جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه ها؛ تاکید نماینده پارلمان بحرین بر اهتمام بر بازگشایی سفارت‌ و از سرگیری پروازها به ایران و …

۱۴۰۱/۱۲/۲۳ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین – رسانه ها: افشای انگیزه‌های کانادا از ارسال تسلیحات برای عربستان، موافقت کنست با مصونیت نتانیاهو دربرابر عزل و زندان، اوکراین؛ سومین واردکننده بزرگ سلاح در جهان در سال 2022، برگزاری نشست جنبش «دوستان روسیه» با مشارکت بیش از ۴۰ کشور، اذعان آمریکا به عدم توانایی برای میانجی گری میان ایران و عربستان، اعلام جزئیاتی از ارسال زیردریایی‌های اتمی آمریکا به استرالیا، افشای انگیزه واقعی آمریکا از استقرار نظامیانش در پایگاه‌های التنف و عین الاسد، آزمایش موشکی جدید کره شمالی، روی آوردن کشورهای عربی به دمشق، هشدار یک مقام سابق آمریکا درباره ورشکستگی ۵ بانک بزرگ این کشور، انتقاد سازمان‌های بین‌المللی به قانون سختگیرانه انگلیس علیه پناهندگان، ابوظبی به دنبال مذاکره مستقیم با صنعا، ابراز نگرانی وزیر صهیونیست درباره سقوط کابینه، هشدار پاشینیان در مورد تحرکات جدید تنش‌زا جمهوری آذربایجان، گزارش خبرگزاری روسی از گفت‌وگوی ایران و بحرین، تاکید نماینده پارلمان بحرین بر اهتمام بر بازگشایی سفارت‌ و از سرگیری پروازها به ایران، دیدار فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن با وزیر خارجه، احتمال حضور بشار اسد در نشست چهارجانبه مسکو و گزارش الشرق الاوسط از جریان کانالهای ارتباطی ایران و مصر، از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

ایسنا: سندی که از سوی یک رسانه کانادایی منتشر شد، ابعادی از انگیزه‌های اتاوا در صدور مجوز برای صادرات تسلیحات به عربستان از جمله تضمین پایین ماندن قیمت نفت و تقویت ریاض به عنوان یک عامل نیابتی غرب در منطقه را شرح داده است.

تی.آر.تی: بر اساس گزارش موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم (SIPRI) در مورد انتقال تسلیحات جهانی، جنگ روسیه و اوکراین که در 24 فوریه 2022 آغاز شد منجر به جریان قابل توجهی از کمک‌های نظامی از ایالات متحده آمریکا و اروپا به کی‌یف شد. این امر اوکراین را به سومین واردکننده بزرگ سلاح در جهان در سال 2022 تبدیل کرده است. داده‌های موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم نشان می‌دهد که صادرات تسلیحات ایالات متحده بین سال‌های 2013-2017 و 2018-2022 ، 14 درصد افزایش یافته و واشنگتن 40 درصد از صادرات تسلیحات جهانی را در سال‌های 2018-2022 داشته است. در حالی که صادرات تسلیحات روسیه بین این دو دوره 31 درصد کاهش یافته است، سهم این کشور در صادرات تسلیحات جهانی از 22 درصد به 16 درصد کاهش یافته است. سهم فرانسه از 7.1 درصد به 11 درصد رسیده است.

مهر : نشست افتتاحیه جنبش بین‌المللی «دوستان روسیه» سه‌شنبه در مسکو با سخنرانی «سرگی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه برگزار شد. لاوروف در نطق سخنرانی خود با اشاره به تلاش آنگلوساکسن‌ها در تقویت زیرساخت نظامی کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» علیه کشورهای آسیایی گفت چنین تلاش‌هایی با هدف رویارویی نظامی ناتو با کشورهای منطقه در سال‌های آتی صورت می‌گیرد. به نوشته اسپوتنیک در نشست بین‌المللی دوستان روسیه، نمایندگانی از ۴۰ کشور از جمله قاره آمریکا، اتحادیه اروپا، قاره آفریقا و قاره آسیا مشارکت داشتند.

فارس : «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز دوشنبه اعلام کرد، استرالیا قرار است در اوایل دهه ۲۰۳۰ سه زیردریایی تهاجمی با نیروی پیشران اتمی از دسته «ویرجینیا» را از واشنگتن تحویل بگیرد و در عین حال امکان خرید دو زیردریایی دیگر را نیز داشته باشد.

رادیوچین: یک مقام سابق آمریکایی با تأکید بر اینکه سیستم بانکی در آمریکا دیگر امن نیست، درباره ورشکستگی پنج بانک بزرگ در کشورش هشدار داد. پل کریگ رابرتز، معاون سابق وزیر خزانه داری آمریکا در دولت ریگان روز دوشنبه اعلام کرد که سیستم بانکی در ایالات متحده دیگر امن نیست، زیرا پنج بانک بزرگ وجود دارند که ممکن است متحمل زیان‌های هنگفت شوند. وی تأکید کرد که فدرال رزرو باید نرخ بهره را کاهش دهد تا از ورشکستگی بیشتر بانک‌های آمریکایی جلوگیری شود.

ایسنا : کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) شب گذشته با لایحه‌ای جنجال برانگیز موافقت کرد که تعلیق فعالیت نخست‌وزیر اسرائیل را دشوار می‌کند. ساعت‌ها پس از بررسی‌های داغ در کنست، ۶۱ نماینده از مجموع ۱۲۰ نماینده به نفع لایحه پیشنهادی رای دادند و ۵۱ تن در شور اولیه با آن مخالفت کردند؛ اما بقیه نیز یا غایب بودند یا رای ممتنع دادند.

تسنیم : رسانه‌ها و برخی منابع آگاه از احتمال حضور بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه در نشست چهارجانبه مسکو با مشارکت ترکیه، ایران و روسیه خبر دادند. بر اساس این گزارش، این مقامات  گفته بودند بشار اسد در اواسط مارس به مسکو خواهد رفت و گمانه‌زنی کرده‌اند که با توجه به برگزاری نشست چهارجانبه روسیه، ترکیه، ایران و سوریه در روزهای 14 و 15 مارس در مسکو، احتمالاً اسد نیز همان روزها در مسکو حضور یابد.

تی.آر.تی: ژاپن و کره‌جنوبی در بیانیه‌‌هایی جداگانه‌ اعلام کردند که کره‌شمالی آزمایش موشکی بالستیک در جهت دریای ژاپن (دریای شرقی) انجام داده است.

ایرنا: نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان امروز نسبت به احتمال بالای ایجاد تنش از سوی جمهوری آذربایجان در مرز و در منطقه قره باغ هشدار داد و گفت: نتیجه‌گیری من ناشی از لفاظی‌های تهاجمی فزاینده جمهوری آذربایجان است و البته اطلاعات دیگری هم داریم. نخست وزیر ارمنستان افشا کرد که توافق اولیه در اکتبر ۲۰۲۲ در پراگ این بود که ناظران اتحادیه اروپا به مرز یا خط ارتباطی اعزام شوند. پاشینیان در ادامه عنوان کرد که جامعه جهانی باید آگاه باشد که در واقع خطر بالایی از شکل گیری یک تنش جدید وجود دارد. وی تصریح کرد که معتقد است در این رابطه با در نظر گرفتن بسته بودن گذرگاه لاچین و بحران انسانی ادامه دار در ناگورنو قره باغ و همچنین آمادگی‌های جمهوری آذربایجان برای پاکسازی قومی، موضع ایروان همچنان این است که یک هیات بین‌المللی حقیقت یاب به گذرگاه لاچین و منطقه قره باغ ارسال شود.

ایسنا : یک منبع عالی رتبه در استانداری الانبار انگیزه‌های واقعی آمریکا از استقرار نیروهایش در پایگاه‌های التنف سوریه و عین الاسد واقع در غرب الانبار را فاش کرد. این منبع در گفت‌وگو با خبرگزاری المعلومه عراق اظهار کرد: طبق اطلاعات ما، نیروهای آمریکایی در زمان اشغال عراق و انتقال نیروهای خود به سوریه، بررسی‌هایی را با استفاده از ماهواره‌ها انجام دادند تا مهمترین میدان‌های نفتی و گازی موجود در دو کشور را کشف کنند و در این عملیات‌ها مشخص شد که تعداد زیادی میدان نفتی و گازی در منطقه التنف سوریه و مناطق شرقی آن وجود دارد و همین مساله نیروهای آمریکایی را سوق داد به عنوان اقدامی احتیاطی برای کنترل بر میدان‌های نفتی به بهانه‌های واهی که دیگر دروغ بودن آنها برای افکار عمومی مشخص شده، در پایگاه التنف مستقر شوند.

فارس: یک رسانه روسی به نقل از منابع آگاه نوشت که ایران و بحرین درباره ازسرگیری روابط در آینده نزدیک و بازگشایی متقابل سفارتخانه‌ها در حال گفت‌و‌گو هستند. این رسانه روسی به نقل از منابع مذکور خبر داد، رایزنی‌هایی که تا الان میان دو کشور صورت گرفته در سطح دوجانبه و بدون میانجیگری بوده و احتمال می‌رود نتایج آن در صورت توافق بر سر تمام مسائل مورد اختلاف به‌زودی اعلام شود.

مهر : «جییک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا در واکنش به اعلامیه عادی‌سازی روابط ایران و عربستان گفت که توافق اخیر بین ایران و عربستان سعودی، گامی مثبت برای کاهش تنش‌ها در منطقه است. وی افزود: با توجه به نوع رابطه ما با ایران و عربستان، در موقعیت نبودیم که بین این دو کشور میانجی‌گری کنیم. ما امروز و همیشه هچ‌گاه در چنین موقعیتی قرار نداشتیم».

العالم: دولت انگلیس پس از توافق با فرانسه به دنبال لایحه‌ای اعمال محدودیت‌ شدید علیه پناهجوها مورد انتقاد قرار گرفت. با توجه به ادامه عبور قایق های مهاجرین به سواحل انگلیس از طریق کانال مانش، نخست وزیر انگلیس با امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه توافق کردند که هماهنگی برای مهار مهاجرت غیرقانونی بیشتر شود. این توافق به بریتانیا در اجرای قانون جدید خود اطمینان خاطر می بخشد که مهاجران را از حق پناهندگی محروم کرده و آنها را بازداشت و سپس به کشورهایشان یا به یک کشور ثالث امن اخراج کند.

تسنیم : همزمان با اعلام انجام مذاکرات بین تهران و منامه برای احیای روابط، نماینده پارلمان بحرین ضمن تأیید این مذاکرات، از تمایل کشورش برای بازکشایی سفارت و از سرگیری پروازها از منامه به فرودگاه‌های ایران خبر داد.

ایرنا: وزیر امور صهیونیست های خارج از سرزمین های اشغالی گفت که ائتلاف اپوزیسیون در حال سوءاستفاده از اعتراضات خیابانی برای ساقط کردن کابینه راست افراطی به ریاست «بنیامین نتانیاهو» است. «آویخای چیکلی» در گفت وگو با شبکه تلویزیونی صهیونیستی «آی ۲۴ نیوز» اعلام کرد: باوجود فشارهای بین المللی از سوی صهیونیست های خارج از سرزمین های اشغالی، تصمیم نهایی درباره مسائل سیاسی مثل اصلاحات قضائی با اعضای کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) است. وی افزود: مشکل این است که اپوزیسیون در حال سوءاستفاده از اعتراضات خیابانی برای ساقط کردن کابینه است.

الکوثر : وزیر مشاور در دولت نجات ملی یمن اعلام کرد امارات متحده عربی در حال تشکیل هیاتی برای آغاز گفت‌وگوهای مستقیم با صنعا برای برقراری صلح است.

خبرگزاری صداوسیما: “هانس گروندبرگ” فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن در دیدار با “حسین امیرعبداللهیان” وزیر امور خارجه ایران در تهران، بر اهمیت حمایت منطقه‌ای از فرآیند سیاسی جامع و فراگیر یمنی – یمنیِ تحت نظارت سازمان ملل تأکید کرد و پایان پایدار نزاع در یمن را ضروری دانست.

مهر : نبیل عمار وزیر امور خارجه تونس اعلام کرد که کشورهای عربی متعدد پس از ده سال قطع رابطه با سوریه اکنون به فکر از سرگیری روابط خود با این کشور هستند. وی افزود که بسیاری از کشورهای عربی با مقامات سوریه در ارتباط هستند و خود من هم با همکارانم در دمشق گفتگوی تلفنی داشتم.

تسنیم : روزنامه الشرق الاوسط به نقل از منابع مطلع مصری اعلام کرد که کانال‌های ارتباطی بدون واسطه میان ایران و مصر در جریان است. یک منبع رسمی در گفت‌و گو با  روزنامه سعودی « الشرق الاوسط»  اعلام کرد که کانال‌های ویژه ارتباطی میان دو کشور ایران و مصر متوقف نشده  و بدون واسطه در جریان است. این منبع  تاکید کرد که مذاکرات میان ایران و مصر همزمان با مذاکرات بین قاهره و آنکارا صورت گرفته است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *