکا برای اخراج الحشد الشعبی از غرب عراق، آماده شدن طرح فرانسه برای مذاکره بین روسیه و اوکراین، قصد کشورهای گروه 7 برای تشدید تحریم ها علیه روسیه، از سرگیری روابط امارات و قطر در آینده نزدیک، اسناد فاش‌شده آمریکا حاکی از توقف ارائه موشک توسط مصر به روسیه و تولید مهمات توپخانه برای اوکراین، فرصت ۱۰۰ روزه ماکرون به دولت برای آرام کردن کشور، تصمیم ولیعهد کویت برای انحلال پارلمان، دفاع رقیب اصلی اردوغان از کردهای ترکیه، و برگزاری سومین کنفرانس بین المللی آب در بغداد با حضور همسایگان عراق، از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها مورد توجه قرار گرفت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

ایسنا: وزیر امور خارجه چین گفت کشورش، رژیم صهیونیستی و فلسطین را به نشان دادن “شجاعت سیاسی و اتخاذ گامهایی برای از سرگیری مذاکرات صلح” تشویق می‌کند و چین برای تسهیل این امر آماده است. کین گانگ، وزیر امور خارجه چین در گفتگوی تلفنی با الی کوهن، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی اظهار کرد، شی جینپینگ، رئیس جمهور چین، موضوع ابتکار عمل امنیتی جهانی را مطرح ساخته و چین معتقد است که کلید حل و فصل مساله اسرائیل-فلسطین در پایبندی به دیدگاه امنیت مشترک نهفته است. بر اساس این گفته‌ها، چین در مساله اسرائیل-فلسطین هیچ منافع خودخواهانه‌ای ندارد و تنها امید به امکان “همزیستی مسالمت آمیز اسرائیل و فلسطین و حراست از صلح و ثبات منطقه‌ای” دارد.

مهر : منابع وابسته به شورای حاکمیتی سودان اعلام کردند که عبدالفتاح البرهان با آتش بس ۲۴ ساعته موافقت کرده است. این منابع افزودند: آتش بس در راستای موافقت با خواسته‌های بین المللی است.

فارس : نخست وزیر ارمنستان در سخنان مهمی از تمهیدات خود برای تقویت ارتش و پذیرش مرزهای جمهوری آذربایجان بر اساس توافقات قبلی خبر داد. وی اظهار داشت: «ما برنامه‌های عمده‌ای برای احیای این شکاف داریم. اما معتقدم نباید این موضوع را به صورت علنی مطرح کنیم. من آماده‌ام پشت درهای بسته این موضوعات را نه تنها با هم تیمی‌های سیاسی، بلکه با اپوزیسیون پارلمانی نیز در میان بگذارم.» نخست وزیر ارمنستان اخیرا با اشاره به تقویت نیروهای مسلح این کشور به جنگ افزارهای پیشرفته گفت که در حال برنامه ریزی برای آغاز خدمت سربازی داوطلبانه زنان در ارتش ارمنستان است.  نخست وزیر ارمنستان در سخنانی به مناسبت سی و یکمین سالگرد تاسیس نیروهای مسلح ارمنستان گفت: «در آینده نزدیک، جهت ایجاد مرکز کاملا جدید خدمت سربازی داوطلبانه زنان اقدام می‌کنیم.»

ایرنا: آنتونی بلینکن وزیرخارجه آمریکا اعلام کرد که یک کاروان دیپلماتیک این کشور در شهر خارطوم پایتخت سودان مورد حمله واقع شده است. او گفت که با رهبران هر دو جناح درگیر در سودان صحبت کرده و معتقد است که حمله توسط نیروهای پشتیبانی سریع به رهبری ژنرال محمد حمدان داگالو انجام شده است. نیروهای پشتیبانی سریع یک گروه شبه نظامی است که در حال حاضر با ارتش سودان به رهبری ژنرال عبدالفتاح برهان در حال جنگ است.

مهر : نیوزویک با استناد به اسناد طبقه‌بندی شده‌ای که به دست این نشریه رسیده است، با اعلام خبر «زمان آغاز ضدحمله کی‌یف» گزارش داد: توانایی کمک به اوکراین در ۱۰ کشور اروپایی کاهش یافته است. گزارش این رسانه در این خصوص اضافه می کند: فهرست مذکور شامل بلژیک، بلغارستان، دانمارک، یونان، لوکزامبورگ، لتونی، پرتغال، رومانی، اسلواکی و اسلوونی است.

تسنیم : بغداد ماه آینده میلادی میزبان سومین کنفرانس بین المللی آب خواهد بود و در این کنفرانس، هیئت هایی از ترکیه، ایران، سوریه و سایر طرف های بین المللی حضور دارند. «حسین مردان» عضو کمیسیون کشاورزی، آب و تالاب‌های پارلمان عراق گفت که بغداد 6 و 7 ماه مه میزبان سومین کنفرانس بین المللی آب برای بسیج افکار عمومی بین المللی نسبت به مسائل آبی عراق خواهد بود. وی اعلام کرد که در حاشیه این کنفرانس تلاش می شود توافقنامه‌ای با کشورهای حاضر برای الزام آنها به رعایت سهمابه ثابت عراق از اراضی آنها امضا شود.

فارس: یک مقام جمهوری دونتسک اعلام کرد که نیروهای روسی بیش از 90 درصد شهر راهبردی باخموت را تصرف کرده‌اند. وی افزود: نظامیان گروه واگنر وابسته به ارتش روسیه در حال حاضر کنترل بیش از 90 درصد باخموت را در اختیار گرفته و پیشرفت در این میدان غیرقابل اجتناب است.

ایسنا: یک مسئول اماراتی اعلام کرد: درحال حاضر قطر و امارات درصدد ازسرگیری روابط دیپلماتیک و بازگشایی سفارتخانه‌هایشان هستند. یک مسئول در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس پیش بینی کرد که قطر و امارات اواسط ژوئن سفارتخانه‌هایشان را بازگشایی کرده و سفرای جدید تعیین کنند.

اسپوتنیک: بلومبرگ به نقل از منابع آگاه می نویسد، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه قصد دارداطرحی به چین ارائه کند که به نظر او می تواند نمایندگان مسکو و کی یف را پای میز مذاکره بیاورد. در این مطلب ذکر شده است: مکرون با نزدیک شدن به چین با طرحی که به عقیده او می تواند به طور بالقوه منجر به گفتگو بین روسیه و اوکراین شود، به دنبال تغییر موج حرکت های دیپلماتیک ناامید کننده است.این آژانس خاطرنشان می کند که تماس ها بین مسکو و کی یف می تواند در تابستان امسال آغاز شود “اگر همه چیز خوب پیش برود”.

فارس: وزیر خارجه عربستان سعودی در دیدار با رئیس جمهور سوریه گفت که ریاض بر حفظ تمامیت ارضی، هویت عربی و امنیت سوریه وحل بحران این کشور از طریق سیاسی تأکید دارد. «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی امروز سه‌شنبه، برای نخستین بار از سال ۲۰۱۱ تا کنون، وارد دمشق پایتخت سوریه شد و مورد استقبال مسئولان سوری قرار گرفت. رئیس جمهور سوریه در این دیدار گفت: برادری بین عربها، بسیار عمیقتر از رابطه بین کشورهای عربی است. روابط سالم بین سوریه و عربستان، وضعیت طبیعی است که باید وجود داشته باشد. این روابط فقط به سود دو کشور نیست، بلکه یک منفعت عربی و منطقه‌ای است. سیاست واقعگرایانه‌ای که عربستان در پیش گرفته است، به سود کشورهای عربی و منطقه‌ است.

ایرنا: منابع امنیتی عراقی از توطئه آمریکا برای پایان دادن به حضور نیروهای الحشد الشعبی (بسیج مردمی) از استان الانبار خبر می‌دهند. وی که خواست نامش فاش نشود، اضافه کرد: این تلاش‌ها نشانه توطئه‌ای برای مسلط کردن گروه تروریستی داعش در مناطق غربی کشور در چارچوب تبدیل عراق به میدان تسویه حساب‌ها است.

ایسنا : روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد پنج سند اطلاعاتی فاش شده آمریکا حاکی از آن است که مصر برنامه‌های مفصلی را برای صادرات موشک به درخواست مسکو وضع کرده بود، اما ماه گذشته پس از مذاکره با مقامات ارشد آمریکا، تجهیز محرمانه مسکو به موشک را متوقف کرد و در عوض تصمیم به تولید مهمات توپخانه برای اوکراین گرفت. طبق این گزارش، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در مذاکراتش در قاهره از رهبران مصر خواست تا مهمات توپخانه‌ای را برای اوکراین فراهم کنند، اما به توافق روشنی در این باره دست نیافتند. با این حال، یک سند اطلاعاتی مربوط به تاریخ ۹ مارس، یعنی یک روز بعد از سفر آستین، نشان می‌دهد، مصر با فروش توپ‌های ۱۵۲ و ۱۵۵ میلی‌متری به آمریکا و انتقال آن به اوکراین موافقت کرده است.

یورونیوز: کمال قلیچداراوغلو، رقیب اصلی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه و شانس مهم پیروزی در انتخابات آتی ریاست جمهوری این کشور روز سه‌شنبه با دفاع از حقوق کردها، آقای اردوغان را به «افزایش تنش های قومی برای منافع سیاسی» متهم کرد. حمایت کمال قلیچداراوغلو از کردهای ترکیه بی‌سابقه نیست اما از زبان سیاستمداری به محبوبیت او نشان می‌دهد که امکان دارد پس از انتخابات ماه مه تحولات زیادی در این کشور رخ دهد.

اسپوتنیک: یوشیماسا هایاشی، رئیس دپارتمان دیپلماسی ژاپن در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست سه روزه وزیران خارجه کشورهای گروه “جی 7” اعلام کرد که در نشستی در ژاپن، وزرای خارجه گروه 7 قصد خود را برای ادامه تحریم‌های شدید ضد روسیه و حمایت از اوکراین تایید کردند.

ایسنا: ماکرون ضمن امتناع از پس گرفتن اصلاحات مربوط به بازنشستگی، به نخست وزیر دستور داد تا ظرف ۱۰۰ روز آینده آرامش و صلح را در فرانسه برقرار کند. امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه در نخستین سخنرانی خود از زمان امضای قانون بازنشستگی پذیرفته که مردم اصلاحات مربوط به قانون بازنشستگی را نپذیرفته‌اند؛ اما این را هم گفته که این قوانین برای حفظ ثروت ملت مهم هستند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *