جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه‌ها؛ اوضاع متشنج جنوب شرق آسیا و…

۱۴۰۱/۱۰/۰۵ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: رزمایش چین در نزدیکی تایوان در واکنش به حمایت آمریکا، ابراز نگرانی تایوان ازانتقال صدها فروند هواپیما و کشتی چینی به اطراف این جزیره، گشت زنی کشتی‌های چینی در آب‌های اطراف ژاپن، استقرار موشک‌های بالستیک هند در مرز چین و پاکستان، آمادگی پوتین برای مذاکره با طرفین درگیر در جنگ اوکراین، رد پیش‌شرط‌های اوکراین برای مذاکره از سوی روسیه، مخالفت معاون شورای امنیت روسیه با گفتگو با غرب ، درخواست پاپ فرانسیس برای پایان فوری جنگ «بی‌معنی» در اوکراین، تاکید ژنرال حفتر بر برگزاری انتخابات سراسری در لیبی، ادامه سودای گازی اردوغان، بازدید وزیر دفاع ملی ترکیه از مناطق مرزی با سوریه، واکنش ترکیه به ناآرامی‌های پاریس، توافق ضمنی در ائتلاف راستگرای نتانیاهو برای سازش با ریاض، زمین گیر شدن جنگنده‌های فوق‌پیشرفته رژیم صهیونیستی ، ابراز امیدواری مادورو به رشد اقتصاد غیر نفتی ونزوئلا و اذعان اندیشکده آمریکایی به ارزیابی های غلط موساد و سیا درباره ایران از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

دویچه وله: مقامات چین از برگزاری رزمایش جدیدی در اطراف تایوان خبر دادند. فرماندهی ناحیه شرق ارتش آزادی‌بخش خلق چین گفت تمرینات در دریا و هوا در نزدیکی تایوان برگزار شده‌اند. در این خبر گفته شده که این یک “پاسخ قاطع” به “تشدید و تحریک فعلی” توسط ایالات متحده و تایوان بوده است. تنش میان چین و تایوان در ماه‌های اخیر تشدید شده است. یکی از دلایل آن حمایت آمریکا از این جمهوری جزیره‌ای است. پکن اکنون در حال برگزاری رزمایش دیگری است. آمریکا بودجه‌ای ۱۰ میلیارد دلاری برای تایوان اختصاص داده است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): وزارت دفاع تایوان اعلام کرد : ارتش چین ۷۱ هواپیما و ۷ کشتی به تنگه تایوان فرستاده است. وزارت دفاع تایوان امروز (دوشنبه) اعلام کرد، نیروهای مسلح این جزیره ۷۱ هواپیما و هفت کشتی ارتش آزادی‌بخش خلق چین که ظرف ۲۴ ساعت گذشته در حال نزدیک شدن به تایوان بودند را شناسایی کردند. براساس این بیانیه، تایوان  نیز تعدادی از سیستم‌های موشکی مستقر در زمین، جنگنده‌ها و کشتی‌های خود را برای پاسخ به اقدامات چین فرستاد. جزیره تایوان از سال ۱۹۴۹ خودگردان است، اما هرگز به طور رسمی از پکن اعلام استقلال نکرد و چین آن را بخشی از قلمرو خود می‌داند.

خبرگزاری صدا و سیما:  گارد ساحلی ژاپن اعلام کرد کشتی‌های جنگی چین پس از حضور ۷۲ ساعته آب‌های قلمروی ژاپن را ترک کردند. این کشتی‌ها وارد آب‌های قلمروی ژاپن در نزدیکی جزایر سنکاکو در دریای چین شرقی شده بودند. این کشتی‌ها در نزدیکی آب‌های جزیره اوکیناوا هم به گشت زنی پرداختند. ژاپن جزیره سنکاکو را بخشی جدایی ناپذیر از خاک خود می‌داند. چین و تایوان مدعی مالکیت این جزیره هستند.

خبرگزاری فارس:  وزارت دفاع هند از استقرار موشک‌های بالستیک زمین به زمین در مرز با چین و پاکستان خبر داده است. به گزارش منابع خبری، هند قصد دارد  ۱۲۰  تیر موشک بالستیک پرالی در امتداد مرزهای چین و پاکستان مستقر کند. موشک‌های بالستیک پرالی می‌توانند اهدافی را از ۱۵۰ تا ۵۰۰ کیلومتر هدف قرار دهند و رهگیری آنها توسط  موشک‌های رهگیر دشوار است.این در حالی است که ارتش چین در حال حاضر یک یگان موشکی اختصاصی دارد.چین و پاکستان دو رقیب و همسایه هند تاکنون واکنشی از خود در این زمینه نشان نداده‌اند. هند اخیرا نیز یک موشک بالستیک قدرتمند با برد بیش  از ۷ هزار کیلومتر آزمایش کرد.

یورونیوز:  ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه گفت که مسکو آماده مذاکره با طرفین درگیر در جنگ اوکراین است اما کی‌یف و حامیان غربی آن حاضر به گفتگو نیستند. ویلیام برنز، رئیس سازما سیا، در مصاحبه‌ای در ماه جاری با بیان این که تمامی درگیری‌ها با مذاکره پایان می‌یابند افزود که روسیه هنوز در پایان دادن به جنگ از طریق مذاکره جدی نیست. کی‌یف نیز می‌گوید این روسیه است که حاضر به مذاکره نیست.

خبرگزاری ایرنا:  میخاییل گلاوزین معاون وزیر خارجه روسیه گفت که مسکو گزینه راه‌حل سیاسی برای حل درگیری‌های اوکراین را رد نمی‌کند اما بر اساس پیش‌شرط‌های کی‌یف مذاکره نمی‌کند. گلاوزین بامداد دوشنبه گفت: ضعف تصمیم‌گیری و اقدامات رژیم فعلی کی‌یف که سیاستمدارانش به بی‌دقتی و ناتوانی در مذاکره و روس‌هراسی معروف هستند، آشکار است. وی افزود: اگر چه روسیه گزینه مذاکره و راه‌حل سیاسی برای حل مناقشه را رد نمی‌کند اما ما قصد نداریم بر اساس پیش‌شرط‌هایی که مقام‌های کی‌یف مطرح می‌کنند، مذاکره کنیم.

خبرگزاری ایلنا: معاون شورای امنیت روسیه گفت: دیگر نیازی به مذاکره با غرب نداریم/ اکنون نمی‌توان از اعتماد صحبت کرد. «دیمیتری مدودف» خاطرنشان کرد که امروز روسیه و غرب بسیار بیشتر از اینکه نقاط مشترکی داشته باشند، دارای اختلاف‌نظر  و سال گذشته نقطه عطفی در این روابط بوده است. معاون رئیس شورای امنیت فدراسیون روسیه نوشت: «اکنون کاملاً واضح است که در روابط کشورهای مستقل با جهان آنگلوساکسون در پیکربندی کنونی، نمی‌توان از اعتماد و فداکاری صحبت کرد. افسوس که ما اکنون در غرب کسی را نداریم که با او صحبت و مذاکره کنیم، البته دیگر نیازی هم نیست».

ان. اچ.کی ژاپن: پاپ فرانسیس خواستار پایان فوری جنگ «بی‌معنی» در اوکراین شد. پاپ خطابه سنتی خود به مناسبت روز کریسمس را روز یکشنبه از ایوان کلیسای سنت پیتر باسیلیکا در شهر واتیکان ایراد کرد. او از همگان خواست که «چهره برادران و خواهران اوکراینی» که به دلیل ۱۰ ماه جنگ ویرانگر در کشورشان کریسمس امسال را در تاریکی و سرما و به دور از خانه‌هایشان تجربه می‌کنند به یاد آورند. پاپ فرانسیس همچنین نسبت به تاثیرات حمله روسیه به اوکراین بر صادرات غلات از این کشور ابراز نگرانی کرد و گفت این جنگ میلیون‌ها انسان از جمله در افغانستان و در کشورهای شاخ آفریقا، را در معرض خطر قحطی قرار داده است.

خبرگزاری مهر : «ژنرال حفتر»، فرمانده ارتش ملی لیبی (LNA) از نیروهای سیاسی این کشور خواست تا زمینه را برای برگزاری انتخابات در این کشور جنگ زده فراهم کنند.اظهارات حفتر یک سال پس از آن بیان شد که مقامات لیبی، انتخابات این کشور را به دلیل اختلافات بین جناح‌های رقیب به تعویق انداخته اند. ژنرال حفتر در سخنرانی خود در شهر بنغازی به مناسبت روز استقلال لیبی اعلام کرد که انتخابات آخرین فرصت برای طرف‌های درگیر است تا یک نقشه راه عملی را تهیه کنند.

آناتولی  ترکیه:  رئیس جمهور ترکیه از بهره‌برداری 540 میلیارد متر مکعب گاز اکتشافی در دریای سیاه برای مصارف خانگی در سه ماهه اول سال آینده خبر داد. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در برنامه «رای اولم به حزب عدالت و توسعه، رای اولم به اردوغان« که در دانشگاه آتاترک در استان ارزروم برگزار شد؛ شرکت کرد. وی همچنین درباره روند اجرای پروژه‌ها در سال 2023 تاکید کرد: سال آینده ماهواره دیده‌بانی «IMECE» که طراحی و ساخت آن در داخل صورت گرفته و همچنین ماهواره «ترک‌ست A6» به فضا فرستاده خواهند شد. بدین ترتیب تعداد کل ماهواره های موجود در فضا را به 10 مورد افزایش خواهیم داد.

تی .آر.تی ترکیه:  وزیر دفاع و فرماندهان ارتش ترکیه از خط مرزی کشور با سوریه بازدید کردند. خلوصی آکار وزیر دفاع ملی و فرماندهان ارتش ترکیه از خط مرزی کشور با سوریه در استان حتای بازدید کردند. ارتشبد یاشار گولر رئیس ستاد کل ارتش، ارتشبد موسی آو‌سور فرمانده نیروی زمینی، دریاسالار ارجمند تاتلی‌اوغلو فرمانده نیروی دریایی و ارتشبد آتیلا گولان فرمانده نیروی هوایی ارتش نیز وزیر دفاع ترکیه را در این بازدید همراهی می‌کنند.

اسپوتنیک روسیه:  وزیر دفاع ترکیه نسبت به اتفاقات و اتهامات نسبت به ترکیه پس از حادثه تیراندازی در پاریس در روز جمعه، واکنش نشان داد. “خلوصی آکار” گفت:  ماری که توسط خود فرانسوی ها تربیت شده بود، شروع به نیش زدن خودشان کرد. وزیر دفاع ترکیه افزود: اکنون همه باید چهره واقعی این سازمان تروریستی را ببینند. روز جمعه مردی 69 ساله در خیابان نزدیک مرکز فرهنگی کردها در منطقه 10 پاریس اقدام به تیراندازی کرد و بلافاصله بازداشت شد. در نتیجه تیراندازی سه نفر کشته شدند.

الکوثرفارسی: شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داد، با وجود اعلام تشکیل ائتلاف راستگرا توسط نتانیاهو، توافق ضمنی در داخل این ائتلاف شکل گرفته است که به وی امکان می‌دهد به سمت توافق با ریاض حرکت کند. منابع خبری عبری اعلام کردند که بنیامین نتانیاهو مأمور تشکیل کابینه رژیم موقت صهیونیستی با توافق درون‌حزبی خود، در پی امضای توافق صلح با عربستان سعودی است. نتانیاهو امید زیادی برای سازش با عربستان دارد و این توافق یکی از مسائل اساسی در برنامه انتخاباتی وی برای نخست‌وزیری بوده است. لذا این مقام صهیونیست در تلاش است این توافق را در ادامه توافقهای موسوم به ابراهیم حاصل کند.

خبرگزاری تسنیم: رژیم صهیونیستی رسماً اعلام کرد، جنگنده‌های فوق‌پیشرفته‌اش تا اطلاع ثانوی اجازه پرواز نخواهند داشت. رسانه‌های صهیونیستی به نقل از سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی خبر دادند، پرواز 11 فروند جنگنده فوق‌پیشرفته از نوع اف35 تا زمان مشخص شدن مشکل فنی که منجر به سقوط یک جنگنده از این دست در آمریکا شد، متوقف شده است. اویخای ادرعی سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی با اعتراف به این مسئله خبر داد، بنا به توصیه شرکت سازنده این جنگنده هر 11 فروند هواپیمای موجود در اختیار اسرائیل تا اطلاع ثانوی حق پرواز نخواهند داشت.

رادیو چین: رئیس جمهور ونزوئلا گفت : ما راه توسعه خود را پیدا کردیم. «نیکلاس مادورو»، با اشاره رشد بیش از 17 درصدی اقتصاد واقعی ونزوئلا در یک سال گذشته اظهار کرد: برای نخستین بار در 120 سال گذشته، اقتصاد غیر نفتی ونزوئلا رشد کرده است. ونزوئلا در حدود 120 سال گذشته یک اقتصاد وابسته به نفت بوده و 90 درصد کالاهای مصرفی خود را وارد می‌کرد و اکنون، بر اثر تحریم‌های جدی، مردم ونزوئلا مجبورند بر رشد اقتصادی واقعی تمرکز کنند. وی گفت: آمریکا تحریم‌ها و محاصره‌های جدی را علیه ونزوئلا اعمال کرد، تمام حساب‌های بانکی ما در آمریکا را مسدود کرد و دارایی‌های ما را دزدید. به غیر از آن، یک شرکت نفتی به نام «سیتروگو» را نیز از دست ونزوئلا ربود که این شرکت بیش از 8000 پمپ بنزین در آمریکا و بیش از 12 میلیارد دلار ارزش دارد.

العالم فارسی: مرکز پژوهشی «نشنال اینترست» در گزارشی با اشاره به شکست های پی در پی پیش بینی های سیا و موساد در ارتباط با تحولات ایران تاکید کرد، این شکست ها ناشی از اتکای بیش از حد آن ها به برخی منابع اطلاعاتی نامعتبر خود است. این مرکز در ادامه با تصریح بر این که نباید به سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و سازمان اطلاعات و عملیات ویژه اسرائیل (موساد) اعتماد کرد، افزود، آنها واقعیت های درون جمهوری اسلامی را دقیق نمی دانند و اکنون کارکرد این سازمان ها با توجه به ناکامی‌های فراوان در گذشته برای پیش‌ بینی تغییرات سیاسی در ایران زیر سؤال رفته است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *