جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه‌ها؛ افزایش بودجه برنامه ملی جاسوسی آمریکا و…

۱۴۰۱/۱۲/۲۴ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: درخواست ۷۲ میلیارد دلار برای برنامه ملی جاسوسی آمریکا در بودجه ۲۰۲۴، سقوط پهپاد جاسوسی آمریکا در پی برخورد با جت جنگنده روسیه، دستور افزایش تولید سلاح از سوی وزیر دفاع روسیه، ادامه درگیری های سنگین نیروهای اوکراینی و روسی در اطراف شهر باخموت، عضویت سوئد و فنلاند در ناتو در زمان های مختلف، توافق آمریکا و انگلیس با استرالیا برای ساخت زیردریایی‌های اتمی،آزمایش  دوباره موشک بالستیک در کره شمالی، تاکید انگلیس برگسترش روابط با ژاپن، انتقاد ۱۷ کشور اروپایی از شهرک‌سازی‌های رژیم صهیونیستی، رای مثبت کنست اسرائیل به اصلاحات قضایی نتانیاهو، سفر بشار اسد به روسیه، دیدار سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه با مقامات کاخ سفید، نا‌آرامی‌های گسترده پاکستان همزمان با تلاش برای بازداشت عمران خان، آغاز رزمایش مشترک ایران، چین و روسیه در اقیانوس هند وعزم چین برای توسعه همه جانبه فضانوردی از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری ایرنا:  اداره اطلاعات ملی ایالت متحده آمریکا متشکل از ۱۶ نهاد و سازمان ذیربط اطلاعاتی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد در بودجه سال ۲۰۲۴ این کشور مبلغ ۷۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار برای برنامه اطلاعات ملی آمریکا درخواست شده است. در این بیانیه آمده است: توضیحات و اطلاعات بیشتری در این رابطه ارائه نخواهد شد زیرا این اطلاعات طبقه بندی شده هستند.کاخ سفید هفته گذشته اعلام کرد که بودجه پیشنهادی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای سال ۲۰۲۴ میلادی بالغ بر ۶.۸۸۸ تریلیون دلار هزینه و ۵.۰۳۶ تریلیون دلار درآمد است. جامعهٔ اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا (United States Intelligence Community) شامل ۱۶ نهاد و سازمان اطلاعاتی است که ریاست آن بر عهدهٔ مدیر اطلاعات ملی است.

خبرگزاری ایلنا:  ارتش آمریکا اعلام کرد که یک هواپیمای نظامی بدون سرنشین این کشور بعد از برخورد یک جت جنگنده روسیه به آن در دریای سیاه سقوط کرده است. به گفته ارتش آمریکا پهپاد در یک مأموریت عادی در حریم بین‌المللی بود که دو جت ارتش روسیه سعی کردند مسیر آن را سد کنند. فرماندهی اروپایی آمریکا روز سه‌شنبه اعلام کرد که این سقوط ناشی از اقدام غیرحرفه‌ای روس‌ها بود!. وزارت دفاع روسیه همچنین اعلام کرد که این پهپاد «ام کیو-۹ ریپر» با ترانسپاندرهای خاموش پرواز می کرد؛ دستگاه‌های ارتباطی که امکان ردگیری هواپیما را فراهم می‌کنند.

تی .آر.تی ترکیه:  سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه  دستور تولید دو برابری تسلیحات با دقت بالا در دستور کار کارخانجات اسلحه سازی باشد. شویگو دیروز از کارخانه «تسلیحات موشکی تاکتیکی» که در حوزه دفاعی در منطقه مسکو فعالیت می‌کند، بازدید کرد. شویگو پس از دیدار با مدیران کارخانه تاکید کرد این کارخانه که ظرفیت تولید تسلیحات آن افزایش یافته است، سفارشات دولتی را آماده می‌کند.

یورونیوز: نبرد میان نظامیان روسیه و اوکراین برای کنترل باخموت  با تلفات پرشمار از دو سو همچنان ادامه دارد. نیروهای روسیه بر اساس آخرین گزارش‌ها پس از نزدیک به هشت ماه نبرد سخت سنگر به سنگر، شهر باخموت را از سه طرف تحت محاصره قرار داده‌اند. همچنین خطوط تدارکاتی نبرد از سوی نیروهای تحت امر کی‌یف در حال از هم گسیختگی است و مسکو کمتر از نیمی از شهررا تحت خود کنترل دارد. با این حال، اوکراین متعهد شده است که مقاومت برای دفاع از شهر را دو برابر کند، حتی اگر دو طرف تلفات سنگینی را متحمل شوند. باخموت شهری در شرق اوکراین است که بیش از ۹۰ درصد ساکنان آن تخلیه شده و اغلب نقاط آن به ویرانه‌ای‌ تبدیل شده است. ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین از باخموت به عنوان دژ مقاومت برای به چالش کشیدن مهاجمان روس یاد و بر ادامه مقاومت در این شهر تاکید کرده است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): نخست وزیر سوئد اعلام کرد، عضویت سوئد و فنلاند در ناتو را می‌توان در مراحل مختلف و جدا از هم متصور بود و تصویب کرد.اولف کریسترسن، نخست وزیر سوئد در یک نشست خبری درباره درخواست عضویت کشورش در ناتو گفت: بعید نیست که عضویت سوئد و فنلاند در ناتو در مراحل مختلف و جدا از هم تصویب شوند. آنچه من و “اسکار استنستورم”، مذاکره کننده ارشد سوئد برای مذاکرات ناتو در هفته‌های اخیر صحبت کرده‌ایم، احتمالا بر این اساس است که عضویت ما و فنلاند در ناتو در مراحل مختلفی صورت می‌گیرد. اگر این اتفاق بیفتد، ما برای آن آماده هستیم.نخست وزیر سوئد همچنین گفت: احتمال عضویت فنلاند در ناتو بیش از سوئد افزایش یافته است البته اکنون دیگر مساله عضویت سوئد در ناتو مطرح نیست بلکه تنها زمان آن مساله است.

خبرگزاری صدا و سیما:  براساس توافق آمریکا و انگلیس که در پایگاه دریایی آمریکا در کالیفرنیا امضا و رسانه‌ای شد، این دو کشور به استرالیا کمک خواهند کرد تا زیردریایی‌های هسته‌ای بسازد. این توافق در قالب پیمان اوکوس (Aukus) که ۱۸ ماه پیش علنی شد، با امضای ریشی سوناک (Rishi Sunak)، نخست وزیر انگلیس آنتونی آلبنیز (Anthony Albanese)، نخست وزیر استرالیا و جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا رسما اعلام شد.  در حقیقت در پی توافق چند میلیارد پوندی آمریکا و انگلیس با استرالیا به منظور ساخت زیردریایی‌های اتمی برای استرالیا، شمار زیردریایی‌های هسته‌ای انگلیس نیز بیش از دو برابر می‌شود. بر اساس گزارش‌های منتشر شده در انگلیس در پی این توافق، دو دولت آمریکا و انگلیس زیردریایی‌های هسته‌ای به استرالیا می‌دهند تا بتواند در برابر چین، از خود دفاع کند.

خبرگزاری تسنیم:  کره‌شمالی  شلیک ۲ موشک بالستیک زمین به زمین را تأیید کرد. خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA) روز چهارشنبه عکس‌هایی را منتشر کرد که نشان می‌دهد این کشور روز سه‌شنبه دو موشک بالستیک زمین به زمین از استان هوانگهای جنوبی شلیک کرده است. بر اساس گزارش رسانه‌های دولتی کره شمالی، این کشور در یک رزمایش نظامی برای یگان‌های زمینی خود دو موشک بالستیک زمین به زمین پرتاب کرده است. این اقدام تحریک‌آمیز کره شمالی یک روز پس از آن صورت گرفت که کره جنوبی و آمریکا مانور نظامی مشترک عادی را به‌نام سپر آزادی آغاز کردند.

ان. اچ.کی ژاپن:  وزیر خارجه بریتانیا گفت: این کشور درپی روابط قویتر با ژاپن و همزمان تعامل بیشتر با چین است. جیمز کلِوِرلی  افزود: کشورش برای تضمین امنیت منطقه اقیانوس‌های هند و آرام همزمان با ادامه تعامل با چین، مشارکت با ژاپن و کشورهای دیگر را تقویت خواهد کرد. کلورلی چین را به عنوان «یک بازیکن تاثیرگذار در صحنه جهانی» توصیف کرد و گفت روابط ما با چین وهمچنین واکنش ما به اقدامات چین باید به دقت حساب‌شده باشد.

خبرگزاری فارس:  چندین کشور اروپایی از رژیم صهیونیستی خواسته‌اند به سیاست‌های شهرک‌سازی پایان دهد. دولت‌های ۱۷ کشور اروپایی که اکثر آنها عضو اتحادیه اروپا هستند ضمن انتقاد از سیاست‌های رژیم صهیونیستی از این رژیم خواستند به سیاست شهرک‌سازی‌ها و اخراج خانواده‌های فلسطینی از خانه‌هایشان در شرق بیت‌المقدس پایان دهد. طبق گزارش روزنامه هاآرتص، دیپلمات‌های ۱۷ کشور اروپایی شامل انگلیس، فرانسه، اسپانیا و هلند «مخالفت شدید خودشان را با سیاست شهرک‌سازی اسرائیل» اعلام کرده و به ویژه درباره تخلیه اجباری خانواده‌های فلسطینی در سیلوان، شیخ جراح و بیت‌المقدس هشدار دادند.

ایران پرس:  کنست اسرائیل در اقدامی تازه همسو با منافع جریان راست و بنیامین نتانیاهو، به پیش‌نویس قانون منع عزل بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم رای مثبت داده است.کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) پس از چندین ساعت مناقشه، در قرائت اول خود، با ۶۱ رأی موافق و ۵۱ رأی مخالف با لایحه اصلاح قضایی مد نظر بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این رژیم موافقت کرد. از مجموع ۱۲۰ نماینده کنست، ۶۱ نماینده در قرائت اولیه به اصلاحات قضایی رای مثبت دادند و ۵۱ نماینده مخالفت خود را اعلام کردند. بقیه یا غایب بودند یا از دادن رأی امتناع ورزیدند. لایحه اصلاحات قضایی برای تصویب نهایی و اجرا، نیازمند، دو قرائت دیگر در کنست است.

خبرگزاری مهر : رئیس جمهور سوریه در سفری رسمی به همراه هیئت عالی رتبه دقایقی قبل وارد مسکو شد و مورد استقبال قرار گرفت. بشار اسد با ولادیمیرپوتین همتای روس خود دیدار و گفتگو خواهد کرد. میخائیل بوگدانف نماینده ویژه پوتین و معاون وزیر خارجه روسیه و الکساندر یفیموف سفیر روسیه در دمشق و بشار الجعفری سفیر سوریه در مسکو از بشار اسد استقبال کردند.

آناتولی  ترکیه:   سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در بخشی از سفر خود به واشنگتن با مشاور امنیت ملی کاخ سفید و معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور سیاسی دیدار کرد. ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در بخشی از سفر خود به واشنگتن با جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید و ویکتوریا نولند معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور سیاسی دیدار کرد.نهاد ریاست جمهوری ترکیه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که کالین در این دیدارها در واشنگتن در خصوص روابط دوجانبه، زلزله‌های اخیر در جنوب شرق ترکیه، گسترش همکاری در عرصه صنایع دفاعی، امنیت انرژی، مبارزه با تروریسم، عضویت روند سوئد و فنلاند به ناتو، جنگ روسیه و اوکراین و روند مذاکرات آذربایجان و ارمنستان بحث و رایزنی کرده است.

العالم فارسی: پاکستان در پی درگیری هواداران عمران خان ، نخست‌وزیر پیشین   و نیروهای پلیس، اوضاع  ملتهبی را سپری می‌کند. عمران خان از هوادارانش خواسته است که در صورت بازداشت او از جنبش وی همچنان حمایت کنند. پلیس پاکستان روز چهارشنبه پس از یک شب درگیری خشونت‌آمیز در خارج از خانه عمران خان  در شهر شرقی لاهور، به درگیری با هواداران وی ادامه داد. افسران پلیس می‌کوشند رهبر مخالفان را به دلیل عدم حضور در دادگاه به اتهام فساد دستگیر کنند. فیلمی که توسط حزب تحریک انصاف پاکستان (PTI) و رسانه های محلی به اشتراک گذاشته شده است، پلیس را نشان می دهد که روز سه شنبه در تلاش برای متفرق کردن حامیان خان، گاز اشک‌آور به سوی هواداران شلیک و از ماشین‌های آب‌پاش استفاده می‌کند.

الکوثرفارسی: وزارت دفاع چین اعلام کرد رزمایش مشترک دریایی این کشور به همراه ایران و روسیه از امروز تا 28 اسفند در خلیج عمان برگزار می‌شود. وزارت دفاع چین  گفت: این رزمایش‌ها به تعمیق همکاری عملی بین نیروهای دریایی کشورهای شرکت‌کننده کمک خواهد کرد. رزمایش نیروی دریایی مرکب ایران با چین و روسیه در شمال اقیانوس هند از امروز ۲۴ اسفند ماه به مدت ۵ روز برگزار می‌شود. نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران پیشتر در تیرماه (امسال) ، در رزمایشی مشترک چین و روسیه و 10 کشور دیگر در آب های نیمکره غربی و در حیاط خلوت آمریکا شرکت کرده بود.

رادیو چین:   فضاپیمای باری چین به نام تیان جوئو 6 و فضاپیمای سرنشین دار شن جوئو 16 و شن جوئو 17 در سال 2023 به فضا پرتاب خواهند شد. این اولین گروه از ماموریت هایی است که پس از تکمیل شدن ایستگاه فضایی چین و ورود به مرحله جدید کاربرد و توسعه آن انجام خواهد شد. در حال حاضر کارهای مربوط به خروج از کارخانه فضاپیمای باری تیان جوئو6به پایان رسیده و این فضاپیما به پایگاه پرتاب فضایی «ون چانگ» منتقل شده و قرار است در ماه مه سال جاری به فضا پرتاب شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *