جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ائتلاف‌سازی عربی ضدتهران بعد از وعده صادق!

ائتلاف‌سازی عربی ضدتهران بعد از وعده صادق!

با وجود آنکه ۱۵ روز از پاسخ موشکی و پهپادی ۲۶ فروردین‌ماه (۱۳ آوریل) ایران به اسرائیل که از آن به نام عملیات «وعده صادق» یاد می‌شود، گذشته اما هم‌چنان این اتفاق از جنبه‌های متفاوتی قابل ارزیابی است که یکی از آنها ناظر به احتمال تقویت جبهه عربی برای توازن با ایران است. آن‌گونه که برخی باور دارند زمانی که ایران در یک واکنش غیرقابل پیش‌بینی به حمله اسرائیل به سفارتش در دمشق، بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد به اسرائیل شلیک کرد، عملا یک پوست‌اندازی در توازن‌بخشی کشورهای عربی بین تهران و تل‌آویو شکل گرفته است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

هواداران فاشیسم در ایتالیا در سالگرد اعدام موسولینی تظاهرات کردند

تهران- ایرنا- ده‌ها نفر در ایتالیا روز یکشنبه در هفتادونهمین سالگرد اعدام بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست این کشور دستان خود را به نشانه سلام فاشیستی بلند کرده و به دیکتاتور سابق ایتالیا ادای احترام کردند.

هواداران فاشیسم در ایتالیا در سالگرد اعدام موسولینی تظاهرات کردند

تهران- ایرنا- ده‌ها نفر در ایتالیا روز یکشنبه در هفتادونهمین سالگرد اعدام بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست این کشور دستان خود را به نشانه سلام فاشیستی بلند کرده و به دیکتاتور سابق ایتالیا ادای احترام کردند.

Loading

رسانه‌ها؛ پایان نشست اپک با تمرکز بر چالش‌های اقتصادی و…

۱۴۰۱/۰۸/۲۸ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها : مذاکرات رهبران مجمع همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه (APEC) درباره تجارت و مهار تورم، دیدار ماکرون و بن‌سلمان در حاشیه نشست اقتصادی بانکوک، رونمایی فنلاند از طرح ساخت حصار در مرز با روسیه، مخالفت مجارستان با طرح کمک ۱۸ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به اوکراین، گفتگوی اردوغان و زلنسکی درباره کریدور غلات، آغاز انتقال گاز روسیه به جمهوری آذربایجان در چهارچوب توافق جدید، استفاده روسیه و چین از ارزهای ملی در مبادلات انرژی، تقویت روابط اسیای مرکزی و اتحادیه اروپا در قالب پروژه توسعه انرژی پایدار، اعطای مصونیت وزارت دادگستری آمریکا به ولیعهد عربستان  درپرونده خاشقچی، تاکید ترکیه برادامه عملیات نظامی این کشور در سوریه و عراق، سفر رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی به آمریکا، سفر بنی گانتس به یونان، الهام علی اف به دنبال افتتاح سفارت در سرزمین های اشغالی و هشدار کره شمالی درباره استفاده ازسلاح هسته ای در واکنش به تهدیدات از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): مذاکرات رهبران مجمع همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه (APEC) امروز شنبه به پایان رسید، تمرکز گروه ۲۱ عضوی بر چگونگی پاسخگویی به چالش‌های اقتصادی مانند باز کردن تجارت و مهار تورم بود. این اجلاس سومین نشست در منطقه با حضور رهبران جهانی در هفته گذشته بود و مذاکرات اغلب تحت الشعاع تنش‌های ژئوپلیتیکی از جنگ در اوکراین گرفته تا نقاط بحرانی مانند تنگه تایوان و شبه جزیره کره قرار داشت. نشست سران آسیای جنوب شرقی شامل چین، ژاپن و ایالات متحده در کامبوج برگزار شد، در حالی که اقتصادهای بزرگ گروه ۲۰ (G۲۰) در جزیره بالی اندونزی گرد هم آمدند.

خبرگزاری ایلنا: «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان و «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهوری فرانسه در حاشیه نشست اقتصادی بانکوک دیدار کردند. دو طرف هفته گذشته نیز طی تماسی تلفنی درباره تحولات خاورمیانه و روابط پاریس و ریاض گفت‌وگو کرده بودند. گفت‌وگوهای ولیعهد عربستان و رئیس‌جمهوری فرانسه بر بررسی روابط دوجانبه، راهکارهای تقویت آن در زمینه‌های مختلف به ویژه در حوزه انرژی و همچنین تحولات منطقه‌ای متمرکز بوده است.

خبرگزاری فارس: دولت فنلاند از طرح خود برای ساخت یک حصار فلزی در طول مرز این کشور با روسیه رونمایی کرد. فنلاند ساخت این حصار را از اوایل سال ۲۰۲۳ به دلیل نگرانی از بابت تغییر محیط امنیتی در اروپا آغاز می‌کند. قرار است بخش سه کیلومتری اول این حصار در گذرگاه مرزی در شهر «ایماترا» در شرق فنلاند تا تابستان ۲۰۲۳ برپا شود و طول کل این حصار مرزی در نهایت به حداکثر ۲۰۰ کیلومتر خواهد رسید. فلاند مرزی به طول ۱۳۴۰ کیلومتر با روسیه دارد که طولانی ترین مرز مشترک یک عضو اتحادیه اروپا با روسیه محسوب می‌شود. «سانا مارین»، نخست وزیر فنلاند ماه اکتبر گفت، در میان قانونگذاران این کشور اتفاق نظری با هدف ساخت حصاری برای پوشش دادن قسمت‌هایی از مرز با روسیه ایجاد شد و هزینه این پروژه معادل ۳۹۳ میلیون دلار برآورد شده و بر طبق زمانبندی تا سال ۲۰۲۶ خاتمه می‌یابد.

یورونیوز: ویکتور اوربان، نخست‌ وزیر مجارستان گفت که کشورش از طرح اتحادیه اروپا برای کمک ۱۸ میلیارد یورویی به اوکراین در سال آینده حمایت نخواهد کرد. اوربان در نشستی در بوداپست گفت که اگرچه مجارستان حمله نظامی روسیه به اوکراین را محکوم و از اوکراینی‌ها حمایت می‌کند اما مایل نیست که منافع آن‌ها را بر منافع کشورش ترجیح دهد. مخالفت مجارستان با بسته حمایتی اتحادیه اروپا به اوکراین، این طرح را با مانع مواجه خواهد ساخت، زیرا چنین پیشنهادی نیاز به موافقت همه ۲۷ کشور عضو این اتحادیه دارد.اوربان که به عنوان نزدیک‌ترین متحد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در اتحادیه اروپا شناخته می‌شود، به صراحت با تحریم‌های این اتحادیه علیه مسکو به دلیل جنگ اوکراین مخالفت کرده اما او در نهایت همیشه به این تحریم‌ها رای داده است.

آناتولی  ترکیه:  روسای جمهور ترکیه و اوکراین طی تماس تلفنی تحولات مربوط به جنگ روسیه و اوکراین و کریدور غلات را مورد بررسی قرار دادند. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین تلفنی گفتگو کرد. بر اساس بیانیه مرکز ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه، در این گفتگوی تلفنی، طرفین تحولات مربوط به جنگ روسیه و اوکراین و کریدور غلات را مورد بحث و بررسی قرار دادند. طبق این بیانیه، اردوغان از نگرش سازنده رئیس جمهور اوکراین نسبت به تمدید قرارداد استانبول درباره صادرات غلات تشکر کرد.

تی .آر.تی ترکیه: شرکت انرژی روسیه گازپروم از آغاز انتقال گاز طبیعی به آذربایجان در چهارچوب توافق جدید خبر داد. در اطلاعیه گازپروم آمده است، قرارداد جدیدی با شرکت دولتی نفت آذربایجان “سوکار” برای ارسال گاز طبیعی به جمهوری آذربایجان امضا شده است. براساس این اطلاعیه، انتقال در چهارچوب توافق از 15 نوامبر آغاز شده و تا مارس 2023 حداکثر یک میلیارد مترمکعب گاز ارسال خواهد شد.

اسپوتنیک روسیه: معاون نخست‌وزیر روسیه گفته مسکو و پکن در حال حرکت به سمت مبادله با ارزهای ملی دو کشور در مبادلات انرژی هستند. الکساندر نواک، معاون نخست‌وزیر روسیه در مصاحبه با کانال “روسیه‌۲۴” می‌گوید مبادله انرژی میان چین و روسیه روند رو به رشد مستمری دارد. اظهارات نواک بعد از دیدار هیأت‌های روسیه و چین برای گفت‌وگو در خصوص همکاری‌های انرژی مطرح شد. وی گفت: چین، شریک راهبردی ما در منطقه آسیا-پاسیفیک و به طور کلی در زمینه تجارت است. معاون نخست‌وزیر روسیه با بیان اینکه دو کشور قصد دارند روابط تجاری با یکدیگر را گسترش دهند گفت پکن و مسکو در حال تلاش برای افزایش سهم ارزهای ملی در مبادلات ملی هستند. او تصریح کرد: داریم برای مبادلات انرژی به سمت ساز و کارهای مبادله بر اساس روبل و یوان تغییر رویه می‌دهیم.

خبرگزاری ایرنا:  اتحادیه اروپا پروژه جدیدی با عنوان «پیوندهای انرژی پایدار در آسیای مرکزی» (SECCA) راه اندازی کرد.  پروژه پیوندهای انرژی پایدار در آسیای مرکزی(SECCA) که با بودجه کلی ۶.۸ میلیون یورویی و با هدف ارتقای تعادل انرژی پایدار در منطقه آسیای مرکزی و مطابق با بهترین شیوه های اتحادیه اروپا اجرایی می شود، در کنفرانس اتصال اتحادیه اروپا به آسیای مرکزی با عنوان «دروازه جهانی توسعه پایدار» ارائه شد.این پروژه برای اجرای تعادل انرژی پایدار در منطقه با در نظر گرفتن تجربه اتحادیه اروپا طراحی و برنامه ریزی شده است.در این مراسم نمایندگانی از سازمان های دولتی و کارشناسان حوزه انرژی از کشورهای آسیای مرکزی و اتحادیه اروپا حضور داشتند.

رادیو چین:  وزارت دادگستری ایالات متحده در تصمیمی جنجالی با انتشار حکمی قضائی اعلام کرد که محمد بن‌سلمان ولیعهد عربستان سعودی در پرونده شکایت درباره قتل جمال خاشقجی روزنامه‌نگار منتقد عربستانی مصونیت خواهد داشت.وزارت دادگستری آمریکا که به درخواست وزارت خارجه این کشور این حکم را صادر کرده می‌گوید محمد بن‌سلمان ولیعهد 37ساله عربستان به‌واسطه اینکه اخیرا به مقام نخست‌وزیری عربستان ترفیع یافته و به این دلیل که به‌صورت قانونی و رسمی ریاست یک دولت خارجی را بر عهده دارد؛ از مصونیت برخوردار شده است. «خدیجه چنگیز» نامزد خاشقجی پس از انتشار خبر مصونیت بن‌سلمان در توییتی نوشت: «جمال بار دیگر امروز درگذشت. ما فکر می‌کردیم شاید از آمریکا نوری برای اجرای عدالت وجود داشته باشد اما باز هم پول اول شد. این دنیایی است که جمال و من از آن خبر نداشتیم….!» 

العالم فارسی:  وزیر خارجه ترکیه پس از وقوع انفجار در استانبول تاکید کرد که عملیات کشورش در سوریه و عراق ادامه خواهد داشت. مولود چاووش‌اوغلو در گفتگویی با یکی از رسانه های عرب زبان منطقه اظهار کرد: حملات و عملیات ویژه ما علیه رهبران حزب کارگران کردستان و یگان‌های مدافع خلق کُرد در شرق سوریه و شمال عراق ادامه خواهد داشت. در پی انفجار یکشنبه گذشته در استانبول، ۱۷ تن در ارتباط با آن بازداشت شدند. مقامات آنکارا شبه‌نظامیان کُرد از حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) و همپیمانان آنها در سوریه را مسؤول این انفجار می‌دانند.

خبرگزاری صدا و سیما: رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی امروز، شنبه به واشنگتن سفر می‌کند و با مقامات آمریکایی با موضوع ایران دیدار و گفتگو خواهد کرد. رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی امروز، شنبه به واشنگتن سفر می‌کند و با مقامات آمریکایی با موضوع ایران دیدار و گفتگو خواهد کرد. اویخای ادرعی سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی در توئیتی با اشاره به سفر آویو کوخاوی به آمریکا، نوشت: ژنرال آویو کوخاوی رئیس ستاد مشترک ارتش برای دومین بار از زمان تصدی سمت خود، به واشنگتن سفر و با مقامات آمریکایی دیدار خواهد کرد.

خبرگزاری تسنیم :  بنی گانتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در سفر به آتن به همتای یونانی خود اطمینان داد که نزدیکی تل‌آویو به آنکارا و حرکت طرفین در مسیر عادی‌سازی روابط دیپلماتیک آسیبی را به شراکت سه‌جانبه یونان، قبرس و رژیم صهیونیستی وارد نخواهد ساخت. «بنی‌گانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز جمعه با سفر به آتن ضمن دیدار با «نیکلاس پاناجیاتوپولوس» وزیر دفاع یونان بر اهمیت حفظ ائتلاف قوی میان تل‌آویو و آتن با هدف مقابله با تهدیدات مشترک تأکید کرد. وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در جریان این دیدار با اشاره به پرونده هسته‌ای ایران و آنچه نقش‌آفرینی سلاح‌های ایرانی در جنگ اوکراین عنوان شد، خواستار تشکیل ائتلافی منطقه‌ای در برابر تهدید ایران شد.

الکوثرفارسی:  پارلمان جمهوری آذربایجان با افتتاح سفارتخانه این کشور در سرزمین های اشغالی و افزایش سطح روابط با رژیم صهیونیستی موافقت کرد. وزارت خارجه رژیم صهیونیستی با صدور بیانیه ای اعلام کرد گشایش سفارت جمهوری آذربایجان در اسرائیل، تصمیمی تاریخی است. وزیر جنگ رژیم صهیونیستی چندی پیش به صورت سرزده از جمهوری آذربایجان بازدید و با وزیر دفاع و رئیس جمهوری این کشور دیدار کرد.رژیم صهیونیستی و جمهوری آذربایجان  روابط دفاعی نزدیکی دارند. بر اساس گزارش‌ها، هواپیماهای بدون سرنشینی که باکو در جنگ علیه ارمنستان در سال ۲۰۲۰ از آن‌ها استفاده کرد، ساخت رژیم اسرائیل بود.

خبرگزاری مهر : «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی بامداد شنبه نسبت به استفاده از سلاح هسته‌ای در واکنش به تهدیدات علیه پیونگ یانگ هشدار داد. بر اساس این گزارش، کیم جونگ اون شخصاً بر شلیک یک موشک بالستیک جدید قاره پیما با نام «موشک وحشی» نظارت داشت. خبرگزاری مرکزی کره شمالی اعلام کرد که کیم جونگ اون در جریان نظارت بر شلیک این موشک، توسعه سلاح‌های راهبردی و آموزش یگان‌های هسته‌ای تاکتیکی را خواستار شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *